
Atarin on tiedetty jo hyvän tovin tekevän paluun pelilaitemarkkinoille. Aiemmin Ataribox-nimellä tunnetun tietokoneen lopulliseksi nimeksi valittiin Atari VCS ja nyt sen lopulliset tekniset ominaisuudet on lyöty lukkoon ja laite on saatu ennakkotilattavaksi.
Atari VCS on käytännössä pienikokoinen Ubuntu-pohjaista Linuxia pyörittävä PC. Sen sisältä löytyy kenties monien pettymykseksi astetta vanhempaa rautaa, sillä aiemmin mainostetun semi-custom APU-piirin sijasta laitteen sisällä sykkii Bristol Ridge -arkkitehtuuriin (Excavator-prosessoriytimet, 3. sukupolven GCN-grafiikkaohjain) perustuva A10-sarjan APU-piiri Radeon R7 -grafiikkaohjaimella. Muistia on 4 gigatavua ja MicroSD-kortilla laajennettavaa eMMC-tallennustilaa 32 Gt. Liitinvalikoimaan kuuluvat HDMI 2.0 -ulostulo, neljä USB 3.0 -liitäntää ja gigabitin verkkoliitin. Langallisen verkkoyhteyden lisäksi on tarjolla WiFi-tuki 2,4 ja 5 GHz:n taajuuksilla sekä Bluetooth 5.0 -tuki.
Atari VCS:n mukana tulee yli 100 alkuperäisen Atari 2600:n peliä. Yhtiö aikoo saada vielä ennen julkaisua valmiiksi yhdessä partnereidensa myös uusintaversioita joistain Atari-klassikoista, jonka lisäksi Atari kertoo ainakin neljäntoista indiekehittäjän jo lupautuneen kehittämään pelejä alustalle, mukaan lukien ainakin joitain yksinoikeuspelejä.
Konsolista tulee saataville vain IndieGoGosta ennakkotilattavissa oleva puulla kortisteltu Day One Collector’s Edition sekä Onyx Edition -niminen perusmalli. Lisäksi tarjolla on perinteitä noudattava Joystick- sekä modernimpi Controller-ohjain.
Edullisimmillaan pelkän Atari VCS:n voi ennakkotilata 199 dollarin hintaan. Joystick on hinnoiteltu 29 dollariin ja Controller 49 dollariin. Puisia koristeita haluavat joutuvat raottamaan kukkaroaan 299 dollarin edestä, mutta hintaan sisältyy yksi Joystick-ohjain. Ennakkotilaukset ovat keränneet reilussa vuorokaudessa kokoon jo yli 2,1 miljoonaa dollaria, kun sen tavoite oli 100 000 dollaria.
Lähde: Atari VCS @ Indiegogo
Mielenkiintoinen kyllä. Ehkä pykälän verran kallis itselle, vaikka jonkinasteinen Atarifani olenkin. Toisaalta liian myöhään syntynyt, että olisi Atari 2600 tai muita vanhoja laatikoita omistanut.
CPU:n tarkemmat tiedot vielä pannassa, mutta kummastahan on kyse (olettaen, että mobiili-APU)?
katso liitettä 105896
Voisiko olla syynä että bristol ridge arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit lähtivät erityisen halvalla :kahvi:
Pidän tuotteessa erityisesti ulkoisesta designista, siinä on jotain mikä miellyttää omaa silmää!
Periaatteessa Atari on niin vanha laite, että sen emulointi pitäisi onnistua samoilla tehoilla kuin NES/SNES. Eli 100€ maksimi mitä pitäisi ohjainten kanssa maksaa.
Tämä ei ole vain Atari-emulaattori, vaikka senkin vehkeen vanhat pelit tälle tulee. Periaatteessa VCS on ihan täysverinen tietokone Linuxilla
Niin eli turha kampe. Siihen riittää normaali tietokone.
Ja sitähän tämä pohjimmiltaan on. 200€ on mielestäni kilpailukykyinen hinta ton tasoisesta koneesta, mikä pystyy pyörittämään vaikka nettiselainta, videota(todennäköisesti) teräväpiirtona jne.
Jos se hinta sisältäis edes yhden peliohjaimen jota se ei sisällä eli konsoli + peliojhjain maksaa selvästi yli 200 joka on liikaa kun vertaa mihintahansa hinnat alkaen MS/Sony konsoliin tai hinnat alkaen PC koneeseen sen 199 hinnan pitäis ehdottomasti sisältää edes yksi peliohjain.
Jos tuolle linjalle lähdetään niin valtaosa maailman tavaroista, laitteista sun muista on "turhia kamppeita" koska hommat voi tehdä jollain muullakin laitteella :facepalm:
Jännä juttu, älypuhelimesta voidaan silti maksaa 900e ilmeenkään värähtämättä.
Atarilla voisi korvata tyylikkäästi vaikka pöytäkoneen.
Omissa toiveissa olisi vastaava Amiga1200 kuorissa oleva mini-pc, enkä katsoisi liioin hintalappua.
Yhtä turhake kuin paavin pallit ja nunnan nännit?
Eiköhän tuosta ihan kivan olohuoneen media pömpelin saa varsin edullisesti jos on ns. avoin että käyttäja voi itse sinne viritellä mitä lystää.
”… sillä aiemmin mainostetun semi-custom APU-piirin sijasta laitteen sisällä sykkii Bristol Ridge -arkkitehtuuri …”
Kun ottaa huominoon että konsolin on tarkoitus pyörittää vain vanhoja Atari pelejä niin ei sitä tehoa tarvi edes senvirtaa kuin mitä tuon tasoinen rauta sisältää.
Eli nykyaikaisesta Apusta olisi hyötyä vain tuon konsolin modaajille ja konsolin tekijät ei sitten ilmeisesti halunneet tukeaa modaajia hirvittävän edullisella mutta kohtuutoman tehokaalla konsolilla.
No kun sen tarkoitus ei vieläkään ole pyörittää vain vanhoja Atari-pelejä.
Jaa että Bristol Ridgeä aikovat tuoda myyntiin asti Q1 2019. Käy vielä niin että amd EOL:leddaa koko prossun ennen kuin saavat valmistukseen asti noita :rofl:
Aikalailla kyllä yrittävät myydä sitä Atarin nimellä, ei noilla spekseillä tuosta voi kovin paljoa muuten pyytää. Olkkariin on kyllä parempiakin kamppeita saatavilla vai saako tuohon muka suoratoistopalveluita.
Eiköhän siellä ole tehty sopimukset että tiettyyn rajaan asti löytyy piirejä varmasti
Niin, outoa että Atari myy vehjettään Atari-nimellä :vihellys:
Tuo on varustettu Ubuntu-pohjaisella Linuxilla ja tämän hetkisten tietojen mukaan jos softasta x on Linux-versio, sen voi tuohon asentaa ja sitten on päälle tietenkin selaimen kautta streamattavat setit. Nykytarjonnan ja tulevan Linux-tarjonnan sekä Atari-klassikoiden lisäksi tuolle tulee modernisoituja versioita Atari-klassikoista ja ihan uusiakin pelejä, joista ainakin osa tulee olemaan yksinoikeuspelejä (siitä en sitten tiedä miten tuon aikovat rajoittaa, ehkä joku oma softakauppa johon se olisi sidottu tms?)
edit: pakko sanoa että tietyllä tasolla syö vähän se että uutisen kommenttiketjussa huudellaan lukematta edes itse uutista, sen nyt ymmärtää ettei lähdelinkin takaa haeta välttämättä lisätietoa mutta edes sen uutisen luulisin lukevan jos sitä kommentoi
Eli normi Ubuntu Xenial -pohjainen linuxdistro, samoine videontoistorajoituksineen(Tarkoitan tällä lähinnä suoratoistopalveluita, normi tiedostot kyllä toistuvat). Siinä mielessä olisivat ennemmin pohjanneet boksinsa androidiin.
Toistaiseksi ei tiedetä mitä mahdollisia muutoksia käytttikseen on tehty, vain että se on "täysverinen Linux" ja "Ubuntu-pohjainen"
Luin artikkelin ja katoin videon. Täytyy kyllä sanoa, että tuohon laitteeseen on selkeästi nähty vaivaa, huomattavasti laadukkaamman oloista suunnittelua kun esim. Nintendon mini-mallit. Ja Atari oli fiksu tehdessään tuosta eräänlaisen hiekkalaatikon, jota voi melko vapaasti kustomoida omiin tarpeisiinsa. Ja tuo design, aivan loistavaa, erittäin tyylikäs laite kaikinpuolin, josta löytyy miellyttäviä yksityiskohtia. Perinteikäs Atari-joystick on saanu myös hienouksia ja siinäkin on fiksusti tajuttu tehdä siitä langaton sisäisellä akulla, jota ladataan USB C:n kautta. Tuo toinen, modernimpi ohjain toki on tyypillinen Xbox One-ohjaimen variaatio, mutta toisaalta taas, miksi luoda uutta jos löytyy jo hyväksi todettu design. Molemmat ohjaimet toimii ilmeisesti myös PC:llä sekä kaapelilla että Bluetoothin välityksellä. Atarin tavoite on tehdä tästä selkeästi jokakodin yleinen viihdekeskus ja en näkisi sitä ollenkaan huonona ideana. PC-rautaa sisällä ja suunniteltu tukemaan striimaajia suoraan paketista, erittäin houkutteleva ajatus itsellekkin vanhojen pelien pelailuun, etenkin jos siihen on saatavana emulointisovelluksia. Jos se jaksaisi pyörittää emuloinnilla kuudennen sukupolven (PS2, alkuperäinen Xbox, GameCube) konsolipelejä, ni silloin tuo on pakko-ostos.