io-tech testasi OnePlussan uudet 149 euron hintaiset täyslangattomat Buds Pro -nappikuulokkeet.

Kokonaisuudessaan OnePlus Buds Prot ovat ehdottomasti harkinnan arvoiset kuulokkeet, jotka tarjoavat hintaluokassaan erinomaisen äänenlaadun ja todella laadukkaan ulkokuoren. Kuulokkeet ovat myös pudottaneet hintaansa jo 130 euron tuntumaan, mihin OnePlus tarjoaa erittäin houkuttelevan paketin.

Mikäli markkinoiden kärkeä edustavat ohjelmisto-ominaisuudet, vastamelu ja ympäristöäänten vahvistus eivät ole tärkeimpiä tekijöitä, vaan haussa on tasapainoisen laadukkaan äänen tarjoavat kuulokkeet hyvällä puhelukokemuksella ovat OnePlus Buds Prot ehdottomasti suositusten arvoiset. Kuulokkeiden korvatulpat ovat kuitenkin kohtalaisen heiveröiset, eivätkä ne sovi kovin hyvin kaikille käyttäjille, joten kuulokkeita kannattaa testata ennen ostopäätöstä, mikäli se vain on mahdollista.

Plussaa

  • Langattomasti latautuva kohtalaisen siro kotelo
  • Äänenlaatu
  • Puheluiden tasainen äänenlaatu varauksin
  • Vakaa yhteys puhelimeen

Miinusta

  • Ohjelmistossa ei ole tarjolla taajuuskorjainta
  • Huonohkot pehmustetulpat
  • Heikohko passiivinen ja keskinkertainen aktiivinen taustaäänten vaimennus
  • Ei AptX-tukea
  • Yhdistettävissä vain yhteen laitteeseen kerralla (OnePlus on luvannut asian korjaavan ohjelmistopäivityksen)

OnePlus esitteli uudet lippulaivanappikuulokkeensa heinäkuun lopulla OnePlus Nord 2 -älypuhelimen julkaisun yhteydessä. Valmistajan malliston huipulle sijoittumisesta huolimatta kyseessä ei ole markkinoiden muuhun kilpailuun nähden erityisen kalliit kuulokkeet, vaan sen sijaan 149 euron suositushinnallaan ne asettuvat keskihintaluokkaan. Esimerkiksi aiemmin io-techin testissä käyneet Sonyn WF-1000XM4:t ovat 280 euron suositushinnallaan peräti 130 euroa OnePlussan uutukaisia kalliimmat.

OnePlus Buds Prot saapuivat Suomessa myyntiin 25. elokuuta mattamustana ja kiiltävän valkoisena. Ne tarjoavat täyslangattoman rakenteensa lisäksi aktiivisen taustamelunvaimennuksen, ympäristöäänten vahvistuksen ja vastamelun kanssa 5 tunnin akunkeston, jonka päälle latauskotelo tarjoaa jopa 28 tuntia lisää. Markkinoiden kilpailijoista erottavana toimintona OnePlus Buds Prot tarjoavat Zen Mode Air -tilan, joka toistaa valkoista kohinaa rauhoittumista varten.

Hinta.fi-hintavertailupalvelun mukaan kuulokkeita on saatavilla jo elokuun lopussa 129 euron hintaan, eli 20 euroa suositushintaa edukkaammin.

 

Pakkaus ja sen sisältö

OnePlus Buds Prot toimitetaan valkopunaisessa pahvipakkauksessa, jonka päällä komeilee tuotenimen lisäksi myös kuva itse kuulokkeista ja niiden latauskotelosta. Toimitussisältöön kuuluu seuraavat oheistarvikkeet:

  • Lyhyt USB-A -> USB-C -kaapeli
  • S- ja L-koon vaihtotulpat
  • Takuu- ja pikaohjelappuset

OnePlussan korvapehmusteet eivät suoranaisesti vakuuta tuntumaltaan. Käytössä on perinteiset muovitulpat esimerkiksi Sonyn käyttämien vaahtomuovisten sijaan, minkä lisäksi muovi itsessään on ohutta, todella joustavaa ja pehmyttä. Sen myötä tulpat eivät myöskään istu erityisen tiukasti korvissa ja käyttäjäkokemukset kuulokkeiden istuvuudesta voivat vaihdella.

Suoraan paketista OnePlus Buds Prot ansaitsevat kuitenkin myös kehuja, sillä laaduntuntu kuulokkeissa ja niiden kotelossa sekä koko paketin esillepano ovat erittäin hyvällä tasolla. Kokonaisuus tuntuukin hintaansa arvokkaammalta.

 

Rakenne ja ominaisuudet

Kuulokkeiden tekniset tiedot:

  • mitat: 32 mm x 23,2 mm
  • paino: 4,35 grammaa
  • IP55-luokitus
  • Akunkesto: ANC päällä 5 tuntia, ilman ANC:tä 7 tuntia
  • Tuetut koodekit: SBC, AAC, LHDC

Fyysiseltä olemukseltaan OnePlus Buds Prot muistuttavat huomattavan paljon Applen Air Pods Pro -kuulokkeita. Ulkomitoiltaan OnePlussan napit ovat kohtuullisen pienet ja tulppaosan alle tulevat varret mukavan lyhyet, jotta ne sulautuvat hyvin korviin. Mustan mallin mattapintainen kaiuttimen sisältävä kotelo ja kiiltävän metallin värinen varsi ovat yhdessä varsin tyylikkäät.

Kuulokkeiden ohjauskomennot on sijoitettu niiden varsiin ja ne on toteutettu puristuseleillä Applen AirPods Pro -kuulokkeiden tapaan. Puristuskomento itsessään toimii hyvin ja ilman minkäänlaisia ongelmia tunnistuksen kanssa, minkä lisäksi kuulokkeista kuuluu selvä äänipalaute toiminnon rekisteröityessä. Kaikissa tilanteissa komento ei kuitenkaan ole se helpoin, vaan esimerkiksi juoksulenkillä kuulokkeen varresta tarttuminen ja sen puristaminen voi olla haastavaa, ilman että samalla tulee otettua kuuloke irti korvasta.

Vakiona lyhyen näpäytyspuristuksen komentona on toiston pysäytys ja jatko, tuplapuristuksen komentona on seuraava kappale ja kolmen puristuksen komentona puolestaan edellinen kappale. Pitkä puristus vaihtaa vastamelun ja ympäristöäänten välillä ja vielä pidempi yli 3 sekunnin kosketus puolestaan käynnistää Zen Mode Air -tilan. Vain kolmen puristuksen komennolle voi asettaa erilliset komennot vasemmalle ja oikealle kuulokkeelle ja muuten komennot ovat samat molemmissa kuulokkeissa.

Painoa kuulokkeilla on vain 4,35 grammaa ja ne sujahtavatkin korvaan miellyttävän huomaamattomasti. Korvapehmusteiden selvästi ohkainen ja joustava rakenne myös helpottaa kuulokkeiden istuttamista ja omalla tavallaan ne muistuttavatkin alkuperäisiä tulpattomia Applen AirPodseja helppoudeltaan. Kuulokkeet ovat mukavat pidemmissäkin käyttöjaksoissa, mutta kokemukset voivat kuitenkin vaihdella. Kaikille ohkaiset tulpat eivät yksinkertaisesti sovi kovin hyvin ja testijaksolla toiselle kuulokkeita kokeilleelle isoinkin tulppakoko oli liian pieni, minkä myötä kuulokkeet tippuivat helposti korvilta.

Juoksulenkille kevyet kuulokkeet sopivat Sonyn huippumalleja paremmin, sillä OnePlus Buds Prot eivät tömisseet juoksuaskelten mukana häritsevästi. Askeleet ovat kyllä edelleen kuultavissa pieninä tärähdyksinä, mutta ääni on kohtalaisen korkea, eikä se onnistu häiritsemään musiikin tai podcastien kuuntelua.

Nappien sisällä äänen toistamisesta huolehtii peräti 11 mm:n kokoinen dynaaminen elementti, eli kyseessä on huomattavasti Sonyn lippulaivakuulokkeiden kaiutinta suurempi malli. Galaxy Buds Pro -kuulokkeista löytynyttä toista diskanteista huolehtivaa elementtiä OnePlus ei kuitenkaan ole nappeihinsa mahduttanut.

Yhteysominaisuuksien osalta OnePlus Buds Prot tukee Bluetoothin tuoreinta 5.2-versiota, jonka kautta ääntä siirretään SBC-, AAC ja LHDC-äänikoodaustekniikoilla. AptX:n tuen puuttuminen on pienoinen miinus, sillä sen myötä suurin osa puhelimista jää parhaalta äänenlaadultaan AAC:n tasolle. LHDC tarjoaisi koodekkina alhaiset latenssit ja LDAC:n tavoin korkeat bittivirrat, mutta vielä toistaiseksi sen tuki puhelimissa on selvästi AptX:ää ja myös LDAC:ia heikompaa.

Kehut OnePlus Buds Proiden Bluetooth-yhteys ansaitsee vakaudestaan. Langattomien nappikuulokkeiden kanssa nappien välille syntyvä epäsynkronoituminen, jonka myötä oikean ja vasemman kuulokkeen äänet tulevat hieman eri ajassa on varsin tyypillistä, mikäli yhteyden eteen tulee esteitä. OnePlussan napit olivat kuitenkin ensimmäiset allekirjoittaneen käsissä käyneet kuulokkeet, jotka osasivat poikkeuksetta korjata itsekseen tuon toistovirheen ja palata takaisin tasaiseen toistoon esteiden poistuttua ilman, että käyttäjän täytyi itse esimerkiksi katkaista Bluetooth-yhteys välillä.

Valitettavana miinuksena yhteysominaisuuksista on mainittava myös, etteivät OnePlus Buds Prot osaa toistaiseksi yhdistää kuin yhteen laitteeseen kerralla. Tähän on kuitenkin valmistajan mukaan tulossa korjaus tulevissa päivityksissä.

Latauskotelon tekniset tiedot:

  • Latauskotelon mitat: 60,1 mm x 49 mm x 24,9 mm
  • Latauskotelon paino: 52 grammaa
  • IPX4-luokitus
  • Akkua kuulokkeille: ANC päällä 28 tuntia, ilman ANC:tä 38 tuntia
  • Warp Charge -lataus, 10 minuutin latauksella 10 tuntia käyttöä

Kuulokkeille OnePlus lupaa vastamelun kanssa 5 tunnin ja ilman vastamelua 7 tunnin akunkeston, mikä ei yllä enää nykypäivän parhaimpien tasolle, mutta on kuitenkin hyvää perustasoa ja suurimmalle osalle kuluttajista 5 tunnin yhtäjaksoinen käyttöjakso riittäneekin kohtalaisen hyvin. Latauskotelosta OnePlus kuitenkin tukee vastamelun kanssa 28:n ja ilman vastamelua peräti 38 tunnin lisäkuunteluajan lataamista, mikä riittää selvästi markkinoiden kärkijoukkoon.

Testijaksolla käytännössä noiden tuntimäärien testaaminen ei valitettavasti ollut mahdollista, mutta OnePlussan kotelon akku vaikutti kestävän erinomaisesti. Erityisen vakuuttavan akkukotelolle luvatusta latauskyvystä tekee kotelon pienehkö koko, sillä se on ulkomitoiltaan kohtuullisen siro ja erityisesti 24,9 mm:n paksuutensa myötä helposti taskuun sujahtava.

OnePlus Buds Pron latauskotelo tukee myös langatonta latausta, joten sen pitäminen täydessäkin virrassa ympäri päivän on helppoa, mikäli esimerkiksi kotoa langattomia latureita sattuu löytymään. Langallista latausta kotelo tukee OnePlussan Warp Charge -latauksella, mikäli yrityksen laturi esimerkiksi puhelimen mukana on jo kotiin kulkeutunut.

 

Ohjelmisto

OnePlussan kilpailijoiden lippulaivanappeja edullisempi hinta näkyy kuitenkin valmistajan ohjelmistossa, joka on esimerkiksi Sonyn tarjoamaan nähden huomattavan pelkistetty. OnePlussan omissa puhelimissa kuulokkeiden asetuksiin pääsee käsiksi puhelimen Bluetooth-asetuksista, mutta muiden valmistajien älypuhelimilla käytössä on HeyMelody-sovellus, joka on saatavilla niin Androidille kuin myös iOS:lle.

HeyMelody-sovellus tarjoaa varsin yksinkertaisen yhden sivun näkymän, josta voi päivittää kuulokkeiden ohjelmiston ja säätää asetuksia. Tarjolla on puristuskomentojen ohjelmointi, melunvaimennuksen säädöt, Zen Mode Airin asetukset, OnePlus Audio ID:n asetus ja kuuloketulppien istuvuustesti.

Melunvaimennukselle kuulokkeiden asetustarjonta on hyvin yksinkertainen. Tarjolla on kevyemmän vaimennuksen tarjoava ”Melunvaimennus” ja voimakkaamman melunvaimennuksen tarjoava ”Paras melunvaimennus” sekä automaattisesti näiden välillä vaihtava ”Älykäs”. Ympäristön ääniä vahvistavalle läpikuuluvuus-tilalle puolestaan ei ole tarjolla mitään asetuksia.

Rentoutumiseen tarkoitetun Zen Mode Airin asetuksista voi laittaa päälle itse tilan, minkä lisäksi tilan äänimaailman voi muuttaa muutaman esiasetetun vaihtoehdon välillä. Tila tarjoaa vakioasetuksellaan valkoisen kohinan oheen linnunlaulua. Ominaisuus erottaa kuulokkeet kyllä kilpailijoistaan, mutta jää käytännön tasolla monille käyttäjille kohtalaisen turhaksi lisäksi, sillä vastamelun päälle voi halutessaan kuunnella myös mitä vain muita meditaatiosoittolistoja haluamistaan palveluista, eivätkä nuo palvelut ole sidottuja yhden valmistajan kuulokkeisiin.

Taajuuskorjainta HeyMelody-sovellus ei sisällä, vaan sen sijaan tarjolla on OnePlus Audio ID, joka tekee kuulokkeille valmiin ääniprofiilin käyttäjän kuulon perusteella. Sovellus toistaa kuulokkeista eri korkuisia piippauksia erilaisilla äänenvoimakkuuksilla ja käyttäjän tehtäväksi jää vain kertoa, mitkä äänistä kuuluu ja mitä ei. Tämän pohjalta kuulokkeet luovat kuulon heikkouksia kompensoivan taajuuskorjaimen, joka ainakin testijaksolla vaikutti toimivan erinomaisesti. Testaajalle itselleen OnePlus Audio ID onnistui nostamaan juuri sopivasta ylempiä keskitaajuuksia tuoden ääneen vakioasetuksilla aavistuksen puuttunutta ilmavuutta ja erottelevuutta.

Korvatulppien istuvuustesti puolestaan ei onnistunut vakuuttamaan. Valmistajan kuulokkeissa käyttämät tulpat ovat, kuten jo sanottua, huomattavan ohuet ja heiveröiset, minkä myötä yksikään tulpista ei onnistunut luomaan todella tiivistä istuvuutta, mutta sovellus puolestaan sanoi sekä M- että L-koon tulpilla istuvuuden olevan täydellinen.

 

Äänenlaatu, vastamelu ja ympäristöäänten vahvistus

Markkinoiden kovimpia kilpailijoita heikomman ohjelmiston vastapainona OnePlus Buds Pro onnistuu iskemään selvästi hintaluokkaansakin korkeammalle äänenlaadullaan. Jo vakiona ääni on kohtalaisen tasapainoinen – 11 mm:n elementti tarjoaa iskevän basson, jossa on riittävästi voimaa, että se tuntuu todella bassolta, mutta pienehköstä bassokorostuksesta huolimatta se ei syö tilaa muilta taajuuksilta. Esimerkiksi Sonyn lippulaivakuulokkeiden vakioasetuksiin verrattuna keskialue pysyy OnePlussassa pykälän ilmavampana, sillä bassot eivät valu aivan yhtä korkealle.

Jo vakiona ääni on testaajan korvaan miellyttävä, mutta OnePlus Audio ID:n luonnin jälkeen ääni on erinomainen. Äänestä tulee tasapainoinen ja se onnistuu korostamaan juuri sopivasti yläkeskitaajuuksia, jotka jäivät kenties aavistuksen tummiksi vakioasetuksillaan. Ero ei ole suoranaisesti mullistava, mutta riittävä, jotta sen tunnistaa. OnePlus onnistuu tarjoamaan Audio ID:n kanssa erittäin toimivan kokonaisuuden, jota kuuntelee mielellään ja kuulokkeet yltävätkin äänenlaadultaan allekirjoittaneen suosikkien joukkoon langattomissa nappikuulokkeissa.

OnePlussan kuulokkeet eivät kuitenkaan suoranaisesti pese kilpailijoillaan lattiaa, vaan esimerkiksi Sonyn voimakkaampi bassokorostus voi miellyttää joitakin enemmän, minkä lisäksi Sonyn tarjoama taajuuskorjain tekee äänestä monipuolisemman, jos sen säätämiseen vain on valmis näkemään vaivaa. OnePlussasta tuo säätövara puuttuu, mutta vastapainona se tarjoaa hyvän ja kohtalaisen neutraalin äänen, joka toimii hyvin monenlaiseen musiikkiin.

Toisaalta OnePlussan selvä miinus on myös valmistajan käyttämät pehmustetulpat, sillä ohkaisen muovinsa kanssa ne eivät onnistu luomaan täysin tiivistä kontaktia, minkä myötä ympäristön äänet vuotavat kuulokkeisiin kohtalaisen helposti. Vastamelutoiminto onnistuu kuitenkin poistamaan osan tuosta läpi vuotavasta äänestä, mutta ihmeisiin se ei pysty.

Vastamelutoiminto itsessään ei muutenkaan pärjää kalliimmille kilpailijoilleen, vaan siinä kuulee selvästi OnePlussan Applea ja Sonya edullisemman hintaluokan. Melunvaimennus onnistuu kyllä hiljentämään ääniä selvästi ja ympäristön matalan huminan kaupungilla se poistaa käytännössä kokonaan. Ongelmia tulee kuitenkin vastaan korkeammissa äänissä, joita kuulokkeet hiljetävät vain hieman. Esimerkiksi ohi ajavat autot ja ympäristön tuuli kuuluvatkin kuulokkeisiin jatkuvasti suhinana, minkä myötä musiikki ja podcastit ovat vielä hyvin kuunneltavissa, mutta Applen ja Sonyn toteutuksille vastamelu kuitenkin häviää selvästi.

Läpikuuluvuustoimintokaan ei OnePlussan uutukaisissa Sonyn ja Applen tasolle yllä, mutta onnistuu kuitenkin olemaan toimiva. Kalliimpiin kilpailijoihin nähden OnePlus häviää selvästi suuntien erottelevuudessa, minkä lisäksi joissakin tilanteissa mikrofonit eivät onnistu aivan täysin poimimaan juuri ihmisääniä ja esimerkiksi ympäristön hurinat kuten ilmastointi voivat tulla pykälän liian kovalla peittäen puhetta.

Päivitys 7.9.2021: 

Huom. Taajuusvasteet ovat MiniDSP EARS-laitteistolla mitatut. Tulokset ovat suuntaa antavia ja niitä tulee käyttää vain sanallisen arvion ohessa visuaalisena tukena. Taajuusvastemittaus ei ole pääasiallinen testaustapa, vaan arvostelut pohjautuvat pääosin arvioijan omiin kuuntelukokemuksiin. Tuloksia ei voi verrata suoraan muiden sivustojen mittaustuloksiin. Kuppikuulokkeiden ja nappikuulokkeiden mittaustulokset eivät ole keskenään suoraan vertailukelpoisia.

OnePlus Buds Pro

MiniDSP EARS -mittauslaitteiston saavuttua toimitukseen olemme saaneet mitattua myös taajuusvastemittaukset kuulokkeille. OnePlus Buds Pron taajuusvastemittaus näyttää kuulokkeiden soivan hyvin tasapainosas keskenään. Selvä alabassokorostus on havaittavissa, mutta se laskeutuu tehokkaasti takaisin normaalille tasolle 200 hertsiin tultaessa, minkä myötä alapää ei puuroudu. Keskitaajuudet itsessään soivat kuulokkeissa neutraalin tasaisesti, vaikkakin selvästi hieman hiljempaa ala- ja yläpäihin verrattuna. Yläpäässä 5000 hertsin jälkeen tuleekin varsin selvä korostus ja kokonaiskuvaltaan kuulokkeet ovat vahvasti V:n muotoiset. Taajuusvasteessa näkyvästä selvästä yläpääkorostuksesta huolimatta kuulokkeet eivät kuitenkaan ole riipivän kovat, vaan ennemminkin ilmavat.

 

Mikrofonien ääniesimerkki

 

Puheluiden puhumiseen kuulokkeiden mikrofonit hoitavat tehtävänsä mallikkaasti. Äänenlaatu ei suoranaisesti ole erityisen laadukas tai taajuusvasteeltaan tasapainoinen, vaan se jää selvästi onton kuuloiseksi, eikä siinä ole juurikaan luonnollista lämpöä. Ääni on kuitenkin selkeä ja käyttökelpoinen kaikissa tilanteissa ilman häiritseviä ongelmia. Ympäristön ääniä kuulokkeet vaimentavat kohtalaisesti, mutta esimerkiksi pyöräilyn kovaa tuulta ne eivät edes yritä poistaa kokonaan, vaan sen sijaan kuulokkeiden läpi kuuluu tasainen hurina, joka ei kuitenkaan peitä puhetta tai onnistu häiritsemään.

Sisätiloissa napit poimivat erittäin helposti ympäristön kaikuja, minkä myötä ääni jää hieman epäselväksi ja pahimmillaan sekoittuu hieman robottimaiseksikin kuulokkeiden pyrkiessä pitämään äänen selkeänä.

 

Yhteenveto

Kokonaisuudessaan OnePlussan Buds Prot ovat ehdottomasti harkinnan arvoiset kuulokkeet langattomia nappikuulokkeita etsiville ihmisille. 150 euron suositushinnallaan ne sijoittuvat selvästi markkinoiden kalleinta kärkeä edullisempaan hintaluokkaan, mikä näkyy myös muun muassa taustamelunvaimennuksen laadussa ja kuulokkeiden ohjelmiston monipuolisuudessa, mutta äänenlaadussa säästötoimenpiteet eivät käytännössä ole kuultavissa.

Kuulokkeet ovat äänenlaadultaan tasapainoiset ja helposti kuunneltavat. Bassoa kuulokkeissa on hyvin ja se toistuu jämäkän iskevänä, mutta kovimmille alataajuuksien ystäville äänimaailma ei välttämättä sovi, sillä basso ei ole merkittävän korostunutta. Sen sijaan ääni on kohtalaisen tasapainoinen ja siten monipuolisesti erilaisiin musiikkityyleihin sopiva.

Valitettavana miinuspuolena on kuitenkin mainittava OnePlus Buds Proiden ohuet ja heikosti istuvat tulpat, joiden myötä ympäristön äänet tulevat helposti läpi, minkä lisäksi kaikille korville kuulokkeet eivät yksinkertaisesti välttämättä sovi. Kuulokkeiden läpi pääseviä ääniä poistaa kutienkin kohtalaisesti toimiva vastamelu. Vastamelutoiminto poistaa kuitenkin lähinnä matalat tasaiset huminat. Muutkin äänet kyllä hiljenevät, mutta ne tulevat silti helposti läpi, eikä melunpoisto ole Applen tai Sonyn huippumallien tasolla.

Toinen osa-alue, missä OnePlus häviää markkinoiden huipuille on ohjelmisto-ominaisuudet, jotka jäävät tarjonnaltaan kohtalaisen kevyeksi. Tarjolla ei esimerkiksi ole taajuuskorjainta tai voimakkuussäätöjä ympäristöäänten vahvistukselle. Taajuuskorjaimen puutetta OnePlus onnistuu jossain määrin korvaamaan hyvin toimivalla käyttäjän kuulon ominaisuuksien mukaan taajuuskorjainta säätävällä Audio ID:llä, mutta sekin kehittää OnePlussan ominaissaundia, eikä mahdollista käyttäjän oman maun mukaisen kokonaisuuden luomista.

OnePlus Buds Prot ovat pudottaneet hintaansa jo heti julkaisun jälkeen 130 euron tuntumaan, mihin ne tarjoavatkin erittäin houkuttelevan paketin. Mikäli markkinoiden kärkeä edustavat ohjelmisto-ominaisuudet, vastamelu ja ympäristöäänten vahvistus eivät ole tärkeimpiä tekijöitä, vaan haussa on tasapainoisen ilmavan äänen tarjoavat kuulokkeet hyvällä puhelukokemuksella ovat OnePlus Buds Prot ehdottomasti suositusten arvoiset. Kuulokkeiden korvatulpat ovat kuitenkin kohtalaisen heiveröiset, eivätkä ne sovi kovin hyvin kaikille käyttäjille, joten kuulokkeita kannattaa testata ennen ostopäätöstä, mikäli se vain on mahdollista.

Päivitys 12.1.2022: OnePlus on nyt toimittanut Buds Pro -kuulokkeilleen jo julkaisun yhteydessä luvatun päivityksen, jonka myötä kuulokkeet tukevat nyt kahden yhtäaikaisen yhteyden ylläpitämistä, eli napit on mahdollista kytkeä esimerkiksi kiinni puhelimeen ja tietokoneeseen samanaikaisesti. Päivityksen myötä artikkelin miinuksista on poistettu kahden yhtäaikaisen yhteyden puuttuminen miinuksista.

Plussaa

  • Langattomasti latautuva kohtalaisen siro kotelo
  • Äänenlaatu
  • Puheluiden tasainen äänenlaatu varauksin
  • Vakaa yhteys puhelimeen

Miinusta

  • Ohjelmistossa ei ole tarjolla taajuuskorjainta
  • Huonohkot pehmustetulpat
  • Heikohko passiivinen ja keskinkertainen aktiivinen taustaäänten vaimennus
  • Ei AptX-tukea
This site uses XenWord.
;