Yhtiön mukaan se aikoo saada ensi viikon loppuun mennessä valmiiksi päivitykset 90 prosentille viimeisten viiden vuoden aikana julkaistuista prosessoreista.

Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuudet ovat olleet viime päivien kuumin puheenaihe. Nyt Intel on kertonut omasta edistymisestään haavoittuvuuksien paikkaamiseksi.

Intelin mukaan yhtiö on partnereidensa kanssa saanut valmiiksi haavoittuvuudet paikkaavia päivityksiä suurimmalle osalle yhtiön tuotteista. Mikäli aikataulut pitävät, lupaa yhtiö ensi viikon loppuun mennessä saada julkaistuksi päivitykset peräti 90 prosentille prosessoreista, joita se on julkaissut viimeisen viiden vuoden aikana.

Käyttäjät joutuvat kuitenkin odottamaan päivityksiä hieman pidempään, sillä Intel jakaa omat päivityksensä kumppaneillensa eikä loppukäyttäjille. Käyttäjät joutuvat siten odottamaan, että heidän tietokoneensa tai emolevynsä valmistaja julkaisee päivityksen, johon on sisällytetty Intelin korjaukset. Osa päivityksistä tulee luonnollisesti myös käyttöjärjestelmäpäivitysten mukana. Intel kehottaakin kaikkia käyttäjiä pitämään automaattiset päivitykset päällä niin käyttöjärjestelmän kuin muidenkin mahdollisten sovellusten kohdalla, jotta päivitykset asentuvat mahdollisimman nopeasti.

Lähde: Intel Kuva: Paul Pearce @ Twitter

This site uses XenWord.
;