Konfiguraatioiden numerot viittaavat suorituskykyisten P- ja energiatehokkaiden E-ydinten määrään Intelin ensimmäisissä järeän luokan hybridiprosessoreissa.

Intel esitteli Alder Lake -prosessoreiden yksityiskohtia jokin aika sitten Intel Architecture Day- ja Hot Chips 33 -tapahtumissa. Nyt hongkongilainen HKEPC on päässyt haastattelemaan Intelin Kiinan kehityskeskuksen johtohahmoihin kuuluvaa Jiqiang Songia Alder Laken eri ydinten suorituskyvystä.

Songin mukaan Microsoft on optimoinut Windows 11:n tehtävien jakoa 12. sukupolven Core-prosessoreiden P- ja E-ydinten välille. P-ytimet eli suorituskykyiset Golden Cove -ytimet saavat raskaat tehtävät ja E-ytimet eli energiatehokkaat Gracemontit, joiden vastuulla on etenkin I/O-prosessien pyörittely.

Vaikka Gracemontit ovat Atom-sarjan perillisiä, niiden suorituskyky on sekä vuotojen että Intelin itsensä mukaan jotain aivan muuta, kuin menneiden vuosien hinnat alkaen Atom-prosessoreilla. Intelin datan mukaan kaksi P-ydintä ja kahdeksan E-ydintä vievät saman verran tehoa, kuin neljä P-ydintä, mutta tarjoavat suurin piirtein samalla pinta-alalla jopa 50 % parempaa suorituskykyä.

Alder Lake -koodinimellä tunnetut 12. sukupolven Core-prosessorit tullaan julkaisemaan näillä näkymin 27.-28. lokakuuta pidettävässä Intel Innovation -tapahtumassa.

Lähde: HKEPC

This site uses XenWord.
;