Huawei on jo poistanut haittaohjelman sisältäneet pelit kaupastaan, mutta troijalaisen löytäneen yrityksen arvion mukaan sovelluksia ehdittiin ladata peräti 9 300 000 laitteeseen.

Doctor Web on löytänyt Huawein AppGallery-sovelluskaupasta saatavilla olevista sovelluksista Android.Cynos.7.Origin -troijalaisen, joka kykenee lähettämään käyttäjän puhelinnumeron, sijaintitiedot, verkkotiedot ja puhelimen tiedot ulkoiselle palvelimelle.

Troijalainen löytyi peräti 190 pelistä kiinalaisvalmistajan sovelluskaupasta. Yhteensä kyseisiä pelejä oli ladattu Doctor Webin arvion mukaan 9 300 000 Android-laitteelle, joten kyseinen trojalainen on voinut ehtiä levitä jo varsin pitkälle. Haittaohjelman sisältäneitä pelejä ovat olleet muun muassa Cat game room ja Drive school simulator.

Troijalaisen sisältäneet pelit pyysivät puhelimelta luvan tehdä ja hallita puheluita, joka antoi troijalaiselle pääsyn käsiksi yllä mainittuihin käyttäjän tietoihin, joita tämä sitten lähetti ulkoiselle palvelimelle.

Haittaohjelman löytäjä on ilmoittanut havaintonsa myös Huaweille, joka on poistanut troijalaisen sisältäneet sovellukset kaupastaan.

Lähde:  Dr.Web

This site uses XenWord.
;