Atari VCS on pohjimmiltaan Linux-pohjainen tietokone, mutta sille on luvassa myös yksinoikeuspelejä.

Atarin on tiedetty jo hyvän tovin tekevän paluun pelilaitemarkkinoille. Aiemmin Ataribox-nimellä tunnetun tietokoneen lopulliseksi nimeksi valittiin Atari VCS ja nyt sen lopulliset tekniset ominaisuudet on lyöty lukkoon ja laite on saatu ennakkotilattavaksi.

Atari VCS on käytännössä pienikokoinen Ubuntu-pohjaista Linuxia pyörittävä PC. Sen sisältä löytyy kenties monien pettymykseksi astetta vanhempaa rautaa, sillä aiemmin mainostetun semi-custom APU-piirin sijasta laitteen sisällä sykkii Bristol Ridge -arkkitehtuuriin (Excavator-prosessoriytimet, 3. sukupolven GCN-grafiikkaohjain) perustuva A10-sarjan APU-piiri Radeon R7 -grafiikkaohjaimella. Muistia on 4 gigatavua ja MicroSD-kortilla laajennettavaa eMMC-tallennustilaa 32 Gt. Liitinvalikoimaan kuuluvat HDMI 2.0 -ulostulo, neljä USB 3.0 -liitäntää ja gigabitin verkkoliitin. Langallisen verkkoyhteyden lisäksi on tarjolla WiFi-tuki 2,4 ja 5 GHz:n taajuuksilla sekä Bluetooth 5.0 -tuki.

Atari VCS:n mukana tulee yli 100 alkuperäisen Atari 2600:n peliä. Yhtiö aikoo saada vielä ennen julkaisua valmiiksi yhdessä partnereidensa myös uusintaversioita joistain Atari-klassikoista, jonka lisäksi Atari kertoo ainakin neljäntoista indiekehittäjän jo lupautuneen kehittämään pelejä alustalle, mukaan lukien ainakin joitain yksinoikeuspelejä.

Konsolista tulee saataville vain IndieGoGosta ennakkotilattavissa oleva puulla kortisteltu Day One Collector’s Edition sekä Onyx Edition -niminen perusmalli. Lisäksi tarjolla on perinteitä noudattava Joystick- sekä modernimpi Controller-ohjain.

Edullisimmillaan pelkän Atari VCS:n voi ennakkotilata 199 dollarin hintaan. Joystick on hinnoiteltu 29 dollariin ja Controller 49 dollariin. Puisia koristeita haluavat joutuvat raottamaan kukkaroaan 299 dollarin edestä, mutta hintaan sisältyy yksi Joystick-ohjain. Ennakkotilaukset ovat keränneet reilussa vuorokaudessa kokoon jo yli 2,1 miljoonaa dollaria, kun sen tavoite oli 100 000 dollaria.

Lähde: Atari VCS @ Indiegogo

This site uses XenWord.
;