Yhtiö on saanut kritiikkiä tavasta, jolla se kertoo sekä Zen 4- että Zen 4c -ytimiä sisältävien prosessoreidensa teknisistä yksityiskohdista.

AMD on aloittanut pienempien Zen 4c- eli ns. ”Dense-ydinten” käytön palvelinten lisäksi myös kuluttajaprosessoreissaan. Ytimet on saatu puristettua jopa 35 % perinteisiä Zen 4 -ytimiä pienempään tilaan uhraamalla niiden maksimikellotaajuutta pinta-alan alttarilla. Ensimmäisenä Zen 4c -ytimiä kuluttajapuolella nähtiin Phoenix2 -sirussa, jota käytetään joissain 6 tai vähemmän ytimiä sisältäviä Ryzen-prosessoreissa.

Vaikka yhtiö on markkinoinnissaan tehnyt erot Intelin P/E-ydin jaotteluun, on se saanut myös ansaitusti kritiikkiä tavasta, jolla se kertoo sekä Zen 4- että Zen 4c -ytimiä sisältävien prosessoreidensa teknisistä tiedoista. Yhtiö ei esimerkiksi kerro suoraan prosessorin tuotesivuilla ydinten tarkempaa konfiguraatiota, vaan se löytyy vasta täydestä teknisten ominaisuuksien listauksesta arkkitehtuurin alta ja Zen 4c -ydinten matalampia maksimikellotaajuuksia ei löydy sieltäkään.

Tom’s Hardare on keskustellut AMD:n edustajien kanssa asiasta ja syistä, miksi yhtiö ei paljasta perinteiseen tapaan uusien prosessoreidensa kaikkia ominaisuuksia. Zen 4c -ydinten kellotaajuuksien lisäksi piilossa on esimerkiksi tekoäly-yksiköiden kellotaajuudet, vaikka niiden raaka laskentateho kerrotaankin. AMD:n mukaan se ei yritä tarkoituksella luoda peittelyn kulttuuria alalla ja että sen pitää tarkistaa, onko nykyisellään kerrotut asiat riittäviä sekä palautteen pohjalta, että sen suhteen mitä kilpailijat kertovat omista prosessoreistaan. Yhtiö lupaa, että se tulee lähiaikoina lisäämään tiedon sekä Zen 4- että Zen 4c -ydinten käytöstä suoraan tuotesivuille, jonka lisäksi sinne tulee ilmestymään myös Zen 4c -ydinten kellotaajuudet. Tarkkaa aikataulua muutoksille ei kuitenkaan kerrottu.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;