Isossa kuvassa Nord CE 3 Lite ei ole parantunut edeltäjästään merkittävästi. Pientä parannusta on toki tapahtunut useammallakin osa-alueella, mutta niiden merkitys kokonaisuuden kannalta ei ole lopulta mullistava. Suurimmat muutokset ovat ulkoisia.
Nord CE 3 Lite ei ole huono puhelin, mutta edeltäjänsä tapaan se asettuu 329 euron hinnallaan hankalaan markkinarakoon. Kun Nord CE 2 Liteä on jo pidemmän aikaa saanut ajottain selvästikin alle 200 eurolla ja Nord 2T:n hinta on liikkunut pitkään noin 300 eurossa, on Nord CE 3 Liten ostamista yli 300 euron hintaan lähes mahdotonta perustella järjellä. Jos hinta mukautuu ajan myötä lähemmäs paria sataa euroa, on tilanne toinen. Nykymarkkinassa 300 eurolle löytyy monia parempiakin käyttökohteita.
Plussaa
- Sulavasti toimiva OxygenOS-käyttöliittymä
- Suuri ja nopea 120 hertsin näyttö varauksin
- Voimakasääniset stereokaiuttimet
- Pääkameran kuvanlaatu varauksin
- Akunkesto varauksin
- Luokassaan nopea 67 W pikalataus
Miinusta
- Hinta
- Näytön kömpelösti toimiva adaptiivinen virkistystaajuus varauksin
- Ultralaajakulmakamera puuttuu kokonaan
- Videokuvauksen laatu ja rajoitus vain Full HD 30 FPS -tasolle
- Makrokameran kuvanlaatu
- Tehokas laturi ei tue yleistä USB PD -standardia
Huomioitavaa
- 67 W pikalaturi toimitetaan puhelimen mukana
- Puhelimessa on 3,5 mm ääniliitäntä
- Puhelimessa on muistikorttipaikka
OnePlussan Nord-mallisto koostui toisessa sukupolvessaan kolmesta eri mallista, joista edullisin kantoi Nord CE 2 Lite –mallinimeä. Tänä vuonna OnePlus aloittaa Nord 3 –mallistonsa esiinmarssin edullisimmalla Nord CE 3 Litellä, jota se markkinoi ”Elämää suurempi” –iskulauseella. CE-lyhenne tarkoittaa aiempaan tapaan Core Editionia.
Nord CE 3 Liten (8 & 128 Gt) suositushinta Suomessa on 329 euroa, eli se on kasvanut hieman viime sukupolvesta. Edeltäjämallin hinnat alkoivat 299 eurosta.
Tässä artikkelissa tutustumme Nord CE 3 Liteen runsaan viikon käyttötestijakson pohjalta.
Pakkaus ja oheistarvikkeet
OnePlus on päivittänyt hieman Nord CE 3 Liten pakkauksen visuaalista ilmettä ja kannessa on nyt edellisversiota enemmän turkoosia väriä.
Pakkauksen toimitussisältöön kuuluu:
- puhelin
- 67 W SuperVOOC-pikalaturi
- Type-C-kaapeli
- suojakuoret
- korttikelkan irrotustyökalu
- tervehdyskirje
- pikaopas
- takuutietokortti
Mitä uutta?
Ulkoisesti Nord CE 3 Liten (oikealla) erottaa välittömästi edeltäjämalli Nord CE 2 Litestä (vasemmalla), mutta teknisiltä ominaisuuksiltaan laitteet ovat melko samankaltaisia. Suurimmat muutokset ovat tapahtuneet lataustehossa ja pääkameran resoluutiossa.
- ulkomitat ovat kasvaneet
- muotoilu on aiempaa kulmikkaampaa
- stereokaiuttimet on lisätty varustukseen
- näytön läpimitta on kasvanut 0,13 tuumaa
- näytössä korkeussuuntaisia pikselirivejä 12 vähemmän
- pikalatausteho on kasvanut 33:sta 67 wattiin
- RAM-muistin määrää kasvatettu kahdella gigatavulla
- pääkameran resoluutio kasvatettu 108 megapikseliin
- Bluetooth-versio taantunut 5.2:sta 5.1:een
Rakenne ja tekniset ominaisuudet
Fyysiset mitat:
- Ulkomitat: 165,5 x 76 x 8,3 mm
- Paino: 195 grammaa
- Näytön ja ulkomittojen suhde: 87,1 %
- Näytön suojana kaksoisvahvistettu lasi, takakuori ja kehys muovia
Nord CE 3 Liten ulkonäkö on uudistunut merkittävästi ja se on helppo erottaa edeltäjästään. Muotoilu on selvästi kulmikkaampaa ja kehys erottuu selvästi omana elementtinään takakuoresta. Myös takakamera on saanut kokonaan uuden erottuvan muotoilun. Nord CE 3 Lite perustuu teknisesti monilta osin samoille pohjille viime syksynä julkaistun konsernisisar Realme 10 Pron kanssa, jota ei Suomen markkinoilla myydä. Värivaihtoehtoja ovat testikappaleemme Pastel Lime sekä tummanharmaa Chromatic Gray.
Ulkomitat ovat kasvaneet edeltäjämalliin nähden suuremman näytön myötä. Paino on pysynyt kuitenkin tismalleen samana. Nord CE 3 Lite onkin varsin suurikokoinen puhelin ja kulmikkaampien muotojen myötä tuntuu kädessä kömpelömmältä kuin selvästi pyöristetympi CE 2 Lite.
Laitteen kehys on hieman metallia muistuttavaksi maalattua mattapintaista muovia ja sen reunoissa on selvä kulma lasipintoihin siirryttäessä. Näyttöä suojaa nimetön vahvikelasi ja sitä kiertää kapea musta muovireunus. Takakuori on muovia. Puhelimen yleisvaikutelma on jykevä, vaikka tuntuma ei varsinaisesti olekaan premiumia. Laatuvaikutelma on kuitenkin parantunut hieman edeltäjämallista. Rakenne ei elä tai natise väännellessä. Kiiltäväpintainen takakuori kerää melko herkästi sormenjälkiä ja muovirakenne kerää myös pölyä tavallista herkemmin.
- Alapääty:
- 3,5 mm kuulokeliitäntä
- mikrofoni
- USB-C (2.0) -liitäntä
- Toinen puhelimen stereokaiuttimista
- Yläpääty:
- mikrofoni
- Toinen stereokaiutin kuulokeaukossa
- 16 megapikselin etukamera (Samsung S5K3P9SP04), f2.4
- Oikeakylki:
- Virta-/lukituspainike & sormenjälkitunnistin
- Vasen kylki:
- Äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet
- nano-SIM- ja micro-SD-korttipaikka
Toimintojen sijainnit puhelimen ulkokuoressa ovat keskeisiltä osin samat kuin edeltäjämallissa. Erikoisuutena äänenvoimakkuuspainikkeet ovat vasemmassa kyljessä ja sormenjälkitunnistin on sijoitettu vastapuolelle lukituspainikkeeseen. Sormenjälkitunnistin toimi testijaksolla luotettavasti ja melko nopeasti.
Vasemman kyljen korttipaikassa on kaksi nano-SIM-paikkaa, joista toisen voi vaihtoehtoisesti korvata maksimissaan teratavun kokoisella muistikortilla. Nykypäivänä harvinaisemmaksi käyvä ominaisuus on myös alapäätyyn sijoitettu 3,5 mm ääniulostulo.
Monokaiuttimet on päivitetty stereoksi ja lisäksi Nord CE 3 Litestä lähtee varsin hyvin volyymiä. Valmistaja on toteuttanut äänenvoimakkuuden säätöön asteikon yläpäässä aktivoituvan 200 % -tilan, joka ei kuitenkaan tuplaa volyymiä 100 % asetukseen nähden, mutta tuo kuitenkin pienen ”ekstraboostin” voimakkuuteen.
Monesta OnePlussan aiemmasta mallista poiketen 16 megapikselin etukamera perustuu Samsungin sensoriin ja sen kuvanlaatu on tässä hintaluokassa asiallista. Maininnan arvoisena seikkana laitteen värinämoottori on tuntumaltaan hyvin laiska ja puhditon – siitä puuttuu sekä voimaa että terävyyttä.
Näytön tekniset ominaisuudet:
- 6,72” LCD-näyttö
- 20:9-kuvasuhde, 2400 x 1080 pikseliä, 391 PPI
- 120 Hz adaptiivinen virkistystaajuus, 240 Hz kosketuksentunnistus
- 680 nit maksimikirkkaus, HDR10 & HLG –tuki, 8-bittiset värit
Näyttö on kasvanut runsaalla tuuman kymmenyksellä edeltäjämallista, ollen nyt entistäkin suurikokoisempi. Keskeisimmät ominaisuudet, eli Full HD –tarkkuus ja 120 hertsin virkistystaajuus ovat pysyneet samoina.
Testikokemustemme perusteella mainittu adaptiivinen ruudunpäivitysnopeus ei toimi kovinkaan aktiivisesti tai älykkäästi, vaan se lähinnä pudottaa taajuuden 60 hertsiin tietyissä sovelluksissa (Maps, Galleria, selain, YouTube) sekä 90 hertsiin joissain sovelluksissa (Whatsapp, Chrome, jotkut asetusvalikot) ja pitää sen muutoin 120 hertsin maksimilukemassa vaikka näyttöön ei koskettaisi useampaan sekuntiin. Peleissä näyttö toimi useimmiten 60 hertsin tilassa.
Kuvanlaadultaan näytössä ei ole tässä hintaluokassa juuri valittamista. Se ei toki yllä kontrastissa ja mustan toistossa AMOLED-paneelien tasolle, mutta värintoisto on muutoin miellyttävää ja valkotasapaino on melko neutraali ja hienosäädettävissä asetuksista. Kirkkaimmassa kevätauringonpaisteessa näytön kirkkaus ei enää riittänyt pitämään luettavuutta aivan optimaalisena, mutta näyttö säilyi silti käyttökelpoisen luettavana.
Tekniset ominaisuudet:
- Qualcomm Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri
- 2 x 2,2 GHz Kryo 660 Gold + 6 x 1,7 GHz Kryo 660 Silver CPU
- 840 MHz Adreno 619 GPU
- Spectra 346T Triple ISP
- Hexagon 686 DSP/AI Engine
- Snapdragon X51 5G-modeemi-RF-järjestelmä
- 8 Gt LPDDR4x RAM -muistia
- 128 Gt UFS 2.2 -tallennustilaa (Vapaana noin 106 Gt), microSD-muistikorttipaikka (max. 1 Tt)
- 5G NSA & SA (n77/78/38/40/41/1/3/5/7/8/20/28 BlockA&BlockB/66), LTE, Dual SIM
- Wi-Fi 802.11a/b/n/ac (Wi-Fi 5)
- Bluetooth 5.1 LE, NFC, GPS, Glonass, Galileo, BDS, QZSS
- stereokaiuttimet, 3,5 mm ääniliitäntä
- 5000 mAh akku, USB Type-C (2.0), 67 watin SuperVOOC-pikalataus
Rautapuolella Nord CE 3 Lite luottaa edelleen samaan Snapdragon 695 –piiriin kuin edeltäjämalli. Se riittää sujuvaan peruskäyttöön, mutta ei ole missään vaiheessa edustanut kärkipään suorituskykyä yli 300 euron hintapisteessä. Suorituskykytesteissä tulokset olivat linjassa muiden testaamiemme Snapdragon 695 -puhelinten kanssa.
Suomessa myytävässä muistivariantissa on 8 gigatavua RAM-muistia ja 128 Gt tallennustilaa, eli RAM-muistin määrä on kasvanut kahdella gigalla edeltäjästä. Mobiiliverkossa tuetaan 5G:tä ja langatonta verkkoa voi käyttää WiFi5-tekniikalla. Bluetooth-versio on jostain pudonnut 5.2:sta 5.1:een, vaikka piiri sitä tukisikin.
Akun kapasiteetti on pysynyt samana edeltäjämallista, mutta latausteho on tuplattu 67 wattiin. Valitettavasti lataus ei ole toteutettu USB PD -standardin mukaisesti niin puhelimen kuin laturinkaan osalta. Tämä on harmi, sillä tehokasta laturia olisi ollut mukava hyödyntää myös esimerkiksi kannettavan tietokoneen lataamiseen. OnePlus lupaa puhelimen akun latautuvan tyhjästä 80 %:iin puolessa tunnissa. Täysi lataus otti testeissämme vajaat kolme varttia.
Kamera
Kameran tekniset tiedot:
- 108 megapikselin pääkamera, 1/1,67” Samsung ISOCELL HM6 –sensori, 0,64 um pikselikoko, Nonapixel RGB Bayer 9-to-1-suodin, f1.75, PDAF
- 2 megapikselin syvyystietokamera, f2.4
- 2 megapikselin makrokamera, f2.4
- LED-salama
- Videokuvaus: 1080p 30 FPS pääkameralla
Kuten jo aiemmin sivuttiin, takakamera on muuttunut ulkoisesti merkittävästi edeltäjämallista. Kamerat on nyt sijoitettu kahteen melko suureen pyöreään kohoumaan, jotka ovat mittaustemme mukaan noin 2,3 mm korkeammalla kuin takakuoren pinta. Puhelin keikkuu jonkin verran tasopinnalla käytettäessä.
Takakameran suurin uudistus on pääkameran päivittyminen käyttämään korkean resoluution 108 megapikselin Samsung HM6 -sensoria. Kyseinen sensori käyttää Nonapixel Plus -tekniikkaa, eli käyttää yhdeksässä vierekkäisessä kuvapisteessä samanväristä suodinta mahdollistaen niiden käyttämisen yhtenä isona 1,92 mikrometrin kuvapisteenä. Kamera taltioi oletusarvoisesti 12 megapikselin otoksia. Lisäksi sensorin perusominaisuuksiin kuuluu mahdollisuus häviöttömään 3x zoomiin 12 megapikselin koossa sensorin suurta resoluutiota hyödyntäen.
Ultralaajakulmakameraa ei valitettavasti edelleenkään ole, vaan alemmassa kamerakohoumassa sijaitsee edelleen kaksi kahden megapikselin kameraa syvyystietoja sekä makrokuvausta varten. Ultralaajakulmakameran puuttuminen tässä hintaluokassa on jo harmillinen miinus.
Kamerasovelluksen tyyli on uudistunut hieman ja saanut mm. keltaisen korostevärin, mutta perusidea ja toiminnot ovat pysyneet käytännössä samana. Kuvaustilavalikkoon päästäkseen on edelleen selattava koko suljinpainikkeen vieressä sijaisteva kuvaustilalista loppuun asti, joka on kömpelöä aiemmin käytössä olleeseen pyyhkäisyvalikkoon nähden. Kuvaustilalista on onneksi käyttäjän kustomoitavissa. Makrokameraa varten on oma kuvaustilansa, eli sitä ei voi aktivoida suoraan peruskuvaustilasta. Kamerasovelluksen toiminnan sujuvuudessa ei esiintynyt testijaksolla valittamista.
108 megapikselin pääkamera tuottaa oletuksena 12 megapikselin otoksia. Vakiokuvaustilan lisäasetusvalikosta voi kytkeä päälle Hi-res-asetuksen, joka taltioi kuvat täydellä 108 megapikselin resoluutiolla. Kameran kuvanlaatu on tiivistettynä hintaluokassaan hyvää ja selvä parannus edeltäjämalliin nähden.
Parhaimmillaan kamera tuottaa varsin teräviä ja yksityiskohtaisia kuvia ja suuri sensori muodostaa lähikohteille kohtalaisen voimakkaan luonnollisen syvyysterävyysefektin. Pikselitason prosessointi on hyvässä valossa varsin luonnollista ja miellyttävää, josta käy osin kiittäminen maltillista kohinanvaimennusta, joka sallii jonkin verran kohinaa kuvassa. Värintoistossa ei ole myöskään valittamista.
Heikossa valossa otetut kuvat kärsivät eniten haalistuneesta värintoistosta sekä heikosta dynamiikasta. Kohina on näkyvää, muttei tasasävyisenä luminanssikohinana kovinkaan häiritsevää. Kuvien yleisilme säilyy melko hyvin terävänä ja yksityiskohtaisena, vaikka pikselitasossa yksityiskohdat pehmenevätkin sitä voimakkaammin, mitä vähemmän valoa on käytössä.
Erillinen yökuvaustila lisää kuvien valoisuutta, parantaa selvästi dynamiikkaa estäen kirkkaiden kohtien palamista puhki, nostaa värit paremmin esiin, silottelee merkittävästi kohinaa sekä korostaa selvästi kontrastia. Yksityiskohtia se ei sen sijaan onnistu tuomaan lisää – paikon korostunut kontrasti ja kohinanpoisto jopa hukkaa pikselitason pienimpiä yksityiskohtia. Yötilaa kannattaa kuitenkin käyttää käytännössä aina kun se on mahdollista. Yötilalla kuvan ottaminen kestää yleensä sekunnista kahteen, jonka jälkeen puhelin prosessoi otosta muutaman sekunnin.
Hi-res-tilassa täydellä 108 megapikselin resoluutiolla kuvatessa kuviin on mahdollista saada lisää yksityiskohtia, mutta ero niiden määrässä ei ole missään nimessä yhdeksänkertainen 12 megapikselin kuviin nähden. Myös valaistusolosuhteet vaikuttavat asiaan – lähtökohtaisesti mitä hämärämpää, sen pienemmäksi täyden resoluution hyöty muuttuu. Korkeasta megapikselimäärästä ei Nord CE 3 Liten kohdalla kannata joka tapauksessa liikaa huumaantua.
Suurta pääkameran resoluutiota hyödyntäen tarjolla on myös 3x-zoomaustila, jonka mainostetaan olevan häviötön (12 megapikselin koossa). Käytännössä 3x-tilassa otettuihin kuviin taltioituu parhaimmillaan havaittavasti enemmän yksityiskohtia kuin 1x-tilassa, eli kuvasensorin resoluutio on hyötykäytössä. Lopputuloksen laatu kuitenkin vaihtelee tilanteen mukaan ja lähtökohtaisesti optimitulokseen tarvitaan melko hyvä valaistus ja rauhallinen kuvaustilanne. Testijaksolla tuli vastaan tilanteita, jossa hyvässä valaistuksessa kaksi peräkkäistä 3x-tilalla otettua kuvaa olivat yksityiskohdiltaan täysin eri tasoa. 3x-tila on siis käyttökelpoinen varauksin ja ehdottomasti tyhjää parempi.
2 megapikselin makrokamerasta ei jäänyt testijaksolta juuri hyvää sanottavaa, mikä ei ollut varsinainen yllätys. Kuvien alhaisen resoluution lisäksi värintoisto on pielessä useammallakin eri tavalla, jonka lisäksi myös mm. dynamiikassa on suuria haasteita. Tarkennus on kiinteä, joten kohteen saaminen tarkaksi vaatii vaivaa ja vähän myös tuuria. Tiivistettynä pääkameraa käyttämällä saa parempia lähikuvia kuin makrokameralla, joten sitä ei kannata käyttää.
Järjestelmäpiirin rajoituksista johtuen Nord CE 3 Lite pystyy kuvaamaan videota korkeimmillaan vain 1080p-resoluutiolla. Se on kuitenkin epäselvää, miksi kuvanpäivitysnopeus on rajoitettu 30 FPS:ään, vaikka piiri tukisi 60 FPS:ää.
Kuvanlaadusta ei jää suuremmin positiivista sanottavaa – se on melko pehmeää sekä yksityiskohdiltaan suttuista ja se ylikorostaa kontrastia sekä kirkkaampia värejä. 3x-zoom ei vaikuttaisi olevan häviötön videokäytössä, vaan se tekee häviöllisen digitaalisen rajauksen samasta 1080p-videosta.
Kuvanvakautuksen toiminta on välttävää. Se tasottaa kyllä tärähdyksiä, mutta samalla kuvassa näkyy melko paljon mikrovärähtelyä sekä paikoin myös kirkkausvaihtelua. Välillä terävämmät tärähdykset pääsevät myös äkkinäisesti vaimennuksen läpi videolle asti.
Satunnaisia videopätkiä kummempaan käyttöön videokuvausta ei voi suositella.
Ohjelmisto ja käyttökokemukset
Ohjelmistona laitteessa on OnePlussan OxygenOS-käyttöliittymän tuorein 13.1-versio, joka on valitettavasti jatkanut hidasta muuntumistaan yhä lähemmäs sisarmerkki Oppon Color OS:ää. Pidempiaikaisille OxygenOS:n ystäville tämä ei välttämättä ole mieluinen asia, mutta toisaalta OnePlussan uudet käyttäjät tuskin havaitsevat asiassa mitään erikoista.
Ohjelmistotuki on tässä hintaluokassa asiallista perustasoa. OnePlus lupaa kaksi Android-versiopäivitystä (14 ja 15) sekä kolme vuotta tietoturvakorjauksia.
Jokapäiväisessä peruskäytössä käyttöliittymä toimii erittäin sujuvasti ja viiveettömästi – samaan tapaan kuin edeltäjämallissa. Nord CE 3 Lite on malliesimerkki siitä, miten Snapdragon 695 -piiri riittää vaivatta hyvään käyttökokemukseen, kunhan optimoinnit ovat kunnossa. io-techin testissä on käynyt myös useampi Snapdragon 695 -laite, jossa käyttökokemus ei ole ollut sujuva. Pelikäyttöön suorituskyky ei ole optimaalista, mutta asetuksia karsimalla useimmat pelit saa pyörimään ongelmitta.
Akunkesto oli testijaksolla varsin hyvällä tasolla, mutta ei aivan niin hyvää kuin parhaimmissa testaamissamme kilpailijoissa. Testijaksolla yhden päivän päätteeksi varausta oli tyypillisesti jäljellä noin 50-60 %, kun käyttö oli keskivertoa raskaampaa ja näytön päälläoloaika liikkui 3-5 tunnin haarukassa. Laskennallisesti puhelin vaikuttaisi pystyvän noin kymmenen tunnin näytön päälläoloaikaan päivän käytöllä. Kahden päivän ylittäminen keskitasoisella käytöllä onnistui myös, mutta raskaammassa käytössä akku loppuu kesken toisen päivän.
Yhteenveto
Isossa kuvassa Nord CE 3 Lite ei ole parantunut edeltäjästään merkittävästi. Pientä parannusta on toki tapahtunut useammallakin osa-alueella, mutta niiden merkitys kokonaisuuden kannalta ei ole lopulta mullistava. Suurimmat muutokset ovat ulkoisia.
Nord CE 3 Lite vahvuudet ovat pitkälti samat kuin edeltäjämallissa. Suuri 120 hertsin näyttö on sulavatoiminen, eikä kuvanlaadussa ole valittamista. 67 watin pikalataus on tässä hintaluokassa varsin ripeä. OxygenOS-käyttöliittymä pyörii laitteessa erittäin sujuvasti. Plussaa tulee myös voimakasäänisistä kaiuttimista. Lisäksi uusi 108 megapikselin pääkamera on selvä parannus edeltäjämallista ja tuottaa tässä hintaluokassa varsin hyvää jälkeä, joskin pienin varauksin.
Miinusta puolestaan ropisee osittain tutuista asioista. Ultralaajakulmakameran puute on edelleen tässä hintaluokassa ikävä miinus, eikä kameralla tallennetun videokuvan laatu ole erityisen hyvää. Mukana ovat myös edelleen varsin turhat kahden megapikselin makro- ja syvyystietokamerat.
Nord CE 3 Lite ei ole huono puhelin, mutta edeltäjänsä tapaan se asettuu 329 euron hinnallaan hankalaan markkinarakoon. Kun Nord CE 2 Liteä on jo pidemmän aikaa saanut ajottain selvästikin alle 200 eurolla ja Nord 2T:n hinta on liikkunut pitkään noin 300 eurossa, on Nord CE 3 Liten ostamista yli 300 euron hintaan lähes mahdotonta perustella järjellä. Jos hinta mukautuu ajan myötä lähemmäs paria sataa euroa, on tilanne toinen. Nykymarkkinassa 300 eurolle löytyy monia parempiakin käyttökohteita.
Plussaa
- Sulavasti toimiva OxygenOS-käyttöliittymä
- Suuri ja nopea 120 hertsin näyttö varauksin
- Voimakasääniset stereokaiuttimet
- Pääkameran kuvanlaatu varauksin
- Akunkesto varauksin
- Luokassaan nopea 67 W pikalataus
Miinusta
- Hinta
- Näytön kömpelösti toimiva adaptiivinen virkistystaajuus varauksin
- Ultralaajakulmakamera puuttuu kokonaan
- Videokuvauksen laatu ja rajoitus vain Full HD 30 FPS -tasolle
- Makrokameran kuvanlaatu
- Tehokas laturi ei tue yleistä USB PD -standardia
Huomioitavaa
- 67 W pikalaturi toimitetaan puhelimen mukana
- Puhelimessa on 3,5 mm ääniliitäntä
- Puhelimessa on muistikorttipaikka
Hyvä kattava arvostelu ja puhelin hyvää perustasoa mutta oudot rajoitukset vaikka piiri tukisi.
Toivottavasti tulee korjauksia pävitysten myötä.
Pienten puhelinten ystäville oneplus ei vielä valitettavasti ole vaihtoehto vaikka markkinarako olisi varmasti higend mallien alapuolellla kun kukaan ei sellaista tee.
Paino: 195 grammaa ”Paino on pysynyt kuitenkin tismalleen samana.” Tämä ei pidä paikkaansa, koska edeltäjä OnePlus Nord CE 2 painaa 173 g.
Eihän se paikkaansa pidä jos vertaat väärään malliin.
Nord CE 3 Lite 195g
Nord CE 2 Lite 195g
Tämä on heti huomattavasti järkevämpi hinta, jos ei pidä tuota ultralaajakulmakameraa deal breikkerinä.
Mahtaakohan tuohon hintaan saada kuulokkeet mukaan?
Voisivat uudelleen nimetä nämä puhelimet joissa ei ole AlertSlideria vaikka OneMinus – tuotteeksi.
Ei ainakaan itsellä näy että tulisi kuulokkeet mukana.
On se kuulokeliitäntä myös aiemmassa mallissa joten ei tässä ole tarvinnut kenenkään mistään luopua missään vaiheessa.
Ei sitä tainnut olla ainakaan 2T tai 5G mallissa, eikä OnePlus 6 jälkeisissä ei-nordeissa.
Ei olekaan, mutta ne kuuluvatkin eri mallisarjaan.
Kuulokeliitäntä oli myös edeltäjämallissa, on näiden Core Edition -mallien ominaisuus, koska kysyntää sille löytyy enemmän edullisemmissa hintaluokissa.
Tuo hinnoittelu muuttaa varsi paljon asetelmia ja tekee laitteesta jo varsin suositeltavan, jos ominaisuudet sopivat omiin tarpeisiin.
Eipä tuo nyt hirveästi mitään muuta kun ei noita saa kun vain Elisalla olevat asiakkaat. Katsotaan sitten kun tulee saataville kaikille ja millä tarjoushinnalla.
Nord CE 2 Liteä saa edelleen monesta paikasta 169€ mikä on käytännössä sama puhelin pienillä eroavaisuuksilla.
Äiti vinkkasi, että saattaisi olla puhelimen vaihto ajankohtainen. Tätä tuossa silmäilin ja kun arvostelussa mainitaan, että samaan hintaluokkaan löytyy monia parempiakin vaihtoehtoja, niin vähän jäin miettimään, että mitähän ne mahtaa olla?
Vaatimuksia on lähinnä kunnon akku ja ok-tason kamera.
Arvostelussa tarkoitetaan ovh-hintaa (+300€)
Tätä tosiaan saa ainakin Elisalta 229€ hintaan ja siihen rahaan todella hyvä laite.
useassa paikassa kerrotaan olevan pienet erot aiempaan Ce 2 liteen, mutta kyllä tässä 3:ssa on huomattavasti parempi kamera, arvokkaamman näköinen ja tuntinen sekä päivitykset tulevat pidempään.
Noin 300e hintaan kannattaa ostaa ennemmin vaikkapa Nord 2T tai Galaxy A34. Useampi muukin parempi vaihtoehto samaan rahaan varmasti löytyy noiden lisäksi. Jos haluaa pihistellä, niin Nord CE 2 Liteä saa 170 euroon ja se on teknisesti lähes vastaava tämän kolmosen kanssa. Päivitystuki toki vuoden lyhyempi.
Edellisessä viestissä juuri puhuttiin 300 e hintaluokasta ja siitä että tuo 229 tarjous vaatii Elisan asiakkuuden. Jos Elisan asiakkuus löytyy, 229 e on ihan jees hinta tästä Nord CE 3 Litestä. Jos ei, Nord 2T on huomattavasti parempi puhelin lähes kaikilta osin, vaikka onkin vuoden vanhempi. Päivitystuki on ainoana vuotta lyhyempi, jos sitä arvostaa korkealle muiden ominaisuuksien yli niin sitten A34 on paras vaihtoehto sen osalta.
Jaetaan tähän vielä toiseen ketjuun kirjaamani kokemukset A23 5g vs Nord CE 3 lite, kun molempia on saatavissa alle 200e hintaan – ihan ilman asiakkuusvaatimuksia
data-unfurl="true" data-result-id="528982" data-url="https://kauppa.dna.fi/tuote/p/oneplus-nord-ce-3-lite-5g" data-host="kauppa.dna.fi" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
OnePlus Nord CE 3 Lite 5G, Musta | DNA
data-onerror="hide-parent"/>
kauppa.dna.fi
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä