Samsungin uusi OLED-paneeli tullaan näkemään yhtiön mukaan useiden valmistajien premium-luokan kannettavissa.

OLED-paneleeita on käytetty huipputelevisioissa jo pitkään, mutta tietokonenäytöissä se ei ole päässyt yleistymään. Tällä hetkellä OLED-paneeleita löytyykin tietokonepuolella lähinnä kannettavien puolelta. Maailman suurin OLED-valmistaja Samsung on esitellyt omien sanojensa mukaan maailman ensimmäisen UHD-resoluution kykenevän kannettaviin suunnitellun OLED-paneelin.

Samsungin uusi OLED-paneeli on kooltaan 15,6-tuumainen ja sen natiiviresoluutio on 3840×2160 eli 4K UHD. Näytön dynaamiseksi kontrastisuhteeksi luvataan 120 000:1 maksimikirkkauden ollessa 600 nitiä ja mustan tason 0,0005 nitiä. Lehdistötiedotteen mukaan paneeli kykenee näyttämään 3,4 miljoonaa väriä, mutta kyse lienee kirjoitusvirheestä tarkoittaen 3,4 miljardia väriä. Paneelin luvataan yltävän täyteen DCI-P3-väriavaruuteen ja tukevan HDR-teknologioita.

Yhtiö kertoo paneelin olevan DisplayHDR True Black -sertifioitu kertomatta kuitenkaan asiasta sen tarkemmin. Paneelin ominaisuuksien perusteella sertifikaatin pitäisi olla DisplayHDR True Black 500 -tasoa, eli korkeinta mahdollista OLED-paneeleille.

Samsung tulee aloittamaan näytön massatuotannon helmikuun puolivälin tienoilla. Yhtiö ei kertonut vielä, milloin näyttöä on lupa odottaa valmiisiin tuotteisiin, mutta antoi ymmärtää paneelin tulevan löytymään useamman valmistajan premium-luokan kannettavista tulevaisuudessa. Potentiaalisia ehdokkaita ovat esimerkiksi Lenovon Yoga C730 ja HP:n Spectre x360 15 OLED, jotka ovat tulossa myyntiin kevään aikana ja sisältävät 15,6-tuumaiset UHD-resoluution OLED-näytöt.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;