io-tech otti ensituntumat LG:n IFA-messujen kynnyksellä julkaisemasta V30-älypuhelimesta.

LG:n tavaksi on viime vuosina muodostunut kahden lippulaivamallin julkaiseminen. Ensimmäinen on luvassa keväällä, toinen alkusyksystä. Tänä vuonna keväällä päivänvalon näki LG G6, joka testattiin io-techissä toukokuun lopussa. Pykälää suuremman kokoluokan v30 esiteltiin puolestaan IFA-messujen kynnyksellä.

Tutustumme tässä lyhyessä katsauksessa LG V30:sta LG:n IFA-messuosastolla tuoreeltaan saatuihin ensituntumiin ja huomioihin. Kattavampi testiartikkeli on luvassa syksyn myötä, kunhan testikappale saapuu käsiimme. Kaikki io-techin IFA-ensituntumat kerätään lopuksi omaksi artikkelikseen.

 

[read more=”Klikkaa ja lue koko juttu” less=”Piilota teksti”]

Pelkkien speksien pohjalta tulkittuna V30 onnistuu yllättämään positiivisesti. Kuusituumaisella näytöllä varustetuksi puhelimeksi kyseessä on yllättävän kompakti laite. Lisäksi V30 tuntuu kokoistaan kevyemmältä. Kyseessä on selvästi pyöristetympi ja sulavampi puhelin, kuin LG G6. Rinnakkain vertailtuna V30 on fyysisesti hyvin saman kokoinen 0,7 tuumaa pienemmällä näytöllä varustetun Nokia 8:n kanssa (alempi kuva).

V30:n rakenne perustuu alumiinirunkoon ja  molemmin puolin sijaitseviin Gorilla Glass 5 –laseihin. Rakenteesta on lisäksi tehty IP68-suojattu. Kokonaisuus on tukevan tuntuinen, eikä elä tai natise väänneltäessä.

V30:n OLED-näyttö on kooltaan kuusi tuumaa ja se tukee 1440 x 2880 pikselin tarkkuutta. Näytön ylä- ja alareuna on varsin kapea, joka mahdollistaa yli 81 %:n ulkomittojen ja näytön välisen suhteen. Näytön pitkät sivut eivät kuitenkaan ole erityisen kapeat. Navigointipainikkeet sijaitsevat fyysisinä näytön alareunassa.

Ensituntumien perusteella näytön kuvanlaatu vaikutti varsin hyvältä, mutta syvempiä analyysejä on toistaiseksi hankala tehdä. Katselukulmat ovat kohtalaiset ja kuva vaalenee sekä sinertyy hieman äärilaitoihin mentäessä.

V30:n näytön yläpuolelle jää tavanomaista kapeampi kaistale, johon on sijoitettu nykymittapuulla melko maltillinen viiden megapikselin kamera, jonka parina on f2.2-aukkosuhteen objektiivi. Edeltäjämallista tuttu lisänäyttö loistaa poissaolollaan. Näytön kulmat ovat G6:n tapaan pyöristetyt, joka ei ole pelkästään ulkonäkökikka, sillä näyttöpaneelin pyöristetyt kulmat kestävät paremmin iskuja.

V30:n takakuori on lasia ja se on pyöristetty hyvin kevyesti pitkiltä sivuiltaan. Takakuoren ja metallirungon väliin on jätetty pieni kulma, joka ei ole häiritsevän terävä, mutta parantaa otetta puhelimesta. Sormenjälkitunnistin sijaitsee takakuoren yläosassa ja sen yhteydessä on myös lukitusnäppäin. Takakuoren alla majailee myös 3330 mAh akku, joka latautuu tarvittaessa myös langattomasti.

Rautapuolella V30 tarjoaa Snapdragon 835 –järjestelmäpiirin, neljä gigatavua käyttömuistia sekä 64 Gt tallennustilaa. Tallennustilaa on mahdollista laajentaa jopa kahden teratavun muistikortilla.

V30:n takakakamera perustuu ainakin paperilla varsin edistyneeseen tekniikkaan. Toisen kameran tarkkuus on 16 megapikseliä ja sen parina on erittäin valovoimainen f1.6-aukkosuhteen objektiivi optisella vakautuksella. Toinen takakamera perustuu 13 megapikselin kuvasensoriin sekä f1.9-aukkosuhteen superlaajakuvaobjektiiviin. Kummankin kameran objektiivit ovat valovoimaltaan markkinoiden huippua.

LG V30 yllätti allekirjoittaneen positiivisesti ja se on kuuden tuuman näyttökoostaan huolimatta varsin kohtuullisen kokoinen älypuhelin. Myös muut speksit ovat  varsin houkuttelevia ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten kameran kuvanlaatu pärjää käytännön tilanteissa.

LG V30:n saatavuudesta tai hinnoittelusta Suomessa ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa. io-tech testaa uutuuden, kunhan vain testikappaleet tulevat saataville.

[/read]

This site uses XenWord.
;