Testasimme suomalaisen Valcon uudet VMK25 -vastamelukuulokkeet.

Valco VMK25:t ovat 200 euron hintaan erinomaiset kuulokkeet, jotka tarjoavat neutraalin ja erottelevan äänen sellaista kaipaaville. Äänenlaatu onkin kuulokkeiden suurin myyntivaltti, sillä se on luokassaan erittäin hyvä ja edellismalliin nähden huomattava päivitys. Myös vastamelutoimintoa on parannettu ja VMK25:n vastamelu on luokassaan perushyvä, mutta ei kuitenkaan markkinoiden kärkinimien tasolla.

Suuntaan tai toiseen korosteisemman äänen, esimerkiksi voimakkaamman basson, ystäville VMK25:ttä ei voi kuitenkaan suositella, sillä kuulokkeille ei ole tarjolla ohjelmistoa, joka mahdollistaisi taajuuskorjaimellakaan äänen muovaamisen.

Plussaa

  • Erittäin laadukas ja korostumaton äänenlaatu
  • Hyvä istuvuus
  • Hinta

Miinusta

  • Kuulokkeille ei ole tarjolla sovellusta, joka mahdollistaisi taajuuskorjauksella äänensävyn muokkaamisen
  • Ääni muuttuu edelleen kohtalaisen selvästi vastamelun ollessa pois päältä

Huomioitavaa

  • Kuulokkeet tukevat SBC-, AAC ja AptX HD -koodekkeja

Suomalainen Valco on tullut tutuksi erityisesti kuulokerintamalla, sillä yrityksen vuonna 2020 julkaisemat VMK20-vastamelukuulokkeet saivat julkaisunsa jälkeen huomattavan paljon huomiota. 169 euron hinnallaan ne olivat markkinoiden tunnetuimpia Bosea, Sonya ja Applea selvästi edullisemmat, minkä lisäksi Valcot erosivat Bluetooth-kuulokemarkkinoiden massasta vähemmän esimerkiksi bassoa korostavalla ääniprofiilillaan, joka oli Valcon mukaan hiottu hifikuulokkeiden pohjalta. Nyt io-techin testiin on päätynyt kyseisille kuulokkeille julkaistu seuraaja, VMK25. Edeltäjiinsä nähden kuulokkeiden suositushinta on noussut 199 euroon, mutta artikkelin kirjoitusaikaan kuulokkeet olivat yhä ennakkomyyntitarjouksessa 189 euron hintaan.

Aiemmin io-techin testaamista Valcon NL21-nappikuulokkeista poiketen valmistaja kertoo VMK25-kuulokkeiden olevan täysin valmistajan omat, eli kyse ei ole niin kutsutuista bulkkikuulokkeista, joihin olisi tehty vain äänensävymuokkauksia. Sen sijaan kuulokkeiden fyysinen rakenne on täysin valmistajan omaa ja jo VMK20:n suunniteluun osallistuneen Ratamo Designin muotoilua.

Edeltäjämallista nousseen hinnan vastikkeeksi VMK25:t tuovat mukanaan edeltäjästään päivitetyt pykälän suurikokoisemmat 45 mm:n kuuloke-elementit, päivitetyt piirisarjat ja siten myös muun muassa kehittyneemmän vastamelun sekä uutena ominaisuutena lisätyn läpikuuluvuustoiminnon ja päivityksiä rakenteeseen. Muun muassa kuulokkeiden sangan luvataan olevan napakampi ja korvapehmusteiden ergonomisemmat.

Valco myy VMK25-kuulokkeitaan suoraan omassa verkkokaupassaan, minkä lisäksi kuulokkeet ovat saatavilla myös muilla jälleenmyyjillä. Kuulokkeita ei ole toistaiseksi saatavilla suoraan varastosta, vaan kyseessä on ennakkomyynti, sillä valmistaja on myynyt toistaiseksi myyntiin saapuneet erät jo loppuun. Valmistaja on kertonut kuulokkeiden hinnan nousevan suositushintaansa 199 euroon, kunhan kuulokkeiden saatavuus on parantunut.

Arvostelu on katsottavissa myös videomuotoon tiivistettynä YouTubessa:

 

Pakkaus ja sen sisältö

Valco ei ole tuhlannut energiaa kuulokkeiden pakettiin, vaan edeltäjämallista tuttuun tapaan kuulokkeet toimitetaan suoraan omassa keinonahkaisessa kantolaukussaan. Itse kuulokkeiden lisäksi toimitussisältöön kuuluvat:

  • USB-A -> USB-C -kaapeli
  • 3,5 mm -> 3,5 mm johto kuulokkeiden langallista käyttöä varten
  • Lentokoneadapteri johdolle
  • Ohjekirjanen
Vasemmalla VMK25 – Oikealla VMK20

Kuulokkeiden kantopakkaus on muuttunut jonkin edeltäjästään ollen entistä pyöreämpi ja paksumpi. Kokoero selittyy kuulokkeiden säilytysasennolla, sillä VMK25-kuulokkeet säilötään koteloon kupit pystysuunnassa siinä missä edeltäjämallin kupit olivat kotelossa vaakatasossa.

 

Rakenne ja ominaisuudet

 

Kuulokkeiden tekniset tiedot:

  • Paino: n. 300 grammaa
  • Akunkesto: 50 tuntia vastamelun kanssa
  • Akku: 1050 mAh
  • USB-C-latausportti
  • 45 mm:n kuuloke-elementit
  • 32 Ohm
  • Bluetooth 5.1
    • AptX HD, AAC, SBC
    • Bluetooth Multipoint

Ulkonäöltään VMK25:t ovat tunnistettavissa valmistajan kuulokkeiksi jo ensisilmäyksellä, sillä kuulokekuppien ulkopintaa peittää edellismallista tuttuun tapaan Ratamo Designin suunnittelema kangaspinta. Ainakin toistaiseksi uutuuskuulokkeet ovat saatavilla vain mustana värivaihtoehtona, kun taas VMK20:t ovat saatavilla alkuperäisen harmaan lisäksi myös mustana ja valkoisena.

Kuulokekuppien muotoilu on kuitenkin muuttunut melko selvästi VMK25:n kuppien ollessa pykälän edeltäjämallia suuremmat. Lisäksi uutena ominaisuutena kuulokekuppien ulkopinnat ovat kiinni magneettisesti ja siten ne ovat myös käyttäjän itse vaihdettavissa. Toistaiseksi valmistaja ei myy kuulokkeisiin vaihtopintoja, mutta Valco on julkaissut kuorien mallin, minkä myötä kuulokkeiden ulkopintoja on mahdollista 3D-tulostaa myös itse. Kuulokkeiden ulkopinnan vaihto-osien lisäksi Valco mainostaa tarjoavansa kuulokkeille takuuajan jälkeen maksullisen korjauspalvelun ja myyvänsä myös varaosia omakustannehintaan.

Kuulokkeiden uusittu muotoilu on myös korvilla edeltäjäänsä mukavampi. Kuulokkeiden sisäpinta on aiempaa suurempi ja muotoilultaan ylhäältä leveämpi, minkä myötä ainakin omat korvani asettuvat uutuuskuulokkeisiin selvästi aiempia malleja paremmin. Aivan täydellistä istuvuutta Valcon uutuudetkaan eivät kuitenkaan itselleni tarjoa, vaan kuulokkeita on aseteltava hieman, jotta korvat koruineen istuvat kuppeihin mukavasti. Tämä on kuitenkin Bluetooth-kuulokkeissa itselleni varsin tavanomaista.

Pelkän mukavuuden lisäksi Valco on panostanut myös esteettiseen puoleen sijoittamalla aiemmin vielä kuulokkeiden ulkopuolelta löytyneet Bluetoothin ja vastamelutoiminnon merkkivalot kuulokekuppien sisälle. Käytännössä kuulokkeet säilyvät tämän myötä hämärissäkin ympäristöissä miellyttävän hillittynä ja käyttäjän on itse helppo tarkastaa kuulokkeiden tila suoraan kuppien sisältäkin.

Kuulokkeiden rakenne on edelleen metallista pääpantaa lukuun ottamatta muovinen kuten aiemmassakin mallissa, mutta käsissä VMK25:t tuntuvat kuitenkin viime vuotta jämäkämmiltä ja yleisesti laadukkailta. Kuulokuppien kääntömekanismi vaakatasoon on kuitenkin omaan makuuni jo hieman liiankin jäykkä, tosin käytännön haittaa siitä ei kuitenkaan ole.

Pääpannan säätömekanismi VMK25:ssä on mielenkiintoisesti ihan kuulokkeiden ylälaidassa tavanomaisemman kuppien liitoskohdan sijaan. Mukavana lisänä pääpantaan on kirjattu numeroidut pykälät, minkä myötä kuulokkeet on helppo ja nopea asettaa tuttuun asetukseen. Huomion arvoisena seikkana pääpanta pienimmässäkin asennossa kohtalaisen suuren oloinen, joten istuvuus voinee vaihdella pienemmissä päissä, mutta omaan päähäni kuulokkeet istuivat hyvin ja suurempaan päin säätövaraa tuntuisi olevan varsin reilusti.

Pehmusteiden osalta VMK25:t ovat yksinkertaisesti toimivat. Kuten jo aiemmin mainittiin, on kuulokkeita miellyttävä pitää pidempiäkin ajanjaksoja. Korvapehmusteet ovat paksuhkot ja antavat periksi juuri sopivasti. Pääpannan pehmustekin on käytännössä hyvän tuntuinen, vaikka se ei erityisen paksu olekaan.

Vasempaan kuulokekuppiin Valco on sijoittanut vain vastamelun tilapainikkeen sekä USB-C-liitännän kuulokkeiden latausta varten. Mielenkiintoisena huomiona Valco varoittaa ohjekirjassaan käyttämästä liian tehokkaita latureita kuulokkeiden kanssa. NL21-napeista poiketen kuulokkeet vaikuttaisivat kuitenkin osaavan keskustella laturin kanssa ainakin jossain määrin ja VMK25:t suostuvat latautumaan USB PD:tä tukevalla 18 watin Applen iPadin laturilla. Valmistaja lupaa kuulokkeiden akunkestoksi 50 tuntia, mikä on varsin hyvä lupaus.

Oikeassa kupissa tarjolla ovat puolestaan äänenvoimakkuuspainikkeet sekä niiden välissä oleva toimintopainike, joka pysäyttää musiikin ja toimii pitkällä painalluksella virtapainikkeena. Lisäksi oikeassa kupissa on 3,5 mm:n kuulokeliitäntä langallista käyttöä varten.

Yhteysominaisuuksien osalta VMK25:t tukevat perustason SBC:n ja AAC:n lisäksi AptX HD:ta. LDAC-tuki olisi erityisesti äänenlaatuaan mainostavissa kuulokkeissa kiva nähdä, mutta toisaalta AptX HD:kin tuottaa ainakin omille korvilleni laadukasta ääntä. VMK25:t tukevat myös Bluetooth Multipointia, eli ne saa yhdistettyä kahteen laitteeseen kerrallaan. Testijaksolla ominaisuus toimi pääosin hyvin, mutta pariin otteeseen puhelimeen ja tablettiin yhdistettynä ollessaan kuulokkeiden ääni alkoi jostain syystä pätkimään puhelimen saatua ilmoituksen ja pätkiminen jatkui kunnes yhteyden katkaisi puhelimesta kokonaan.

 

 

Ohjelmisto

Valco ei tarjoa kuulokkeilleen lainkaan ohjelmistoa. Omalla tavallaan se tekee kuulokkeista yksinkertaiset ja helposti lähestyttävät, mutta siitä huolimatta erillinen ohjelmisto olisi kuitenkin mukava lisä olla olemassa, sillä sen käytön ei tarvitse olla pakollista. Ohjelmisto voisi mahdollistaa esimerkiksi taajuuskorjaimen, jolla kuulokkeiden äänenlaatua voisi muovata käyttäjäkohtaisesti esimerkiksi, jos kuluttaja haluaisi enemmän bassoa. Toki käyttäjä voi muovata taajuuskorjainta myös omasta toistolaitteestaan, mutta ohjelmiston kautta suoraan kuulokkeiden muistiin tehtävät muovaukset olisivat lähtökohtaisesti parempi vaihtoehto, sillä ne voisivat pysyä muistissa myös laitteiden välillä vaihtaessa.

Kuulokkeet tukevat vastamelun lisäksi myös läpikuuluvuustilaa. Vastamelupainiketta painelemalla kuulokkeet vaihtavat vastamelun pois päältä olemisen, vastamelun ja läpikuuluvuustilan välillä. Kuulokkeiden äänimaisema pysyy vastamelun ja läpikuuluvuustilan kanssa keskenään identtisinä, mutta vastamelun ollessa kokonaan pois päältä ääni muuttuu, mistä lisää äänenlaatuosiossa.

Kuulokeet kertovat käynnistyksestä, yhteyden muodostuksesta ja vastamelutiloista ääneen englanniksi puhuen. Huomion arvoisena seikkana ääni puhuu vain vastamelun tai läpikuuluvuuden mennessä päälle ja vastamelun täysi ohitus tapahtuu jostain syystä ilman minkäänlaista äänipalautetta.

 

Äänenlaatu

Valcon edelliset kuppikuulokkeet eli VMK20:t olivat hintaluokassaan alle 200 eurossa kohtalaisen hyvät kuulokkeet, jotka erottuivat useita kilpailijoitaan erottelevampana ja vähemmän bassoa korostavana vaihtoehtona. Edullisen hinnan vastapainona oli kuitenkin omat ongelmansakin, sillä kuulokkeiden vastamelutoiminto oli kohtalaisen heikkotehoinen ja äänen keskialueet toistuivat hieman onttoina ja ikään kuin metallisen honottavina.

Huom. Taajuusvasteet ovat MiniDSP EARS-laitteistolla mitatut. Tulokset ovat suuntaa antavia ja niitä tulee käyttää vain sanallisen arvion ohessa visuaalisena tukena. Taajuusvastemittaus ei ole pääasiallinen testaustapa, vaan arvostelut pohjautuvat pääosin arvioijan omiin kuuntelukokemuksiin. Tuloksia ei voi verrata suoraan muiden sivustojen mittaustuloksiin. Kuppikuulokkeiden ja nappikuulokkeiden mittaustulokset eivät ole keskenään suoraan vertailukelpoisia.

Valco VMK25:t onnistuvat parantamaan edeltäjistään jopa yllättävän paljon. Ääni on edelleen neutraalia tavoitteleva ja kuten taajuusvastemittauksistamme näkee, tavoite täyttyy erittäin hyvin. Kuulokkeiden äänivaste on erinomainen ja edellismalliin nähden erityisesti keskialueen toisto on parantunut, minkä lisäksi myös alapää on hallitumpi ja tarkemman tuntuinen. Keskialueen onttous on korjattu käytännössä kokonaan, minkä seurauksena kuulokkeet ovat pykälän edeltäjäänsä erottelevammat ja äänimaisemaltaan selkeämmät. Peräjälkeen VMK25:ttä ja VMK20:tä kuunnellessa edeltäjät kuulostavat jopa häiritsevän honottavalta, vaikka yleisesti suoranaisen huonoksi niiden äänimaisemaa ei voikaan hintaluokassaan sanoa. Uutuusmallit korjaavat myös edellismallin mittauksissa nähdyn kohtalaisen suuren eron vasemman ja oikean kuulokkeen toistossa.

VMK25:n ääni on erotteleva ja musiikista on helppo tunnistaa yksityiskohtia. Kuulokkeiden kirkkaus ei myöskään ole liiallisen riipivää, minkä myötä korvat eivät pidemmässäkään juoksussa tunnu rasittuvan. Tummempiin kuulokkeisiin tottuneille VMK25:t voivat tuntua alkuun kuitenkin jopa liiankin kirkkailta, mutta toisaalta ääneen tottuu kohtalaisen nopeasti, minkä jälkeen neutraalimman vasteen tuomia etuja on helppo arvostaa.

Korostetun basson ystäville Valcon uutuuksia ei käytännössä voi kuitenkaan suositella, sillä tasaisen taajuusvasteen myötä myös basso toistuu kohtalaisen neutraalisti, eli se on useisiin kilpailijoihin nähden hillitty. Bassoa kuitenkin löytyy silloin, kun sitä on miksauksessakin mukana ja aivan alimpiin bassotaajuuksin tuotu korostus onnistuu tekemään alabasson toistosta erittäin iskevää ja mukaansatempaavaa. Jonkinlaisen kuulokkeita säätävän ohjelmiston ja siten myös taajuuskorjaimen mukaan tuominen voisi kuitenkin laajentaa kuulokkeiden kohdeyleisöä entisestään myös korostetumman basson ystäviin.

Siinä missä VMK20:t olivat hintaluokassaan hyvän kuuloiset ja miellyttävää vaihtelua usein bassoa korostaville kilpailijoilleen ovat VMK25:t äänenlaadultaan jo yksinkertaisesti erinomaiset, mikäli tavoitteena on erotteleva ja luonnollinen äänimaisema. Verrokkina toimineisiin Bosen pykälän jo vanhempiin QuietComfort 35 II -kuulokkeisiin nähden Valcon uutuudet ovat selvästi erottelevammat ja Boset kuulostavat niiden rinnalta tummilta ja pehmeiltä. VMK25:t erottuvatkin äänenlaadultaan kuulokemarkkinoilla edukseen.

Valcon mukaan kuulokkeiden äänenlaatu on parantunut myös ilman vastamelua. VMK20:t olivat aikanaan ilman vastamelua jokseenkin pehmeät. Äänessä korostuivat alemmat taajuudet sekä hieman suhisevat ylätaajuudet ja keskialueesta jäi selvästi puuttumaan jotain. Siihen nähden parannusta onkin tapahtunut ainakin omaan makuuni.

VMK25:n äänimaisema on kuitenkin ilman vastamelua edelleen selvästi erilainen vastamelulliseen tilaan verrattuna. Ilman vastamelua äänessä korostuvat keskitaajuudet aivan ylimmistä bassoista alkaen, minkä myötä ääni on vastamelullista tilaa lämpimämpi. Kokonaisuutena se häviää kuitenkin edelleen vastamelulliselle tilalle. Toisaalta se on huomattava parannus edellismallistaan ja itsessään käyttökelpoinen, joskaan ei erityisen hyvä.

Huomion arvoisena seikkana erottuvuudet vastamelun kanssa ja ilman eivät ole mikään Valcon yksinoikeus, vaan eroja on myös verrokkina toimineella Bose QC35 II:lla, kuten taajuusvastekuvaajista on nähtävissä. Yleisäänimaisema Bosella pysyy Valcoja lähempänä lähempänä vastamelullista tilaa.

Langallinen käyttö oli VMK20-mallien selvästi heikoin osa-alue. Riippumatta siitä oliko vastamelu päällä vai ei, VMK20:t korostivat bassoa langallisen yhteyden yli huomattavan paljon tehden äänestä väistämättä jonkin verran mössöisen. Vastamelutoiminto toi langalliseen käyttöön käytännössä vain pykälän lisää erottelevuutta keskialueelle, mutta samalla langalliseenkin yhteyteen tuli mukaan kuulokkeita muutenkin jossain määrin vaivannut keskialueen metallinen honottavuus.

VMK25:t parantavat langallista yhteyttä huomattavasti tarjoten lähes vastaavan äänen yleissävyn kuin langattomastikin. Myös erot vastamelullisen ja vastameluttoman tilan välillä pysyvät ennallaan. Ääni on kuitenkin langatonta tilaa heikompi ylempien keskialueiden selkeän laskun myötä. Taajuusvastekuvaajassakin näkyvän kuopan myötä äänestä jää puuttumaan erottelevuutta ja äänimaisema jää ikään kuin liiallisen ilmavaksi langattomaan tilaan verrattuna. Langallinen yhteys on kuitenkin täysin käyttökelpoinen ja edeltäjäänsä nähden selvä parannus.

Langallisesti vertailukumppanina toimineet Bose QC35 II:t pysyvät vastamelun kanssa käytännössä ennallaan langattomaan tilaan nähden, mutta langallisesti ilman vastamelua ääni muuttuu Boseissakin jo selvästi heikommaksi.

Vastamelutoiminto VMK25:ssä on ottanut harppauksen parempaan päin ja siinä missä VMK20:n vastamelu oli jatkuvasti hieman korvilla suhiseva ja teholtaan heikohko, ei VMK25:n pohjasuhina enää erotu häiritsevästi ja vastamelun voimakkuuskin on jo luokassaan perushyvä. Esimerkiksi Bosen vanhempiin QuietComfort 35 II -kuulokkeisiin verrattuna vastamelu VMK25:ssä vaikuttaisi ylätaajuuksien osalta yltävän jotakuinkin samalle tasolle, mutta Boset poistavat edelleen selvästi enemmän matalampia ääniä. Markkinoiden kärkeen VMK25:n vastamelutoiminnolla ei siis ole asiaa, mutta toisaalta hintakin on huippumalleja edullisempi. Huomion arvoisena seikkana parantuneen vastamelun mukana kuulokkeet tuottavat hieman entistä enemmän paineen tunnetta korville.

Omilla korvillani VMK20:n vastamelu aiheutti toisinaan satunnaista pumppaavaa ääntä esimerkiksi makoillessa kuunnellessa, kun kuulokkeiden tiiviys päätä vasten heikkeni, mutta VMK25:n kanssa vastaavaa ei tullut testijaksolla vastaan kertaakaan.

Läpikuuluvuustilakin kuulokkeissa on kyseistä ominaisuutta kaipaaville toimiva. Kuulokkeet korostavat selvästi ylempiä taajuuksia ja esimerkiksi näppäimistön naputtelu kuulostaa häiritsevämmältä kuin luonnollisesti, mutta ominaisuus toimii tarkoitukseensa ja mahdollistaa helposti esimerkiksi vieressä olevan ihmisen kanssa keskustelemisen. Läpikuuluvuustilan kanssa Valco VMK25:t käsittelevät edelleen äänen DSP-prosessointinsa kautta ja äänenlaatu pysyy käytännössä identtisenä vastamelullisen tilan kanssa.

Mikrofonin ääniesimerkki

 

Mikrofoni Valco VMK25:ssä on käyttökelpoinen ja kohtalaisen erotteleva.

 

Yhteenveto

Valco VMK25:t ovat ehdottomasti suositusten arvoiset Bluetooth-kuulokkeet erityisesti, jos etsinnässä on luonnollinen korostumaton ääni. VMK25:t tarjoavatkin 200 euron hintaansa äänenlaadultaan erittäin vakuuttavan paketin, mikäli hakusessa on nimenomaan mahdollisimman neutraali äänimaisema hyvällä erottelevuudella.

200 euron hintaan VMK25:t ovat edelleen kohtalaisen edulliset vastamelukuulokkeet, vaikka VMK20:een nähden hintaa onkin tullut 30 euroa lisää. Nousseen hintansa vastineeksi VMK25:t tarjoavat kuitenkin huomattavan parannuksen äänenlaatuun korjaten selvästi edeltäjänsä heikkouksia. Lisäksi myös vastamelutoiminto on parantunut ja uutuuksien vastamelu on kokonaisuudessaan ihan hyvä, vaikkei se markkinoiden kärkinimille edelleenkään pärjää. Kokonaisuutena VMK25:t onnistuvatkin pudottamaan edeltäjänsä hieman haastavaan rakoon, sillä 169 euron hintaan VMK20:tä ei kannata enää ostaa uudemman mallin ollessa vain parisen kymppiä kalliimpi ja tarjotessa kokonaisuutena selvästi paremman paketin.

Myös muihin kilpailijoihinsa nähden VMK25:t ovat 200 euron hintaan erinomainen paketti toimivalla vastamelutoiminnolla ja joukosta erottuvan laadukkaalla äänentoistolla. Luokassaan erinomaisen langattoman vastamelullisen äänenlaadun vastapainona VMK25:llä on kuitenkin myös miinuksensa. Vastamelun ollessa pois päältä VMK25:n ääni muuttuu kohtalaisen selvästi keskialuevoittoisemmaksi ja kokonaisuudessaan pykälän huonommaksi, mutta säilyy kuitenkin käyttökelpoisena. Myös langallisessa käytössä äänen kanssa on tehtävä kompromissi, sillä äänen erottelevuus heikkenee yläkeskialueelle syntyvän kuopan myötä, mutta säilyy kuitenkin muilta osin pääosin tuttuna langattoman yhteyden ääneen verrattuna.

Kuulokkeiden suurimpana miinuksena ne jättävät väistämättä kaipaamaan jonkinlaista ohjelmistoa, jolla käyttäjä voisi tehdä myös omia taajuuskorjauksiaan. Taajuuskorjaimen avulla äänenlaadun voisi saada sopivammaksi myös esimerkiksi merkittävämmästä bassokorostuksesta pitäville. Taajuuskorjaus on lisäksi nykypäivän Bluetooth-kuulokkeissa varsin yleinen ominaisuus. Toisaalta vastapainona VMK25:t tuottavat oman ääniprofiilinsa ongelmitta, eivätkä ne suoranaisesti tarvitse korjauksia, ellei kyse ole makukysymyksistä.

Mikäli hakusessa on siis Bluetooth-vastamelukuulokkeet ja äänenlaadun osalta mieltymykset osuvat nimenomaan luonnolliseen ja neutraaliin ääneen ilman ylimääräisiä korostuksia, ovat VMK25:t siihen 200 euron hintaansa erinomainen valinta ja sellaisena ne ansaitsevat io-techin Toimituksen valinta -kunniamaininnan. Mikäli hakusessa on kuitenkin erilainen äänimaisema, kuten esimerkiksi massiivinen basso, ohjelmiston kautta säädettävät asetukset tai ehdottomasti markkinoiden paras vastamelutoiminto hinnasta välittämättä, eivät Valco VMK25:t ole oikea valinta.

Plussaa

  • Erittäin laadukas ja korostumaton äänenlaatu
  • Hyvä istuvuus
  • Hinta

Miinusta

  • Kuulokkeille ei ole tarjolla sovellusta, joka mahdollistaisi taajuuskorjauksella äänensävyn muokkaamisen
  • Ääni muuttuu edelleen kohtalaisen selvästi vastamelun ollessa pois päältä

Huomioitavaa

  • Kuulokkeet tukevat SBC-, AAC ja AptX HD -koodekkeja

This site uses XenWord.
;