iFixitin purkukuvat tarjoavat vastauksia, mutta jättävät myös edelleen kysymyksiä ilmaan.

iFixit on julkaissut laadukkailla kuvilla ryyditetyn purkuartikkelinsa perjantaina myyntiin tulleista iPhone 11:sta ja 11 Pro Maxista. Etenkin kalliimman 11 Pro Maxin sisuskalujen suhteen on leijunut kysymysmerkkejä muutamankin yksityiskohdan suhteen.

11 Pro Maxin akku on nyt yksikennoinen ja kasvanut merkittävästi edeltäjämallista – sen kapasiteetti on 3969 mAh, eli 15,04 Wh, joka on 2,96 Wh enemmän kuin XS Maxissa. Akulle on saatu lisää tilaa kasvattamalla puhelimen paksuutta 0,4 mm:llä sekä poistamalla paineentunnistus näytöstä. 3D Touch -ominaisuuden poistuminen on ohentanut näyttöä iFixitin mittausten mukaan 0,25 mm:llä. Mielenkiintoinen akkuun liittyvä yksityiskohta on kaksi liitintä, jotka saattavat viitata huhuttuun kaksisuuntaiseen langattomaan lataukseen, joka ei lopulta kuulunut varustukseen. Toisaalta ne saattavat myös liittyä uusiin akun hallinta- ja seurantaominaisuuksiin. Testien mukaan puhelin toimii alempi liitin irrotettuna, mutta ei lataudu langattomasti.

11 Pro Maxin pääpiirilevy on puristettu entistä pienempään tilaan ja se rakentuu viimevuotiseen tapaan kahdesta päällekkäisestä kerroksesta. Piirien jäähdytys on toteutettu grafiittikerrosten avulla, mutta Android-lippulaivapuhelimista tuttua lämpöputki- tai höyrykammiojäähdytystä ei ole käytössä. Modeemipiiri on Intelin valmistama ja RAM-muistia vaikuttaisi olevan neljä gigatavua aiemmin huhutun kuuden sijaan. RAM-muistin kokonaismäärästä ei ole täyttä varmuutta, mutta iFixit ei ainakaan löytänyt huhuttua erillistä kahden gigatavun kamera-RAM-muistia. Uuden kolmoistakakameran moduulit on pakattu yhteisiin metallikuoriin, eikä kameramoduulien yhteydestä vaikuttaisi löytyvän omaa muistia.

Edullisemman iPhone 11:n sisuskalut yhdistelevät XR-edeltäjämallia sekä uusia 11 Pro -malleja. Pääpiirilevy on nyt kaksikerroksinen Pro-mallien tapaan, kaksoiskamera sijaitsee yhteisessä metallikuoressa ja yhtä liitintä käyttävän akun kapasiteetti on kasvanut 7 %:lla edeltäjästä.

Korjattavuusarvosanaksi iFixit antoi molemmille iPhone 11 -malleille 6/10 pistettä, joka on sama kuin edeltäjämallissa ja parempi kuin Samsungin, OnePlussan ja Huawein huippumalleissa. Kehuja tulee helposta näytön vaihdosta, yksittäin irrotettavissa olevista komponenteista sekä ruuvien käytöstä liiman sijaan. Miinusta ropisee lasirakenteesta ja käytännössä kaikkien komponenttien irrottamisen vaativasta takakuoren vaihdosta.

Lähde & kuvat: iFixit (1)(2)

This site uses XenWord.
;