Ryzen 3000 -sarjan prosessoreiden on odotettu jo pidempään tukevan PCI Express 4.0 -standardia, mutta pienenä yllätyksenä Biostarilta julki lipsahtanut tuotekatalogi paljasti myös itse X570-piirisarjan tukevan uutta PCIe-versiota.

AMD:n Zen 2 -arkkitehtuurin tiedetään tukevan PCI Express 4.0 -väylää, mutta tähän asti on ollut osittain epäselvää, mitkä kaikki alustat tulisivat tukemaan PCIe:n tuoreinta versiota. Nyt asiaan on saatu ainakin jonkinlainen varmistus, kun emolevyvalmistaja Biostar lipsautti julki tulevan X570 Racing GT8 -emolevynsä tiedot julki.

VideoCardz on löytänyt Biostarilta ennen aikojaan julki päässeen verkkokatalogin tulevan kesän emolevyistä. Emolevylistan AMD-osiosta löytyy vielä julkaisematon X570 Racing GT8 -emolevy sulassa sovussa jo julkaistujen 400-sarjan mallien vieressä tarkoin ominaisuuslistauksin.

Ominaisuuslistaus varmistaa, että kenties hieman yllättäenkin itse X570-piirisarja tulee tukemaan PCI Express 4.0 -väylää. Uuden sukupolven PCIe:n tuki varmistui M.2-liitinten listauksesta, jossa on erikseen mainittu PCIe Gen 4 x 4 -liittimet piirisarjalta. Listaus on hieman epäselvä sen osalta ovatko myös muut PCIe 4.0 -sukupolven M.2-liittimet piirisarjalta vai prosessorilta, mutta tässä vaiheessa prosessoria voidaan pitää todennäköisempänä vaihtoehtona.

Muilta osin emolevyssä ei ole liiemmin yllätyksiä. Muistituki on nostettu X470-version DDR4-3200:sta DDR4-4000:een ja M.2-liittimiä on lisää, mutta muuten emolevyn ominaisuuslistaus on identtinen X470 Racing GT8:n kanssa.

Lähteet: Biostar (PDF), VideoCardz

This site uses XenWord.
;