Käyttöjärjestelmä tulee samanaikaisesti saataville sekä uusien tietokoneiden mukana että ilmaisena päivityksenä Windows 10 -käyttöjärjestelmälle, kunhan tietokone täyttää tiukoiksi haukutut vaatimukset TPM 2.0 -tukineen.

Microsoft julkisti aiemmin tänä vuonna uuden Windows 11 -käyttöjärjestelmän, mutta tiukkaa julkaisupäivää sille ei kerrottu. Loppuvuoteen luvatun julkaisun on spekuloitu laajalti osuvan yksiin Intelin 12. sukupolven Core -prosessoreiden kanssa.

Nyt spekulaatioille voidaan kuitenkin laittaa stoppi, sillä Microsoft on kertonut tänään tulevansa julkaisemaan käyttöjärjestelmän 5. lokakuuta. Päivämäärä koskee sekä uusia käyttöjärjestelmällä valmiiksi varustettuja tietokoneita että ilmaista päivitysversiota Windows 10 -käyttäjille. Päivitysversio ei tule kuitenkaan välittömästi kaikkien käyttäjien saataville, vaan se tulee ladattavaksi porrastetusti, kuten isot Windows 10 -päivitykset aiemmin.

Windows 11:n laitteistovaatimukset ovat herättäneet paljon närää, sillä vaikka muut vaatimukset eivät ole muuttuneet merkittävästi Windows 10:n ajoista, vaatii uusi käyttöjärjestelmä tietokoneelta TPM 2.0 -tuen. Tuki on integroituna uusimpiin prosessoreihin, mutta se rajoittaa virallisesti tuetut prosessorit AMD:n puolella Zen+-arkkitehtuuriin ja uudempiin ja Intelillä prosessorin tyypistä riippuen 7. tai 8. sukupolven Coreen ja uudempiin. Voit tutustua tarkkaan listaan virallisesti tuetuista prosessoreista Microsoftin tukisivuilla.

Todellisuudessa käyttöjärjestelmän voi asentaa myös kokoonpanoihin, jotka eivät täytä sen minimivaatimuksia. Asennusta ei tarjota päivityksenä, mutta lataamalla Microsoftilta käyttöjärjestelmän ISO-levykuvan, sen voi asentaa esimerkiksi USB-tikulta. Microsoft kuitenkin varoittaa jo ennakkoon, että vaatimuksia täyttämättömät kokoonpanot eivät välttämättä tule saamaan ajuri- tai käyttöjärjestelmäpäivityksiä, joten niiden käyttö tapahtuu omalla vastuulla.

Voit tutustua Windows 11 -käyttöjärjestelmään tarkemmin aiemmissa uutisissamme sekä videon muodossa io-techin YouTube-kanavalla.

Lähde: Microsoft

This site uses XenWord.
;