io-techin testissä AMD:n 16- ja 12-ytimiset Ryzen Threadripper -prosessorit.
Tutustumme artikkelissa AMD:n uusiin Socket TR4 -kantaisiin Highend Desktop- eli HEDT-prosessoreihin ja X399-alustaan.
Testeissä vertailukohtina ovat mukana Intelin tuore 10-ytiminen Core i9-7900X sekä Core i7-6950X-, Ryzen 7 1800X-, Core i7-7740X- ja Core i7-7700K -prosessorit.
Suorituskykymittausten lisäksi mukana on myös tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset sekä ylikellotustestit.
Lue artikkeli: Testissä AMD Ryzen Threadripper 1950X & 1920X
Kumpaa modea käytitte pelitesteissä Numaa vai Umaa ? Ei ainakaan osunut silmään.
:kippis: Mukava lukia ihan suomalainenkin testi julkasu päivänään:kippis:
Kompataan nyt Delarenttia tossa että oliko käytössä pelitesteissä game-mode?
Veikkaisin UMA jos ajelivat vakiona….ainakin sellaisen käsityksen sain….muuten taas loistava artikkeli…
Ryzen Threadrippereillä testit ajettiin vakiona eli UMA-tilassa (Distributed Modessa).
Jahas. Se on huomenna kysyttävä duunissa, että mikäs se meidän budjetti on nykysin kun tilaa uuden työaseman. Lähtee vanha 4c @2.6ghz xeon romu vaihtoon =)
Taattua laatua artikkeli, joten kiitos siitä. :tup:
Nyt odotellaan Intelin vastaiskua. Kyllä pistää ostajan suupielet ylös, kun saadaan tännekkin kilpailua ja hinnat alas. :joy:
Pystytkö Sampsa testaamaan paljonko tuolla game modella on eroa vakioon?
Aah! Parhautta IO-TEC! Hieno artikkeli ja juurikin sen suuntaiset tuloksen kuten Ryzenin kautta Tripperin voidaan ajatella menevän. Hieman ihmetyttää että jäähyjen tekijät ovat näin pahasti myöhässä näiden kanssa? Vesikiertoon itse ainakin ajattelin tuon 1950X:n laittaa ja pari 1080Ti:kin tuli tilattua joten lama kyykkyyn vaan ATK:n avulla.
Artikkelissa et maininnut omasta elämyksestäsi? 😉
Suorituskyky on odotusten mukaista, ei yllätyksiä.
Hyvä hinta/suorituskyky jos Inteliin vertaa. Koska mahtais saada halvalla x99 10 corea 🙂
Hyvä artikkeli! Yllätyksenä tuli että kellottuu helposti tuohon 3,95GHz tuollaisella jäähyllä.
Miksi bäfässä kuluu noin paljo enemmän sähköä kuin karvalakkiryzenillä, vaikka fps on melkein sama?
Ehkä pelimoottori on hukassa kaikkien threadien kanssa.
Päivitys testilabrasta -juttu tulossa, pitää vaan maanantaille hoitaa yksi pikku juttu :comp:
Toimikos tuo game mode niin että pelatessa käyttää max 8 ydintä?
Hieno testi, kiitos! Nyt jäämme odottamaan ylikellotusten, muistien noston ja tulevien firmware-päivitysten vaikutuksia. Aavistuksen pettynyt olen itse, että Prim95-vakaus jäi 3,8 GHz tasolle.
Toivon, että edes 4Ghz olisi mennyt läpi, mutta ehkäpä sitten tehokkaammalla jäähdytyksellä tuo on vielä mahdollista. Nyt vain emojen, sirun ja muistien hinnat saisivat valua seuraavat 6kk alaspäin 😀
Ainakin gamers nexusessen mukaan toimii.
Parempi kuin odotin, todellinen isku Intelin vyön alle jos tarvitaan oikeasti montaa ydintä.
Pelikäytössä edelleen ottaisin 7700K:n mutta jos muutakin on tarkoitus puuhata, niin takinkääntö kävisi hyvin nopeasti. Erittäin mukava nähdä kilpailua.
Mielestäni paras io-techin revikka tähän mennessä, tosin johtunee siitä että koko ajan paranevat. Kiitos taas! 🙂
Tässä yksi testi Hexus.netin ajamana eli tapauskohtaisesti voi jotain eroja löytyä, mutta tuskin kovin merkittävästi. Fakta vaan on että tota 16 ydintä ei missään pelissä osata hyödyntää, joten vähemmän parempi.
On tuo kova pala intelille. 1500€ purkkajötös 16-core saa tosiaan puhkua itsestään kaiken irti, että joku vielä intelin leipiin kääntyy tässä segmentissä.
On kyllä aika hyvin että AMD sai ton kulkemaan 3.7Ghz all core turbolla vakiona ja 4.2Ghz 4-core turbolla.
Kyllähän tuo suoraan sanottuna näyttää aivan helvetin kovalta palikalta. Alustan hinta itsessään ei ainakaan itelle tullu minkäänlaisena yllätyksenä, mutta huolimatta siitä, että emolevyt tod näk on aivan samoissa hinnoissa kun Intelin vastaavat, saa siihen hintaan siltiki enemmän kun kilpailijalta.
Se mitä ei oo oikeen missään mun lukemassa revikassa vielä mainittu on TR:n ECC RAM tuki, joka saattaa tietyille potentiaalisille ostajille olla melko kova juttu. Eiköhän ne Intelin HCC-palikat piekse TR:n absoluuttisessa tehossa, mutta hinta/tehosuhteessa TR tod näk vie kyllä Inteliä ku litran mittaa.
Miksi Ryzenin suorituskyky peleissä on noinkin paljon hitaampi ja tuleeko tilanne paranemaan ajan myötä?
Lisäksi kulutus pysyy aika hyvin aisoissa.
Kokoonpanon kulutus BF1
1800X 265W
1950X 341W
Testit ajettu perus muisteilla. Kun lyö 3200Mhz/3333Mhz CL14+subtimingit kuntoon, niin suorituskyky huomattavasti parempaa.
Hyvä artikkeli. Olisko muuten mahdollista päivittää jossain vaiheessa handbraken videopakkaustesti moderninpaan h.265 muotoon? Se kyllä imee viimeisetkin mehut prosessorista…
Juu ei mitään yllättävää. Tuntuu skaalautuvan lähes 1:1 ryzenin kanssa noissa testeissä missä kunnolla hyötyä multicoresta saadaan ja tätä ainakin itse juuri odotinkin.
Pelisuorituskyny nyt on mitä on, pelintekijöille taas lisää optimoitavaa kun tarvii alkaa ottaa numaa myös huomioon.
Mutta toisaalta jos rehellisiä ollaan niin eihän nää kivet kyllä pelaamiseen ole tarkoitettu. Tuskin itse tulen Threadripperiä ostamaan.
Ja totuuden nimissä on noissa hyötypuolen softissakin varmaan vielä optimoimisen varaa oli kyseessä kumman valmistajan kivi tahansa. Kun ei tämmöisiin core määriin ole totuttu.
Odotellaan nyt vielä noiden 12-18 core kivien julkaisua. Voihan se olla että niissä on jo tinattu.
Juu kaikki ei tuota ole maininnut mutta on aika moni kyllä sen ottanut myös esille. Itselle tosin on jäänyt epäselväksi että onko se täys ECC tuki että löytyykö biosista ihan logitukset ja tarjoaako bios ihan watchdogin. Kyllähän osa AM4 emoistakin tukee ECC:tä mutta biosista puuttuu logit ja watchdog, eli esim. linuksissa osaa kyllä dmesg kertoa jos on virheitä korjaillut mutta ilman jotain purkaamista ei saa halttaamaan systeemiä jos ei korjattava virhe tapahtuu koska ei ole watchdog pitämässä meteliä asiasta.
Olihan siinä videossa näkyvillä se Voi saatana tms kohtaus 😀
Toivotaan että Sampsalla tulee sopiva hetki testata TR:ää myös AMD:n näyttiksellä, koska tiedossa on kuitenkin että osassa pelejä NVIDIAn näytönohjaimilla on jokin ongelma suorituskyvyn suhteen jos prosessorina on Ryzen ja siten oletettavasti pätee myös Threadripperiin
Onpa vihdoinkin AMD:lta jäätävän kovat prossut tehotyöasemiin. :jd: Threadripperin ympärille rakennettu työasema kelpaisi allerkirjoittaneellekin devauskoneeksi.
Ja Sampsalle taas peukut hyvästä artikkelista. :tup:
Arstechnican artikkeli ainakin sanoo että olisi ECC tuki, ei tosin ota kantaa logituksiin jne. Luulisi olevan kunnossa jos näin sanovat ?
Heh, kun kattoo noita anandtechin pelitestejä tuntuu olevan aika pelistä peliin tuokin. Oikeastaan ainoastaan rocket leaguessa desktop rytsölät näyttää toimivan selvästi heikommin nvidian näyttiksen kanssa, kuin amdn. Omituista kyllä threadripperillä moista romahdusta taas ei tapahdu.
Maanantaita odotellessa. Sekin kiinnostaa.
Tämä oli hyvin tehty artikkeli!
Niin siis zeppelin itsessään tukee ECC:tä, eli käytännössä kaikki rysölästä lähtien sitä tukee. AMD on heittäny pallon täysin emolevyn valmistajille että haluaako ne vääntää biossiin tuen vaiko ei.
Kovasti on eroa onko game monella vaikutusta vai ei. Joskus creator mode on paljon parempi peleissäkin (hyvin säikeistyvät) ja joskus game mode on selkeästi parempi. Ja joissain ei ero käytännössä mitään. Saa olla aika Jeju jos joka ohjelmaa ajelee eri asetuksilla…
Mutta hyvä kivi joka tapauksessa!
Toivottavasti saavat AMDn tilit plussalle, niin voi jatkossakin odotella kunnon vääntöä.
Kiitokset jälleen loistavasta artikkelista. Tulokset eivät itsestään hirveästi yllätä. Skaalautuminen nopealla ja pienemmällä latenssin muistilla varmaan erittäin hyvää.
Niin mutta Intelhän sanoi että liimattuja coreja jne. 😀
(Mitähän ne Pentium D Smithfieldit ja Core 2 Quadit olivat.. 🙂 )
Sen verran hämmentävä oli, että pakko laittaa tännekkin.
Lisätään vielä vastaus :joy:
Mit…. Nvidia ja AMD… 😮
Nyt vaikuttaa kiinnostavalta!
Voisko tuota threadripperiä testata uuden vegan kanssa?
:sidea:
Muistaakos joku vielä Asuksen BP6?
Pari ryzeniä kun länttäisi nykyversiolle niin oksat pois. 😀
edit: Ja se oli Abitin BP6.
Jep.. Tiesin tuon, mutta se iso ero siis mielestäni on siinä, että AMD:n omalal tyote sivulla Ryzen ei listaa ECC:tä ja Threadripperin sivulla listaa. Eli mielestäni on melko turvallista odottaa että ECC logituksineen ja dual bit virheen tunnistuksineen toimii oikein jos emolevyn valmistajakin menee sen vielä listaamaan.
Tuo on kohtuu kova valtti työasema markkinoilla, hyöty sitten hommasta riippuen on toinen juttu. =)
Ihan hyvää nokitusta AMD:ltä inteliä kohtaan, enemmän coreja, PCIe linjoja ja ECC:tä ns. samalla rahalla. Tänään ohviisilla kysymään sitä koneen budjettia. Osa porukasta jo päivitteli noita Neheleam aikaisia Xeon pömpeleitä, mutta olen nyt omani kanssa kitkutellut tätä julkaisua odotellessa. 🙂
Lämpee sen verran että täytyy vetää toi lattialämmitysen vesi kierto koneen kautta . 🙂
Eikös jo Athlon 64 tukenut ECC:tä jos nyt muisti ei heitä aivan häränpyllyä?
Ihan miehekkään kokoinen prosessori ja näköjään tehoakin löytyy. :smoke: Mutta eikös Inteliltä olisi löytynyt testiin joku Xeoni useammalla ytimellä? Niitähän vastaan tämä kai myös kilpailee?
Hintasegmentointi ja HEDT alusta. epycit sit xeoneja vastaan.
Xeoneita vastaan on sitten EPYC. Näitä vastaan tulee ne 12-18 ytimiset i9 prossut myöhempänä ajankohtana.
Eiköhän me pian saada testiin Intelin 12-ytiminen Core i9-7920X :comp: