![](https://www.io-tech.fi/wp-content/uploads/2020/03/naytot-24032020.jpg)
Olemme testanneet useita pelinäyttöjä io-techissä reilun vuoden aikana. Näytöissä ja erityisesti eri tyyppisissä näyttöpaneeleissa on runsaasti ominaisuuksia, joiden myötä ne eroavat toisistaan, vaikka niitä yleisesti markkinoidaan samoilla luvuilla.
Tutustumme videolla yleisellä tasolla pelinäyttöihin ja niiden ominaisuuksiin. Mitä eri ominaisuudet tarkoittavat käytännössä, mitä eroa on eri näyttöpaneeleissa ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota.
Videolla muistutetaan myös tarkistamaan, toimiiko oma pelinäyttösi varmasti korkeimmalla mahdollisella eikä 60 Hz virkistystaajuudella.
Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava. Yli 37 000 tilaajalla io-tech on noussut Pohjoismaiden suurimmaksi tekniikkamediaksi Youtubessa.
Ihan jees infopläjäys sopivassa paketissa.
Itse siirryin juuri 144 – > 240 ja tärken lisä siirrosta lienee kuvan luettavuus ja selkeys, eikä wow ilmiöstä voida puhua samalla tavalla kuin 60 -> 144 siirrossa.
Olisi kyllä hienoa jos io-techillä olisi resursseja testata juurikin nuo joka valmistajan 32" huippumonitorit, eli Asus, LG Acer, Benq ja Dell nyt alkuun. Toisaalta Hardware unboxed tekee tällä alueella aika hyvää työtä kuten myös rtings sivusto
Tuskin kiinnostaa moniakaan nuo ammattilaiskäyttöön tarkoitetut näytöt. Siis ne joissa on vain täysiväriavaruus ja pitkä vasteaika ja 60hz virkistystaajuus. Peleissä ainakin itselleni on enemmän väliä hertseillä eikä väreillä. On tärkeämpää huomata vihollinen heti eikä nauttia jonkin pelissä olevan koristeen väreistä.