3DMark Port Royal toimii kaikilla DirectX Raytracing -rajapintaa tukevilla näytönohjaimilla, joita yhtiö odottaa markkinoille lisää kuluvan vuoden aikana.

Kotimaisena yrityksenä Futuremark- ja Mad Onion -nimillä maineensa rakentanut, sittemmin kansainväliseen UL-korporaatioon sulautettu UL Benchmarks on julkaissut uuden osan 3DMark-testikokonaisuuteen.

Port Royal on UL Benchmarksin tuore lisä 3DMark-testiohjelmistoon. Uusi testi on luotu testaamaan DirectX Raytracing- eli DXR-rajapintaa tukevien näytönohjainten suorituskykyä hybridirenderöinnissä. Yhtiön mukaan Port Royal pyrkii vastaamaan efekteiltään ja raskaudeltaan mahdollisimman hyvin tulevia säteenseurantapelejä ja siinä käytetään säteenseurantaa muun muassa varjoihin ja heijastuksiin. 3DMark Port Royal -testi ajetaan vakiona 2560×1440-resoluutiolla.

UL Benchmarksin mukaan yhtiö työskenteli testiä luodessaan erittäin läheisessä yhteistyössä Microsoftin kanssa, mutta myös esimerkiksi AMD, Intel ja NVIDIA antoivat omaa palautettaan testistä ja sen kehityssuunnista.

Port Royal toimii millä tahansa näytönohjaimella, jonka ajurit tukevat DirectX Raytracing -rajapintaa. UL Benchmarks tiedostaa valikoiman olevan tällä hetkellä rajallinen, mutta yhtiö odottaa markkinoille uusia rajapintaa tukevia näytönohjaimia tämän vuoden aikana.

3DMark Port Royal vaatii 3DMark Advanced- tai Professional Edition -version eikä se ole saatavilla ilmaistestissä. 3DMark Advanced Edition kustantaa Steamissa 24,99 euroa. Aiemmin 3DMark Advanced Editionin ostaneet joutuvat ostamaan testiohjelmistoon 2,49 euroa maksavan päivityksen.

Lähde: UL Benchmarks

This site uses XenWord.
;