io-tech testasi keskihintaisen Honor 8X -älypuhelimen.

Honor ja emoyhtiö Huawei ovat kuluneen vuoden aikana pyrkineet eriyttämään mallistojaan toisistaan myös Suomen markkinoilla ja tämä on näkynyt kuluttajalle jopa ylitsepursuavana tuotetulvana. Loppuvuoden julkaisuihin lukeutuu Honor 8X, joka esiteltiin Euroopassa lokakuun 12. päivä ja jonka myynti alkoi Suomessa lokakuun lopulla.

Honor 8X sijoittuu hinnaltaan keskihintaluokkaan ja kosiskelee sieltä 6,5-tuumaisen ruutunsa avulla erityisesti suurinäyttöisten puhelimien ystäviä. 8X:n 64 Gt:n version suositushinta on 299 euroa ja 128 Gt:n version 329 euroa. Käytännön hintataso on Suomessa joulukuun puolivälissä kympin-pari suositushintoja alhaisempi.

Honor 8X piipahti io-techin toimituksessa joulukuun testattavana noin viikon ajan ja käymme tässä artikkelissa läpi huomioita puhelimesta hieman täysimittaista testiartikkelia lyhyempien käyttökokemuksien pohjalta.

 

Pakkaus ja sen sisältö

Honor 8X toimitetaan Honorin tuotteille tyypilliseksi muodostuneessa turkoosinvärisessä paketissa, jonka sisällä on puhelimen ohella taipuisa läpinäkyvä silikonisuojakuori, 10 watin peruslaturi, micro-USB-kaapeli, korttikelkan irrotustyökalu, pikaohjeet sekä takuutiedot.

 

Rakenne, tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat

Honor 8X:n ensi kertaa nähdessään voi heti havaita, että muotoilussa on selvää sukunäköä muihin konsernin viimeaikaisiin puhelinmalleihin. Etupuolella suuri 6,5-tuumainen peittää valtaosan puhelimen alasta, joka mukava huomio tämän hintaluokan puhelimessa. Värivaihtoehtoja on tarjolla kolme (musta, punainen ja sininen), joista testikappaleemme edustaa viimeksi mainittua.

8X:n muodot ovat suht pyöristetyt ja sekä etu- että takakuori ovat lasia. Kehys on puolestaan valmistettu metallista ja se on muotoiltu kaarevaksi. Lasipintojen ja metallikehyksen välissä kulkee molemmilla puolilla leveähkö muovikaistale, joka ainakin teoriassa vaimentaa lasiin kohdistuvia iskuja puhelimen pudotessa. Laitteen rakenne on tukeva, eikä se elä tai natise väänneltäessä oikeastaan lainkaan.

Fyysiset mitat:

  • Ulkomitat: 160,4 x 76,6 x 7,8 mm
  • Paino: 175 grammaa
  • Näytön ja ulkomittojen suhde: 84,0 %

Ulkomitoiltaan 8X sijoittuu markkinoiden yläpäähän, kiitos suurikokoisen 6,5-tuumaisen näytön. Ulkomitat tuovat omat rajoituksensa puhelimen käytölle yhdellä kädellä, mutta onneksi Huawei on huomioinut asian melko hyvin ohjelmistotasolla.

Kilpailijoilla ei ole samaan näyttökokoluokkaan liiemmin vaihtoehtoja tarjolla. Konsernin sisältä löytyy pari tuuman kymmenystä pienempää näyttöä käyttävät Honor Play ja Huawei Mate 20 Lite, joista molemmat ovat millin pari suuntaansa pienikokoisempia. 6,9-tuumaisella näytöllä varustettu Xiaomi Mi Max 3 on puolestaan selvästi (noin sentin suuntaansa) suurikokoisempi. Samsung Galaxy A6+ on puolestaan lähes samankokoinen, vaikka näyttö on 8X:ää puoli tuumaa pienempi.

Näytön kokoa hahmotellessa kannattaa kuitenkin huomioida myös laaja 19,5:9-kuvasuhde. Vertailun vuoksi 8X on suunnilleen saman levyinen kuin parin vuoden takainen 5,5-tuumaisella 16:9-kuvasuhteen näytöllä varustettu Honor 6X.

8X:n takakuori on Gorilla Glass 3 –lasia ja pyöristetty reunoistaan. Massasta poikkeavana yksityiskohtana takakuoren vasempaan reunaan on toteutettu kaistale, joka heijastaa valoa eri tavalla kuin muu lasipinta. Tietyssä valossa eroa ei huomaa juuri lainkaan ja sopivassa valossa taasen hyvinkin selvästi. Valitettavasti pinta kerää herkästi ikävältä näyttäviä sormenjälkiä ja rasvatahroja.

Sormenjälkitunnistin sijaitsee keskellä takakuoren yläosaa aavistuksen lasipinnan alapuolella. Tunnistimen löytää helposti näppituntumalla, mutta se saisi sijaita hieman alempana, jotta pienillä ja keskikokoisilla käsillä varustetut käyttäjät yltäisivät siihen paremmin. Tunnistin toimii kuten Huawein puhelimissa on totuttu – erittäin nopeasti ja varmasti.

Puhelimen alapäätyyn on kerätty kaikki liitännät. 3,5 mm:n ääniliitäntä on edelleen tallella ja harmillisesti Honor on edelleen päätynyt käyttämään vanhaa micro-USB-liitäntää, joka ei ole enää nykyaikaa tämän hintaluokan puhelimessa. Alapäätyyn on sijoitettu myös puhelimen monokaiutin, jonka äänenlaatu ja -voimakkuus ovat melko perustasoa.

8X:n yläpääty on umpinainen pientä mikrofoniaukkoa lukuun ottamatta. Näyttö yltää lähelle puhelimen yläkulmia, sillä sen yläreunaan on toteutettu maltillisen kokoinen näyttölovi. Loveen on sijoitettu tiheä pyöreä kuulokeritilä, valoisuus- ja etäisyyssensori, pieni värillinen LED-merkkivalo sekä 16 megapikselin etukamera f2.0-aukkosuhteen kiinteätarkenteisella objektiivilla.

Halutessaan käyttäjä voi piilottaa näyttöloven näytön asetuksista sekä määrittää sovelluskohtaisesti rajataanko sisältö loven ulkopuolelle, vai saako se jatkua loven ympärille.

Vasemman kyljen yläosaan sijoitettu korttikelkka ansaitsee kehuja. Toisin kuin yleensä, kelkkaan mahtuu samanaikaisesti kaksi nano-SIM-korttia sekä micro-SD-muistikortti. Muistikorttipaikasta ei siis tarvitse luopua, vaikka käyttäisikin dual-SIM-ominaisuutta.

Honor 8X on siltä osin teknisesti mielenkiintoinen laite, että se on ensimmäisiä tuoreella HiSilicon Kirin 710 –järjestelmäpiirillä varustettuja puhelimia Suomessa. Melko modernilla TSMC:n 12 nanometrin prosessilla valmistettava Kirin 710 on toivottu seuraaja ikääntyneille Kirin 650 –sarjan piireille.

Kirin 710 sisältää neljä suorituskykyistä Cortex-A73- ja neljä energiatehokasta 1,7 GHz Cortex-A53-prosessoriydintä sekä Mali-G51 MP4 -grafiikkasuorittimen. Huawein mukaan piiri tarjoaa jopa 75 % parempaa yhden ytimen ja jopa 68 % parempaa monen ytimen prosessorisuorituskykyä sekä noin 30 % parempaa grafiikkasuorituskykyä Kirin 659 –piiriin nähden.

Hintaluokka huomioiden 8X:n muistimäärät ovat kunnossa. RAM-muistia on riittävät neljä gigatavua ja tallennustilaa versiosta riippuen 64 tai 128 Gt. Suurempaa tallennustilavaihtoehtoa kannattaa harkita, sillä hintaeroa on vain 30 euroa. LTE-yhteyksien nopeutta ei valmistaja ilmoita, joka viittaisi perustason ratkaisuun. Maininnan arvoisena harmillisena seikkana Kirin 710 –piiri tukee vain vanhempaa Bluetooth 4.2 –tekniikkaa.

8X:n akku on kooltaan kohtalaisen mukavat 3750 mAh. Valitettavasti akku ei tue pikalatausta, joten 10 watin vakiolaturilla lataustoimenpide kestää varsin pitkään.

Tekniset ominaisuudet:

  • HiSilicon Kirin 710 –järjestelmäpiiri (4 x 2,2 GHz Cortex-A73, 4 x 1,7 GHz Cortex-A53, ARM Mali-G51 MP4 GPU)
  • 4 Gt RAM
  • 64 tai 128 Gt tallennustilaa (vapaana noin 52,9 Gt), muistikorttipaikka (max. 256 Gt)
  • 4 LTE-yhteydet (150/50 Mbit/s), Dual SIM
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2,4 & 5 GHz, Bluetooth 4.2, GPS, Galileo, GLONASS, NFC
  • 3750 mAh akku, micro-USB 2.0

Honor 8X:n yksi keskeisistä ominaisuuksista on ehdottomasti laitteen suuri 6,5-tuumainen LCD IPS -näyttö. Näytön kuvasuhde on laaja 19,5:9, joten suuresta halkaisijasta huolimatta näytön leveys ei ole kasvanut häiritsevän suureksi. Keskihintaluokan laitteeksi näytön reunukset ovat pienet ja näytön sekä ulkomittojen välinen suhdeluku on erinomainen 84 %. Näytön pinnassa on esiasennettu suojakalvo.

Näytön tekniset ominaisuudet:

  • 6,5-tuumainen 19,5:9 LTPS IPS LCD –näyttöpaneeli
  • 1080 x 2340 pikseliä, 397 PPI
  • 5D Gorilla Glass 3 -suojalasi

Vakioasetuksilla näytön värintoisto on melko pielessä – se on ylikorostunut ja sinertävä. Värintoiston saa kuitenkin rukattua kohtalaisen hyväksi valitsemalla normaali-väritilan sekä lämpimän värilämpötila-asetuksen. Näytön maksimikirkkaus on perustasoa, mutta tummien sävyjen toisto melko hyvää. IPS-paneelille tyypillisesti katselukulmissa ei ole valittamista.

 

Kamera

Takakamera sijaitsee monesta muusta viimeaikaisesta Huawei-konsernin tuotteesta tuttuun tapaan takakuoren vasemmassa ylänurkassa. Erillisten metallikehysten sisään sijoitetut kaksi kameraa ovat aavistuksen takakuoresta kohollaan ja niiden alapuolelle on sijoitettu yhden LED-valon salama.

Kameran tekniset tiedot:

  • 20 megapikselin pääkamera, f1.8, 27 mm kinovastaava polttoväli
  • 2 megapikselin lisäkamera syvyystietojen mittaamiseen
  • PDAF-automaattitarkennus
  • LED-salama
  • Videokuvaus: 1080p 60 FPS

Honor 8X:n takakameran toteutus on samankaltainen Huawein muiden edullisemman hintaluokan mallien kanssa. Alempana sijaitseva kamera on pääkamera ja sen tarkkuus on 20 megapikseliä. Objektiivin aukkosuhde on melko valovoimainen f1.8. Ylemmän kameran tarkkuus on vain kaksi megapikseliä ja sitä hyödynnetään ainoastaan syvyysterävyysefektin luomisessa. Videokuvaus on tuettuna valitettavasti korkeimmillaan vain 1080p-tarkkuudella.

Kamerasovelluksen käyttöliittymä on tuttu lukuisista konsernin aiemmista älypuhelimista. Kamera käynnistyy ripeästi ja on lähes välittömästi kuvausvalmiina. Myös tarkennus toimii melko nopeasti ja kuva tallentuu viiveettä suljinpainiketta painaessa. Hämärässä kuvaa ottaessa ruudulle tulee ”kuvaa tarkennetaan, pidä laite vakaana” –teksti.

Kamerasovellusta koskevat samat vahvuudet ja heikkoudet kuin muissakin yrityksen puhelimissa. Keskeisimpien kuvaustilojen valinta tapahtuu suljinpainikkeen vierestä pystysuunaista listaa selaamalla ja loput kuvaustilat löytyvät hieman hankalasti kyseisen listan toisessa päässä sijaitsevasta valikosta.

Vasemman reunan pikakuvakkeista maininnan arvoisia ovat AI-tekoälytilan aktivointipainike sekä Google Lens –ominaisuuden tapaisen Skannaa-kuvaustilan silmäkuvake. Asetusvalikkoon pääsee nyt vasempaan ylänurkkaan sijoitetusta hammasrataskuvakkeesta.

Manuaalikuvaustilaa kutsutaan tuttuun tapaan ”ammattilainen”-nimellä ja se on aktivoitava hieman hankalasti kuvaustilavalikon kautta. Manuaalitilan säädöt ovat hyvää perustasoa. Tarjolla on valotuksen mittaustavan valinta, herkkyys (ISO 50 – 3200), suljinaika (1/4000 – 8 s), valotuksen kompensointi (-4…+4), tarkennustavan valinta sekä valkotasapainon säätö. Raakakuvien tallennus ei valitettavasti ole mahdollista.

Ylle on liitetty testipuhelimen kameralla otettuja muokkaamattomia kuvia erilaisista käytännön tilanteista ja valaistusolosuhteista. Kuvat saa avattua alkuperäiseen kokoonsa klikkaamalla suurennettua kuvaa hiiren oikealla painikkeella ja avaamalla kuva sen jälkeen uuteen välilehteen.

Takakameran kuvanlaatua voi kuvailla kokonaisuudessaan keskitasoiseksi. Hyvässä valaistuksessa laadussa ei ole suurempaa valittamista, joskin kohina on hieman tavallista voimakkaampaa. Kameran megapikselimäärä huomioiden yksityiskohtien tarkkuus ei ole aivan parasta mahdollista. Dynamiikka on pääosin kohtalaisen hyvää ja värintoisto luonnollista.

Heikossa valaistuksessa kuvanlaadussa ei ole nykymittapuulla suuremmin kehumista. Jälki on erittäin pehmeää ja kohina saattaa näkyä pienenä laikukkuutena suuremmilla tasavärisillä pinnoilla. Värit haalenevat selvästi ja kuviin taltioituu lähinnä voimakkaammat värisävyt. Testeissämme automatiikka nosti herkkyyden korkeimmillaan ISO 2500 –arvoon ja venytti suljinajan 1/12 sekuntiin.

Kamerasta löytyy myös AI-tekoälytila, joka osaa kuvata 22 erilaista kuvauskohdetta ja säätää kuvan lopputulosta sen mukaan. Testiemme mukaan tekoälytilassa otettujen kuvien värimaailma ei ylikorostu aivan yhtä pahasti kuin joissain Huawein aiemmissa malleissa, mutta esimerkiksi ruokakuvissa totesimme lopputuloksen näyttävän edelleen epärealisestiselta. Lisäksi kannattaa huomioida, että AI-kuvat tallentuvat alhaisemmalla 12 megapikselin tarkkuudella.

Honor 8X:n kameran ominaisuuksiin kuuluu kalliimmista Huawei-malleista tuttu Yö-kuvaustila, joka loihtii hyvinkin heikoista valaistusolosuhteista selkeitä otoksia. Yö-tila käyttää pitkiä 3-5 sekunnin suljinaikoja niin, etteivät kuvat siitä huolimatta pääse tärähtämään vakaasti käsivaralta otettuina.

Puhelimen näytöltä katseltuna Yö-tilalla otetut kuvat näyttävät monin pakoin varsin hyvältä, mutta tietokoneen näyttö paljastaa koko totuuden. Jälki ei ole yhtä hyvää kuin kalliimmilla Huawein puhelimilla. Yö-tilalla otetut kuvat ovat tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä ja toimivat parhaimmillaan pienemmässä koossa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa jaettuna tai tilanteissa, joissa kuvaan on tarve saada pimeässä edes jotain näkyviin.

Plussapuolena Yö-tilalla otettuihin otoksiin tallentuu enemmän valoa ja voimakkaammat värit, mutta toisaalta kokonaisuus on lähempää tarkasteltuna pehmeämpi ja kuvien kontrasti ylikorostuu selvästi.

8X tukee videokuvausta korkeimmillaan 1080p 60 FPS –laadulla, joka on nykypäivänä 300 euron hintaluokassa hieman heikko suoritus, sillä useimmat kilpailijat tukevat jo 4K-tarkkuudella tallentamista. Käyttäjä voi valita 1080p-videon ruudunpäivitysnopeuden 60 ja 30 FPS vaihtoehdoista. Lisäksi valittavana on pakkaustapa (H.264 ja H.265). 1080p 60 FPS –video tallentuu .MP4-kääreeseen H.265-pakkauksella (Main@L4.1@Main) noin 21-23 Mbit/s bittivirralla. Jostain syystä vanhempaa H.264-pakkausta käyttäessä bittivirta oli testeissämme lähes sama, vaikka H.265:n pitäisi olla selvästi tehokkaampi. Äänet tallentuvat stereona hyvällä 192 kbit/s bittivirralla.

Kuvanlaadultaan video ei herätä juuri tunteita. Jälki on väreiltään ja kontrastiltaan melko hyvää, mutta etenkin 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella tallennettu materiaali on pehmeän näköistä. Kuvanvakautusta ei videoon ole tarjolla.

 

Käyttöjärjestelmä & käyttöliittymä

Ohjelmisto on tuttua kauraa Huawein vuoden 2018 malleista. EMUI 8.2 perustuu edelleen vanhaan Android 8.1 Oreo –käyttöjärjestelmäversioon. Perusasiat EMUI:n suhteen eivät ole muuttuneet mihinkään, eli kyse on varsin kattavasti vakio-Androidin alleen piilottava Huawein kustomoima käyttöliittymä. Plussapuolena Huawei on leiponut EMUI:hin mukavan kattauksen käyttöä helpottavia lisäominaisuuksia, joita ei vakio-Androidiin kuulu.

Sovelluspuolella Huawei luottaa osittain omiin perussovelluksiinsa ja osittain Googlen vakiosovelluksiin. Päällekkäisyyksiä ei galleriasovellusta lukuun ottamatta ole. Kolmansien osapuolien lisäsovelluksia löytyy viiden pelin sekä Facebook-, Ebay-, Netflix- ja Booking.com-sovellusten verran. Ainakaan testikappaleestamme kyseisiä neljää sovellusta ei pystynyt poistamaan kokonaan.

Honor ei ole antanut 8X:lle virallista päivityslupausta, mutta Kiinassa halukkaille 8X:n käyttäjille on jo tarjottu Android 9 Pie –beetapäivitystä. Testilaitteemme sisälsi 130-loppuisen ohjelmistoversion, jonka yhteydessä oli marraskuun tietoturvakorjaukset.

 

Suorituskyky ja akunkesto

Honor 8X vieraili io-techin testattavana joulukuun alussa noin viikon ajan. Laitteen kanssa ei esiintynyt ongelmia testijakson aikana. Käytännön suorituskyvyssä emme havainneet mitään valittamista. Laitteen hintaluokka huomioiden käyttöliittymän siirtymät ja sovellusten avaaminen sujuu 8X:ltä hyvinkin sulavasti ja nopeasti.

Pelikäytössä Honor 8X:llä pärjää pääosin kohtalaisen hyvin, kunhan on valmis rajoittamaan raskaampien pelien grafiikka-asetuksia. 8X ei lämpene rasituksessa kovinkaan merkittävästi ja CPU Throttling –testissä suorituskyky laski lämmetessä suht maltillisesti noin 80 %:iin.

Synteettisissä suorituskykytesteissä verrokkina käytettiin Snapdragon 660 –piirillistä Nokia 7 Plussaa, Snapdragon 630 –piirillistä Nokia 6.1:stä sekä Kirin 970 –piirillistä Huawei Nova 3 -mallia. Kolmikko edustaa tyypillistä suorituskykyä alemmassa keskihintaluokassa (200–350 €).

Suorituskyvyltään Kirin 710 –piiri on merkittävä parannus aiemmin Huawein alemman keskiluokan puhelimissa käytettyyn Kirin 659 –piiriin nähden, mutta sillä tekee edelleenkin tiukkaa pahimpien kilpailijoiden kanssa.

Prosessorisuorituskyvyssä Kirin 710 on melko samaa luokkaa Snapdragon 660:n kanssa, eikä grafiikkasuorituskykyään häviä sille merkittävästi. Monessa alemman keskiluokan älypuhelimessa viime aikoina nähty Snapdragon 630 häviää puolestaan Kirin 710:lle selvästi oikeastaan kaikilla osa-alueilla.

Pahimman selkäsaunan Kirin 710 ottaa HiSiliconin viimevuotiselta Kirin 970 –lippulaivapiiriltä, joka löytyy noin 300 euron hintaluokassa mm. Nova 3- ja Honor Play –malleista. Prosessorisuorituskyvyssä ei ole valtavaa eroa, mutta grafiikkapuolella Nova 3 venyy aivan eri nopeuksiin. Suorituskykyero on myös käytännössä selvä, vaikka viime syksynä Huawein todettiinkin huijaavan Kirin 970 –piirin suorituskykyä testisovelluksissa.

Honor 8X vietti ympärivuorokautisessa käytössä runsaan viikon ajan, jonka aikana päästiin muodostamaan jonkinlainen kuva laitteen akunkestosta. Testiemme perusteella 8X:n akunkesto on jopa erittäin hyvää tasoa.

Normaalilla noin 1-2 tunnin näytön päälläoloajalla akusta oli päivän päätteeksi jäljellä erittäin mukavat noin 80 %. Raskaammalla noin 4-5 tunnin näytön päälläoloajalla akun varausta oli silloinkin jäljellä vielä noin 50 %. Pariin otteeseen yhdellä latauksella selvittiin ongelmitta myös kahden päivän yli, jolloin akkua oli toisen päivän päätteeksi jäljellä noin 15-25 % ja näytön kokonaispäälläoloaika oli noin 6,5 tuntia.

Testijakson puhelimenkäyttöprofiiliin kuului mm. WhatsApp- ja Slack-viestittelyä, Twitterin ja Instagramin selailua, sähköpostien lukemista, karttasovelluksen käyttöä, nettiselailua, muutamia puheluita, satunnaista lyhytjaksoista pelailua ja kameran käyttöä mobiiliverkkoyhteyden, Bluetoothin, WLAN:in ja synkronointien ollessa jatkuvasti päällä.

8X tukee latausta vain 10 watin teholla, joten akku ei täyty kovinkaan ripeällä vauhdilla. Testeissämme lataus tyhjästä täyteen kesti runsaat 2,5 tuntia.

 

Yhteenveto

Honor 8X tarjoaa paljon hyvää suurikokoisella näytöllä varustettua keskihintaista älypuhelinta etsivälle. Mikään aivan virheetön kokonaisuus ei kuitenkaan ole kyseessä.

Teknisen toteutuksen osalta 8X:n vahvuuksia ovat suuri näyttö, riittävät muistimäärät sekä mukava akunkesto. Uusi Kirin 710 –järjestelmäpiiri on selvä parannus aiempiin 650-sarjan piireihin nähden ja tarjoaa tässä hintaluokassa riittävää, joskaan ei pahimpia kilpailijoita päihittävää suorituskykyä. Micro-USB-liitännän käyttö ja pikalatauksen puute ovat selvä miinus tämän hintaluokan laitteessa. Kamerapuolella 8X ei ansaitse juuri ylistystä, vaikka tarjoaakin perustarpeisiin riittävää suorituskykyä. Miinusta tulee 4K-videokuvauksen puuttumisesta.

Ohjelmiston osalta Honor 8X ei tarjoa oikeastaan mitään uutta, sillä laite käyttää tuttua EMUI 8.2 –käyttöliittymää. Sen alla pyörivä Android 8.1 Oreo edustaa edellistä sukupolvea ja Pie-päivitys on tiettävästi luvassa jossain vaiheessa, vaikka valmistaja ei olekaan antanut tarkempia päivityslupauksia.

Honor 8X ei ole lainkaan hassumpi vaihtoehto kovasti kilpaillussa noin 300 euron hintaluokassa, etenkin jos Huawein EMUI-ohjelmisto on mieleen. Paremmalla kameralla ja järjestelmäpiirisuorituskyvyllä 8X olisi saattanut ansaita jopa toimituksen valinnan. Kilpailu on kuitenkin kovaa ja samaan hintaan löytyy myös useita muita varteenotettavia puhelimia. Jo pelkästään Huawei-konsernin omasta valikoimasta varteenotettavia vaihtoehtoja Honor 8X:lle ovat erityisesti Honor Play ja Huawei Nova 3, jotka asemoituvat nykypäivänä hinnaltaan 8X:n molemmin puolin.

Plussaa

  • Suuri ja lähelle laitteen reunoja ulottuva 6,5-tuumainen näyttö
  • Tukeva rakenne
  • Kirin 710 –piirin prosessorisuorituskyky varauksin
  • Hyvä akunkesto
  • Dual SIM, joka on käytettävissä myös muistikortin kanssa
  • Sujuvasti toimiva ja monipuoliset lisäominaisuudet tarjoava EMUI 8.2 -käyttöliittymä

Miinusta

  • Kaksoiskamerasta ei juurikaan todellista hyötyä
  • Lasinen takakuori herkkä pudotuksille
  • Ei tue 4K-videokuvausta eikä RAW-valokuvausta
  • Hiljalleen vanhahtava Android Oreo -käyttöjärjestelmä
  • Tulevaisuuden epävarma päivitystuki
  • Vanha Bluetooth 4.2 -versio
  • Micro-USB-liitäntä eikä pikalataustukea
This site uses XenWord.
;