Samsung PM1743 on suunnattu serverimarkkinoille, eli kuluttajamarkkinoille Samsungin PCIe 5.0 -asemia on vielä odotettava.

Samsung on esitellyt ensimmäisen PCIe 5.0 SSD -asemansa. PM1743 on Intelin kanssa yhteistyössä suunniteltu serverikäyttöön suunnattu SSD-asema ja se pohjautuu Samsungin kuudennen sukupolven V-NAND-teknologiaan.

PCIe 5.0 tarjoaa 32 gigatransferin tiedonsiirtonopeudet tuplaten PCie  4.0 -väylän mahdollisuudet, minkä myötä PM1743 tuleekin Samsungin mukaan tarjoamaan ennennäkemättömät luku- ja kirjoitusnopeudet. Levyn luvataan yltävän 13 Gt/s perättäislukunopeuksiin ja 6,6 Gt:n kirjoitusnopeuksiin. Satunnaislukunopeuksien luvataan puolestaan yltävän 2,5 miljoonaan IOPSiin ja satunnaiskirjoitusnopeuksien puolestaan 250 tuhanteen IOPSiin.

Luku- ja kirjoitusnopeudet ovatkin Samsungin mukaan lähes tuplat edellisen sukupolven malleja nopeampia, minkä lisäksi myös energiatehokkuuden luvataan parantuneen 30 prosentilla.

Samsung on aloittanut PM1743 SSD -asemien sample-mallien toimitukset serverivalmistajille ja SSD-aseman massatuotannon odotetaan alkavan ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Lähde: Samsung

This site uses XenWord.
;