Intelin mukaan pelinkehittäjien tulisi olla yhteydessä DRM-toimittajiinsa yhteensopivuuden varmistamiseksi ja tekevänsä aktiivista yhteistyötä mm. Denuvon kanssa tarvittavien päivitysten parissa.

Intelin 12. sukupolven Core -prosessorit tullaan julkaisemaan näillä näkymin kuluvan kuun lopulla ja kaupoista niitä pitäisi saada heti marraskuun ensimmäisellä viikolla. Nyt Alder Lake -koodinimellisten prosessoreiden sadetutkaan on ilmestynyt kuitenkin epäilyttäviä pilvimuodostelmia.

Alun perin Gamer’s Gospelin löytämän Intelin pelinkehittäjille suuntaaman sivun mukaan Alder Lake -prosessoreilla saattaa olla yhteensopivuusongelmia useiden pelien kanssa, mikäli ne käyttävät käyttöoikeuksien hallintateknologioita (DRM). Intel kehottaa pelinkehittäjiä olemaan yhteydessä DRM-toimittajiinsa ja varmistamaan, että näiden toimittama teknologia on yhteensopiva ylipäätään hybridiprosessoreiden kanssa ja vielä erikseen Alder Laken kanssa.

Potentiaalinen ongelma on massiivinen, sillä erilaisia DRM-ratkaisuja on käytössä lukemattomia eikä niitä välttämättä ole pidetty ajan tasalla tuoreimpien kehityssuuntien kanssa. Todellisuudessa kuitenkin suurin osa peleistä ja muista sovelluksista tullee toimimaan ongelmitta DRM-ratkaisuista riippumatta. Intel mainitsee työskentelevänsä aktiivisesti useiden DRM-toimittajien kanssa yhteensopivuuden takaamiseksi ja mainitsee esimerkkinä nimeltä Denuvon.

Samassa artikkelissa on myös mielenkiintoisia yksityiskohtia Intelin näkemyksistä pelioptimoinneille. Yhtiön mukaan parhaassa tapauksessa peliin luotaisiin kaksi säieryhmää. Pääryhmä pyörisi tehokkailla P-ytimillä ja sisältäisi pelin ydinkoodin. Kakkosryhmää pyöriteltäisiin puolestaan energiatehokkailla E-ytimillä ja niille sopivia tehtäviä on Intelin mukaan esimerkiksi varjostimien kääntäminen, äänen miksaus, pelin resurssien striimaus tallennusmedialta, purkutehtävät ja muut vastaavat.

Lähteet: Intel, Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;