Huawei tekee Suomessa tuotekehitystä Helsingissä ja Tampereella.

Huawei kertoi eilen Helsingissä järjestämässään lehdistötilaisuudessa tämänhetkisestä tilanteestaan ja samalla avasi myös Suomen tuotekehitysyksikkönsä toimintaan liittyviä yksityiskohtia. Mielenkiintoisina tiedonjyväsinä yritys kertoi laitteissaan käytössä olevista ominaisuuksista, jotka ovat kehitetty Suomessa. Suomessa Huaweilla on tuotekehityksessä kaikkiaan noin 320 työntekijää, joista noin 250 sijaitsee Helsingissä ja loput Tampereella. Tampereella yrityksellä on käytössään mm. Nokian/Microsoftin vanha audiolaboratorio kaikkine laitteistoineen.

Huawein tuotekehityksestä Suomessa vastaava johtaja Mikko Terho avasi samalla hieman kuluttajatuotteissa nähtyjä ominaisuuksia, jotka ovat suunniteltu Suomessa. Vahtera kertoi myös, että Suomessa tapahtuva tuotekehitys kulkee noin kaksi vuotta edellä tulevien tuotteiden julkaisuaikataulua.

Balong 5000 -modeemin RFIC-vastaanotin (Radio Frequency Integrated Circuit) on suunniteltu kokonaan Suomessa ja Terho kehaisi sen valmistuneen reilusti etuajassa. Nykypäivän älypuhelimissa on jopa kymmeniä antenneita ja niiden suunnittelu on keskeisessä mutta kuluttajalle näkymättömässä roolissa. Suomessa sijaitsevan antennikehitystiimin kerrotaan olevan Huawein suurin. Kamerapuolen ominaisuuksista Terho vihjaisi P30 Pron periskooppizoomin idean lähteneen tamperelaiselta suunnittelupöydältä.

Suomalaista ohjelmistopuolen osaamista edustaa mm. Mate 20 Pron 3D Live Emoji -ominaisuus sekä GPU Turbo -ominaisuus, jolla pyritään optimoimaan pelien renderöintiä. Terhon mukaan GPU Turbolle on ollut kysyntää erityisesti Kiinan markkinoilla, jossa merkittävä osa mobiilipeleistä on portattu suorituskykyä tuhlailevasti PC-puolelta. Tietoturvapuolella käyttöjärjestelmän Linux-kernelille lisäsuojausta tarjoavan Kernel integrity protection -ominaisuuden kehittäminen on ollut pitkälti suomalaisten vastuulla ja Huawein tietoturvatiimissä on useita vanhoja nokialaisia.

Huawein mukaan Suomen yksikön tuotekehitysmenot olivat viime vuonna noin 58 miljoonaa euroa, josta yhdeksän miljoonaa oli tilaustutkimusta pääosin Tampereen yliopistolta sekä Teknologian tutkimuskeskus VTT:ltä. Huawei kertoi myös aikomuksista lisätä investointeja Eurooppaan ja Suomeen.

This site uses XenWord.
;