Julkaisutilaisuus tullaan lähettämään suorana netissä, joten valmistautukaa virittämään vastaanottimenne AMD:n YouTube-taajuudelle torstai-iltana kello 22.00.

AMD:n Scott Herkelman varmisti jo syyskuussa yhtiön julkaisevan RDNA3-arkkitehtuurin 3. marraskuuta. Nyt yhtiö on julkaissut asiasta myös virallisen tiedotteen ja varmistanut livestream-lähetyksen.

AMD:n ”together we advance_gaming” -otsikon saanut livestream-tapahtuma pidetään torstaina 3. marraskuuta kello 22.00 Suomen aikaa. Tapahtumassa tullaan esittelemään seuraavan sukupolven Radeon-näytönohjaimia, jonka lisäksi yhtiön isokenkäiset kertovat yksityiskohtia tulevasta arkkitehtuurista.

Tähän mennessä RDNA3-arkkitehtuurin on luvattu tarjoavan yli 50 % parempaa energiatehokkuutta, kuin nykyinen RDNA2-arkkitehtuuri. Parempi energiatehokkuus on monen asian summa, josta oma osansa tulee TSMC:n 5 nanometrin luokan prosessista. Myös uudelleen suunnitellut Compute Unit -yksiköt ja muut mikroarkkitehtuurioptimoinnit painavat vaa’assa, samoin kuin seuraavan sukupolven Infinity Cache -välimuisti.

RDNA3 tulee olemaan ensimmäinen kuluttajille suunnattu GPU-arkkitehtuuri, jossa ainakin osa malleista tulee perustumaan useampaan ”pikkusiruun” tai ”chiplettiin”. Huhumarkkinoilla todennäköisimpänä on pidetty yhden laskentayksiköitä sisältävän GCD:n ja useamman muistiohjaimen ja välimuistin sisältävän MCD:n rakennetta, jossa MCD-sirut valmistettaisiin edullisemmalla 6 nanometrin prosessilla, mutta muitakin vaihtoehtoja on spekuloitu.

Lähde: AMD

This site uses XenWord.
;