Applen uusien iPhone 8 -mallien akut ovat pienentyneet edeltäjiinsä nähden lähes kymmenyksellä.

Apple julkisti uudet iPhone-älypuhelimet toissapäivänä, mutta jätti tyypillisen tapaan osan laitteiden teknisistä yksityiskohdista ilmoittamatta. Kiinan telehallintoviranomaisen TENAA:n tilastoista selviää kuitenkin mm. akkujen kapasiteetti sekä RAM-muistin määrä, joista kumpaakaan Apple ei ole kertonut iPhone 8 -malliensa tuotesivuilla.

Akun kapasiteetti on pienentynyt sekä iPhone 8- että iPhone 8 Plus -mallissa noin kahdeksalla prosentilla. iPhone 8:ssa lukema on nyt 1821 mAh ja iPhone 8 Plussassa 2675 mAh, kun iPhone 7 -malleissa vastaavat lukemat olivat 1960 ja 2900 mAh. Akkukoon pienentymisestä huolimatta molempien mallien paksuus on kasvanut 0,2 mm:llä ja paino 10 sekä 20 grammalla.

Pienentyneestä akkukoosta huolimatta Apple ilmoittaa iPhone 8 -mallien akunkeston olevan samaa tasoa iPhone 7 -mallien kanssa. Tässä osatekijänä on varmasti ainakin uusi A11-järjestelmäpiiri, joka valmistetaan edeltänyttä A10-piiriä selvästi modernimmalla prosessilla. Lisäksi viime vuoden malleihin nähden akun täyttämisessä on apuna pikalataustuki, jonka avulla akun luvataan latautuvan tyhjästä 50 %:iin puolessa tunnissa (vaatii erikseen myytävän 29 W pikalaturin).

Niin, ja löytyi TENAA:n tiedostoista myös edellä mainittu tieto RAM-muistin määrästä, joka on pysynyt muuttumattomana. iPhone 8:ssa sitä on kaksi gigatavua ja Plus-versiossa kolme.

Lähteet: TENAA (1)(2)

This site uses XenWord.
;