Ensimmäisenä esiteltiin vähävirtaiset U-sarjan Kaby Lake Refresh -koodinimelliset Core i5- ja i7-mallit ohuisiin ja kevyisiin kannettaviin tietokoneisiin.

Suurin uudistus 15 watin TDP-arvolla varustetuissa 8. sukupolven U-sarjan Core i5- ja i7-prosessoreissa on ytimien määrän tuplaaminen kahdesta neljään edellisen 7. sukupolven U-sarjan malleihin verrattuna. Lisäksi L3-välimuisti on tuplattu, UHD 620 -grafiikkaohjain on optimoitu 4k-videoille ja kaikissa prosessoreissa on käytössä Hyper-Threading-ominaisuus eli ne tukevat kahdeksaa säiettä.

Vaikka kyseessä on uusi sukupolvi, U-sarjan Kaby Lake Refresh -prosessoreissa on käytössä on sama Kaby Lake -arkkitehtuuri kuin 7. sukupolvessa ja optimoitu 14 nanometrin viivanleveys, jota Intel kutsuu 14 nm+:ksi.

Myöhemmin tänä syksynä Intel aikoo julkaista Coffee Lake -koodinimelliset S-sarjan 6-ytimiset Core i5- ja i7- sekä neliytimiset Core i3 -sarjan työpöytäprosessorit, jotka valmistetaan toiseen kertaan optimoidulla 14 nm++ prosessilla. Tänä vuonna on tulossa myös 10 nanometrin Cannonlake-prosessoreita, jotka nähdään oletettavasti ensimmäisenä vähävirtaisissa Y- ja U-sarjan prosessoreissa.

Tänään markkinoille esiteltiin neljä uutta 8. sukupolven U-sarjan prosessoria, joista kaksi on Core i7- ja kaksi Core i5-sarjan mallia. Kuten edellä mainittiin, kaikki ovat neliytimisiä, mutta i7-malleissa on kahdeksan megatavun, kun taas i5-malleissa neljän megatavun L3-välimuisti. Suorituskykyisin malli on Core i7-8650U, joka toimii 1,9 GHz:n perustaajuudella ja maksimissaan 4,2 GHz:n Turbo-taajuudella.

Intel lupaa omissa markkinointimateriaaleissaan 8. sukupolven U-sarjan Core-prosessoreilla suorituskyvyn paranevan 40 % verrattuna edelliseen sukupolveen verrattuna ja pilkkoo suorituskyvystä 25 % tulevan lisäytimistä ja loput 15 % piirisuunnittelusta ja optimoidusta valmistusprosessista.

Kauppohin ensimmäisiä 8. sukupolven U-sarjan Core-prosessoreita odotetaan OEM-valmistajilta kannettavissa tietokoneissa jo syyskuussa.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;