AMD käyttää Epyc-prosessoreissaan neljää Ryzeneistä tuttua Zeppelin-sirua, mikä paitsi tuo säästöjä monelta kantilta, parantaa myös maksimisuorituskykyä.

AMD on päätynyt käyttämään toistaiseksi vain yhtä, Zeppeliniksi nimettyä sirua kaikissa Ryzen-, Ryzen Threadripper- ja Epyc-prosessoreissaan. Yhtiön seuraavan Zen-arkkitehtuuriin perustuva siru on koodinimeltään Raven Ridge ja se tulee sisältämään yhden CCX-prosessoriklusterin eli neljä ydintä sekä maksimissaan 11 Next-gen Compute Unit -yksikön Vega-grafiikkaohjaimen.

AMD:n HotChips-tapahtumassa julkaisema dia käsittelee mielenkiintoisesti Epyc-prosessoreiden eroja hypoteettiseen Epyciin, jossa olisi neljän sirun sijasta yksi jättimäinen siru. AMD:n mukaan hypoteettisen jättisirun kanssa säästettäisiin noin 10 % kokonaispinta-alaa verrattuna neljään Zeppeliniin, kun siitä poistettaisiin monen sirun tuomat päällekkäisyydet ja Infinity Fabric -linkit. AMD tosin perustaa laskelmansa 213 mm2 pinta-alaan, kun Zeppelinin todellinen pinta-ala on noin 195 mm2.

Vastapainona noin 10 % suuremmalle kokonaispinta-alalle AMD saa kuitenkin merkittävästi parempia saantoja, sillä todennäköisyys virheisiin sirussa kasvaa eksponentiaalisesti sirun koon kasvaessa. Lisäksi säästöä tulee vain yhden, kaikissa tuotteissa käytettävän ytimen suunnittelusta usean ytimen suunnittelun sijasta. AMD:n mukaan neljän sirun Epyc maksaakin vain noin 59% hypoteettisen jättisirun hinnasta. MCM-ratkaisun eduksi AMD laskee myös korkeamman maksimisuorituskyvyn, kiitos pienemmällä sirulla saavutettavien korkeampien kellotaajuuksien.

This site uses XenWord.
;