Tulevan puhelimen tiedot ovat vielä monin osin hämärän peitossa, mutta tällä hetkellä vuodot viittaavaat korkeintaan keskiluokan puhelimeen, ei high-end-malliin.

Sony hautasi pienikokoisemman Compact-puhelinsarjansa vuoden 2018 XZ2 Compactin myötä. Vaikka yhtiö totesikin vuonna 2019, että sarja haudattiin kysynnän osoitettua ihmisten haluavan suurempikokoisia näyttöjä, jatkuivat huhut uusien Compact-mallien julkaisusta enemmän tai vähemmän vilkkaina aina tähän päivään asti.

Nyt luotettavista vuodoistaan tuttu Steve ’OnLeaks’ Hemmerstoffer on antanut ainakin jonkinlaista helpotusta pienikokoisempia puhelimia toivovien kaipuuseen uuden Xperia Compact -malliksi kuvaillun puhelimen renderöintien muodossa. Sonyn uuden puhelimen strategisiksi mitoiksi kerrotaan 140 x 68,9 x 8,9 millimetriä ja siihen on saatu mahdutettua 5,5-tuumainen näyttö.

Valitettavasti muut puhelimen tiedot aina nimeä myöten ovat vielä hämärän peitossa ja moni seikka viittaa siihen, että kyseessä ei tulisi olemaan kompaktimpi versio lippulaivaluokan puhelimesta, kuten Compact-sarjassa on totuttu. Tähän viittaa muun muassa huomattavan suurikokoiset reunukset näytön ympärillä etenkin puhelimen ylä- ja alalaidoissa sekä pisaramallin lovi, joka alkaa olemaan jo mennyttä päivää lippulaivaluokassa. Renderöinneissä näkyy myös 3,5 mm:n kuulokeliitin, mitä voidaan pitää jo uhanalaisena ominaisuutena high-endissä vaikka sellainen Sonyn syksyllä julkaisemasta Xperia 5 II:sta löytyykin

Itse renderöinneissä on myös viitteitä siitä, että ne saattaisivat perustua itse puhelimen sijasta suojakuorien piirrustuksiin, sillä sekä kyljen painikkeet että kamerasaareke ovat renderöinneissä upotuksia, eivät kyhmyjä. Hemmerstofferin mukaan puhelimen selfiekamera olisi tarkkuudeltaan 8 megapikseliä ja takakameran pääsensori 13 megapikseliä. Puhelimen kyljestä löytyy virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeiden lisäksi kameralaukaisin ja sormenjälkilukijan kerrotaan olevan integroitu osaksi virtapainiketta.

Lähteet: OnLeaks @ Voice (1), (2)

This site uses XenWord.
;