Suuret markkinatutkimusyhtiöt IDC ja Strategy Analytics ovat julkaisseet viime vuotta koskevat raporttinsa maailmanlaajuisista älypuhelinmarkkinoista. Molempien yritysten raportit ovat kokonaisuudessaan hyvin samansuuntaisia, vaikka pieniä eroavaisuuksia löytyykin.
Molemien näkemys markkinoiden kärkiviisikosta on yhteneväinen ja myös laitteiden toimitusmäärät ovat hyvin samansuuntaisia. Strategy Analyticsin mukaan viime vuonna myytiin yhteensä noin 1,508 miljardia älypuhelinta, kun taasen IDC:n lukema on hieman alhaisempi 1,472 miljardia kappaletta. Ensin mainitun mukaan markkinat kasvoivat hieman vuodesta 2016, kun taasen jälkimmäisen näkemys on hienoisesti miinusmerkkinen. Viimeisen vuosineljänneksen toimitusmäärät putosivat kuitenkin molempien analyysien mukaan 6-8 %. Joka tapauksessa luvuista on nähtävissä markkinoiden saturoituneisuus, eikä merkittävää kasvua ole lähiaikoina odotettavissa.
Kärkikolmikko – Samsung, Apple ja Huawei – sekä niiden väliset erot ovat varsin selvät. Samsung on selvä ykkönen noin 310 miljoonalla toimitetulla laitteella ja runsaan 21 %:n markkinaosuudella. Apple tulee kakkosena noin 215 miljoonalla laitteella ja noin 14,5 %:n markkinaosuudella. Kolmantena oleva Huawei toimitti noin 153 miljoonaa laitetta ja haali sillä noin 10 % markkinaosuuden. Kärkiviisikosta eniten kasvua koki Xiaomi, jonka toimitusmäärät lisääntyivät noin 70 %:lla vuoteen 2016 verrattuna.
Jäi vähän huono maku Xiaomista suuhun, Mi 5s kuoli yhtäkkiä ihan totaalisesti alle vuoden käytön jälkeen. Ja bluetoothissa oli jo tehtaalta lähtiessä jotain vikaa kun siihen malliin kuumensi puhelinta ja söi akkua. Mikälie maanantaikappale, tai sitten ihan normaalia kiinalaisille suunnattua kiinalaatua.
Mutta tietysti ihan hyvä jos saisivat avattua markkinoitaan globaalimpaan suuntaan niin tuollaset huonot yksilötkin sais takuuseen, ja samalla saataisiin lisää kilpailua. On vähän karannut käsistä nuo flagshippien hinnat suosituilla valmistajilla… Kuten siitä Applen osavuosikatsauksestakin selviää. Voittomarginaalit kohillaan. :psmoke:
Onko Xiomilla mitään takuuta suomessa? Vai meneekö liian hankalaksi yrittää saada noita takuuseen?
Totta kyllä että näiden ns. mainstream valmistajien hinnat ovat kovassa nousussa. Kiinan laatu voi olla myös kohtuullista oman kokemuksen mukaan, Huawein luurit ovat toimineet moitteettomasti jo monta vuotta, nyt vaan alkaa sama vika vaivaamaan tätäkin merkkiä, ei enää hinta ja laatu ole niin hyvin balanssissa kuin vuosia sitten.
Xiaomilla on nykyään takuuhuolto Suomessa, jos ostat puhelimen Suomesta. Oma oli Kiinasta Aliexpressistä, jossa vielä myyjäliike lopetti toimintansa heti sen jälkeen kun olin saanut puhelimen kouraan. Olin kyllä takuuasioita Suomessa hoitavaan firmaan yhteydessä, mutta sielläkin oltiin sitä mieltä että puhelin on kuollut ja korjaaminen maksaa saman verran kuin uusi.
NokiaMobin mukaan HMD Global myi yli 8 miljoonaa Nokia älypuhelinta viime vuonna eli karkeasti laskettuna markkinaosuus olisi puolen prosentin luokkaa. Kuitenkin vuoden viimeisellä neljänneksellä Nokia puhelimet olivat murtautua Top10 joukkoon, sillä puhelimia myytiin arvion mukaan reilu 4 miljoonaa Meizun ollessa kymmenentenä 4,2 miljoonalla myydyllä puhelimella. (http://nokiamob.net/2018/02/02/nokia-smartphones-captured-1-of-global-market-share-in-q4-2017-counterpoint-research/)
Ihan hyvä että Xiaomi pistää hanttiin. Hinnat ollu Samsungilla liian korkealla. Pystynyt tarjoamaan lähes samaa nopeutta puolet halvemmalla.
Mites softapäivitysten julkaisunopeus? Vastaako sekin Samsungin tai Applen julkaisutahtia?
Vaikea sanaoa. Käytän vaan epävirallisia. Ei tuo MIUI OS oikein napannut. Kaipa ne niitäkin kohtuu nopeasti päivttelevät.
Puhutko nyt Samsungista joka ei ole vieläkään julkaissut Oreota lippulaivamalleilleen ja uudetkin mallit tulevat kauppoihin Nougatilla?
Mulla on todennäköisesti viimeinen samsung näpeissä. Temppuilee pakkasessa ja vähän muutenkin.
Alkaa vaan pikkuhiljaa hermot mennä.. Kaikkea pientä hämärää.. 6kk ollut käytössä. Nokian kutonen toimii
kuin pitääkin..
Samasta samsungista joka sentään tuonut tietoturvapäivityksiä yli 2v vanhoillekin luureille.
Ei paljon huvita käyttää verkkopankkien ja firman vpn:n salasanageneraattoreita luurissa johon ei tule tietoturvapäivityksiä.
XDA-Developers foorumeilla oli jo juttua, että ehkäpä parin viikon päästä tulisi ensimmäistä ”virallista” Urea (vai olikos se nyt Oreo xD) firmistä Resurrection Remix:stä Note 3:sen suuntaan. Sanoisin että kaikki valmistajat, jotka väittävät, ettei pari-kolme vuotta vanhalle luurille pysty muka raudan takia uudempia firmiksiä tekemään. Jauhavat ihan sitä itseään, jotta saavat vaan ihmiset pakkovaihtamaan taas uuteen malliin ja lyömään rahaa tiskiin…
Sitten kun tuo Xiaomi nousee muiden tasolle (tai lähelle), käy ihan niin kuin muillekin (vaikkapa HuiHai). Hinnat tasaantuvat muiden tasolle, kun ensiksi on halvemmilla hinnoilla saatu isompi käyttäjäkunta.
Niin se markkinatalous, ikävä kyllä, vaan toimii 😉