Xiaomi on esitellyt tänään Delhissä ensimmäisen Pocophone-alabrändinsä älypuhelimen. Xiaomin mukaan Pocophone tulee toimimaan emoyhtiön alaisuudessa itsenäisenä yksikkönä. Pocophone tarkoittaa espanjaksi pientä puhelinta.
Ensimmäinen Pocophone-malli on siis nimeltään F1 ja valmistajan mukaan siinä on keskitytty erityisesti suorituskykyyn. Edullinen hinta näkyy laitteen materiaaleissa – sekä kehys että takakuori ovat nimittäin polykarbonaattimuovia. Valmistajan mukaan materiaalivalinta on minimalistinen ja funktionaalinen. Armored Edition -erikoismallissa takakuori on tosin kevlaria. 6,18-tuumaisen näytön yläreunan leveähköön loveen on sijoitettu infrapunaa hyödyntävän kasvojentunnistuksen tekniikka.
Sisältä löytyy Android-markkinoiden suorituskykyisintä rautaa, eli Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. RAM-muistia on tarjolla kuusi tai kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 64:stä 256 gigatavuun asti malliversiosta riippuen. Sisäänrakennetun akun kapasiteetti on mukavat 4000 mAh. Takaa löytyy 12 + 5 megapikselin kaksoiskamera, jossa toissijainen kamera toimii syvyystietojen tallennuksessa.
Laite käyttää Android Oreo -pohjaista MIUI 9.6 for Poco -käyttöliittymää, joka on kustomoitu Xiaomin käyttöliittymästä Pocophonea varten. MIUI 10 -päivitys on luvassa kuukauden päästä ja Android Pie -päivitys kolmen kuukauden sisällä.
Tekniset tiedot
- Ulkomitat: 155,5 x 75,3 x 8,8 mm
- Paino: 180 grammaa
- 6,18″ IPS LCD -näyttö, 18,9:9-kuvasuhde, 1080 x 2246 pikseliä
- Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri
- 6 tai 8 Gt LPDDR4X RAM-muistia
- 64, 128 tai 256 Gt UFS 2.1 -tallennustilaa, MicroSD-korttipaikka (max. 400 Gt)
- LTE (Cat.16/13), 4CA, Dual SIM
- Wi-Fi 802.11 b/g/n/a/ac, Bluetooth 5.0, dual-band GPS
- stereokaiuttimet, 3,5 mm ääniliitäntä, FM-radio
- 12 + 5 megapikselin takakamera, 1,4 um pikselikoko (IMX363), f1.9, Dual Pixel PDAF, LED-salama
- 20 megapikselin etukamera, f2.0 aukkosuhde, 0,9 um pikselikoko, kiinteä tarkennus
- 4000 mAh akku, USB Type-C 2.0, Quick Charge 3.0
- Android Oreo & MIUI 9.6 for Poco
Pocophone F1:n hinnat alkavat Intiassa 20 999 rupiasta, eli noin 259 eurosta. Kallein vaihtoehto on Armored edition 8 & 256 Gt muistilla 29 999 rupian, eli noin 370 euron hintainen. Euroopan saatavuudesta ja hinnoittelusta ilmoitetaan tarkemmin 27. elokuuta Pariisissa järjestettävässä lanseeraustilaisuudessa. Huhujen mukaan Pocophone F1:n hinnat alkaisivat Euroopassa runsaasta 400 eurosta.
Ainakin GSMArenalla olikin jo artikkeli tästä ulkona: Pocophone F1 by Xiaomi review
Mielenkiintoinen laite kyllä, akunkesto ja suorituskyky näyttäisi ainakin olevan todella kohdallaan.
Ovatpa nimen keksiny puhelimelle…yli 6 tuumaa ja mukamas pieni… :smoke:
Xiaomin ongelmat ovat vain MIUI ja olemattomat/hitaat ohjelmistopäivitykset.
Sit ku niistä päästään eroon voi edes kattella sinne päin. ;>
Käyttöliittymää ovat näköjään muovanneet pelkistetympään suuntaan, joskin se on edelleen rankasti customoitu MIUI. Sormenjälkikin löytyy kasvojentunnistuksen kaveriksi :tup:. Jos tulee Suomeen myyntiin, niin erittäin kova kattaus alkaa löytymään 400-600e haarukkaan.
Miinusta ei tule oikeastaan kuin rakenteesta koska on muovia. Tuo Armored Edition on kyllä hienon näköinen.
Sekin on vähän makuasia – ei ehkä tunnu kädessä niin arvokkaalta, mutta kestää varmasti paremmin kuin tavanomainen metalli-lasirakenne.
Samaa mieltä. Wanhat polycarbonaatti Lumiat olivat oikein mainioita rakenteen suhteen!
Tuolla ei viitata itse puhelimeen, vaan ennemminkin valmistajaan:
"2. Why do you call your brand POCO? What does it mean?
POCO stands for “a little”—we believe in starting small but dreaming big. POCO sets out to deliver technologies that truly matter. This is why POCO has built a smartphone that delivers unbelievable performance, which we believe will resonate with tech enthusiasts and develop a strong following amongst them."
9 Things You Should Know About Xiaomi's New Sub-Brand Poco – News – Xiaomi MIUI Official Forum
Tuolla GSMarenan revikassa kerrotaan myös nimestä seuraavaa:
"Xiaomi really likes the meaning of small embedded within its names – Xiaomi or Mi written in Chinese means millet – little rice, while Pocophone in Spanish means little phone. Because they start small and dream big. "
Kyllä itse ottasin muovin aina ennemmin kun lasin/metalli kombon.
Kuin myös. Nyt olen pari kuukautta lasikuorista puhelinta käyttänyt ja merkittävin miinus koko puhelimessa on nimenomaan se lasikuori. Vanhan muovisen luurin käteen ottaessa tuntee samantien miten se on jokaisella osa-alueella lasia parempi. Kevyempi, kestävämpi, pitävempi, ei kerää sormenjälkijä, kuori irroitettavissa (=akku vaihdettavissa ja naarmut/kolhut korjattavissa), ei ole kylmän tuntuinen, jne..
Varsinkin tuo kevlar -versio näyttää materiaalien puolesta yhdeltä kaikkien aikojen parhaalta puhelimelta.
Saisivat vielä lisätä QC 4.0+ tuen (+ laturin mukaan jossa tuo tuettuna! Xiaomi Mi 8 tukee, mutta kun laturia ei saa mistään), tai langattoman latauksen.
Näistä on vaikea valita: Compare Xiaomi Pocophone F1 vs. Asus Zenfone 5z ZS620KL vs. OnePlus 6 – GSMArena.com
Onko Xiaomissa kameran vakain?
Puhelimella ei todennäköisesti ole mitään tekemistä Xiaomin kanssa muuta kuin myynti. Eli kyseessä on joko uusi tai joku muu kiinalainen valmistaja jonka laatu täyttää Xiaomin kriteerit.
Samoin kuten Xiaomi myy muiden valmistamia kuulokkeita, powerbankkeja ym omalla brändillään.
No sieltä voi Googletella ketkä Xiaomin johtoportaasta tuota firmaa johtaa.
Se että Xiaomilla on näitä alabrändejä nyt ei vaikuta siihen valmistukseen. Saman katon alta ne silti tulee.
Mikäs siinä MIUI:ssa nyt on niin kauheaa? Tätä samaa mantraa hokee porukka jatkuvasti ja ei silti kukaan oikein osaa sanoa että mikä se kauheus tuossa nyt oikein on.
Juuri se, että se on niin vahvasti kustomoitu niin ne ohjelmistopäivitykset tulee hitaasti. Onhan se myös pirun raskas verrattuna vanillaan, tosin tällä ei niin ole enää merkitystä kun tehoja alkaa löytymään. Voisi ne resurssit silti käyttää paremmin.
Siis mikä siinä nyt on niin raskaasti kustomoitua? Mitkä päivitykset kestää? Raskas? Mitähän tuo tarkoittaa? Tässä sama luuri, siis oikeasti täysin sama puhelin ja vanilla android (android one ohjelmaan kuuluva) vs. MIUI kerroppas se kohta missä se MIUI oli tuossa raskas?
Raskaasti kustomoitu eli oikeastaan kaikki mahdollinen on peitetty tuolla MIUI skinillä. Tämä taas hidastaa päivityksiä jotka Xiaomilla laahaa muutenkin perässä. Näkyy tuossa sun videollasi hienosti että siellä on kaikki mahdollinen skinnattu.
Lisäksi missä on paljon näitä ylimääräisiä ja täysin turhia valmistajan omia ohjelmia jotka rullaa taustalla kuluttajan muistia ja tallennustilaa.
Noissa on myös ihan ihme bugeja tullut vastaan, esim iomoitusääniä ei saanut Mi mix 2s:llä vaihdettua yms.
Se että joku ei noista skineistä pidä, ei ole ulinaa. Se on mitä arvostaa Huawei EMUIta ja osa sitten sitä puhdasta Androidia. Se ei edelleenkään ole ulisemista.
Tuohon kun laittaa n.satkun lisää niin saa Amoled näyttöisen OnePlus 6
Kaikkille ei välttämättömyys mutta omassa kirjassa Amoled näyttö on kyllä tuon arvoinen.
IPS ei vaan pysty käyttelee kun niissä se ihmellinen Glow valo ilmiö
Niin toi MiUi ainaki näin oneplus6 oxygeniin verrattuna lagii välillä.
joskus jää MiUi miettiin joskus jämähtää, pääsääntöisesti toimii ihan ok.
Työpuhelimena Samsung galaxy J5, eikös tuossa ole joku amoled näyttö?
Oma vanha Huawei ips näytöllä huomattavasti parempi omaan silmään, amoled ylikorostuneella kontranstilla on aivan hirveä katsoa, aivan kuin kaikki olisi väritettu värikynällä.
Voi olla myös käyttäjässä/säädöissä vikaa tai tottumiskysymys, default asetuksilla mennään.
Pocophone =pientä puhelinta ?
Mikä on pientä sitten tuossa mallissa muuta kun mahdollisesti hinta..
6,18-tuumainen muka pieni. Huolestuttava suunta tuo, jos isot ovat jotain 8 tuumaisia ja normikoko yli 7″.
Ei tuo Poco (eli kiinaksi pieni) liity laitteen kokoon millään tavalla, vaan siihen ajatusmaailmaan ja firman "kokoon". Taisivat itse ihan mainita että nimen pohjalla on ajatus tehdä ne pienet asiat hyvin ja jättää kaikenmaailman turhat ominaisuudet pois softasta jne.
Pocophone F1 on markkinoiden edullisin Snaprdagon 845 -puhelin ja se tulee myyntiin myös Euroopassa.
Etusivulla pien typo 🙂
Specsit/hinta suhteessa kyllä todella houkutteleva puhelin!
Onko tämä Pocophone samantyyline kuin Honor brändi Huaweilla? Hyvää rautaa halvalla hinnalla (joskin Honorilla hieman heikompi oma Kirin piiri).
Itselleni vastaten: Optical stabilization is not available on the Pocophone though (GSMarena)
Kuvista ei yöaikaan kannata odottaa paljoa: Pocophone F1 by Xiaomi review
Sanoisin, että jopa halvempi Moto yms panevat kampoihin.
Selvisi se "edullisen" hinnan syy, tosin ALVin mukaanotto tekee siitä äkkiä aika kalliin puhelimen maalatulla kuorella.
Näissä kiinapuhelimissa ei taida olla kovin usein suomenkielistä käyttöjärjestelmää? Voisi ainakin uutisessa olla mainittu saako suomenkieliseksi ilman mitään erikoiskikkailuja. @Juha Kokkonen @Juha Uotila ihan vain vinkkinä tuleviin uutisiin.
Käsittääkseni MIUI:ssa on myös suomenkieliset käännökset. Tai ainakin oli vielä vuosi sitten kun käytin Xiaomi Mi 5s:ää.
Kuten tuossa @Kepe mainitsikin niin Xiaomin MIUI:saa on nykyään myös suomenkieli ihan tuossa virallisessa Global ROM:ssa. Aika pitkään siinä menikin, oliko nyt versio 9 missä tuli virallisesti mukaan.
Tietääkseni tuo käännös on pitkälti yhteisön tekemä, jonka Xiaomi on sitten hyväksynyt "tuotantoon"
Äidilleni kun hommasin halpaa uutta älypuhelinta(taisi olla joku Xiaomi 4) niin siihen ei saanut suomenkielistä käyttöjärjestelmää. Piti palautaa puhelin ja nyt hänellä on nokia 3.1. Entä muitten ei tunnettujen kiinalaisvalmistajien (kuten VIVO/OPPO & BBK) puhelimet? Suomen markkinoilla toimii usempia myyjiä jotka tuovat puhelimet kiinasta. Mistä tietää onko niissä suomenkielistä käyttöjärjestelmää?
Kyllä myyjän pitää tietää tuon tason tieto. Jos ei tiedä, niin se on hyvä merkki siitä, että on aika vaihtaa liikettä
Ulina on sitä että mennään ketjusta toiseen kertomaan, perustelematta, miksi joku on paskaa. Sitten heitetään tuollaisia väitteitä mitkä ei pidä paikkaansa, kuten sinun väite jostain ylimääräisistä ja turhista ohjelmista, mitä ei enää edes koko laiteen mukana tule. Ne kuului China versioihin ne, globaleissa ei ole mitään ylimääräistä mukana ja ihan tulee se googlen kauppakin nykyään suoraan mukaan. Voit varmaan mainita mitä sellaista valmistajan omaa tuolla pyörii, kun sellaista väität. Minäkin haluaisin tietää, kun vasta raahasin tuossa yhdelle vanhukselle Redmi nelosen, että mitähän mä nyt sinne jätin globaliin sellasta mikä sinne ei kuulu, kun ei se laite ainakaan mitään sellasia näyttänyt.
Siihen en osaa sanoa millaisia bugeja sinulla on jossain yksittäisessä puhelimessa ollut, missään muissa puhelimissahan niitä ei käsittääkseni ole? Ja kaikki valmistajat tooooosi ahkeraan päivittelee omia puhelimiaan. Vähän taas hakemalla haettua tuollainen. Sitten jos kaikki Samsungit paukuttaisi niitä päivityksiään kuin junan vessa niin noi olisi valideja vertauksia, mutta toistaiseksi viikoittain on tullut päivitys developeriin ja noin kerran kuussa stablena.
En myöskään tiedä mikä ihmeen sana on skinnata, niin en voi tälläiseen ottaa kantaa. MIUI on omanlaisensa käyttöjärjestelmä (ulkonäöllisesti), en nyt ihan hirveästi ole löytänyt valittamista ja ihan samanlainen pikakuvakehelvetti on mun muutkin androidit olleet, eroa on kyllä liki mahdoton huomata.
Ei voi oikein tällaisia uutisessa ilmoittaa, kun valmistaja ei ole missään kyseistä tietoa kertonut.
No itselleni ne oli ylimääräisiä. Niitä löytyy ihan global rommista samalla tavalla, mutta ei niin paljoa. Kiina rommissa sitten vielä lisää niitä Kiinaan tarkoitettuja versioita. Noita "ylimääräisiä" valmistajan omia sovelluksia on myös tässä Mi A2:ssa (Mi Remote, Mi Drop), jotka ei siis kuulu Android Onen sisältöön.
En tainnut mainita etteikö muissa puhelimissa olisi bugeja? Mutta on se kumma jos käyttöjäjrestelmän omat ominaisuudet on saatu bugaamaan, kuten joku ilmoitusäänen vaihtaminen. Ei niitä varmasti kaikissa puhelimissa ole juurikin samalla tavalla. Ja kyllä, moni muu valmistaja päivittelee luurejaan paremmin.
Mutta loppujenlopuksi se on se mistä itse tykkää, jos joku ei tykkää MIUI:sta ja sen mainitsee niin siitä ei tarvitse vetää koko hernepalkoa nenään. Android on siitä hieno että jos jostain ei tykkää niin löytyy useita eri vaihtoehtoja.
Niin siis käsittääkseni about kaikki firmat lyö nykyään mukaan jonkun oman sovelluksensa. Se ja tuo telkkarin kaukosäädin softa, mikä on oikeasti hyvä softa tuohon hommaan, niin varmaan sen 15 Mt vievät tilaa sun puhelimesta ja ne ei kyllä siellä taustalla aja yhtään mitään, vaikka juuri tuossa väitit muuta. On tää ihme touhua jos täällä asiantuntijat jauhaa ihan puuta ja heinää. Sitten tullaan vielä valittamaan kirjoitustyylistä, huh huh.
Mitä tulee päivityksiin niin jos ei puhuta puhtaasta googlesta niin ihan samalla tavalla ne päivitykset laahaa käytännössä kaikilla valmistajilla.
Enkä minä ole vetänyt herneitä nenääni mistään. Ihmeen herkkiä on ihmiset kun vaaditaan perustelemaan mielipidettä. Ilmeisesti se parempi ja asiallisempi tapa keskustelupalstalla on vaan haukkua paskaksi ilman perusteluita ja esittää perusteettomia väitteitä raskaudesta tai päivityksistä.
Nämä puheet p**kanpuhumisesta ja valheellisista väitteistä alkaa mennä sinulta jo vähän pitkälle.
Kärjistät näissä viesteissäsi aika rajusti asioita ja väität jopa sellaisia juttuja, joita Uotila ei ole edes sanonut viesteissään. Mielestäni Uotilan yllä kirjoittamat seikat ovat täysin valideja ja olen törmännyt myös itse vastaaviin havaintoihin Xiaomin puhelimia testatessani. Ei tässä missään vaiheessa ole puhuttu p**kaa tai haukuttu p**kaksi MIUI:sta vaan lähinnä mainittu sen heikkouksista, joista osa käyttäjistä eivät pidä.
Se on fakta, että MIUI:n mukana tulee perus-Androidiin nähden ylimääräisiä lisäsovelluksia, jotka ovat osalle käyttäjistä turhia ja paikoin päällekkäisiä Googlen perussovellusten kanssa. Lisäksi ainakin viimeksi testaamani Xiaomi Redmi 5 Plus näytti joissain sovelluksissa mainoksia. Käyttöliittymän kustomointi (Uotila puhui "skinnaamisesta") on raskaimmasta päästä, tarkoittaen sitä, että vakio-Android on peitetty kokonaan Xiaomin oman käyttöliittymän alle. Tämä on hidastanut merkittävästi mm. Android-versiopäivitysten saapumista MIUI:lle. Mukana on myös paljon toimintoja, joita vakio-Androidista ei löydy, ja joka on käytettävyyden kannalta hyvä juttu. Myös jotain erikoisia bugeja on tullut MIUI:ssä jonkin verran vastaan, mutta en kyllä enää muista tarkemmin mistä oli kyse – ei muistaakseni mistään kovin vakavasta.
Henkilökohtaisesti en ainakaan ole sitä mieltä, että MIUI olisi huono käyttöliittymä – siinä on heikkoutensa ja vahvuutensa, eikä se sovi kaikille, kuten ei sovi vakio-Androidikaan.
Pelkästä MIUI:sta jauhaminen alkaa mennä tässä ketjussa kohta jo offtopicin puolelle, joten siitä voi jatkaa halutessaan vaikkapa älypuhelinpuolen Xiaomi-keskusteluketjussa.
Sinä siis väität että Uotila ei tuossa yllä väittänyt että: "Lisäksi niissä on paljon näitä ylimääräisiä ja täysin turhia valmistajan omia ohjelmia jotka rullaa taustalla kuluttajan muistia ja tallennustilaa."?
Minä vastasin täällä käyttäjälle ontelo, mitä Uotila sitten kommentoi. Minä en ole missään sanonut että Uotila puhuu paskaa, toki niinkin voisin väittää tuon "paljon ylimääräisiä ohjelmia (olikin 2) ja "rullaa taustalla" (no eipäs rullaa) kohdalla. Se suora paskanpuhuminen liittyi tuohon väitteeseen raskaudesta, kun se käyttöjärjestelmä ihan laittamallani videolla oli jopa kevyempi ja nopeampi siinä testissä kuin AndroidOne. Toki raskaasti kustomoitu se on, heh jos siis tuo miten pikakuvakkeita sijoitellaan on raskasta kustomointia, mutta raskas se ei todellakaan ole. Jos osallistuu kahden käyttäjän välisiin keskusteluihin niin kyllä ne pitää ottaa huomioon muiden viestejä lukiessa. Sinä selvästi et ole ymmärtänyt että tämä lähti muista viesteistä kuin minun ja Uotilan.
Se on hienoa että täällä halutaan pitää toverihenkeä yllä ja heti riensit valkoisena ritarina kaveriasi auttamaan. Jotkut voisi pitää vähän lapsellisena touhuna tuollaista, eiköhän Juha osaa itse pitää puoliaan ja hänellä ne samat moderointinappulat siellä on käytössään kuin sinullakin.
En ole missään väittänyt tuollaista, älä kiitos pistä sanoja toisten suuhun. Tämä on nyt malliesimerkki siitä, mikä kirjoitustavassasi on tällä hetkellä pielessä. Tuo Uotilalta lainattu lause ei ole millään muotoa ristiriidassa kirjoittamani kanssa.
Mainittuja valmistajan omia lisäsovelluksia on paljon enemmän kuin kaksi kappaletta (esim. Mi File Explorer, Mi Video, Mi Music, MIUI Forum, Cleaner, MIUI Themes, Mi Remote, Mi Drop yms). Nuo omat sovellukset pyörivät jossain määrin taustalla ja esim. itsellä lähettivät mainosilmoituksia, jos mainoksia ei kytkenyt pois sovellusten asetuksista. Raskaudella ei tässä tapauksessa ymmärtääkseni viitattu Uotilan toimesta hitauteen, vaan siihen, että Androidin vakiokäyttöliittymä on peitetty kattavan (=raskaan) kustomoinnin alle. Kyse on koko käyttöjärjestelmän ulkoasusta, ei pelkästään kuvakkeista.
Tämä minun osaltani aiheesta tältä erää.
Aika hauska argumentti tuo, että asia X vie N määrän tilaa niin ei se haittaa. Itseä haittaa jo tuo Nokian tukisovelluskin, olis kiva jos sen (ja muut, esim IR remotet) sais play Storesta asennettua tarvittaessa.
Onneksi osan Googlen apeista voi jättää asentamatta, mutta Jollan lähestymistapa on IMO paras, edes kelloa ei ole esiasennettu vaan voi setupissa ja jälkeenpäin asentaa mikäli tarvitsee.
/OT
Tämäkin luuri vois kiinnostaa jos olis puhtaalla androidilla, ja Twitter-kommenttien perusteella oleofobinen pinnoite puuttuu, ei jatkoon vaikka tällä hinnalla ei kaikkia "herkkuja" voikaan saada.
Minä nyt korjaan vain tuon kohdan raskaudesta, minä en ole edelleenkään väittänyt Uotilan sanoneen että olisi raskas. Hän sanoi että customointi on raskas, minkä kanssa olen osittain samaa mieltä, jos siis mieltää raskaaksi customoinniksi pikakuvakkeiden sijoittelutyylin. Edelleen se raskas väite oli käyttäjän @ontelo sanoja. Sinä edelleenkin nyt jätät koko sen alkuperäisen kirjoittelun, mihin Uotila liittyi huomioimatta, vaikka minä jopa edellisessä viestissäni vielä ihan suoraan sanoin siitä sinulle. Vieläpä kirjoitin tuon aivan saman lauseen, että en ole väittänyt Uotilan sanoneen raskas, vaan raskas customointi. Tunnut nyt haluavan nähdä jotain sellaista minun kirjoituksissani, mitä siellä ei ole.
Ja kyllä Uotila puhui puuta ja heinää taustalla ajettavista sovelluksista. (Huom lue se viesti #36) puuta ja heinää vs. paskaa on käsitääkseni eri asia. Toki jos siis hän viittasi googlen taustalla ajamiin vakoiluihin, niin voidaan olla samaa mieltä. Mutta ei siellä MIUIssa global versioissa taustalla mitkään ohjelmat itse itseään ajele. Kaiken lisäksi MIUI vielä tarjoaa todella laajat oikeudet päättää mitä siellä tapahtuu, toisin kuin perus android. Alkaa tämä minun syyttely sellaisista asioista mitä en ole kirjoittanut, olemaan teidän asiantuntijoiden kohdalla sitä tasoa, että ehkä todellakin on hyvä lopettaa tämä keskustelu tähän.
Se ja sama onko MIUI raskas vai ei, mutta ihan hirveän näköinen tekele se kyllä on.
Ihte annan plussaa muovista.
Eikö project treble nopeuta päivityksen tekoa? Kun tämän myötä laitettiin alusta kuntoon.
Nyt homma on enää valmistajasta kiinni mutta kuten sen tietää, niin aktiivinen tuki toimii hetken ja sen jälkeen edetään hitaasti.
Kyllähän se Treble nopeuttaa päivitysten toimittamista huomattavasti, kun enää ei tarvitse odotella piirivalmistajan pohjakerroksen päivitystä.
Kaikesta huolimatta valmistajien täytyy kuitenkin tehdä se Android päivitys itse. Google toimittaa valmistajille Androidin "raakaversion", jonka pitäisi bootata jokaisella Trebleä tukevalla Android laitteella. Tämän ansiosta joillekin Android laitteille kyettiin toimittamaan niin nopeasti Android 9.0 Pie beta versio (linkki). Mitä enemmän muutoksia tähän "raakaversioon" aletaan tekemään, sitä kauemmin lopullisen päivityksen valmistumiseen menee.
Treblen myötä valmistajat voivat ainakin teoriassa tehdä oman päivityspaketin joka käy sellaisenaan kaikkiin valmistajien laitteisiin. Eli Huawei voisi tehdä yhden ja saman EMUI paketin, Xiaomi MIUI paketin jne. Käytännössä joitakin ajuriongelmia tulee joka tapauksessa olemaan eli yksittäiset laitteet vaativat hieman hienosäätöä. Ei kuitenkaan missään nimessä samassa mittasuhteessa kuin ennen, jolloin kaikki laitteet piti käytännössä päivittää erikseen.
Tilattu. Sunskysta.
Miten muuten mahtaa NFC:n laita olla? Tuleeko suomalaiseen? Kiinassa ei NFC tahdo puhelimissa löytyä?
Tuskinpa tulee löytymään. Ei sitä löydy noista Xiaomi muistakaan eurooppalaitteista jos kiina versiossa ei ole
Tämä tulee näillä näkymin syksyllä DNA:n valikoimiin Suomessa.
Oliko tässä näytössä se jokin likaa tjsp. hylkivä suojaus? Kun sitä ei jossain Huawein luurissa ollut, P10 tjsp?
😉
Joo en käyttänyt sitten pinnoite sanaa kuin hain triidistä inffoa.
Sitten kannattaa harkita kyllä kahdesti, sillä olen maksanut käytännössä kaiken kännykällä jo vuoden. Ulkomaillakin ihan ehdoton. Äsken iso ruotsalainen nettilehti kysyikin jo: onko aika leikata jo luottokortit saksilla?
En voisi ajatellakaan enää kännykkää ilman NFC:tä.