Yksi maailman tunnetuimmista extreme-ylikellottajista Vince "Kingpin" Lucido on tuomassa markkinoille uuden lämpötahnan, joka on suunniteltu käytettäväksi nestemäisen typen kanssa.

Kingpincooling-tahnan väri on poikkeuksellisesti sininen ja viskositeetti on korkea eli se on paksumpaa ja kuivempaa, kuin muut markkinoilta löytyvät ylikellottamiseen suunnatut lämpötahnat. Tahnan korkean viskositeetin ideana on ettei kontaktipintojen välissä oleva tahna murtuisi alhaisissa lämpötiloissa ja heikentäisi lämmönjohtavuutta, kun jäähdytyksenä käytetään -196-asteista nestemäisetä typpeä.

Tahna saapuu markkinoille helmikuun alussa, mutta siitä huolimatta, että Lucido työskentelee EVGA:lla, tahnaa tullaan ainakin toistaiseksi myymään Kingpincoolingin nimissä eikä EVGA:n tuotteena. Myös EVGA:n tuotevalikoimista on aiemmin löytynyt ylikellottajille markkinoitua Frostbite-lämpötahnaa, mutta nykyään se ei enää kuulu yrityksen tuotevalikoimaan.

Saatavuus voi ainakin aluksi olla hankalaa, sillä Kingpin työskentelee EVGA:lla Taiwanissa, josta tuotteet lähetetään. Hintatason pitäisi kuitenkin olla alustavien tietojen mukaan noin 1€ / gramma tasolla.

Vertailun vuoksi tällä hetkellä yksi suosituimmista extreme-ylikellottamisessa käytetyistä tahnoista on Thermal Grizzlyn Kryonaut, joka maksaa esimerkiksi Jimm’sillä 24,90€ / 11,1 gramman tuubissa eli reilu 2€ / gramma.

 

 

Kingpincooling lämpötahna TechBBS-käyttäjä Luumin testissä

TechBBS-foorumin käyttäjä Luumi hankki uutuustahnaa käsiinsä heti tuoreeltaan ja vertasi sitä Thermal Grizzlyn Kryonaut- ja Gelidin GC Extreme -lämpötahnoihin. Testeissä tahnoja kokeiltiin nestejäähdytyksellä prosessorin piisirun ja lämmönlevittäjän sekä lämmönlevittäjän ja prosessoriblokin välissä.

Testeissä havaittiin, että Kryonaut ei sovellu lainkaan käytettäväksi korkatulla prosessorilla piisirun ja lämmönlevittäjän välissä. Kingpincoolingin tahna (KPC) voitti GC Extremen vajaalla 3 asteella ja Kryonautin noin 10 asteella vertaamalla huoneen lämpötilaan.

Lämmönlevittäjän ja prosessoriblokin välissä KPC-tahna kuitenkin voitti Kryonautin vain marginaalisella 1,25 asteen erolla, kun ytimien lämpötilojen keskiarvoja verrattiin huoneen lämpötilaan.

Lisäksi Luumi oli testannut KPC-lämpötahnaa kompressorijäähdytyksellä Core i7-7700K -prosessori ylikellotettuna 5,6 GHz:n kellotaajuudelle 1,52 voltin käyttöjännitteellä. KPC-tahnalla Cinebench R15 -testissä prosessorin lämpötila laski noin 20 asteen tuntumasta lähelle nollaa astetta.

Yhteenvetona Luumi toteaa, että Kingpincoolingin lämpötahna ylitti odotukset. Tahnan levittäminen oli todella helppoa ja suorituskyky odotettua parempaa.

Lue koko testi TechBBS-foorumilta

This site uses XenWord.
;