Googlen uudesta Pixel 9 -älypuhelinmallistosta kuullaan virallisia tietoja elokuun 13. päivä, kun yhtiö järjestää Made by Google -julkaisutapahtumansa. Uusia Pixeleitä – jotka ovat Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL ja Pixel 9 Pro Fold – odotetaan myyntiin myös Suomessa. Puhelimista on odotetustikin vuodettu tietoja ovista ja ikkunoista jo ennakkoon, mutta viralliseen julkaisuun saakka tietoja lienee syytä tarkastella kriittisellä silmällä.
Värien osalta perusmalli Pixel 9:n vaihtoehtojen kerrotaan olevan musta Obsidian, punertava Rose, vaaleanvihreä Green ja luonnonvalkoinen Porcelain. Astetta kalliimman Pixel 9 Pron värivaihtoehdot ovat vuotojen mukaan samat, mutta Greenin tilalla on harmaaseen kallistuva Hazel. Taittuvanäyttöisen Pixel 9 Pro Foldin värivaihtoehdot rajoittunevat Obsidianiin ja Porcelainiin.
Kamerapuolella Pixel 9:ään uumoillaan tuplatakakameraa, jonka muodostavat 50 megapikselin laajakulmakamera ja 48 MP:n ultralaajakulmakamera. Samat löytynevät myös Pixel 9 Prosta ja Pro XL:stä, mutta lisäksi niihin odotetaan myös 48 MP:n telekameraa. Pixel 9 Pro Foldin kamerakattaukseksi sen sijaan raportoidaan 48 MP:n laajakulmakamera, 10,5 MP:n ultralaajakulmakamera sekä 10,8 MP:n telekamera. Parhaat kameraominaisuudet olisi siis keskitetty Pixel 9 Prohon ja Pro XL:ään.
Malliston näyttöjen koossa on vuotojen mukaan vain puolisen tuumaa vaihtelua Pixel 9:n 6,3 tuumasta suurikokoisimman Pixel 9 Pro XL:n 6,8 tuumaan. Pixel 9 Pro Foldin etunäytön koko lienee sama 6,3 tuumaa kuin Pixel 9:ssä (ja Pixel 9 Prossa), mutta avattuna sen sisänäytön koko on jopa kahdeksan tuumaa. Näyttöihin odotetaan 120 hertsin OLED-paneelia, jonka HDR-maksimikirkkaus huitelee mallista riippuen 2000 nitin molemmin puolin.
Raudan osalta koko malliston on kerrottu olevan varustettu Googlen uudella Tensor G4 -järjestelmäpiirillä ja RAM-muistia odotetaan Pixel 9:lle 12 ja muille malleille 16 gigatavua sekä tallennustilaa mallista ja variantista riippuen 128 Gt:sta yhteen teratavuun.
Lisäksi Pixel 9 -puhelimiin on huhuttu sisältyvän jopa seitsemän vuoden tietoturvapäivitykset ja mahdollisesti myös vuoden ilmainen kokeilujakso Gemini Advanced -tekoälyä.
Voi sentään kun ei mulla ostohousut menneet silti jalkaan.
Avainsanat: Google ja Android.
Omenaleirissä mennään.
Kiitos tiedosta, tämä olikin varmasti monelle todella tarpeellinen inffo.
Ai laitoit jo?
Itsekin olen tuossa elokuussa sitten katselemassa 9 Pro mallia, vielä harkinnassa että 128Gb vai 256Gb.
typo
Taidan kallistua tuohon 256Gb, kun nykyinen 7a ja 128Gb loppuu tila koko ajan videoiden takia.
Pixel 8 on 187g, ja 9 on ilmeisesti vielä hieman isompi (suunnilleen sama koko kuin 8a?). Joten veikkaisin, että "halkompaan" suuntaan taas menossa.
Toki myös painon jakautuminen vaikuttaa aika paljon tuntumaan, samoin paksuus. Ainakaan tämä 8 ei tunnu kovin pieneltä, vaikka specit sellaista viestivätkin.
Harmi vaan että Googlen oma UI on niin kuraa verratuna Samsungin.
Ei saakeli, minä kun ootin että Pixel oiski ollu Googlen iOS-luuri tuskin pettymykseltäni pystyn henkittämään
Mitä nyt valovuoden edellä sansungin bloattia.
Niin, olin aikoinaan Android-fani mutta en enää. Liikaa tietoturvauhan paskaa jne. Ja Googlea en käytä kuin hätätilanteessa jos silloinkaan.
No mutta onnea vaan ketkä käyttää.
Miksi sitten olet tässä ketjussa kommentoimassa?
No eikö saisi kritisoida kauheaa hehkutusta, ihan kuin Jeesus Kristus olisi nyt tulossa???
Jeesus kristus tulee virallisesti suomeen, tietysti näistä uutisoidaan.
Mitä sinä höpötät? Viestisi oli tasan ensimmäinen tämän uutisen alla, eli ei ole edes mielipideasia että oliko ketjussa puhelinta hehkutettu, kun ei sitä ollut kommentoitu ensinnäkään.
Näytätkö vielä tyhmälle, että missä kohtaa uutista on tätä "kauheaa hehkutusta"?
En.
Joo ja mikä myös on hyvää, niin puhelimen suosittelu lähisukulaisille muuttuuastetta helpommaksi. Kun nille suosittelee sitten Pixel A-sarjaa tai Pixel lippulaivasarjaa, niin eipä voi juuri pieleen mennä.
Loistava juttu kaiken kaikkiaan. Onhan tossa tilaa sit laajentua Pixel Stand-tabletteihin jne.
Kyllä tosta Pixel 9:stä tulee varmasti se "osta tuo et pety" puhelin monelle, joka valintaa pohtii. Toki Samsungia voi ostaa jos tietää milloin.
En tietenkään tiedä miten varakkaita lähisukulaisesi ovat, mutta en usko, että 900 euron puhelimesta tulee mitään kansansuosikkia.
Saa nähdä miten A-sarjan käy, kun 9:stä tulee tässä vaiheessa jo kolme versiota. Nythän 8 ja 8a on ollut lopulta aika lähellä hinnoissa.
8a:n lähtöhinta on 549 euroa ja Pixel 9:lle huhutaan 899 euroa, joten ei nuo nyt kovin lähellä tule olemaan toisiaan ja ysin alle jää aika paljon tilaa.
Henk. koht. veikkaan, että Google nousee kärkikolmikkoon jollain aikajänteellä kalliimmassa hintasegmentissä. Kokonaisuudessaan markkinaosuus ei varmaankaan tule nousemaan järin korkealle, kun mallisto lähtee liikkeelle yli 500€. Applella markkinaosuuden kasvattaminen onnistuu kalliimmillakin laitteilla, kun tunnettavuus ihan eri luokkaa kuin Googlen Pixeleillä. Samsungillakin suuri osuus markkinasta perustuu edullisempien mallien myyntiin.
Mielenkiinnolla odotan, miten Pixel 9 mallisto tulee pärjäämään. Tensor G4 vähän mietityttää, kun valmistetaan edelleen Samsungin valmistusprosessilla. Se ei ole ollut yhtä hyvä kuin esim. Qualcommin ja MediaTekin käyttämä TSMC. Google ilmeisesti siirtyy TSMC:hen vasta ensi vuonna. Ehkä sitten Google kykenee kilpailemaan suorituskyvyssä paremmin muiden Android-laitteiden kanssa.
Suorituskyky on kuitenkin loppujen lopuksi sivuseikka ja ohjelmisto merkkaa enemmän päivittäisessä käytössä. Saapa nähdä onko eri Googlen palvelut vihdoin saatavilla suomeksi vai onko niitä edelleen rajoitettu .
Hyvää pohdintaa. Suorituskykyyn liittyen Tensoreilla menee nopeasti myös ns. hella kuutoselle ja suorituskyky laskee. Googlella tosiaan vielä töitä tuolla osastolla.
Vaikka on bloatia(Jonkun mielestä) niin Samsungin UI on valovuosia Googlen edellä
Miten se on edellä?
Kyse on hyvin pitkälti makuasioista. Samsungilla on ehkä kattavammin ominaisuuksia verrattuna "vanilla" Androidiin mutta toisaalta myös Pixel puhelimissa on ominaisuuksia, mitä ei muista Android puhelimista löydy. Siisteimmät ominaisuudet ovat olleet lokalisoituja eikä niitä ole Suomessa vielä nähty mutta esimerkiksi tekstin kopioiminen viimeisimmät sovellukset näkymästä on aika näppärä. Pystyy kopioimaan tekstiä myös sellaisissa tilanteissa, missä teksti ei muuten olisi valittavissa.
data-xf-init="lightbox"
data-lb-single-image="1"
data-lb-container-zoom="1"
data-lb-trigger=".js-lbImage-_xfUid-1-1722426080"
data-lb-id="_xfUid-1-1722426080">
data-xf-init="lightbox"
data-lb-single-image="1"
data-lb-container-zoom="1"
data-lb-trigger=".js-lbImage-_xfUid-2-1722426080"
data-lb-id="_xfUid-2-1722426080">
Samsungilta löytyy vähän vastaava "älykäs valinta" reunapaneelin kautta mutta omasta mielestä Googlen tapa on parempi. Henk. koht. en haluaisi reunapaneelia edes käyttää S23:lla mutta pidän sitä käytössä vain tuota älykästä valintaa varten.
Eniten Samsungissa itsellä tökkii liian aggressiivinen virranhallinta. Oletuksena käyttöjärjestelmä tappaa esim. Yle Areenan taustalta ja pitää asetuksista säätää haluamiensa sovellusten virranhallinta kuntoon. Päivityksen yhteydessä valinnat saattaa kuitenkin välillä nollautua. Pixeleissä kyseistä ongelmaa ei pitäisi olla kuten ei ole ollut puhtaaseen Androidiin perustuvassa Lineage OS:ssa omassa käytössä F(x)tec Pro1 puhelimella. S24 Ultra sai io-techin testissä Dontkilmyapp testissä tulokseksi 64%, kun Pixeleillä se on 100%.
Pienempi ärsytys S23:ssa "vanillaan" tottuneella on sekava asetusvalikko. Kaikki on järjestetty eri tavalla kuin normaalisti Android-laitteissa. Sitten esimerkiksi asetuksien sovellukset välilehdellä viimeisimmät sovellukset eivät pomppaa siihen alkunäytön kärkeen, mistä olisi näppärä säätää valintoja. Nyt se juuri käsillä ollut sovellus pitää manuaalisesti hakea erikseen.
Mutta kuten sanottu, nämä on niitä makuasioita. Samsungissa on paljon hyvääkin mutta henk. koht. valitsisin jonkin toisen valmistajan, jos vaan löytyisi pieniä puhelimia muilta merkeiltä.
Ajattelin samalla hommata Pixel Watch 3 niin pääsee tuosta Samsungin galaxy watch 4 eroon ja saa kaikki laitteet saman merkin alle.
Ehkä joskus Googlelta tulee parempi tabletti, niin voi senkin päivittää?
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä