Loppukaneettina Unihertz Tank 2:sta on sanottava, että se on niin hyvässä kuin pahassakin jotain täysin erilaista kuin mihin nykypuhelimissa on tottunut. Tähän hintaan sitä ei voi kuitenkaan suositella oikeastaan kenellekään, varsinkaan kun paperilla mielenkiintoisista laserprojektorista ja leirintävalosta vain jälkimmäinen osoittautui käyttökelpoiseksi toisen ollessa lähinnä markkinointitoimiston älynväläys. Suuren kokonsa ja puolen kilon painonsa vuoksi puhelin on melko kömpelö eikä sovi moneenkaan taskuun ongelmitta. Jykevän oloisesta suojatusta rakenteesta ei myöskään saa täyttä iloa irti, sillä takuu ei korvaa esimerkiksi putoamisesta aiheutuneita vaurioita.
Vaikka pitkään kestävä akku, jämäkkä rakenne ja kirkas leirintävalo ovatkin puhelimen selkeät plussat, on vajaan 600 euron Tank 2 kokonaisuutena täysin ylihintainen laite, jonka ohjelmisto on vanhentunutta ilman tiedossa olevia päivityslupauksia valmistajalta. Myös rautapuoli on ajastaan jäljessä, sillä saman tasoista tekniikkaa löytyy nykyään noin 200–300 euron puhelimista, pois lukien puolen teratavun tallennustila.
Plussaa:
- Ominaisuuksiltaan massasta erottuva älypuhelin
- Jykevä rakenne, jolla IP68-luokitus ja MIL-STD-810H-sotilastandardin mukaiset lämpötila-, iskun- ja pölynkestävyys
- Leirintävalo on käyttökelpoinen ja erittäin kirkas, joskin vain puoli tuntia kerrallaan
- Infrapunakameran toiminta pilkkopimeässä varauksin
- Pitkään kestävä jättikokoinen akku
Miinusta:
- Hinta
- Suorituskyky
- Valmistajan takuu ei kata käyttäjälähtöisiä fyysisiä vaurioita
- Vanha Android-versio
- Käyttöjärjestelmä- tai tietoturvapäivityksiä ei näkyvissä
- Hutilaukaukseksi jäävä laserprojektori
- Todella iso ja kömpelö
Suomessa yleisesti tunnettujen suurten valmistajien laitteita on io-techissä testattu ahkeraan vuoden 2024 aikana. Tällä kertaa päätimmekin ottaa lyhyeen kokeiluun tunnettujen valmistajien tuotteiden sijaan kolme hieman erikoisempaa kiinalaista älypuhelinta, jotka kaikki erottuvat massasta joillain erikoisominaisuuksilla, joita ei myydyimmistä suosikkipuhelimista tavallisesti löydy. Tarkoituksena oli ottaa pikainen yleiskatsaus puhelimiin ja erityisesti niiden erikoisominaisuuksiin sekä pohtia kuluttajan näkökulmasta yleistä käyttökokemusta ja hinta-laatusuhdetta. Tarkasteltavat puhelimet olivat Unihertz Tank 2, Oukitel WP33 Pro ja Doogee S Mini, kaikki omissa artikkeleissaan.
Tässä artikkelissa tutustumme Suomessa vajaan 600 euron hintaiseen rugged-tyyppiseen Unihertz Tank 2 -puhelimeen, joka jykevän rakenteensa ja järeän 15 500 milliampeeritunnin akkunsa lisäksi tarjoaa muun muassa sisäänrakennetun laserprojektorin kuvien ja videoiden heijastamiseen vaikkapa huoneen seinälle, takakuoreen integroidun 1300 lumeniin yltävän leirintävalon sekä infrapunakameran yökuvaukseen. Erikoisominaisuuksia käsitellään tarkemmin artikkelin loppupuolella.
Kuten myös omassa artikkelissaan käsiteltävä Oukitel WP33 Pro, on loppukesästä 2023 julkaistu Tank 2 ulkoilma-aktiviteetteihin ja kovaan käyttöön markkinoitu ja IP68-luokituksen lisäksi se täyttää myös osia MIL-STD-810H-sotilastandardista (lämpötila-, iskun- ja pölynkestävyys). Testikappaleena toimi 512 gigatavun tallennustilalla ja 12 Gt:n RAM-muistilla varustettu malli ja sen lainasi io-techille ystävällisesti Verkkokauppa.com.
Pakkaus ja sen sisältö
Tank 2:n myyntipakkaus on ulkoasultaan musta ja pelkistetty ja siinä toimitetaan itse puhelimen lisäksi ohje- ja takuuvihkoset (suomeksi sähköisessä muodossa Verkkokauppa.comilta), itse asennettava näytönsuoja sekä 66 watin pikalaturi kaapeleineen, joka on mallia USB-C–USB-C. Puhelimen korttikelkka aukeaa sormin vetämällä, mutta mukana tulee myös tarkoitukseen sopiva muovinen työkalu, joka sopinee myös näytönsuojan ilmakuplien poistamiseen.
Rakenne ja tekniset ominaisuudet
- Ulkomitat: 179,3 × 85,9 × 23,5 mm (K × L × P)
- Paino: 531 g
- Materiaalit: Muovi metallisilla kyljillä ja takakuorella
- Näytössä Panda-lasi
- IP68-luokitus ja MIL-STD-810H-standardin mukaiset lämpötilakestävyys (−55–70 °C) sekä iskun- ja pölynkestävyys
- Valmistajan kotimaa & valmistusmaa: Kiina
Yli puolikiloinen Tank 2 on nimensä ansainnut, sillä se tuntuu kädessä ”normaaleihin” nykypuhelimiin tottuneelle melkoiselta järkäleeltä ja esimerkiksi istuvien farkkujen taskuun se asettuu todella hankalasti. Puhelimesta tuleekin vaikutelma, että se sopii paremmin kuljetettavaksi vaikkapa repussa tai reisitaskussa. Laitteen kokoon ja erityisesti paksuuteen vaikuttavat luonnollisesti sen suuri akku ja sisäänrakennetut laserprojektori ja leirintävalo, joka erottuu laitteen mustan ja harmaan hallitsemasta takapinnasta melko räikeästi.
Materiaaleiltaan Tank 2 on kovaa muovia sekä metallia. Rakenteen laatuvaikutelma kädessä on hyvä, joskin laitteen painavuus tekee siitä epämiellyttävän käyttää. Niin käsituntuma kuin ulkonäkökin antaa lupauksia kestävyydestä, jolla puhelinta markkinoidaankin. Takakuori ja kyljet ovat jämäkästi kiinni rungossa useilla Torx-ruuveilla, joita ei kädessä kuitenkaan tunne laitetta pidellessä, kuten ei juuri saumakohtiakaan. Laitteen putoaminen maahan tai matalaan veteen ei juurikaan huoleta, mutta mahdollisen ostajan on hyvä tiedostaa, ettei valmistajan takuu kata puhelimen fyysisiä vaurioita kestävyyteen keskittyvästä markkinoinnista huolimatta, mitä voi pitää jopa merkittävänä miinuksena.
Alapääty:
- USB-C-liitäntä
- 3,5 mm kuulokeliitäntä
- Mikrofoni
Yläpääty:
- Infrapunasensori
- Laserprojektori
Vasen kylki:
- Äänenvoimakkuuspainikkeet
- Takavalojen hallintapainike
- Kamerapainike veden alla kuvaamiseen
Oikea kylki:
- SIM-korttikelkka (2 × NanoSIM + MicroSD)
- Virta- ja lukituspainike sormenjälkitunnistimella
Alapäädyn USB-C- ja kuulokeliitännät ovat sormella avattavan läpän takana. Lisäksi alapäädyssä lamppujen alapuolella on jämäkkä lenkki, jonka läpi voi ujuttaa hihnan. Laserprojektori on puhelimen yläpäädyssä pienen lasin alla eikä se aiheuta laitteen profiiliin juurikaan ylimääräistä kohoumaa.
Näytön tekniset ominaisuudet:
- 6,79” IPS-paneeli
- 1080×2460 pikseliä, 396 PPI
- 90 / 120 Hz virkistystaajuus
Tank 2:n suurehko näyttö lähentelee fyysiseltä kooltaan suurten valmistajien viimeaikaisia lippulaivapuhelimia, mutta näytön mustat reunukset ovat melko leveät, mikä luo hieman ahtaan vaikutelman näyttöä katsoessa ja käyttäessä. LCD-paneelin kuvanlaatu ja herkkyys ovat varmasti puhelimen lujaa tekoa priorisoivalle käyttäjälle riittävän hyvät, vaikka ne eivät nykypäivän modernien AMOLED- ja OLED-näyttöjen tasolle ylläkään. Valittavissa on 90:n ja 120 hertsin virkistystaajuustilat, mutta vain lukittuina ilman mukautuvuusominaisuutta. Pientä nykimistä siis on paikoin havaittavissa, vaikka yleisellä tasolla näytön liike onkin sulavaa.
Raudan puolesta Tank 2 laahaa kehityksestä jäljessä, kuten esimerkiksi jo parisen vuotta vanhan Helio G99 -järjestelmäpiirin ja vielä vanhemman LPDDR4X-muistin osalta, jotka nykypäivänä sopisivat mieluummin alle 250 euron hintaluokkaan. Tallennustilaa on sentään ladattu mukaan muhkeat 512 Gt ja laajennusmahdollisuus löytyy vielä muistikorttipaikan muodossa. Myös yhteysominaisuudet rajoittuvat 4G:hen ja Wi-Fi 5:een, vaikka hintansa puolesta puhelimelta odottaisi jo 5G:tä ja vähintään Wi-Fi 6:tta.
Tekniset ominaisuudet:
- MediaTek Helio G99 -järjestelmäpiiri
- CPU: 2 × 2,2 GHz Cortex-A76 & 6 × 2,0 GHz Cortex-A55
- GPU: Mali-G57 MC2
- RAM: 12 Gt LPDDR4X
- Tallennustila: 512 Gt + MicroSD-korttipaikka
- Dual-NanoSIM
- 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (Wi-Fi 5)
- Bluetooth 5.3, NFC, GPS, GLONASS, BEIDOU, Galileo
- Akku & lataus: 15 500 mAh, 60 W (USB-C)
- Android 13, ei tiedossa olevia päivityslupauksia
Kamera
Tank 2:n takaosan keskilinjassa sijaitseva kolmoiskamera ei juurikaan pistä silmään puhelimen muhkean rakenteen vuoksi. Se ei myöskään kohoa laitteen takapinnasta eikä siten keikuta puhelinta pöydällä käytettäessä. Kameratoteutuksen erikoisuus on infrapunakamera, jonka mainostetaan mahdollistavan kuvien ottamisen pilkkopimeässä.
Kameroiden tekniset ominaisuudet:
- Kolmoistakakamera:
- 108 MP pääkamera (1/1,52”; 0,7 µm pikselikoko; automaattitarkennus; f1.75)
- 16 MP laajakulmakamera (1/2,76”; 1,12 µm pikselikoko; f2.2)
- 64 MP infrapunakamera (1/2”; 0,7 µm pikselikoko; automaattitarkennus)
- LED-salamavalo
- Etukamera: 32 MP (1/2,8”; 0,8 µm pikselikoko; f2.0)
- Videokuvaus:
- 1440p 30 fps (pääkamera)
- 1080p 30 fps (etukamera & infrapunakamera)
108 megapikselin pääkamerassa ei kannata tuijottaa liialti megapikselimäärää, sillä kuvanlaatu on nykypäivän kamerapuhelimien mittapuulla hyvin perustasoista. Kuvien dynamiikka palaa kirkkaammassa päässä helpohkosti puhki, kun taas tummemmat kohdat ovat tukkoisen näköisiä. Optiikka ei liene laadukkaimmasta päästä, sillä kuvien reunoilla on havaittavissa pientä vääristymää ja pehmentymää. Terävöinti on hieman korostunutta ja pikselitason yksityiskohdat epäluonnollisen prosessoidun näköisiä. Perusnäppäilyssä se varmasti ajaa asiansa, kunhan käyttäjällä ei ole suurempia valokuvauksellisia vaatimuksia.
16 MP:n laajakulmakameran värimaailma on pääkameraa haaleampaa ja joissain tilanteissa jopa hieman luonnollisempaa. Toisaalta kirkkaat yksityiskohdat palavat entistä herkemmin ja enemmän puhki. Havaittavissa on myös kuvan vääristymää ja maltillista kohinaa.
64 MP:n infrapunakameran kuvanlaatu on kohtalaisen hyvää ja melko kohinatonta, toisin kuin erillisessä artikkelissa kokeilemassamme Oukitel WP33 Prossa, joka on myös varustettu infrapunakameralla. Käytännössä kamerassa on siis infrapunataajuuksiin keskittyvä suodatin sekä infrapunavalo avustamassa kohteen näkymistä. Infrapunakuvauksen löytäminen oli kuitenkin hieman hankalaa, sillä valmistajan mainostamasta ”Night Visionista” huolimatta kamerasovelluksen Night-toiminto ei sitä käynnistä, vaan käyttäjän on osattava etsiä sovelluksen lisävaihtoehdoista IR-toiminto. Kuva droideista on otettu täysin pimeässä huoneessa.
Etukameran kuvanlaatu jäi hieman sumeaksi kiinteällä tarkennuksella, jonka oikeaa etäisyyttä oli lukuisista yrityksistä huolimatta hankala löytää.
Pääkameralla videokuvaus rajoittuu 1440p-resoluutioon 30 ruudun sekuntinopeudella ja etukameralla sekä infrapunakameralla 1080p-resoluutioon niin ikään 30 ruudun sekuntinopeudella. Laajakulmakamera sen sijaan ei harmillisesti tue videokuvausta lainkaan ja lähes 600 euron hintaiselta puhelimelta odottaisi ehdottomasti jo 4K-videokuvausta. Kuvanvakautustoimintoa videokuvauksessa ei ole.
Ohjelmisto, suorituskyky ja akunkesto
Tank 2:ssa rullaa jo yli puolentoista vuoden ikään ehtinyt Android 13, jonka käyttö puhelimella on melko sulavaa ilman suurempia hidasteluita. Ulkonäöllisesti toteutus muistuttaa pitkälti vakiomallista Androidia, joskin pieniä viilauksia on tehty esimerkiksi asetusvalikon kuvakkeisiin. Toisinaan esimerkiksi siirtymäanimaatiot kielivät siitä, että aivan uusinta uutta edustavalla tekniikalla puhelin ei todellakaan ratsasta. Allekirjoittaneen useamman vuoden tottuminen Samsungin One UI -toteutukseen vaikutti varmasti siihen, että yleinen navigointi puhelimella tuntui aluksi hieman hämmentävältä, mutta siihen tottui hyvin nopeasti ja joidenkin tuntien totuttelun jälkeen käyttö tuntuikin jo melko luontevalta.
Valveutuneelle kuluttajalle merkittävä kompastuskivi ohjelmistopuolella on päivityslupausten loistaminen poissaolollaan. Valmistajalta ei ole saatu tietoja mahdollisesta Android 14 -päivityksestä ja puhelimessa on asennettuna tietoturvakorjaukset huhtikuulta 2023. Näillä ohjelmistotiedoilla puhelin ilmoittaa tarkistuksen yhteydessä olevansa ajan tasalla, vaikka lähes 600 euron puhelimelta odottaisi jo edes välttävää päivitystukea. Päivityslupausten puute onkin ikävän tyypillistä monien pienempien kiinalaisvalmistajien puhelinten kohdalla.
Erillismaininnan ansaitsee Tank 2:een valmiiksi asennettu Toolbox-ohjelmisto. Vaikka samanlainen paketti on esiasennettuna monessa muussakin vastaavassa Android-puhelimessa, voi käyttäjä Tank 2:ssa hallita sillä esimerkiksi puhelimen takaosan leirintävaloja. Muita ominaisuuksia Toolboxissa on vaikkapa vedenalaiskamera, joka avaa kamerasovelluksen ilman näytön kosketustoiminnallisuutta, jolloin valokuvan ottaminen onnistuu vasemman kyljen kamerapainikkeella. Ylimääräisiä kolmansien osapuolien sovelluksia oli esiasennettuna vain muutama, jotka nekin pystyi puhelimesta poistamaan.
MediaTekin Helios G99 -järjestelmäpiirille tehtiin pikaiset synteettiset suorituskykytestit Geekbench 6- ja 3DMark -ohjelmistoilla, joiden pistetulokset jäävät todella kauas muista saman hintaluokan puhelimista ja jopa huomattavasti edullisemmatkin nykypuhelimet ohittavat Tank 2:n suorituskyvyssä.
Akunkesto laitteessa on odotetustikin täysin eri tasolla tavanomaisiin nykypuhelimiin verrattuna, sillä Tank 2:n 15 500 mAh:n akkukapasiteetti on yli kolminkertainen nykypäivän tyypilliseen akkukokoon nähden. Peruskäytöllä akkua ei lyhyellä kokeilujaksolla tyhjennetty, mutta käyttökokemuksen perusteella tunnin-parin kevyellä päivittäisellä käytöllä (ilman erikoisominaisuuksien hyödyntämistä) akku kestänee jopa viikon ja aktiivisemmallakin käytöllä useita päiviä. Esimerkiksi noin 40 minuutin Youtube-videon striimaus 1440p-tarkkuudella ja näytön automaattikirkkaudella kulutti akkua vain prosenttiyksikön verran. Puolessa tunnissa akku latautui pakkauksessa toimitetulla laturilla tyhjästä 35 prosenttiin ja lataus tyhjästä täyteen kesti hieman vajaat kaksi tuntia.
Laserprojektori ja leirintävalot
Selvästi mielenkiintoisimmat ominaisuudet Tank 2:ssa ovat sen sisäänrakennettu laserprojektori yläpäädyssä sekä takaosaan integroitu leirintävalo, jotka olivatkin pääsyyt puhelimen ottamiselle io-techin testiin. Heti alkuun on todettava, että leirintävalo oli allekirjoittaneen mielestä huomattavasti projektoria hyödyllisempi ominaisuus, sillä se toimii paljon puhelimen taskulamppua paremmin esimerkiksi työvalona pimeässä.
Projektorin tarkkuus on vain 1280×720 pikseliä, mikä väistämättä vesittää suuren ruudun katselukokemusta, jota videoprojektoreilla usein tavoitellaan. Yllä kuvassa näkyvä heijastus on kooltaan noin 18 tuumaa vajaan metrin etäisyydeltä heijastettuna, eli mitään jättikuvaa ei projektorista irtoa. Yli metrin etäisyydelle mentäessä kuva on jo todella sumea. Projektorin heijastussuhde on 1,2:1 ja valoteho vain 40 lumenia, eli katselutilan on oltava täysin pimeä edes välttävän katselukokemuksen saavuttamiseksi. Hämärässä ja varsinkin normaalisti valaistussa huoneessa ominaisuutta voisi kuvailla jo lähes käyttökelvottomaksi.
Projektorin käynnistys on Tank 2:ssa kuitenkin tehty helpoksi, sillä sille on puhelimessa oletuksena oma suurikokoinen kuvakkeensa keskellä aloitusnäyttöä. Kun ominaisuus on laitettu päälle, puhelimen koko ruutu sovelluksineen, siirtymineen ja muine sisältöineen heijastuu projektorista ilman rajoituksia. Heijastettavaa kuvaa on tosin hyvin hankala saada osoittamaan haluttuun kohtaan, sillä sitä ei voi lainkaan suunnata liikuttamatta itse laitetta oikeaan kulmaan ja oikealle korkeudelle. Ilman tarkoitukseen sopivaa telinettä käyttäjä joutuukin turvautumaan jos jonkinlaisiin korokkeisiin ja muihin tukivirityksiin suunnatakseen kuvan oikein.
Kokonaisvaikutelma projektorista oli melko heikko, ja se on ennemminkin niin sanottu ”gimmick” kuin hyödyllinen ja käytettävä ominaisuus. Pelkästään sen takia Tank 2:ta ei siis kannata missään nimessä ostaa. Suuria puhelimeen integroidulta projektorilta ei toki odottanutkaan, sillä edullisimmillaankin hieman käyttökelpoisemmat laserprojektorit maksavat monesti jo useita satoja euroja ja laadukkaammat jopa tuhansia euroja.
Hyödyllisempi ominaisuus on Tank 2:n takakuoreen integroitu ”leirintävalo”, joksi valmistaja sitä haluaa kutsua. Valo koostuu kahdesta lampusta, jotka tuottavat kylmän ja lämpimän värilämpötilan valoa. Maksimikirkkaus on valmistajan mukaan 1300 lumenia, mutta molempien lamppujen ollessa päällä on tyydyttävä keskitason kirkkauteen, jota ei siltikään kärsi suoraan silmillä katsoa. Testijaksolla pelkkä epäsuora vilkaisu sivusta päin valoja kohti tuntui jo ikävältä silmissä. Käyttäjän on siis syytä noudattaa varovaisuutta omat ja lähellä olevien silmät huomioiden.
Valot saa päälle nopeasti vasemman kyljen punaisella painikkeella, mutta monipuolisempi hallinta hoituu Toolbox-ohjelmiston kautta, jolla valoihin saa kytkettyä päälle myös ”varoitustilan”. Tässä tilassa valot vilkkuvat sinisenä ja punaisena poliisiauton lailla, ja taustalle saa myös haluamansa sireenin äänen. Ominaisuus on ilmeisesti tarkoitettu esimerkiksi liikenneonnettomuuksiin muiden varoittamiseksi tai villieläinten karkottamiseen luonnon armoilla ollessa, mutta siitä tuli jälleen kerran hieman väkinäinen vaikutelma. Ainoaksi ominaisuudeksi, jota voisi kuvitella tosielämässä hyödyntävänsä, jäi siis leirintävalo. Mainittakoon, että lamput kuluttavat puhelimen akkua moninkertaisesti tavalliseen käyttöön verrattuna, eivätkä ne pysy päällä kuin noin puoli tuntia, mikä johtunee lamppujen kuumenemisesta. Jo 15 minuutissa lamput kuluttavat akkua keskitason kirkkaudella viitisen prosenttia, mikä on huomattava määrä normaalikäyttöön verrattuna.
Yhteenveto
Loppukaneettina Unihertz Tank 2:sta on sanottava, että se on niin hyvässä kuin pahassakin jotain täysin erilaista kuin mihin nykypuhelimissa on tottunut. Tähän hintaan sitä ei voi kuitenkaan suositella oikeastaan kenellekään, varsinkaan kun paperilla mielenkiintoisista laserprojektorista ja leirintävalosta vain jälkimmäinen osoittautui käyttökelpoiseksi toisen ollessa lähinnä markkinointitoimiston älynväläys. Suuren kokonsa ja puolen kilon painonsa vuoksi puhelin on melko kömpelö eikä sovi moneenkaan taskuun ongelmitta. Jykevän oloisesta suojatusta rakenteesta ei myöskään saa täyttä iloa irti, sillä takuu ei korvaa esimerkiksi putoamisesta aiheutuneita vaurioita.
Vaikka pitkään kestävä akku, jämäkkä rakenne ja kirkas leirintävalo ovatkin puhelimen selkeät plussat, on vajaan 600 euron Tank 2 kokonaisuutena täysin ylihintainen laite, jonka ohjelmisto on vanhentunutta ilman tiedossa olevia päivityslupauksia valmistajalta. Myös rautapuoli on ajastaan jäljessä, sillä saman tasoista tekniikkaa löytyy nykyään noin 200–300 euron puhelimista, pois lukien puolen teratavun tallennustila.
Plussaa:
- Ominaisuuksiltaan massasta erottuva älypuhelin
- Jykevä rakenne, jolla IP68-luokitus ja MIL-STD-810H-sotilastandardin mukaiset lämpötila-, iskun- ja pölynkestävyys
- Leirintävalo on käyttökelpoinen ja erittäin kirkas, joskin vain puoli tuntia kerrallaan
- Infrapunakameran toiminta pilkkopimeässä varauksin
- Pitkään kestävä jättikokoinen akku
Miinusta:
- Hinta
- Suorituskyky
- Valmistajan takuu ei kata käyttäjälähtöisiä fyysisiä vaurioita
- Vanha Android-versio
- Käyttöjärjestelmä- tai tietoturvapäivityksiä ei näkyvissä
- Hutilaukaukseksi jäävä laserprojektori
- Todella iso ja kömpelö
Eikä pitäisikään, tämähän on itsestään selvyys.
Tank 2:ssa jos olisi ollut parempi laserprojektori, niin käyttökohteita löytyisi enemmän. Tuolla olisi voinut heijastaa vaikka erilaisia ohjeita seinälle jotain askaretta touhutessa mutta jos huoneen täytyy olla täysin pimeä, niin eihän kukaan hämärässä hommia tee. Nyt tuota ehkä voisi käyttää siellä retkellä videon heijatamiseen teltan seinään, että kaverinkin näkee samaan aikaan. Ja akku pitäisi kestää pidemmänkin retken.
Mukava oli lukea artikkeli vähän erilaisesta laitteesta. Mielenkiinnolla jään odottamaan juttusarjan seuraavia osia ja etenkin Doogee S Miniä. Ja NeliYgösellä meni ykkösellä artikkelin kirjoittaminen purkkiin. Kiitokset katsauksesta .
Lähtökohtaisesti jos laitetta mainostetaan rugged-rakenteella, kestävyydellä ja kestävyysluokituksilla, on oletusarvoista että se myös tarkoitettu rajumpaan käyttöön ja takuu korvaa luokitusten puitteissa tapahtuneet vauriot. Jos näin ei ole, asia nostetaan luonnollisesti esiin, jotta lukijat/kuluttajat eivät saa asiasta vääränlaista käsitystä.
e: jaa niin no taisin tajuta että taa on joku testikimara. no silti hämmennyin hetkeksi ^^
Kolmen artikkelin sarja, joilla yhteinen uutinen.
Ottakaa testiin uudempi Tank 3 Pro, siinähän on tank 2 verrattuna esim parempi rauta ja projektorikin päivitetty kirkkaampaan jne. Taitaa myös mitoiltaan olla entistä järeämpi