Testasimme kuinka pitkälle Ulefone Power Armor 13 -älypuhelimen jättimäinen 13200 mAh akku riittää.

Parina edellisenä vuonna io-techissä on tutustuttu kiinalaisen Ulefonen jykeviin ja massasta poikkeavilla ominaisuuksilla varustettuihin Armor 7- ja Armor 9 -puhelimiin. Massasta poikkeavasta toteutuksesta huolimatta ne eivät onnistuneet täysin vakuuttamaan testaajaa, erityisesti melko korkeasta hintatasosta johtuen.

Tällä kertaa io-techin testiin piipahti Ulefonen viime syksynä markkinoille tuoma Power Armor 13 -malli, jonka erikoisuus on jättikokoinen yli tuplasti edeltäjämalleja suurempi akku. Yritys julkisti syksyllä myös Armor 14 -mallin, mutta nimeämisessä ei ole sinällään varsinaista logiikkaa, sillä kyseessä on huomattavasti edullisempi noin 250 euron laite.

UIefone Power Armor 13:n suositushinta Suomessa on 510 euroa, eli kyseessä ei ole missään nimessä hintansa puolesta halpa puhelin ja hinta on myös linjassa aiemmin testaamiemme Armor-mallien kanssa. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä tammikuun lopulla puhelimen hintataso on kuitenkin laskenut Suomessa edullisimmillaan 329 euroon, joka on varsin merkittävä pudotus suositushintaan nähden.

Tutustumme tässä artikkelissa Ulefone Power Armor 13 -puhelimeen ja erityisesti sen akunkestoon lyhyemmän juttutyypin muodossa runsaan viikon käyttökokemusten pohjalta.

 

Pakkaus ja oheistarvikkeet

Power Armor 13 toimitetaan edeltäjämalleistaan tuttuun tyyliin erottuvan kelta-mustassa pakkauksessa, jonka suurehkot ulkomitat antavat esimakua myös itse puhelimen koosta. Pakkauksen sisällä puhelin ja tarvikkeet ovat siististi omissa lokeroissaan. Pakkauksen toimitussisältö on seuraava:

  • Power Armor 13 -puhelin
  • 33 W verkkovirtalaturi USB-C-liitännällä
  • USB-C-kaapeli
  • uros-USB-C – naaras-USB-A -adapteri
  • uros-USB-A – naaras-USB-C -adapteri
  • näytön panssarisuojalasi
  • käyttöohjeet
  • takuukortti
  • käyttöturvatiedote
  • erikoistoimintojen ohje
  • latausohje

 

Laitteen rakenne ja tekniset ominaisuudet

Fyysiset mitat:

  • Ulkomitat: 183,7 x 85,4 x 20,8 mm
  • Paino: 492 grammaa
  • Näytön ja ulkomittojen suhde: 71,4 %
  • Metallirunko ja kyljet, takakuori elastista muovia, näyttö Gorilla Glass 3
  • Suojaus: IP68&69K, MIL-STD-810G (paine, kosteus, happamuus, auringonpaiste)

Power Armor 13 on suoraan sanoen massiivinen älypuhelin. Vastaavan kokoista puhelinta en ole muistaakseni nähnyt sitten 90-luvun puolivälin ja silloinkin puhelimet olivat tätä kevyempiä. Tämä jötkäle painaa tukevat puoli kiloa, eli karkeasti tuplat muihin markkinoiden painavimman pään älypuhelimiin nähden. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Ulefone kertoo puhelimen erikoisrakenteen painavan 150 grammaa ja akun 165 grammaa. Raju paino tuntuu kädessä ja ohuemmilla pulkannaruilla Power Armor 13:n pidempiaikainen kannattelu saattaa ottaa jo käsien päälle. Siitä huolimatta on todettava, että puhelimen lähes absurdiin painoon tottui yllättävän hyvin testijakson aikana.

Painon ohella totuttelua vaativat myös ulkomitat, jotka saavat heikkohermoisimmat pienten puhelimien ystävät pyörtymisen partaalle. Suurikokoinen akku turvottaa paksuuden yli kahteen senttiin ja pituus sekä leveys venyvät näyttökokoluokkaakin suuremmiksi iskusuojausten myötä. Laite on IP68- ja IP69K-suojattu sekä kestää pudotuksen 1,2 metristä kovalle alustalle. Rakenteen kestävyyttä testattiin pudottamalla kivilattialle toistuvasti, eikä puhelin ollut siitä moksiskaan. Yhden käden käytön kannalta Power Armor 13 on siis todella kömpelön kokoinen, sillä peukalo kattaa hädin tuskin puolet näytön alasta. Sujuva käyttö vaatiikin käytännössä kahta kättä.

Mittasuhteiden hahmottamiseksi samankokoisella 6,81-tuumaisella näytöllä varustettu Nokia 8.3 on 11,8 mm lyhyempi, 6,8 mm kapeampi ja 11,8 mm ohuempi sekä 272 grammaa kevyempi! Samsungin suurikokoinen 6,8-tuumainen Galaxy S21 Ultra -huippumalli on puolestaan lähes kaksi senttiä (18,6 mm) lyhyempi, noin sentin (9,8 mm) kapeampi, yli sentin (11,9 mm) ohuempi sekä yli neljänneskilon (265 g) kevyempi.

Näytön tekniset ominaisuudet:

  • 6,81” IPS LCD -näyttö
  • 20:9-kuvasuhde, 2400 x 1080 pikseliä, 386 PPI
  • 60 Hz

Kuten jo mainittu, näyttö on suurikokoinen 6,81-tuumainen, mutta laitteen suurista ulkomitoista johtuen sen ympärille jää silti leveät reunukset. Näyttö perustuu IPS-paneeliin ja 20:9-kuvasuhteen Full HD -resoluutioon. Virkistystaajuus on vanhahtavasti 60 hertsiä ja sen huomaa kaikessa käyttöliittymäanimaatioista lähtien. Näytön vasemmassa yläkulmassa on kamerareikä, jonka reunat ovat varsin leveät. Etukameran tarkkuus on 16 megapikseliä.

Kuvanlaadultaan näyttö kokonaisuudessaan hyvin keskinkertainen. Maksimikirkkaus on kohtalainen, mutta potentiaalisesti ulkona paljon käytettävältä näytöltä voisi toivoa enemmänkin. Kontrasti on melko hyvä. Värintoistoltaan näyttö on selvästi ylikorostavan räikeä. Näytön väritilaa voi vaihtaa asetuksista kolmen vaihtoehdon välillä, mutta lopputulos ei siitä parane. Katselukulmissa ei ole valittamista, vaikka kuva tummeneekin hieman äärilaitoihin mentäessä.

Alapääty:

  • 3,5 mm:n kuulokeliitäntä (suojaläpän alla)
  • USB-C (2.0) -liitäntä (suojaläpän alla)
  • mikrofoniaukko

Yläpääty:

  • infrapuna-etäisyysmittari

Vasen kylki:

  • muistikortti- ja SIM-korttikelkka
  • Lisätoimintopainike
  • Endoskooppiliitäntä

Oikea kylki:

  • Äänenvoimakkuuspainikkeet
  • Virta-/lukituspainike
  • sormenjälkitunnistin

Power Armor 13:n ulkopinnoista löytyy poikkeuksellisen paljon tavallisesta poikkeavaa ihmeteltävää. Alapäädyssä USB-liitäntä ja kuulokeliitäntä ovat peitetty suojaläpällä. Sormenjälkitunnistin sijaitsee oikeassa kyljessä varsin mukavasti sormen ulottuvilla ja sen toiminnassa ei ole valittamista.

Vasemman kyljen alaosassa on Armor 9:n tapaan liitäntäpinnat lisävarusteena myytävälle endoskooppikameralle. Vastaavia kameroita saa myös USB-C-liitäntäisinä, joten emme näe kömpelöä (liitännän vierestä on irrotettava koristeruuvi, jotta endoskoopin saa kytkettyä puhelimeen) erillisliitäntää kovinkaan hyödyllisenä. Keskellä vasenta kylkeä on näppärä punainen pikanäppäin, johon voi ohjelmoida halutun toiminnon tai sovelluksen, yhdelle, kahdelle ja pitkälle painallukselle. Ylimpänä sijaitseva korttikelkka irtoaa näppärästi ilman työkaluja.

Takakuori on metallisia reunakaistaleita lukuun ottamatta kumimaista muovia ja sen tarjoama ote on varsin pitävä. Takakuoren alaosaan on sijoitettu monokaiutin, joka on melko voimakasääninen, mutta hyvin keskialuepainotteinen. Keskeltä takakuoren yläosaa kameran vierestä löytyy pienet mikrofonin- ja barometrin reiät.

Puhelimen yläpäädyssä on epätavallinen näky, sillä sinne on sijoitettu infrapunaa ja laseria hyödyntävä etäisyysmittari, jota käytetään puhelimeen asennetulla sovelluksella. Mittauksia voi tehdä myös puhelimen pituus huomioiden, mutta se on hankalaa, sillä puhelimen alapääty ei ole tasainen. Sovelluksella voi laskea myös pinta-aloja mittausten perusteella. Testiemme perusteella mittaustulokset eivät ole aivan täysin tarkkoja, joten mittaria voi käyttää lähinnä tarkoituksiin, johon riittää suuntaa antava tulos. Kokonaisuudessaan etäisyysmittari on puhelimeen integroituna ehkä hieman turha kustannuksia kasvattava erikoisuus, sillä erillisiä pienikokoisia etäisyysmittareita saa nykypäivänä varsin edullisesti.

Tekniset ominaisuudet:

  • Mediatek Helio G95 -järjestelmäpiiri (2 x 2,05 GHz Cortex-A76 + 6 x 2,0 GHz Cortex-A55, ARM Mali-G76 MC4 GPU, Cat.12/13 LTE-modeemi)
  • 8 LPDDR4X RAM-muistia
  • 256 Gt tallennustilaa (vapaana noin 242,7 Gt), microSD-korttipaikka (jakaa toisen SIM-kortin paikan)
  • 4G LTE (UL Cat.13 / DL Cat.12), VoLTE HD
  • Wi-Fi 802.11a/b/n/ac (Wi-Fi 5), Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, NFC
  • monokaiutin, 3,5 mm ääniliitäntä, FM-radio sisäisellä antennilla

Power Armor 13 käyttää Mediatekin Helio G95 -järjestelmäpiiriä, joka alkaa olla perustaltaan vanhentunutta rautaa. 12 nm prosessilla valmistettava piiri julkaistiin syyskuussa 2020, mutta se pohjautuu käytännössä jo kesällä 2019 julkaistuun G90-malliin. Suorituskyvyltään se ei ole etenkään tässä hintaluokassa kärkitasoa ja vastaa suunnilleen Snapdragon 720G- ja 730G –piirien tasoa. Suorituskyky on kuitenkin siinä määrin asiallista, että käytännön suorituskyky on sujuvaa ja se riittää myös varsin hyvin pelailuun, kunhan korkeimmat grafiikka-asetukset eivät ole vaatimuksena.

Nykypäivän mittapuulla yksi G95-piirin suurimmista miinuksista on 5G-tuen puute, eli Power Armor 13 tukee vain LTE-yhteyksiä. WiFi-tuki on edelliselle 5-sukupolvelle ja myöskään Bluetooth 5.0 –tuki ei edusta enää uusinta mahdollista.

256 gigatavun tallennustila on 500 euron hintaluokkaan hyvä, puhumattakaan alle 400 euron hintatasosta. Muistikorttipaikka on myös nykypäivänä peukun arvoinen.

  • 13200 mAh akku
  • USB Type-C (USB 2.0), 33 W latausnopeus
  • 15 W langaton lataus, 5 W käänteinen langaton lataus

Power Armor 13:n suurin erikoisuus on massiivinen 13200 mAh akku, joka on noin kolminkertainen tavanomaisen älypuhelinakkuun nähden. Valmistaja mainostaa sen mahdollistavan 5 vuorokautta päivittäistä käyttöä, 600 tuntia valmiusaikaa tai 17 tuntia puheluaikaa. Suurta akkua voi myös käyttää virtapankkina mukana toimitettavilla adaptereilla.

Pikalataustehoksi ilmoitetaan 33 wattia, joka on sama mitä vakiolaturi antaa ulos. Käytännössä akku latautuu tyhjästä täyteen melko tarkalleen kolmessa tunnissa, joka ei ole hassumpi suoritus akun koko huomioiden. Ensimmäisessä puolessa tunnissa akkuun latautuu runsas neljännes eli suunnilleen 3500 mAh. Puhelin tukee myös langatonta latausta, mutta ymmärrettävistä syistä sen avulla akun täyttäminen on hyvin hidasta.

 

Kamera

Ulefone on sijoittanut Power Armor 13:n kamerat tuttuun tapaan takakuoren ylänurkkaan ja ne ovat samalla tasolla takakuoren kanssa yhdessä näyttävän viiden ledin salamapatteriston kanssa. Käytännössä ledeistä neljä toimii salamakäytössä ja kaikki viisi taskulamppukäytössä.

Kameran tekniset tiedot:

  • 48 megapikselin pääkamera (1/2” Samsung GM1 -sensori, 0,8 um pikselikoko), Quad Bayer –suodatin, f1.8, PDAF
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera (1/4” Samsung S5K4H7 -sensori, 1,12 um pikselikoko), f2.2, 120 asteen kuvakulma, kiinteä tarkennus
  • 2 megapikselin makrokamera (GalaxyCore GC02M2 –sensori, 1,75 um pikselikoko), f2.6, 75 asteen kuvakulma, kiinteä tarkennus 4 cm etäisyydelle
  • 2 megapikselin syvyystietokamera, (GalaxyCore GC02M2 –sensori)
  • 4xLED-salama
  • Videokuvaus: 4K, 1080p & 720p 30 FPS, hidastusvideo: 1080p 240 FPS

Kameran tekninen toteutus on pitkälti tuttu aiemmista Ulefone-malleista. Pääkamerana on hyvin tavanomainen Samsungin 48 megapikselin sensori f1.8-aukon objektiivilla. Kiinteätarkenteisen ultralaajakulmakameran sensori on myöskin Samsungin valikoimista, mutta tarkkuudeltaan maltilliset 8 megapikseliä. Lisänä on kaksi samanlaiseen sensoriin perustuvaa 2 megapikselin kameraa, joista toinen toimii makrokamerana ja toinen syvyystietokamerana.

Ulefonen kamerasovellus on käyttöliittymältään hyvin tavanomainen. Toimintalogiikasta ei tule niin kehuja kuin suurempaa kritiikkiäkään. Kuvaustilat sijaitsevat selattavana listana suljinpainikkeen vieressä. Kameranvaihtopainikkeen sijainti näytön alareunassa on ikävä yhden käden käytön kannalta. Heikommassa valaistuksessa ultralaajakuvakamera toimii tahmaisesti – suljinpainikkeen painamisen jälkeen kuva välähtää, mutta todellisuudessa kamera saattaa taltioida kuvan vasta sekunnin-pari myöhemmin, jolloin käyttäjä on todennäköisesti laskenut jo kameran alas.

Manuaalikuvaustilan säädöt ovat melko suppeat – suljinajan säädöt sekä raakakuvausmahdollisuus puuttuvat. Pieni plussa myönnettäköön erillisestä GIF-kuvaustilasta. Vedenalainen kuvaustila puolestaa kytkee näytön kosketuksentunnistuksen pois päältä ja mahdollistaa valokuvien ja videon tallentamisen äänenvoimakkuuspainikkeita painamalla.

48 megapikselin pääkamera tuottaa oletuksena 12 megapikselin otoksia ja kuvanlaatu on kokonaisuudessaan keskinkertaista. Jossain tilanteissa lopputulos saattaa olla melko näyttävää, mutta realistista se ei ole. Terävöinti on hyvin ylikorostunutta ja samalla optiikan puutteet näkyvät reuna-alueiden pehmeytenä. Testikappaleemme kuvissa etenkin noin neljänneksen kohdalla vasemmasta reunasta katsottuna oli havaittavissa poikkeuksellisen suttuinen kohta. Yleisesti ottaen kuvien laatu ei ole valokuvauksesta ymmärtävien mieleen, mutta sosiaalisessa mediassa jaettavaksi ne sopivat melko hyvin.

Hämäräolosuhteissa pääkamera jatkaa hyvin keskinkertaista linjaa. Valoa se pystyy keräämään kohtuullisesti, mutta kuvien värimaailma jää haaleaksi ja korostaa lähinnä kirkkaimpia värejä. Voimakas rakeinen kohina on myös kuvissa tietyissä olosuhteissa selvästi läsnä. Erillinen yötila ei ole käyttämisen arvoinen. Kuvan ottaminen kestää pidempään ja lopputuloksessa erona on lähinnä kirkkaiden kohtien osalta hieman parempi dynamiikka ja ylikorostuneempi kontrasti.

Tarjolla olevalla 2x-zoomilla olevat kuvat ovat yksinkertaisesti ylöspäin skaalattuja digitaalisia rajauksia. Sama koskee myös 48 megapikselin kuvakokoa, jonka otokset vaikuttavat valitettavasti olevan ylöspäinskaalattuja 12 megapikselin otoksia, eivätkä siis tarjoa yhtään enempää yksityiskohtia.

Ultralaajakulmakamera ei ole tarkkuusluokassaan hassumpi. Värit ovat ok ja yleisilme käyttökelpoinen. Pikselitasolla ei jälkeä kannata lähteä tarkastelemaan. Voimakkaassa valaistuksessa se sortuu turhan jyrkkiin ja tukkoisiin varjoihin. Hämäräolosuhteissa ultralaajakulmakamera ei ole juurikaan käyttökelpoinen. Kuvat jäävät todella tummiksi, värimaailmaltaan haaleiksi ja ovat sen lisäksi suttuisia ja kohinaisia.

Makrokamera ei juuri edes ansaitsisi erillistä mainintaa, sillä toteutus on suunnilleen halvin ja yksinkertaisin, jolla makrokuvaus on voitu toteuttaa. Kuvanlaatu on suoraan sanoen heikkoa, vaikka alhainen kahden megapikselin resoluutio jätettäisiin huomiotta. Jälki on pehmeää, kuviin tulee herkästi kohinaa ja valkotasapaino on useimmiten pielessä.

16 megapikselin etukamera on lähestulkoon Power Armor 16:n paras kamera. Sen kuvanlaatu on normaalissa valaistuksessa keskivertoa parempaa ja useimpiin käyttötarkoituksiin hyvinkin käyttökelpoista. Kamera ylikorostaa hieman kontrastia ja yksityiskohtia, joka ei kuitenkaan häiritse suuremmin, jos kuvia ei tutkiskele pikselitasolla.

Videokuvausominaisuuksista ei jää juuri jälkipolville kerrottavaa. Videokuvaus on mahdollista vain pääkameralla, joka on tämän hintaiseen puhelimeen melko älytön rajaus. Lisäksi tarjolla on vain 30 FPS ruudunpäivitysnopeus 4K, 1080p ja 720p-tarkkuuksilla. Ääni tallentuu valitettavasti monona melko alhaisella bittivirralla.

Videokuvan laadussa ei ole pahemmin kehumista – se on kaikin puolin parhaimmillaankin vain keskinkertaista. Värintoisto on epärealistisesti korostunutta, kontrastia on liikaa, liike nykii, liikkuvissa objekteissa näkyy haamukuvia ja valotus pumppaa herkästi. Kuvanvakautusta ei ole tarjolla lainkaan, joten kuvatessa ei kannata juuri liikkua, jos ei halua heiluvaa ja tärisevää lopputulosta.

 

Ohjelmisto

Ohjelmistopuolella Ulefone Power Armor 13 jatkaa valitettavasti pitkälti samoilla linjoilla kuin edeltäjänsä. Android 11:n päällä on kustomoitu käyttöliittymä, joka muistuttaa melko paljon vakio-Androidia, mutta on valitettavasti edelleen osin karsittu ja huononnettu versio siitä. Esimerkiksi varsinkin asetusvalikoissa osa suomennoksista on jäänyt tekemättä ja jossain on nähtävissä eestiä sekä englantia. Parannuksena aiempaan kotinäkymälle on nyt asetusvalikko ja erillisen sovellusvalikon saa otettua käyttöön.

Laitteen koko huomioiden onneksi käyttöliittymässä on huomioitu puhelimen suuri koko mm. yhden käden tilalla (kutistaa näkymän näytön alakulmaan) sekä kotinäkymässä alaspäin pyyhkäisemällä avautuvalla ilmoitusvalikolla.

Sovelluspuolella Googlen vakiosovelluksia on täydennetty Ulefonen omilla FM-radio-, muistiinpano- ja Outdoor Toolbox -sovelluksilla. Toolbox tarjoaa aiempaan tapaan useita pieniä nikkaroimiseen ja ulkona liikkumiseen suunnattuja aputoimintoja.

Suurikokoisen näytön hyödyntäminen multimediakäytössä valitettavasti tökkii hieman, sillä Widevine L1 -tuki puuttuu, eli suoratoistopalveluista ei saa ulos HD-tason kuvaa.

Alamäki jatkuu ohjelmistotuen osalta. Puhelimessa oli jo julkaisuhetkellään lähes vuoden ikäinen Android 11 –versio, eikä valmistaja ole antanut mitään päivityslupausta sen suhteen. Testikappaleeseemme ei myöskään saapunut OTA-päivityksenä (Over The Air = suoraan puhelimeen) ainuttakaan tietoturvapäivitystä koko loppuvuoden aikana ja tammikuun lopulla tietoturvakorjaukset olivat edelleen kesäkuun tasolla, joka on todella surkea suoritus. Valmistajan ”päivityssivuilta”, eli Google Drive -kansiosta on ladattavissa syyskuulle päivätty päivityspaketti, joka käyttäjän pitää asentaa manuaalisesti puhelimeen. Tämä toteutus ei kuitenkaan ole normaalikäyttäjän kannalta hyväksyttävä. Kokonaisuudessaan Ulefonen ohjelmistotuki näyttäisi siis jatkuvan aikaisempaan tapaan suorastaan ala-arvoisena, joka jo itsessään heikentää puhelimen suositeltavuutta merkittävästi.

 

Yhteenveto

Ulefone Power Armor 13 jatkaa monilta osin samoilla linjoilla kuin aiemmin testatut edeltäjänsä – niin hyvässä kuin pahassa. Tällä kertaa jättikokoinen akku on oikeasti hyödyllinen erikoisuus, joka tuo päivittäistä lisäarvoa käyttäjälleen, kunhan vain on valmis hyväksymään puhelimen suorastaan massiivisen koon ja mahdollisen vyön kiristämisen tarpeen housuissa.

Suuren akun tarjoama akunkesto on oikeasti vakuuttava. Normaalikäytössä varaus väheni yhden päivän aikana täydestä noin kymmenesosalla ja puhelimen maatessa pöydällä käyttämättömänä virrankulutus oli vuorokaudessa muutaman prosenttiyksikön luokkaa. Akku onkin kestäväksi suunnitellun rakenteen ohella se keskeisin syy, jonka vuoksi Power Armor 13:n hankintaa kannattaa edes harkita. Sinnepäin-tarkkuuteen kykenevän etäisyysmittarin tai lisävarusteena myytävän ylihintaisen endoskoopin takia puhelinta ei kannata hankkia.

Yhteenvetona Power Armor 13:aa kannattaa noin 350 euron tarjoushintaansa harkita suurella varauksella, jos puhelimen akunkesto sekä iskunkestävyys ovat tärkeimpiä vaadittuja ominaisuuksia. Silloinkin ilmaan jää useampi iso miinuspuoli, kuten nykymittapuulla surkea ohjelmistotuki sekä hintaluokassaan hieman vanhentunut järjestelmäpiiri, 5G-tuen puute ja hyvin keskinkertainen kamera. Markkinoilta löytyy halvempiakin kiinalaisia suuren akkukoon puhelimia, mutta edullisemman hinnan myötä täytyy karsia myös muista ominaisuuksista, eikä ohjelmistotuenkaan kannata odottaa olevan merkittävästi parempaa. Jättikokoisen akun tarpeeseen ei taida tämän hetken markkinoilta löytyä ainuttakaan tasapainoisen hyvää puhelinta.

Plussaa:

  • IP-suojaus ja pudotuskestävyys
  • Mahtava akunkesto
  • Akun kokoon nähden kohtalaisen nopea pikalataus
  • 256 Gt tallennustila ja muistikorttipaikka
  • Ohjelmoitava pikanäppäin vasemmassa kyljessä
  • Langaton lataus

Miinusta:

  • Täysin onneton ohjelmistotuki
  • Ei 5G-tukea
  • Kameran kuvanlaatu varauksin
  • Videokuvaus onnistuu vain pääkameralla
  • Videokuvauksessa ei 60 FPS ruudunpäivitysnopeutta eikä vakautusta
  • Widevine L1 -tuki puuttuu (videoiden maksullinen suoratoisto vain SD-laadulla)
  • Käännöspuutteet valikoissa
  • 60 hertsin näyttö

Huomioitavaa:

  • Laite on todella suurikokoinen ja painava
  • 3,5 mm ääniliitäntä
  • Erikoisuuksina etäisyysmittari ja endoskooppiliitäntä

 

This site uses XenWord.
;