HMD Global esitteli Barcelonan nykytaiteen museossa sunnuntai-iltapäivällä järjestämässään julkaisutilaisuudessa odotetusti joukon uusia puhelimia. Mukaan mahtui kuitenkin myös pieniä yllätyksiä.
Julkaistut uutuudet kattavat käytännössä koko hintahaitarin. Edullisinta hintaluokkaa edustaa Nokia 1 –malli, jonka hinta on alle 100 euroa. Globaalisti lanseerattu Nokia 6 (2018) sekä vuodoissakin hiljattain esiintynyt Nokia 7 Plus edustavat keskihintaluokkaa ja Nokia 8 Sirocco on yrityksen uusi lippulaivamalli. Lisäksi päivänvalon näki Nokia 8110 4G –peruspuhelin, joka ammentaa muotoilussaan vaikutteita vahvasti viime vuosituhannen lopulta.
Samalla HMD tiedotti kaikkien uusien Nokia-älypuhelimiensa liittyvän Googlen Android One –ohjelmaan, joka tarkoittaa käytännössä entistä julkisempaa ja selkeämpää sitoutumista käyttöjärjestelmä- ja tietoturvapäivityksiin. Android Onen myötä Nokian puhelimet saavat vähintään kaksi isoa käyttöjärjestelmäpäivitystä sekä kuukausittaiset tietoturvapäivitykset vähintään kolmen vuoden ajan.
io-tech oli paikan päällä seuraamassa tilaisuutta ja otti ensituntumat uutuuspuhelimista. Testiartikkelit ovat luvassa ainakin osasta laitteista myöhemmin, kunhan saamme testikappaleet käsiimme.
Nokia 8110 4G
Nokia 8110 4G on nimensä mukaisesti eräänlainen kunnianosoitus viime vuosituhannen lopulla esitellylle Nokia 8110 –mallille, jota kutsuttiin myös ”banaaniksi” kaarevan muotoilunsa vuoksi. Uutuus edustaa jatkumoa vuosi sitten julkaistulle 3310-retromallille ja edustaa uutta Originals-mallisarjaa, jolle on mahdollisesti luvassa vielä tulevaisuudessa jatkoa.
Ulkoisesti 8110 4G ei pyri kopioimaan esikuvaansa suoraan, vaan muotoiluviittauksia on tuotu soppaan lähinnä kaarevan muodon sekä näppäimiä peittävän läpän muodossa. Banaaniin viitataan hauskasti myös värin muodossa, sillä mustan ohella tarjolle tulee myös keltainen värivaihtoehto.
Kädessä 8110 4G tuntuu kevyeltä, mutta muovisesta rakenteesta huolimatta melko tukevalta, eikä minkäänlaisia natinoita ole havaittavissa. Kaareva muoto istuu varsin hyvin kouraan ja uutuus on selvästi pienikokoisempi, kuin alkuperäinen esikuvansa aikanaan.
Teknisesti 8110 4G on siis peruspuhelin, mutta mukaan on saatu ujutettu muutamia älypuhelimista tuttuja sovelluksia. HMD markkinoi sitä sopivaksi kakkospuhelimeksi hieman viimevuotisen 3310:n tapaan. Laitteeseen on ladattu laajempi toimintokattaus, kuin 3310:ssä, sillä se tukee Bluetooth, WiFi- ja 4G-yhteyksiä, nettiselaimen, Facebookin, Mapsin ja Google assistantin kaltaisia esiasennettuja perussovelluksia sekä kalenterin synkronointia verkon yli. Sisältä löytyy Snapdragon 205 –järjestelmäpiiri, 512 Mt RAM-muistia sekä 4 Gt tallennustilaa. Takakuoren alla piileksii 1500 mAh akku ja takakameran tarkkuus on kaksi megapikseliä.
Alkuperäisen 8110:n tapaan näppäimistöä peittää liukukansi, jonka avaamalla voi vastata ja sulkemalla lopettaa puhelun. Kansi tuntuu melko tukevalta, mutta väänneltäessä se on saatavissa heilumaan hieman. Kannen alta paljastuva näppäimistö on tuntumaltaan pehmeähkö vaikkakin kohtalainen, mutta etenkin numeronäppäimet ovat turhan lähellä toisiaan. Värinäytön koko on 2,4 tuumaa ja sen tarkkuus on 240 x 320 pikseliä.
Kokonaisuutena 8110 4G on hauska uutuus, joka tarjoaa persoonallisen peruspuhelimen nostalgiannälkäisille. Viimevuotiseen 3310-malliin nähden ominaisuudet ovat parantuneet selvästi ja nyt tarjolla on älypuhelimien tapaan mm. WiFi, 4G ja perustason sovelluksia. 8110 4G:n toimitukset alkavat toukokuussa 79 euron keskimääräiseen globaaliin suositushintaan.
Nokia 1
Nokia 1 on HMD Globalin uusi hinnat-alkaen älypuhelin ja se on suunnattu ensisijaisesti käyttäjille, jotka ovat siirtymässä peruspuhelimista älypuhelimien pariin. Samalla kyseessä on HMD:n ensimmäinen puhelin, joka kuuluu Googlen Android Go –ohjelmaan, joka tarkoittaa käytännössä alhaisen suorituskyvyn laitteistolle optimoitua versiota Anrdoid Oreo –käyttöjärjestelmästä sekä sen perussovelluksista.
Ulkoisesti Nokia 1 muistuttaa hieman Nokian Lumia-aikakauden edullisimpia malleja ja paluun tekevät myös vaihdettavat Xpress-on-värikuoret, jotka tulevat erikseen myyntiin alle 10 euron hintaan. Nokia 1 on nykymittapuulla pienikokoinen ja pieninäyttöinen älypuhelin, jonka edullinen hinta näkyy mittasuhteissa ja ulkonäössä.
Muovikuoret ovat hyvin pyöristetyt ja tuntuvat kädessä miellyttävältä. Laitteen rakenne on kevyt ja yllättävän tukeva. Väännellessä irrotettavan kuorirakenteen saa lonksumaan vähäisesti sisempää osaa vasten.
Nokia 1:n näyttö on 4,5-tuumainen ja se perustuu IPS-paneeliin, jonka katselukulmat ovat varsin hyvät. Näytön tarkkuus on 854 x 480 pikseliä, joka ei kuitenkaan ole suuri ongelma tämän koko- ja hintaluokan puhelimessa. Ykkösen sisältä löytyy Mediatekin neliytiminen MT6737-järjestelmäpiiri, gigatavu RAM-muistia sekä kahdeksan gigatavua tallennustilaa. LTE-yhteydet ovat tuettuna 150/50 Mbit/s nopeudella.
Android Go –käyttöjärjestelmä perustuu tuoreimpaan Android Oreo 8.1 –käyttöjärjestelmäversioon, joka on erittäin harvinainen edullisimman hintaluokan puhelimissa. Pienen suorituskyvyn laitteille optimoitu Android Go on varustettu myös optimoiduilla Go-versioilla käyttöjärjestelmän perussovelluksista. Testasimme Nokia 1:llä muutaman minuutin ajan peruskäyttöä ja moniajoa eri sovellusten välillä ja käyttöjärjestelmän toiminta yllätti erittäin positiivisesti sujuvuudellaan.
Nokia 1:n muovisen takakuoren yläosassa sijaitsee viiden megapikselin kamera salamalla. Takakuori irtoaa melko helposti ja sen alta paljastuu irrotettava 2150 mAh akku sekä paikat kahdelle SIM-kortille sekä muistikortille.
Kokonaisuutena ensituntumat Nokia 1:stä jättivät erittäin positiivisen kuvan. Kyseessä on toki hyvin karsittu perustason laite, mutta se vaikutti suorituvan erittäin notkeasti niistä tehtävistä, joita ensikäyttäjän voisi kuvitella siltä kaipaavan. Plussana kaupanpäälle tulee Android Go –käyttöjärjestelmän hyvä päivitystuki. Nokia 1 tulee myyntiin huhtikuussa noin 85 dollarin keskimääräiseen maailmanlaajuiseen suositushintaan.
Nokia 6 (2018)
Toisen sukupolven Nokia 6 ei ole tarkalleen ottaen MWC-uutuus, sillä HMD esitteli sen Kiinan markkinoille jo tammikuun alussa. Kyseessä on kuitenkin laitteen kansainvälinen lanseeraus, joka koskee myös Suomen markkinoita.
Muotoilultaan ja rakenteeltaan uusi Nokia 6 on ikään kuin evoluutioversio edeltäjästään. Laitteen näyttö on edelleen 16:9-kuvasuhteella, mutta ulkomitat ovat pienentyneet havaittavasti pystysuunnassa. Kuoret ovat metallia, kuten myös laitteen läpi kulkeva sisärunko, joka takaa kokonaisuudelle erinomaisen tukevuuden. Uutena muotoilukikkana puhelimen reunoille on toteutettu kiiltävä kuparinvärinen koristeraita, joka tuo ulkonäköön hienostuneisuutta. Värivaihtoehtoja ovat musta/kupari, valkoinen/rauta ja sininen/kulta.
Kädessä Nokia 6 tuntuu erittäin tukevalta, eikä rakenne elä piiruakaan edes voimakkaammin väännettäessä. Muotoilu on kulmikasta, jonka myötä uutuus tuntuu kädessä hyvin samalta kuin edeltäjänsä, tosin hieman pienempänä. Leveys on pysynyt tismalleen samana, mutta pituussuunnassa mitta on kutistunut peräti 5,2 mm. Painoa on tullut kolme grammaa lisää.
Teknisesti toisen sukupolven Nokia 6 käyttää edelleen tuttua 5,5-tuumaista IPS LCD -näyttöä, jonka tarkkuus on 1080 x 1920 pikseliä. Suorituskykypuoleen on tullut merkittävä ja tervetullut parannus, sillä edeltäjämallin Snapdragon 430 –piiristä on siirrytty ylemmän kategorian Snapdragon 630 –piiriin. Maininnan arvoinen uudistus on myös USB Type-C –liitäntä, joka tekee vihdoin tuloaan myös edullisempien hintaluokkien puhelimiin.
Uutena ominaisuutena Nokia-älypuhelimissa Nokia 6 tukee nyt etukameraa hyödyntävää kasvojentunnistusta, joka aktivoituu automaattisesti käyttäjän nostaessa puhelimen ylös taskusta tai pöydältä.
Kamerapuolella Nokia 6:n takakamera käyttää nyt Zeiss-objektiivia ja se tukee Nokia 8 –mallissa esiteltyä bothie-kuvaustilaa (samanaikainen kuvaus etu- ja takakameralla). Takakameran tarkkuus (16 Mpix) sekä objektiivin aukkosuhde (f2.0) ovat pysyneet samoina. Softapuolella kamerasovellus on päivitetty Nokia Pro Camera –sovellukseen, jonka käyttöliittymä on tuttu Lumia-ajoilta. Videokuvaus on mahdollista nyt myös 4K-tarkkuudella ja kahden mikrofonin OZO Audio –äänellä.
Kokonaisuutena uusi Nokia 6 vaikuttaa erittäin onnistuneelta päivitykseltä edeltäjämalliinsa nähden. Uutuudessa on korjattu useimmat ensimmäisen sukupolven mallin heikkoudet ja kokonaispaketti vaikuttaa nyt erittäin tasapainoiselta hintaisekseen. Nokia 6 (2018) tulee saataville huhtikuun alkupuolella 279 euron keskimääräiseen maailmanlaajuiseen suositushintaan.
Nokia 7 Plus
Nokia 7 Plus täyttää HMD:n malliston ylemmässä keskihintaluokassa olleen aukon varsin houkuttelevalla tavalla. Laitteen ulkonäkö tai ominaisuudet eivät tule yllätyksenä kenellekään mobiilialan uutisointia viimeviikkoina seuranneelle, sillä uutuuden pressikuvat ja speksit vuosivat etukäteen varsin kattavasti.
Muotoilultaan 7 Plus on tyylikkään hillitty kokonaisuus. Muodot ovat persoonalliset ja poikkeavat muista aiemmin nähdyistä Nokia-puhelimista. Kylkien muodot yhdistävät pyöristetyt osat sekä keskellä kulkevan kiiltävän kuparinvärisen koristekaistaleen, jonka reunat ovat aavistuksen terävät. Saman värisiä korostuksia on käytetty myös kameran ja sormenjälkitunnistimen reunoilla.
Kädessä 7 Plus tuntuu erittäin tukevalta ja laadukkaalta. Ulkomitat eivät ole vastaavalla näytöllä varustettuihin puhelimiin nähden erityisen pienet ja laite on leveämpi ja pidempi kuin vaikkapa Huawei Mate 10 Lite tai OnePlus 5T.
Nokia 7 Plus on HMD:n ensimmäinen 18:9-kuvasuhteen näytöllä varustettu puhelin. IPS LCD -näytön koko on kuusi tuumaa ja se tukee 1080 x 2160 pikselin tarkkuutta. Näytön kulmat ovat pyöristetyt. Näytön yläpuolella sijaitseva etukamera on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä ja sen parina on Zeissin f2.0 objektiivi.
Laitteen sisälle on pakattu varsin houkuttelevaa rautaa, sillä kyseessä on yksi ensimmäisistä Euroopan markkinoille saapuvista Snapdragon 660 –järjestelmäpiirillä varustetuista puhelimista. RAM-muistia on neljä gigatavua ja eMMC 5.1 -tallennustilaa 64 gigatavua.
Nokia 7 Plussan metallisessa takakuoressa on mattapintainen käsittely, joka muistuttaa tuntumaltaan hieman keraamista pintaa. Kokeilemaamme mustaan versioon jäi hieman sormenjälkiä, mutta kuvien valkoisessa versiossa sormenjäljet eivät näkyneet lainkaan. Näytön pienentyneiden reunojen vuoksi sormenjälkitunnistin on siirretty näytön alapuolelta takakuoreen kameran alle, jossa se on varsin hyvin sormen ulottuvilla. Ratkaisu jakaa varmasti mielipiteitä ja siinä on omat hyvät ja huonot puolensa. Takakuoren alla on mukavan kokoinen 3800 mAh akku.
Takakuoresta puolisentoista milliä kohollaan oleva takakamera hyödyntää 12 ja 13 megapikselin kuvasensoreita, joista ensimmäinen on laajakulmaobjektiivin ja toinen teleobjektiivin parina. Laajakulmakameran sensorissa on suuret 1,4 mikrometrin pikselit ja objektiivin aukkosuhde on f1.75. Telekameran pikselikoko on pienempi 1,0 mikrometriä ja aukkosuhde f2.6. kaksoiskamera mahdollistaa kaksinkertaisen optisen zoomauksen. Kamera hyödyntää tarkennuksessa Dual Pixel –tekniikkaa. Objektiivit ovat Zeissin kanssa kehitettyjä. Kamera kykenee myös 4K-videon tallentamiseen.
Positiivinen uusi ominaisuus on myös Lumia-puhelimissa paljon kehuja saanut Nokia Pro Camera –kuvaussovellus, joka korvaa kaikissa Zeiss-objektiivia käyttävissä malleissa aiemmin käytössä olleen hieman kankeasti toimineen kamerasovelluksen. Nokia Pro Camera tuo mukanaan tutun sivusuunnassa pyyhkäisemällä avautuvan manuaalitilan, jonka asetukset löytyvät helposti hallittavilta kehiltä. Ensituntumien perusteella Nokia Pro Camera –sovelluksen käyttö oli erittäin helppoa ja se toimi erittäin sujuvasti.
Ensituntumien perusteella Nokia 7 Plus on ehkäpä HMD:n uuden malliston kokonaisvaltaisesti tasapainoisin laite, josta on hankala keksiä suuria puutteita. Odotammekin suurella mielenkiinnolla testikappaleen saapumista toimistolle. Nokia 7 Plussan myynti alkaa huhtikuun alussa varsin houkuttelevaan 399 euron keskimääräiseen suositushintaan.
Nokia 8 Sirocco
Vaikka nimi ja jonkinlaisia kuvia olikin liikkunut internetissä menneiden kuukausien aikana, malliston huipulle julkaistu Nokia 8 Sirocco esiteltiin hieman puskista. Viime vuosikymmenellä julkaistulta 8800 Sirocco –mallilta nimensä lainannut lippulaivamalli on esimerkki HMD:n muotoiluosaamisesta.
8 Sirocco on muotoiltu erittäin solakaksi ja sen paksuus on reunoilta ainoastaan runsaat pari millimetriä. Laitteen runko on esikuvan mukaisesti ruostumatonta terästä ja molemmilla puolilla on käytetty kolmiulotteisesti muotoiltu Gorilla Glass 5 -lasia. Laite on erittäin pienikokoinen ja varsinkin lyhyt 5,5-tuumaiseksi puhelimeksi.
Laite tuntuu kädessä raskaalta ja laadukkaalta. Myös sana ”tiheä” kuvaa Siroccoa varsin hyvin. Puhelimen muotoilu kapenee reunoja kohti ja pitkiltä sivuilta laite on vain noin pari milliä paksu. Rakenne on erittäin tukeva ja IP67-suojattu vedeltä ja pölyltä. Kylkipainikkeet ovat upotettu tyylikkäästi kehykseen.
Hieman harmillisesti Nokia 8 Sirocco ei tarjoa teknisesti aivan uusinta uutta, sillä järjestelmäpiiriksi on valittu viimevuotinen Snapdragon 835, joka sekin toki tarjoaa edelleen erinomaista suorituskykyä, mutta ei tule pärjäämään muille uutta Snapdragon 845 –piiriä käyttäville lippulaivapuhelimille. RAM-muistia on pakattu mukaan mukavat kuusi gigatavua ja UFS 2.1 -tallennustilaa on useimmille käyttäjille hyvinkin riittävät 128 gigatavua.
Näytössä HMD on päätynyt käyttämään pitkiltä sivuiltaan kaareutuvaa Plastic OLED –paneelia, jonka läpimitta on 5,5 tuumaa ja resoluutio 1440 x 2560 pikseliä. Näytön kuvasuhde on perinteinen 16:9, joka alkaa olla harvinaista nykypäivän high-end-puhelimelle. Näytön kehykset ovat 16:9-kuvasuhteelliselle puhelimelle melko pienet, mutta näytöstä jää silti jostain syystä hieman leveältä tuntuva vaikutelma.
8 Siroccon takakuori on Gorilla Glass 5 -lasia ja se kaareutuu varsin miellyttävästi reunoja kohti. Ainakin testaamamme mustan yksilön takakuori tuntui keräävän todella hanakasti sormenjälkiä itseensä. Lasisen takakuoren myötä laitteeseen on toteutettu langaton latausmahdollisuus.
Takakuoren yläosassa sijaitseva kaksoiskamera on teknisiltä yksityiskohdiltaan sama, joka löytyy myös edullisemmasta Nokia 7 Plussasta. Äänien taltioiminen tapahtuu kolmen korkean erottelukyvyn mikrofonin avulla ja HMD:n mukaan puhelimella voi taltioida jopa 132 desibelin äänenpainetta. Siroccosta löytyy Nokia 6 ja 7 Plus –mallien tapaan uusi Nokia Pro Camera –kamerasovellus.
Uusi 8 Sirocco on erittäin tyylikäs ja laadukkaan tuntuinen laite, joka asettuu selkeästi Nokia-malliston huipulle. Viimevuotinen järjestelmäpiiri sekä vanhahtavaa vaikutelmaa luova 16:9 kuvasuhteen näyttö ovat hieman harmilliset yksityiskohdat arvokkaassa puhelimessa. Nokia 8 Sirocco tulee myyntiin huhtikuun alkupuolella 749 euron keskimääräiseen suositushintaan.
Yhteenveto
Yhteenvetona HMD Globalin uutuuskattaus on varsin lupaava ja hinnoittelu hyvin kohdallaan. Toisen sukupolven Nokia 6 tarjoaa hyviä päivityksiä viimevuotiseen menestysreseptiin ja etenkin uusi Nokia 7 Plus vaikuttaa ensituntumien perusteella tarjoavan erittäin kovan ominaisuuskattauksen 399 euron hintaan. Nokia 8 Sirocco huippumalli on tyylikkään näköinen laite, mutta ”vanha” järjestelmäpiirivalinta on pienoinen pettymys, joka asettaa Siroccon alakynteen kilpailevia lippulaivamalleja vastaan.
Näistä voisi sanoa, että "Nexukset" ovat tehneet paluun. Varsinkin Nokia 7 Plus vaikuttaa hyvältä ja ulkonäkö miellyttää silmää. Tekniset ominaisuudet eivät ole ihan sitä terävintä kärkeä mutta kuitenkin sen verran korkealla, ettei moni varmaankaan edes jää kaipaamaan lippulaivaspeksejä. Kameran kuvanlaatua jään odottamaan mielenkiinnolla.
Jos vielä olisi 7+:ssa Qi-lataus niin lähtisi Op3 vaihtoon heti kun tulee kauppoihin. Ehkä ensi vuonna sitten…
Jos OP6 hinta ampuu taivaisiin nii 7+ voipi olla seuraava luuri sit :). Mitenköhän tuo SD660 pärjää SD820 vastaan?
https://youtu.be/Igpaiup7wrY oikein loistavasti pärjää!:)
Onko uudessa seiskassa Ozo-audio-mikki-systeemi? Halvemmasta kutosesta ilmeisesti löytyy, niin vähän ihme jos seiskassa ei ole.
Seiska alkaa näyttää todella houkuttelevalta ratkaisulta. Langaton lataus itsellekin ainoa "miinus" mitä äkkiä keksii.
Tulevassa arvostelussa sitten vertailua vanhaan kasiin, kun ovat tällä hetkellä saman hintaisia ;).
-Kolme Nokia OZO Audiolla varustettua mikrofonia
Nokia 7 plus – A phone you can rely on | Nokia Phones
Seiskan ulkonäkö on täys kymppi tuolla kuparin värisellä kehyksellä ja valkoisella värillä! Ei oo kyllä vuosiin tullut ”shut up and take my money” fiilistä, nyt tuli! :drool:
Jos Sirocossa olisi 845 piiri ei tarvisi seuraavaa puhelinta kauaa miettiä. Todella tyylikkään näköinen ja vihdoin IP67 suojaus. Toivottavasti tästä tulisi myöhemmin 845:selle päivitetty versio..
Oikaisu juttuun eksyneeseen virheeseen. Sain julkaisutilaisuudessa väärää tietoa kameraan liittyen, mutta sain asian tänään vahvistettua henkilökohtaisesti HMD Globalin Juho Sarvikkaalta. Nokia 7 Plussassa ja Nokia 8 Siroccossa ei kummassakaan ole optista kuvanvakainta kummassakaan objektiivissa.
Scirocco ihan liian kallis mutta kuulostaa keikkataltiointien suhteen hyvältä tuo että mikrofonit kestää äänenpainetta. Useimmat puhelimet menee ruvelle esim metallikeikoilla missä vähän enemmän mökää.
Eikös alkuperäisessä "Banaanissa" ollut nappi jolla tuo läppä liukui auki näppäimien edestä? Onhan tässä uutuudessa sellainen myös?
Ei , se oli 7110 jossa tuo nappi
7110 mallissa oli liipaisin, banskussa ei.
Eikös normi 8:ssa ole nuo samat mikit? Se meinaan särkee ainakin välillä metallikeikoilla, pitänee jatkossa ottaa vanha Lumia 950 mukaan jos nappaa keikalta videopätkää
132dB pitäis tuossa siroccossa mennä särkemättä, on tuossa 7+ mallissaki 3 mikin ozo mutta onko ne samoja niin epäilen.
Onko noissa missään joko langaton lataus tai akku, joka kestää myös jonkinlaista netin, netinjaon, navigaattorin ym käyttöä s.e. ei tarvitse ladata, kuin kahdesti viikossa?
No nyt on kyllä mahdottomat vaatimukset. Jotain muutamaa kiinaluuria lukuunottamatta ei missään vähänkään tehokkaammassa puhelimessa kestä akku noin pitkään.
Kuten @poklu tuossa totesi, menee täysin absurdeiksi vaatimukset akun osalta.
Ei muutakun ostat jonkun 50000mAh powerbankin kylkeen.
Höpöhöpö nuo vaatimukset on täysin realistiset ja jo toteutettu muutamissa puhelimissa.
Esim tietyssä oukitelissä kestää akku s.e. yleensä lataan 2 kertaa viikossa. Tietysti esim tänään oli valo päällä n 4 tuntia ja nettijako muutamia tunteja ja ties mitä tapahtuu ennen iltaa, niin varmaankin tulee 3 latausta tällä viikolla.
Itsellä ei ole puhelimella juurikaan pienuus / ohuusvaatimuksia. Suojatut liittimet on iso plussa, langaton lataus olisi erinomainen asia ja isokapasiteettinen akku on itselle must. Vanhan luurin kanssa oli mukana deltacon isoin powerbankki. Se oli sinänsä ok, mutta USB liitin kuluu täysin löysäksi kerran vuoteen – kerran 2:een vuoteen, jos sitä latailee jatkuvasti..
Mitä tämä tarkoittaa?
Kyllä ne ovat absurdeja, jos puhutaan merkkipuhelimista. Jos haluaa tuollaisia erikoisuuksia pitää mennä etsimään niitä noilta semi-nimettömiltä kiinalaisvalmistajilta, ei markkinajohtajilta jotka tekevät sellaisia luureja mitä yleisö haluaa.
Vai onko tässäkin taas mielestäsi kyse mainosmiesten valheista ja propagandasta ja markkinat oikeasti toimisivat juuri niin kuin sinä ilman noita huijareita?
"siten että"?
Tuossa 7+ mallissa on 3800mAh akku, joka on isoin nokia puhelimissa tähän mennessä, jos se ei riitä niin on katseltava muualta.
Eli aivan kuten sanoin muutamaa kiinapuhelinta lukuunottamatta aivan järjettömät vaatimukset, minkä varmasti tiesitkin kunhan vain provoilet. Tuollainen halko ei koskaan tulisi menestymään suuremmilla markkinoilla.
Ajattelin itsekin, että ompa aika iso halko, mutta 320e oli kuitenkin halpa hinta kokeilla. Ja lukuunottamatta kameraa, olen ollut "halkoon" erittäin tyytyväinen. Itselle kun akunkeston merkitys nyt vain helposti ylittää tuon pienuuden hyvyyden (en vain ole keksinyt siitä itselleni mitään hyötyä). Työpuhelimena oli jonkinaikaa Iluuri, mutta akkuongelmien takia se on nyt numero käännettynä etupäässä toimistolla, maksullisiin työpuheluihin varattuna..
Nokia 8 Sirocco – Piristä arkea poikkeuksellisella puhelimella | Nokia Phones
No vähän on kuitenkin eri puhelimet kyseessä. Jos siitä muurista halutaan järkevän kokoinen niin tuollaiset oukitel tyyppiset akkuratkaisut voinee tunkea aika pitkälle…
Kannattaa ostaa se Oukitel jos akkukesto on tärkein asia. Näillä pärjää sen 2 päivää kevyemmällä käytöllä.
Ostin jo viimevuoden puolella. Menin silloin kaupoille, kyselemään ja käpistelemään nokia 8:a, lähdin sieltä oukitelin kanssa ja sinänsä olen ollut kohtuu / oikein tyytyväinen… Mitä kameraongelmista on ollut puhe esim samsung käyttäjien kanssa, niin olen tullut siihen käsitykseen, että Androidin omassa kamerasoftassa on ainakin välillä ollut bugeja.. Ulkomittoja / painoa en ole kokenut minkäänlaiseksi ongelmaksi.
Itsellä käyttö ei ole yleensä "kevyempää", joten tuollainen perusromu kestää yleensä päivän tai alle.. Ja tosiaankin tuo suojaamaton USB2 varsinkin hajoaa jo takuuaikana (tai ainankin väljistyy sietämättömästi).
Se täytyy todeta tuosta työ Iluurista, että latausliitin on parempi, kuin edes tämä uusi USB3. USB2han on täysi ongelmajäte. Latausliittimiä Apple on osannut tehdä muita parempia jo pitkään eri laitteisiin, siitä ei vain pääse mihinkään, vaikka muuten nuo ovat ylihintaisia ominaisuuksiin nähden.
Tarkoitat varmaan USB-C:tä? USB2 ja USB3 eivät ole "liitintyyppejä". Ja en tiedä mikä tuossa lightningissä on parempaa verrattuna siihen USB-C:hen? Molemmat voi kytkeä kumminpäin tahansa eikä niiden kytkeminen ole kovinkaan hankalaa, edes pimeässä.
Juu, USB C tuli USB 3,X:n kanssa.
Jos olet molempia liittimiä katsonut, niin onhan tuo selkeää, että Lightingin mekaaninen rakenne on selkeästi USB:n rakennetta parempi.
Tuo liittimen keskellä oleva lirpukka on hajoamisaltis, olipa liittimen runko tehty miten tahansa. Lisäksi tilaa putsaamiselle on paljon vähemmän. Suojaamaton liitin kun menee pikkuhiljaa täyteen nöyhtää ja vaatii putsauksen. Lightning on kohtuu helppo putsata.
Lisäksi vaikuttaisi siltä, että lightingissa hajoaa helpoiten se johdon päässä oleva liitinosa, eikä laitteen runko-osa, joka on kanssa hyvä juttu.
Tietysti tuo rungon hajoaminen on osittain kiinni täysin kelvottomista rakenteista, liittimen reunoissakin.
See piuhan päässä oleva liitinlärpäke vain hajoaa helvetisti helpommin kuin luurin rungon suojassa oleva, kun reunat vielä käytännössä estävät ettei ainakaan johdolla saa sitä rikki
Oletko koittanut tunkea sinne väkisin esim USB 2 liitintä?
Tai putsata rakoa jollakin työkalulla, joka ei mahdu sinne?
Ihmiset tekevät vain noiden kanssa kaikenlaista ultimaallisen typerää ja silloin ei ole ollenkaan hyväjuttu tuollainen ohut, hajoava lirpake liitinrungon keskellä.
Kyllä, rikki senkin saa, mutta piuhan päässä oleva voi katketa vaikka ihan laukussa/repussa/tiesmissä ollessaan
@Kaotik @Griffin Eiköhän siinä tullut jo molempien osalta selväksi näkemykset USB Type-C- ja Lightning-liittimistä :geek: Seuraavaksi voi sitten jatkaa taas aiheesta, eli Nokian luureista.
Onko tietoa milloin uusi kutonen tulee io-techin testiin? :geek:
Heti, kun saadaan samplet käsiin. Luulisi tuossa heti kuun alussa tulevan, kun myynti alkaa puolivälin tienoolla. Ensiksi testataan varmaankin 7 Plus, sitten kuutonen.