Saksalainen PC Gameshardware -sivusto uutisoi lähteisiinsä perustuen seuraavan sukupolven Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvan prosessorin koodinimestä.

Sivuston mukaan se on nähnyt AMD:n roadmapin, jonka mukaan Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvan Ryzen-työprosessorin koodinimi olisi Pinnacle Ridge ja se julkaistaisiin vuoden 2017 lopulla.

Lähde on kuulemma erittäin luotettava ja kyseessä voi olla esimerkiksi joku emolevyvalmistajista, mutta roadmap ei välttämättä ollut enää aikataulullisesti ajantasalla. Koska Ryzen julkaistiin lopulta vasta maaliskuun alussa, Zen 2:n tullaan todennäköisemmin lanseeraamaan markkinoille vasta ensi vuoden puolella 2018.

Juuri julkaistuissa Ryzen 7 -sarjan prosessoreissa on käytössä 8-ytiminen ja yhteensä 20 megatavun välimuistilla varustettu Summit Ridge -koodinimellinen piisiru, joka rakentuu kahdesta CPU-kompleksista ja 4,8 miljardista transistorista.

Summit Ridge ja Pinnacle Ridge ovat molemmat harjanteita, jolla viitataa vuoren tai vuorijonon pitkänomaiseen selkäosaan rinteineen. 370 metriä korkea jäinen Summit Ridge sijaitsee Etelämantereella Antarktiksen niemimaalla ja 4074 metriä korkea Pinnacle Ridge puolestaan Yhdysvalloissa Wyomingin osavaltiossa.

AMD on itse kertonut suunnitelmistaan, että juuri julkaistu Zen X86-arkkitehtuuri tulee saamaan lähivuosina ainakin kaksi päivitystä, jotka se on nimennyt Zen 2:ksi ja Zen 3:ksi. Aikaisemmin arkkitehtuuripäivitystä kutsuttiin nimellä Zen+.

Toistaiseksi tiedossa ei ole tarkempia yksityiskohtia, mitä Zen 2 -päivitys tulee sisältämään, mutta AMD on sitoutunut parantamaan IPC- eli Instructions Per Clock -suorituskykyään entisestään. Zen 3:n kohdalla vuorossa saattaa olla myös siirtyminen pienempään valmistusprosessiin.

”In new product development, you always learn a lot and we have our list of things that we are adding to Zen2 and Zen3 to get even more performance going forward” -Lisa Su

Toimitusjohtaja Lisa Su kertoi viime viikolla Redditin AMA-kyselynsä yhteydessä, että Zen 2:n parissa työskentelee iso tiimi ja heillä on olemasa lista asioista, jotka lisätään Zen 2- ja 3-arkkitehtuureihin paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi.

 

Ensimmäisen sukupolven Ryzen-prosessorit on julkaistu 1000-sarjan malleina ja AMD:n oman nimeämiskäytännön mukaan seuraavan sukupolven Zen 2 -prosessorit tullaan todennäköisesti julkaisemaan 2000-sarjana ja lippulaivanmallin nimen voidaan olettaa olevan Ryzen 7 2800X.

Lähde: PCGH.de

This site uses XenWord.
;