
Kanadalainen tekniikkatubettaja Linus Tech Tips julkaisi viime syksynä myyntiin oman ruuvimeisselin, joka on hinnoiteltu 69,99 dollariin. Veroineen ja Suomeen toimitettuna hinta nousi noin 100 euroon. Tilasimme meisselin testiin ja ostimme vertailuun mukaan kolme Suomessa myytävää vastaavaa räikkämeisseliä.
Linus Tech Tipsin räikkämeisseli perustuu yhdysvaltalaisen työkaluvalmistaja Megapron omaan räikkämeisseliin, jonka hinta Euroopassa on noin 45 euroa. Linus Tech Tips on muokannut ja optimoinut meisseliä oman näköisekseen muun muassa räikkämekanismin, kahvan, vaihtokärkien ja niiden säilytyksen osalta ja nostanut hintaa muutaman kympin päälle.
Vertailukohtina mukana ovat Puuilosta 9,90 euron hinnalla ostettu Tomber, Motonetistä 19,90 euron Bahco ja Bauhausista ostettu 39,90 euron Wera.
Videolla tutustutaan meisselien ominaisuuksiin, tuntumaan, laatuvaikutelmaan ja mukana on myös testit tietotekniikkakäytössä.
Jos pidit videosta, niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!
Toki näistähän on jo maailmalla muutama testi, muistelisin että tuo LLT pärjäsi aika hyvin.
Kallishan tuo on, sokkotestissä varmaankin pärjäisi erinomaisesti. Kestävyyttäkin oli muualla”testattu” Jayz2cents puolesta. Tiputti meisselin lattialle ja hajoitti yhden bitsin pidikkeen.
Mutta pari asiaa videossa jäi jurppimaan. Koneen kokoaminen pystyssä muuttaa usein ergonomiaa ja käyttökokemusta, ehkä mukaan seuraavaan testiin. Myös Sampsan meisselin käyttö tapa iski silmään. Eihän sitä räikkää edes käytetty hyväksi juuri lainkaan vaan pyöriteltiin etu/keskisormella varresta. Normi ruuvvari pyörivällä kannalla olisi ajanut saman asian ja niitä saa 5€.
Mutta videolle iso peukku ja jään innolla odottamaan seuraavaa meisselivideota.
Maailma on täynnä kaikenlaisia mielenkiintoisia vaihtoehtoja, joten pysytellään ensisijaisesti sellaisten kuluttajatuotteiden piirissä, jotka ovat helposti saatavilla tunnetuilta jälleenmyyjiltä täältä kotimaasta.
Suurin puute on magneetin puute kärjistä. Jotkut ruuvipaikat ovat hankalia saada kädellä pujotettua sitä ruuvia, samaten jos joku pieni ruuvi tippuu emolle tai vielä pahempaa kotelossa olevalle emolle, niin sen kalastamiseen olisi magneettinen pää näppärä. Muutama kone tuolla tuli kasattua. Maksoi kyllä jotain 4e pari vuotta sitten.
Palaruuvimeisseli elektroniikkatöihin, 24 palaa | Clas Ohlson
http://www.clasohlson.com
Ulkoisesti voi vaikuttaaki toi Würthin meisseli LTT:n meisseliltä mutta suurimmat erot taitaa olla että Würthin meisselissä kahva on kumipintainen ja klappia löytyy joka suuntaan. Paha sanoa kun ei ole tuota LTT:n meisseliä verrokina, löytyy vaan Würth.
Ei ole yllätys molemmat ovat megapro patentilla tehty.
Koiranpennulle sopiva panta. Sampsa on koiraihmisiä.
Tämä ehdottomasti mukaan!
Tulossa.
Elektroniikkaruuvimeisseli jossa palat, Cocraft | Clas Ohlson
http://www.clasohlson.com
Tällä on auennut kaikki merkkiläppäritkin erikoisruuveineen.
Tuossa kun katseli noita videoita niin ilmeisen suosittu kyllä jos katselukertoja vertailee, esim. "Mikä vaivaa AMD Radeon RX 7900 XTX:n lämpöjä?" -videolla on vähemmän katselukertoja kuin tällä vaikka edellä mainittu on julkaistu kuukausi sitten. Jotenki vois olettaa, että tuo 7900 XTX olisi juuri sitä mitä tilaajat katselee eniten.
Näin puulla lämmittäjänä kirves saa kyytiä ihan huolella, olisko jossain kohtaa mahdollista tehdä myös vertailua halkomakirveistä?(Huono vitsi
)
Niin, Youtuben tilastot katselukertojen osalta on julkiset ja ne ei valehtele eli näkee mikä sisältö kiinnostaa missäkin määrin.
Työkaluvalmistajat vaan rohkeasti ottamaan yhteyttä ja toteuttamaan markkinointia, kohdeyleisö on ainakin löytynyt
Testattiin kyllä, ei vaikutusta, ei vaan päätynyt lopulliseen videoon leikkauspäydältä
Sellaisen saa ostettua eurolla, jos se ajaa asiansa niin hyvä niin. Tässä nyt tarkoituksella keskityttiin räikkämeissemeihin jota Linus Tech Tipsin ruuvimeisseli edustaa.
katso liitettä 1040495
Jotenkin voisi kuvitella, että satasen ruuvari on vähän lähestyttävämpi aihe kuin 1% ostettavissa oleva näyttis. Vaikka toki viraaliarvo voisikin olla kortilla parempi, kun on ongelmista kyse.
Meisselit ovat kulutustavaraa, tai ainakin ne kärjet. Halvimmat bitsit menee hajalle nopeasti, tosin ei ehkä tietotekniikassa käytettävillä momenteilla. Joskus kun koteloissa oli vielä paikka CD-asemille, sellaiseen tilaan sai lokeron. Lokeroon kun pisti tietokoneen tarvitsemat työkalut, ei niitä tullut hajotettua muissa rakenteluissa. Nyt sivupaneelit magneeteilla, joten meisseleille voisi 3D-tulostaa telineet kotelon sisälle. Jos jotain hajoaa, ei tarvitse muistella mihin laittoi työkalut
Äh tuossa Magnumissa ei ole ollenkaan magneetissa voimaa ruuveille. Menipä rahat hukkaan. Tietokonehommiin yritin ostaa magneettisen meisselin.
Tämän takia tuotetestit ovat hyviä. Itsekin ostanut monta kertaa Magnumin tuotteen tai muun halpismerkin, sitten kun tarvetta on taas, niin päätyykin ostamaan laadukkaamman tuotteen. Eli silloin on hankittu halpa ja hyvä. Kunnon työkalut kestävät kuitenkin vuosia tai vuosikymmeniä, niin parempi hankkia kerralla se hyvä.
Eikä menny. Palauta kauppaan ja sanot syyksi olemattoman magneettitehon mihinkään työhön. Parempaa palautetta et valmistajalle/maahantuojalle voi antaa.
Voisihan tuota toki yrittää vaikka tämä onkin blister pakattu jota ei saanut ehjänä auki.
Kannattaa odottaa vielä jatko-osaa…
Huonona puolena tietenkin mittayksiköt, tuumalla toimeen tai jotain…
Joo se on loistava kanava!
katso liitettä 1041730
Taitaa olla 167cm pitkä. Sampsa luultavasti samaa luokkaa?
Joo ja meikäläinen kans joten hyvin mätsää pituudet
oma logo pintaan ja hinta tuplaksi.varmaan kate on samalla tasolla kuin LTT:llä.
NOS GAMING MOUSEPAD XXL – NOS
nos.gg
Ja se custom-printti ilmestyykin sihen pintaan ihan itsellään ilman mitään vaivaa ja järjestelyjä, puhumatta pienerän valmistuskustannuksista mattoa kohden. Ihan hyvin näyttäisi olevan hinta kohdallaan menekin perusteella. Kaikki ketkä haluaa perusmustan, voivat ostaa sellaisen edullisemmalla. Mutta tämä ei nyt sitten liitykään enää mitenkään ketjun aiheeseen, eli videoon Linusin meisselistä.
Vaatii ehkä hieman totuttelua kun aktivoituu liikkeestä ja löytyy myös suoralla kahvalla oleva malli.
Vaatii ehkä jatkovarren että pääsee ahtasiin paikkoihin.
Jos tekisin paljon konekasauksia olisi se ainoa vaihtoehto kun normi ruuvarilla pärjää yhtä hyvin enkä tarvitse mitään räikkäominaisuutta.
Miettisn että jos kotoa löytyy vaikka vanhanaikainen u-magneetti voit itse magnetoida sen pään mutta ei taida onnistua kun se pitäisi saada sinne sisälle. Olen joskus tavallisen meisselin magnetisoinut sillä ja kyllä siitä hyvä tuli.
Itsellä löytyy myös sähköllä (verkkovirralla) toimiva demagnetizer mutta en muista toimiiko se myös toisinpäin.
iFixit Magnetizer / Demagnetizer – magnetointityökalu 7,99
http://www.verkkokauppa.com
Ei siis yllätä, että Linusin tuote on luokassaan hivenen ylihintainen ja varmaankin ihan kelpo. Jos siis katsoo johonkin tuon tyyppistä työkalua kaipaavansa. Minä en ole koskaan kaivannut ja nuo ovat aina vain ärsyttäneet. Useimmissa hommissa tuollaisen ns. triplameisselin eli molon tuntuisen dildomeisselin tuntuma on liioitellen samanlainen kuin korjaisi terassia Leathermanilla tai naulaisi kirveellä. Joka tapauksessa 40-100 eurolla saa jo ihan hyvän lajitelman meisseleitä ja itse asiassa useamman elleivät ne ammattikäyttöön ole tulossa.
Sen sijaan tuollainen mohlokokoinen hifistelty bitsimeisseli on minusta tietokonekäyttöön niin väärä työkalulaji kuin voi olla. Liioittelematta olo on kuin harjaisi hampaita tiskiharjalla hitsaushanskat kädessä. Varsinaisiin tietotekniikan asennuksiin kaivataan asiallista siroa erillisten meisselien valikoimaa, jossa on joku tuntuma työhön. Kahvat ehdottomasti kirkasta liukasta sileää tahi karhennettua kovaa muovia, ellei sitten pienemmissä alumiinia tai rosteria. Ainakaan piirilevyjä ei tarvitse vetää kiinni räikällä saati kuulu kiristää sähköllä. Muutenkin aika käytetään ruuvien paikalleen laittoon ja vaurioiden välttämiseen eikä se kierteen kiinni punominen ole yleensä oleellinen nopeuslaji. Johonkin koteloruuveihin taas käy mohloräikkäbitsikittiä paremmin ihan normaali pienimomenttinen sähköväännin, joita saa 10-30 eurolla ja parempia isolla rahalla. Jos siis pitää koota 50 laitteistoa kerralla eikä normaali yleismeisselivalikoima riitä.
Saa niitä täältä kotimaastakin jos se kynnyskysymys on: esim. Elfalla on virallinen edustus ja Googlella kun hakee Suomeen rajaten niin löytyy läjä lisää. Löytyypä yksi osuma jopa niinkin tuntemattomalta sivustolta kuin hinta.fi *köhköh*.
Jos tällä ei ole kiire saada, niin tilasin Aliexpressistä viikko sitten identtisen (ainakin ulkoisesti) kiinan maalta ja hintaa tuli puolet vähemmän
(Toimivuudesta en sitten osaa sanoa). Toki iFixit brändiä voisi muutenkin ihan jo muutamalla eurolla tukea.
Mutta asiaan: Onko kellään tästä kokemuksia? Podcastista bongasin että ensi viikolla Kokkonen kollegoineen pistää tilaten. Hätäisenä ja Amazon arvosteluja lukeneena laitoin itsekin. Ainakin ulkoisesti kuvien ja (käyttäjä) arvostelujen perusteella vaikuttaa ihan pätevältä vehkeeltä. Ainut miinus mitä porukka antanut, on nuo 2 päiset vaihtokärjet, ja "normaalit" vaihtopäät on liian lyhyitä tähän. Tosin kiinassa myydään hyllyittäin pidempiä vaihtopää settejä.
Mi 16-in-1 Ratchet Screwdriver
mistore.fi
Tuossa nyt on juuri ihan riittävä perustelu siihen, miksi ei ole valittavien listalla ensimmäisten joukossa. Yksi osuma kattavalla hintaseurantasivustolla ja ammattihenkilöstölle suunnattu jakelija. Eli ei laajasti kuluttajien saatavilla. Johonkin täytyy aina vetää raja.
Turha mennä merta edemmäki kalaan kun saa ihan Biltemastakin puolet halvemmalla kuin kuin Verkkiksen Ifixitin. Samanlaisia löytyy sitten ihan Tokmannilta ja Clas Ohlsoinilta
Mutta en ole koskaan oppinut pitämään räikkämeisseleistä. Paska tuntuma ja loppujenlopuksi normimeisseliä pyörittelee käsin tasan yhtä nopeaan. Hommissa, joissa ei vaadita momenttia, oon tykästynyt tällaisiin sähköasennushommiin tarkoitettuihin:
katso liitettä 1043656
Ilman tota kädensijaa siis. Todella näppärä pyöritellä etusormen ja peukalon välissä ja koska rakenne on kuusikulmainen, niin momenttia saa just passelisti tietokoneruuveihin. Näyttää ihan poskettoman kankealta, kun Linus ruuvailee räikkämeisselillään pikkuruuvjea, mutta kai nää on sit makuasioita…
Itsekin tykkään ilman räikkää ja kohtuu ohuesta kahvasta. Ei iFixitin sarjakaan huono ole, ainut ettei bitsit ole vakiokokoa, eli ei saa normi rautakaupasta vaihtokärkiä. Läppärihommissa ja oheislaitteissa ruuvin kanta voi olla upotettu, jolloin tuo sähkömeisselin eristys on usein liian paksu. Yleismeisselinä eristämätön parempi, kunhan pitää huolen ettei laite ole kiinni sähköissä.
Samaa mieltä, että kevyessä ruuvailussa noi "sormilla pyöritettävät" on parhaita. Jos tarttee momenttia, nii sit tollainen, jossa kunnon kahva. Räikkäruuvarit ei ehkä ruuvien pyörittelyssä ole parhaimmillaan. En edes ennen LTT:n ruuvaria tajunnu, että tarvisin ruuveihin räikkäruuvarin, enkä kyl edelleenkää tajua, että miksi sellaiseen ovaty päätyneet..
Itsellä on iFixitin Mahi Precision Bits Set, ja siinä on ainakin ihan standardikokoiset bitsit. Eli riippunee ihan siitä mistä iFixitin sarjasta puhutaan, niitäkin kun löytyy useita.