AMD kasvatti Epyc-prosessoreiden maksimiydinmäärän 4. sukupolvessa 96 Zen 4- tai 128 Zen 4c -ytimeen. Threadripper-prosessoreiden on kuitenkin odotettu pysyvän 64 ytimessä, eikä aiemmat vuodot ole muuta luvanneetkaan.
Nyt Geekbenchin tulostietokantaan on ilmestynyt kuitenkin tulos HP:n Z6 G5 -työasemalla. Järjestelmätietojen mukaan työjuhta on varustettu 96-ytimisellä AMD Ryzen Threadripper Pro 7995WX -prosessorilla. Täysin puhtain paperein testisovellus ei kuitenkaan selviä, sillä se on tunnistanut prosessorin peruskellotaajuudeksi selvästi väärän 7,97 GHz.
Testiajon yksityiskohdista selviää prosessorin toimineen parhaimmillaan noin 5,14 GHz:n Boost-kellotaajuudella. Kokoonpanolla saavutettiin 2095 pistettä yhdellä ytimellä ja peräti 81408 pistettä kaikilla ytimillä. HWBotin maailmanennätyspisteet kaikilla ytimillä on tällä hetkellä 72786 pistettä Xeon W9 3495X:llä ajettuna. Paras Threadripper-tulos HWBotissa on 5995WX:llä ajettu 48025 pistettä.
AMD:n odotetaan julkaisevan uudet Ryzen Threadripper Pro 7000 -sarjan prosessorit tulevan syksyn aikana, huhujen mukaan mahdollisesti vielä syyskuun puolella.
Lähde: VideoCardz, Geekbench
Tai miksei Pro -versiokin kelpaisi, jos ei ole kovin paljon arvokkaampi.
Uusia AIO-ratkaisuja tai custom looppia nuo 300-350W prosessorit kyllä vaativat. Ilmalla ei taida jäähtyä riittävän hyvin ja riittävän hiljaisesti (onhan noita riittävää ilmanpainetta antavia tuulettimia toki olemassa, mutta ovat melkoisen äänekkäitä).
Toki joku Noctua NH-U14S -versio kahdella tuulettimella saataisi toimia, mutta niiden sopiminen koteloihin voi olla haastavaa (kokeilin aikanaan NH-U14S TR4-SP3:aa TR 3960X:n kanssa, mutta oli aika taistelua saada sopimaan näytönohjaimen kanssa kuin lähin PCI-E -slotti oli vähän liian lähellä).
AMD on aika selkeästi muistaakseni kertonut jo ajat sitten (ennen 5000-sarjaa jo) ettei mitään non-pro threadrippereitä enää tule.
Tietämättömyyttäni saa nauraa, mutta miten tällainen Threadripper Pro 7995WX suoriutuu Applen M2 Ultraa (joka lienee sen puljun paras malli) vastaan perus benchmarkeissa jos karkeasti spekuloidaan ?
Todellista vertailua voi tietysti tehdä sitten kun tuolla prossulla saadaan ajeltua testituloksia. Vähemmän yllättäen 96 corea peittoaa multicore scoressa.
katso liitettä 1155891
Tuo on Geekbench 6.1 tulos.
Geekbench 5.5.1
katso liitettä 1155898
Loputtomasti säikeistyvissä kuormissa eivät pelaa samassa sarjassa, vaan tämmöinen on moninkertaisesti nopeampi. Onhan tässä nelinkertainen määrä ytimiä ja kukin ydin on vastaavilla kelloilla samassa nopeusluokassa kuin M2:n 16 nopeampaa ydintä ja varmasti merkittävästi nopeampia kuin ne kahdeksan eco-ydintä. Kaikkia ytimiä rasittaessa kellontaajuus on M2:ssa voi olla jonkin verran korkemmalla ja tämä kuluttaa enemmän sähköä.
M2:ssa on sitten mukaan leivottu melko tehokas GPU ja jotain AI-piirejä, joten sopivissa ohjelmissa taas M2 menee täysin menojaan. Tosin näissäkin saattaa olla jotain AI-killuttimia mukana?
Mitä tulos tuo on?
Geekbench näyttää
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
AMD Ryzen Threadripper PRO 5995WX Benchmarks – Geekbench
katso liitettä 1155907
Mitä tulos tuo on?
Geekbench näyttää
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
AMD Ryzen Threadripper PRO 5995WX Benchmarks – Geekbench
katso liitettä 1155907
TR:ään saa pcie-paikkoihin ai-kiihdyttimiä monta kiinni. Arm-Appleen ei saa edes kunnon gpu:ta.
HWBotissa on maailmanrankingit kaiken sortin kellotuksissa sun muissa, eli kyllä. Tässä tapauksessa tosin vain vedellä, kaksi kärkisijaa on nestemäisellä typellä ja heliumilla.
edit: