iFixit joutui jäädyttämään The Essential Phone -älypuhelimen saadakseen sen auki.

iFixit-sivusto on tutustunut työkaluarsenaaleineen Yhdysvalloissa hiljattain myyntiin tulleeseen Andy Rubinin The Essential Phone -älypuhelimeen ja purkanut sen palasiksi.

Titaani-keraamirakenteisen puhelimen avaamista kuvataan erittäin haastavaksi ja iFixit joutui käyttämään puhelimen molempien puolien avaamiseksi lämmön ohella jäädytystaktiikkaa. Laitteen takakuori osoittautui pelkäksi peitelevyksi, jonka alta ei pääse käsiksi oikeastaan mihinkään hyödylliseen. Näyttölasi hajosi puolestaan irrottaessa, mutta sen alta paljastuneen ruuvikiinnitteisen välirungon kautta pääsee lopulta käsiksi puhelimen komponentteihin.

Puhelimen 11,7 Wh:n akku on kiinni helposti irrotettavilla vedettävillä liimakaistaleilla. Suurikokoinen piirilevy levittäytyy akun ympärille sekä puhelimen ylä- että alaosaan ja USB-liitäntä on integroituna piirilevylle, joka tekee sen korjaamisesta erittäin kallista. Etu- ja takakameran moduulit irtoavat puhelimen rungosta viimeisten komponenttien joukossa piirilevyn irrottamisen jälkeen. Hauskana yksityiskohtana modulaaristen lisälaitteiden kiinnittämisessä käytettävien magneettien napaisuudet on merkitty näkyvästi.

Yhteenvetona The Essential Phonen korjattavuusarvosana ei ole kovinkaan mairitteleva 1/10 pistettä. Suurin arvosanaan vaikuttava tekijä on erittäin pienillä saumoilla varustettu tiukkaan liimattu rakenne, jonka avaaminen ehjänä on lähes mahdotonta. Plussaa tulee lähinnä standardimallisista ruuveista sekä akun helposti irtoavasta kiinnityksestä.

Lähde: iFixit

This site uses XenWord.
;