AMD on ilmoittanut aiemmin julkaisevansa Ryzen-prosessorit integroidulla Vega-grafiikkaohjaimella työpöytäkäyttöön 12. helmikuuta. Raven Ridge -arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit tulivat alun perin saataville Ryzen 5 2500U- ja Ryzen 7 2700U -mobiilimalleina viime vuoden lopulla.
Thaimaalainen YouTubettaja Tum Apisak on ottanut varaslähdön tulevien Vega-grafiikkaohjaimella varustettujen Ryzen-prosessoreiden suorituskykyyn 3DMark 11 -testiohjelmassa Performance-asetuksella. Apisakin tulosten mukaan nopein työpöytämalli Ryzen 5 2400G saa yhteensä 5162 3DMark-pistettä, kun Ryzen 3 2200G:n tulos jää 4151 pisteeseen.
Ryzen 3 2200G:n tulos on kokonaispisteissä lähes identtinen nopeimman mobiilimallin eli Ryzen 7 2700U:n kanssa, mutta tarkastelemalla eri testiosioiden tuloksia käy selväksi, että Ryzen 7 2700U:n tulosta rajoittaa kannettavien tehonkulutusrajoitukset. Prosessori suoriutuu selvästi Ryzen 3 2200G:tä paremmin prosessorisuorituskykyä mittaavassa fysiikkatestissä, mutta sekä prosessoria että grafiikkaohjainta rasittava Combined-testi jää selvästi jälkeen työpöytämallista. Ryzen 5 2400G:n tulos puolestaan jää noin 600 pistettä Ryzen 3 1300X:llä ja Radeon RX 550:llä ajetuista tuloksista.
Apisak on saanut käsiinsä myös tammikuun alkupuolella kannettaville julkaistun Ryzen 3 2200U:n ja vuoden toisella neljänneksellä julkaistavan yrityskannettaviin suunnatun Ryzen 3 Pro 2300U:n, jotka saivat 3DMark 11:ssä tuloksiksiin 2040 ja 3218 pistettä.
Yllä olevasta taulukosta löydät kaikkien Apisakin testaamien Vega-grafiikkaohjaimella varustettujen Ryzen-prosessoreiden oleellisimmat tekniset tiedot. G-merkinnällä varustetut mallit ovat työpöytäversioita ja U-merkinnällä varustetut mobiiliversioita.
Lähde: ComputerBase, Tum Apisak @ YouTube
Nuo alkoivat pyörimään netissä pari päivää sitten, mutta en viitsinyt alkaa niistä tekemään sen suurempia johtopäätöksiä. https://www.anandtech.com/show/12233/amd-tech-day-at-ces-2018-roadmap-revealed-with-ryzen-apus-zen-on-12nm-vega-on-7nm/4 arvion perusteella CESissä nähtyjen tulosten perusteella kuitenkin muistit tuntuvat vaikuttavan Raven Ridgen iGPU:n suorituskykyyn huomattavan paljon. Tähän uutiseen linkatuissa tuloksissa kun ei ole testeissä käytetyistä muisteista varmuutta, niin pitäisin noita lähinnä suuntaa-antavina.
Yep. Tuki laajemmalle määrälle eri nopeuksisia muisteja antaa paljon liikkumatilaa noiden prossien nopeuksille!
Elikkäs kuinka paljon tuossa tehokkaimmassa 2400g:ssä on vääntöä verrattuna erilliset CPU ja GPU? Onko jotain i5 3570k ja Nvidia Gtx 1050 TI luokkaa vai kuinka?
No ei tuonne päinkään. Vastaa 5 vuoden takaisia keskihintaluokan näyttiksiä esim. Geforce 650 Ti luokkaa. Muutamalla kympillä saa siis käytettynä tehokkaamman mutta varmastikin tuolla 2400G:llä on huomattavasti pienempi tehonkulutus.
2400G nopeus 3200MHz muisteilla on AMD:n julkaisemien lukemien mukaan maks. GT 1030 tasoa.
eli kyllä tolla cs yms pyörii sen +60 fps
@kaotik ryzezn- laitoin palautelomakkeellakin, mutta se on paska kun ei autofillaa sivua josta se on painettu. Puhelimella syöpää kopypasteta jotain urlia @sampsa
I7 2600 3.9Ghz ja Gtx970 7600p…
Ryzen G sarja sijoittuu kaikissa peleissä low setup +60fps…
Ryzen 1700 3.9Ghz + Gtx970 16000p
Ryzen 1700 3.9Ghz + Rx Vega 15000p
Jaa no tuo ei ole kyllä kauhean nopeaa, Nvidian huonoimpia discrete ohjaimia. Aika paljonkin enemmän taisin odottaa.
Siis toi GTX1030 on Nvidian hitain ohjain jota käytetään ihan uusien pelien pelinäytönohjaimena (esim. moba peleissä) nii että kun intekroitu näytönonohjain pystyy siihe nei sitä nyt huonoksi voi kutsua (sentään käytännössä ensimmäinen integroitu ohjain joka riittää monien uusien pelejen pelaamiseen ilman kikkailuja tätä ei ole aikaisemmin tapahtunut).
Ei tuolla dualchannel DDR4 muistikaistalla kuuhun päästä. Tuon GT1030:sen muistikaista on samaa tasoa eikä sitä tarvitse jakaa CPU:n kanssa. Kovempaan tehoon tarvitaan GPU:lle oma muisti kuten intel+amd moniipiiriviritelmässä on tehty. Sitten kun DDR5 tulee niin perus apuhin voi laittaa isompaa ja tehokkaampaa gputa.
Ei työpöytäprossuun paljoa kovempaa kannata pistää vaikkei muistikaista rajottaisikaan (nyt rajoittaa), siellä on sitten RX 550 ja ylöspäin jos kaipaa enemmän potkua ja about saman teholuokan prossujakin löytyy
Meinasitko korjata tuon typon?
Sehän nyt pitäisi olla kaikille täysin selvä, että tuollaisella ei ole mitään jakoa VS erillis GPU:t
Jos noista haluaisi merkittävää suorituskykyä, niin:
Olisi pistettävä integroitua, nopeaa muistia tuolle GPU:lle.
TDP olisi ainankin tuplattava.
Lähinnä mielenkiintoista olisi nähdä mahdollisimman laajat muistitestit ja vertailu Intelin integroituihin (samoin myös erinopeuksisilla muisteilla).
Jos sitä ylimääräistä z:aa meinasit niin on jo korjattu, kyllä kaikki palautteet käydään läpi ja typot korjataan vaikka siihen saattaakin joskus mennä vuorokausi tai ylikin
Mielenkiintoista mielestäni tuossa työpöytäkivessä on ton gpu osan kulutus :think: speksejä kun katsoo, niin ei vie paljoa verrattuna itse CPU:hun verrattuna, kun suhteuttaa mobiiliin, eli saattaa kellottua mukavasti. Odottelen mielenkiinnolla testejä tämän suhteen
GT1030n muistikaista on itseasiassa vain n. puolet Raven Ridgen muistikaistasta;
GT1030ssä on vain 64-bittinen musitiväylä, ja data rate on 3000 Mbps eli melko samaa luokkaa kuin Raven Ridgellä.
Eikä se CPUn kanssa jakaminen oikeasti satu niin paljoa, keskimäärin CPU käyttää aika pientä osaa teoreettisesta kaistanleveydestään.
GT1030llä on kuitenkin ilmeisesti parempi pakkaus framepuskurissaan sekä sen tiilaus toiminee hiukan paremmihn kuin Vegalla, eli se tarvii vähemmän kaistaa samaan suorituskykyyn.
Puolet?
64-bit @ 6008MHz QDR = 48GB/s.
Hups, tuo 3 GHz oli tosiaan oikeasti kellotaajuus eikä data rate.
Hämäävästi nvidian speksisivulla kalliimmissa piireissä ilmoitettu data rate mutta tuossa kellotaajuus.