Esiteltyjen uutuuksien joukkoon lukeutuu muun muassa 1300 watin SFX-virtalähde, vain 48 gramman painoinen hiiri ja 65 prosentin asettelun tarjoava langaton mekaaninen näppäimistö.

Cooler Master jatkoi viime viikon Summer Summit -tapahtumaansa aina viikonloppuun saakka. Jo aiemmin uutisoitujen uusien tuolien, taisteluasemien ja koteloiden lisäksi valmistaja esitteli muun muassa useita erilaisia tietokoneiden oheistarvikkeita sekä uusia prosessoricoolereita ja virtalähteitä.

Oheistarvikeosastolta valmistaja esitteli kaksi tulevaa hiirimallia – 48 gramman painollaan erittäin kevyen langallisen MM730:n ja 59 gramman painoisen langattoman MM731:n, joka tukee niin 2,4 GHz:n omaa yhteyttään kuin myös Bluetooth 5.1 -standardia. Kuten nimistä on pääteltävissä, ovat hiiret yhteysratkaisuaan lukuun ottamatta monin osin identtisiä malleja tarjoten optiset kytkimet, jotka kestävät valmistajan mukaan jopa 70 miljoonaa painallusta ja valmistajan katalogissa päivitetyt tassut, joiden pitäisi olla kestävämmät ja liukuvammat kuin ennen.

Näppäimistöjä valmistaja esitteli kolme kappaletta – täysikokoiset langalliset CK351 ja CK352, joista ensimmäinen tarjoaa optiset kytkimet ja täyden NKRO-tuen (N Key RollOver), kun taas toinen luottaa perinteisiin mekaanisiin kytkimiin, joiden tarkempaa mallia valmistaja ei ole vielä kertonut. Molemmat uutuudet tarjoavat alumiinisen rungon ja RGB-taustavalaistuksen näppäimilleen.

Pienempien näppäimistöjen ystäville Cooler Master julkisti 65-prosenttiseen näppäinasetteluun luottavan langattoman CK721:n, joka niin ikään tarjoaa alumiinisen rungon. Näppäimistö tukee 2,4 GHz:n langattomalla yhteydellään N Key RollOveria ja vaihtoehtoisella Bluetooth-yhteydellä 6 Key RollOveria. Kytkiminä käytössä ovat vielä toistaiseksi tarkemmin määrittelemättömät mekaaniset kytkimet. Näppäimistön mukana tullaan toimittamaan myös erillinen rannetuki.

Prosessorijäähdytykseen Cooler Master esitteli kaksi uutta AIO-nestecooleria ja kaksi ilmajäähdytteistä mallia – yhden tornin H6 ARGB ja kahden tornin H6DT ARGB, jotka eroavat toisistaan kooltaan ja mukana toimitettavien tuulettimien määrältään. Kuten nimestä voi päätellä sisältävät coolerit osoitettavalla RGB-valaistuksella varustetut SickleFlow 120 ARGB -tuulettimet (650–1800 RPM, 62 CFM, 2,52 mmH2O, 27 dBA). Molemmilla malleilla on korkeutta 158 mm ja ne sisältävät 6 kuparista lämpöputkea. Coolerit käyttävät Cooler Masterin XDHC-tekniikkaa (Xtra Dimensional Heat Pipe Contact), eli coolerin kupariset lämpöputket ovat suorassa kontaktissa prosessorin lämmönlevittäjän kanssa.

Nestejäähdytysrintamalle valmistaja esitteli 240 mm:n PL240 Fluxin ja 360 mm:n PL360 Fluxin, jotka tarjoavat ilmajäähdytteisten mallien tavoin ARGB-valaistut tuulettimet. Valaistuksen lisäksi AIO:issa käytettyjen päivitettyjen SickleFlow-tuulettimien (2300 RPM, 65,79 CFM, 2,44 mmH2O, 33 dBA) pitäisi parantaa suorituskykyään vanhempiin malleihin nähden.

Näiden lisäksi julkistuksiin kuului uusia virtalähteitäkin, joista kiinnostavimmat lienevät uusi V SFX Platinum- ja H Gold -sarjat. Näistä ensiksi mainittu tulee tarjolle nimensä mukaisesti SFX-kokoluokkaan ja se sisältää 92 mm:n tuulettimen. Mielenkiintoisen uutuudesta tekee se, että se tulee tarjolle pienestä koostaan huolimatta peräti 1100:n ja 1300 watin versiona.

Toisena huomion kiinnittäneenä virtalähteenä toimii uusi H Gold -mallisto, joka tarjoaa USB 3.0 -yhteyden suoraan tietokoneen emolevylle. Näin ollen Cooler Masterin oman MasterPlus+-ohjelmiston avulla on mahdollista seurata PSU:n toimintaa. Virtalähde itsessään on kooltaan perinteinen ATX-virtalähde ja se tulee saataville 550, 650, 750 ja 850 watin malleina.

Cooler Master ei ole julkistanut tarkempia tietoja uutuuksien myyntiintuloaikatauluista tai hinnoittelusta. Tarkemmin tässä uutisessa mainituista ja muistakin uutuuksista voit lukea Cooler Masterin Summer Summit -sivustolta.

Lähteet: Cooler Master (1), (2), (3)

This site uses XenWord.
;