Qualcommin uudesta Snapdragon 845 -piiristä on julkaistu ensimmäisiä referenssilaitteella ajettuja testituloksia ja ne ovat osoittautuneet varsin vakuuttaviksi. Uuden high-end-piirin suorituskykyparannuksiin pääsee tutustumaan kattavasti mm. Anandtechin tuoreessa artikkelissa.
Snapdragon 845 ei ole pelkkä päivitetty versio viimevuotisesta Snapdragon 835 -piiristä, vaan Qualcomm on uudistanut piirin arkkitehtuuria varsin kattavasti. Uudistukset vaikuttavat onnistuneilta, ottaen huomioon ettei Qualcomm ole päässyt hyödyntämään piirissä uudempaa valmistusprosessia. Piirin prosessorisuorituskyvyn parannukset ovat odotetunlaisia, mutta Adreno 630 GPU:n grafiikkasuorituskyvyn parannus on jopa odotettua parempaa.
Anandtechin, Hothardwaren ja SamMobilen testeissä Snapdragon 845 -piirillinen referenssilaite saavutti seuraavia tuloksia (Snapragon 835 -tulokset sulkeissa):
- Geekbench 4: 8411/2476 (6643/1917)
- Antutu 7: 257167 (205777)
- PCMark Work 2.0: 7946 (6271)
- 3DMark Sling Shot 3.1 Extreme Unlimited: 5834 (4221)
- GFXBench 3.1 Manhattan offscreen: 60,90 FPS (38,9 FPS)
10 nanometrin LPP-prosessilla valmistettava Snapdragon 845 on markkinoiden ensimmäinen järjestelmäpiiri, joka käyttää ARM:n uutta DynamIQ-prosessoriryhmittelyä. Uusi tekniikka mahdollistaa mm. monipuolisempien prosessoriryppäiden muodostamisen sekä prosessoriydinkohtaisen L2-välimuistin käyttämisen. Qualcommin toteutuksessa tehokkaammat Kryo 385 -ytimet perustuvat uusiin Cortex-A75-ytimiin ja niistä löytyy 256 kt:n L2-välimuisti. Virtapihimmät Kryo 845 -ytimet perustuvat Cortex-A55-ytimiin ja niissä L2-välimuistia on 128 kt. Grafiikkasuorittimena käytetään uutta Adreno 630 -ydintä.
Ensimmäiset Snapdragon 845 -piirillä varustetut laitteet julkistetaan todennäköisesti MWC-messuilla tämän kuun lopulla.
Lähteet: Anandtech, Twitter, Hothardware
Kuva: Faryaab Sheikh
Huhujen mukaan Exynos 9810 vielä hitusen nopeampi ainakin Geekbenchissä: https://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S9-S9-Plus-Exynos-9810-benchmarks-destroy-Snapdragon-845_id102444
Hauska nähdä mitä eroa näillä todellisuudessa on kun kauppoihin ehtivät.
Ei sillä ole väliä näytönohjain kuitenkin paljon heikompi ja ei itsellä Samsungista tule kuin huono maku suuhun… Nokiaa, Xiaomi, Sonya ja OnePlus / iPhone laatuvehkeitä. Ja ehkä Huawei mate ja p mallit .
Näköjään noin tuplasti nopeampi kaikessa verrattuna oman puhelimen SD820. Ja mikä hienointa SD820 verrattuna GPU virrankulutus on paljon pienempää. Testeissä 7.90 fps/W on noussut 13.90 fps/W.
Todella kovat single-core tulokset Exynoksella, jos luvut pitävät paikkansa.
Antutu jo yli 200K on kyllä kovaa settiä. Tuollaisen omistava voi jo tuntea ylpeyttä, varsinkin suhteessa vaatimattomamman suorituskyvyn omaaviin henkilöihin.
En usko että se 250K nousee, eihän SD835 ole 200K 😛
Tuossahan se kuvassakin jo näkyy: 257167 :confused:
SD835 on ainakin ollut n. 175-185K:n väliltä (ainakin mitä Xiaomi Mi 6 + OnePlus 5 ja 5T tulokset näyttäneet), niin eihän sitä SD845 tulosta voi tietää kun omassa käytössä sit joskus mutta veikkaan että ainakin joku 10-15K:n pisteen vähennys käyttäjän puhelimessa.
Tulokset ajettu varmaan antutu 7.0 versiolla, joka ei oo millään tavalla verrannollinen 6.0 versioon…
Oneplus 5T stock Oxy 8.0 tässä kädessä ja 7.0.4 versiolla 212088. Et en tiiä miten pahasti solmuun on luuri saatu, jos saa vain reilu 175k
Kyllä, uudella 7.0.4:llä, ja eihän tässä mistään versiosta ole aiemmin puhuttukaan. Tärkeintä on, että kaikki samalla versiolla, niin tulokset vertailukelpoisia.
Tämäpä:) En vaan ollut varma onko runboylla versioissa jotain pielessä:D eikä oo huomannut uutta 7 versioo tms, jolloin vertaa 6 version tuloksiin:D
Tietääkö joku miksi näitä huippupiirejä ei koskaan laiteta huippu tabletteihin vaikka siellä paremmista tehoista hyötyisi enemmän suuremman ruudun yms. ansiosta?
Tätä samaa olen itsekin ihmetellyt. Ehkä sitten ei vaan löydy riittävösti kysyntää high end Android-tableteille.
Kun joku Samsung Galaxy Tab S3 kerran maksaa lähemmäs 700-800€, niin siihen hintaan kuvittelisi saavan parasta mitä piiritehtaat saavat ulos
Mielenkiintoista nähdä miten Windows 10 pyörii tällä.
Nopeaa on kehitys mobiilipuolella ja pistäähän nuo luvut aina ostohousut tutisemaan, mutta eniten kiinnostaa ihan suorituskyky normikäytössä, että onko edes olemassa puhelinta, joka suorastaan lentää hetkestä riippumatta. Minulla jokainen Antero on ajan myötä hidastunut pikku hiljaa, sovellusten välillä hyppimisessä on pientä viivettä ja nykimistä ilmenee. En mielestäni ole edes mikään supertehokäyttäjä, vaan ihan selailen niitä näitä parista perusohjelmasta ja saatan välillä pitää kahta ohjelmaa auki jaetulla ruudulla.
Tällaiset peruskikkailut tuntuvat kyykyttävän luuria kuin luuria, mikä ei taida lopulta johtua raudasta vaan ihan sovellusten ja Anteron ohjelmoinnista. Ehkäpä puhelimet yrittävät säästää virtaa, prosessori kuumenee, muisti täyttyy tai jotain, mutta sellainen jatkuvasti mahdollisimman sulava käyttökokemus kiinnostaa eniten ja sitähän näillä mittauksilla ei voi mitata. Iphone ei ole myöskään vastaus tähän, koska nykyään ne ovat laiskempia mitä tehokkaimmat Anterot jo ihan pikaisella vilkaisulla kaupan testilaitteella.
Yhteenvetoni on että tehoista huolimatta puhelimet ei tunnu juuri sulavemmilta.
En ole itse iPhoneja käyttänyt, mutta kyllä iPhoneissa on ainakin markkinoiden nopeimmat prosessorit (siinä uusimmassa vuosimallissa). Se on tietysti eri asia, että miten se näkyy käytössä.
https://www.youtube.com/watch?v=E1besnW-Oww&t=565s siinä vähän speed testii:D bionic 11 vs sd835….benchmarkit on benchmarkkeja (vaikka niitten perusteella onkin kiva hypettää;D)….IOS 11 kussu optimoinissa täysin ja tuossa lopputulos…..
En nyt kerkeä katsomaan videota, mutta jos siinä avataan sovelluksia ja mitataan suorituskykyä siten niin se on vähän huono. Tuskin mikään puhelin on ihan hetkeen käyttänyt maksimitehoaan johonkin niin kevyeen tehtävään. Kyllä ne suorituskyky erot syntyvät vaativammissa tehtävissä.
Onseny saakeli:DD "ei bencmarkkeja vertailuks vaan se miten nopeesti sobellukset aukee" "ei sovellusten aukasulla voi tehoja määritellä" :DD mitäs sitte pitäs tehä….mut esim kuvan renderöinnissä bionic vie helposti, joka tossa videossa muistaakseni tulee selväks. 🙂 Se on sit sitä raskaampaa käyttöö:D
+40K pistettä lisää SD845, eli aikalailla sama mitä SD821 -> SD835
Joo, se on hyvä jos siinä oli jotain kuvan käsittelyä.
Meinaan siis, että prosessorin tehosta joku sovellusten aukominen ei kerro juuri mitään. Sitä varten on muut testit.
OP6 julkaistaan 16 päivä D:
Taitaa mennä vaihtoon oma OP3T, hyvin palvellut.