Kokeilimme Samsungin aiemmin tänä vuonna julkaisemaa päivitettyä 49-tuumaista pelinäyttöä, jossa leveyssuunnassa 5k-resoluutio.

Kasaamme videolla Samsungin kaarevan 49-tuumaisen pelinäytön, jossa on yhdistetty kaksi 2560×1440-resoluution 120 hertin VA-paneelia saumattomasti rinnakkain ja kokonaisresoluutioksi muodostuu 5120×1440. 1400 euron hintainen CRG9 on päivitetty malli viime vuonna kokeillusta vastaavan kokoisesta CHG90-näytöstä, jossa oli kaksi Full HD -paneelia rinnakkain ja käytössä oli 3840×1080-resoluutio.

Tutustumme videolla pikaisesti näytön ominaisuuksiin ja kokeilemme pelata PlayersUnknown’s Battleground -peliä 5120×1440-resoluutiolla ja Ultra-kuvanlaatuasetuksilla. GeForce RTX 2080 Ti jaksoi pyörittää peliä noin 90 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella.

Laajan kuvan myötä peleihin tuntuu uppoavan ja kasvaneesta näköalasta saattaa olla hyötyä esimerkiksi kauas katsoessa ja hahmottamaan sivulta tulevia vihollisia. Lähitaistelutilanteissa suurella näytöllä nopeat liikkeet puolestaan saattavat johtaa vaikeuksiin. First Person Shooter -pelien sijaan näyttö päässee paremmin oikeuksiinsa esimerkiksi autopeleissä.

Korkeamman resoluutionsa myötä CRG9:ää on työpöytäkäytössä huomattavasti miellyttävämpi käyttää eivätkä kuvakkeet ja tekstit näytä enää rosoisilta, kuten aiemmalla CHG90-näytöllä.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä videota, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa

This site uses XenWord.
;