Kyseessä olisi jättimäinen harppaus länsimaiden modernien skannereiden viennin estävien pakkoteiden keskellä, sillä SMEE:n aiemmat skannerit ovat yltäneet parhaimmillaan 90 nanometriin.

Kiinan unelma omavaraisuudesta tietotekniikassa on ottamassa aimo sysäyksen eteenpäin tämän vuoden loppuun mennessä, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan. Kiinalaiset ovat saamassa valmiiksi kotikutoisen 28 nanometrin piireihin kykenevän skannerinsa.

Shanghai Micro Electronics Equipment Group eli SMEE on Kiinan valtion ohjaaman Global Timesin mukaan valmis esittelemään 28 nanometrin piirien valmistukseen kykenevän kotikutoisen SSA/800-10W -skannerin kuluvan vuoden loppuun mennessä. Raportin mukaan skanneri tulee olemaan valmistettu kiinalaisista komponenteista, optiikka mukaan lukien.

Kyseessä olisi merkittävä harppaus, sillä markkinat ovat tähän asti olleet täysin ASML:n dominoimia japanilaisten Nikonin, Canonin ja Tokyo Electronin täydentäessä loppumarkkinat. Yhdysvaltojen, Japanin ja Alankomaiden asettamat pakotteet estävät EUV-skannereiden lisäksi 14- ja 16 nanometrin tarkkuuksiin yltävät skannerit. SMEE:n aiemmat omat skannerit ovat kyenneet liki antiikkiseen 90 nanometrin tarkkuuteen. Vaikka 28 nanometrin prosessi ei ole uusinta uutta, se on edelleen käytössä monissa moderneissakin piireissä.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;