Useampaan pieneen siruun perustuvan RDNA 3:n odotetaan tarjoavan yli 50 % parempaa energiatehokkuutta, kuin nykyiset RDNA 2 -näytönohjaimet.

AMD on esitellyt Financial Analyst Day 2022 -tapahtumassaan seuraavan sukupolven CDNA 3 -datakeskuskiihdyttimen, pitkän liudan prosessoriuutisia Zen 4:stä ja Zen 5:stä, mutta myös grafiikkapuoli sai oman osansa huomiota. AMD avasi sanaista arkkuaan sekä RDNA 3:sta ja päivitti 5 nanometriä kehittyneemmällä prosessilla valmistettavan RDNA 4:n.

AMD:n diaesityksen mukaan se odottaa RDNA 3 -arkkitehtuurin tarjoavan yli 50 % parempaa suorituskykyä per watti, kuin RDNA 2. Parantuvan energiatehokkuuden takaa löytyy luonnollisesti 5 nanometrin valmistusprosessi, mutta omat lusikkansa soppaan ovat saaneet myös pikkusiruihin perustuva rakenne, uuteen arkkitehtuuriin perustuva Compute Unit, seuraavan sukupolven Infinity Cache -välimuisti ja optimoitu grafiikkalinjasto, mille ei annettu sen tarkempia merkityksiä.

Samalla yhtiö varmisti pitävänsä Navi-nimestä edelleen, sillä RDNA 4-piirit tullaan tuntemaan Navi4x-koodinimillä. Valitettavasti itse arkkitehtuurista ei kerrottu vielä mitään kehittynyttä valmistusprosessia tarkempaa. RDNA 4 -arkkitehtuuriin perustuvia näytönohjaimia on lupa odottaa viimeistään vuonna 2024.

Lähteet: AMD, Anandtech

This site uses XenWord.
;