
Näytönohjainten ylikellotuksen ja muunkin säädön mahdollistava MSI Afterburner -ohjelmisto on monille tietokonekäyttäjille tuttu, mutta nyt ohjelmiston tulevaisuus näyttää synkältä. Sovelluksen kehittäjä nimimerkillä Unwinder toimiva venäläinen Alexey Nicolaychuk on nimittäin kertonut MSI:n hylänneen projektin lähes vuosi sitten jättäen lisenssivelvollisuudet hoitamatta ja perustelleen päätöstä sodalla ja politiikalla, jolla tarkoitetaan Venäjän aloittamaa sotaa Ukrainassa vuoden 2022 alussa. Myöhemmässä päivityksessä Unwinder tarkentaa, että käytännössä MSI ei ole kyennyt maksamaan kehittäjälle johtuen Venäjälle asetetuista pakotteista, joihin lukeutuu myös venäläispankkien sulkeminen ulos SWIFT-maksujärjestelmästä.
”War and politics are the reasons. I didn’t mention it in MSI Afterburner development news thread, but the project is semi abandoned by company during quite a long time already. Actually we’re approaching one year mark since the day when MSI stopped performing their obligations under Afterburner license agreement due to “politic situation”. I tried to continue performing my obligations and worked on the project on my own during the last 11 months, but it resulted in nothing but disappointment; I have a feeling that I’m just beating a dead horse and waste energy on something that is no longer needed by company. Anyway I’ll try to continue supporting it myself while I have some free time, but will probably need to drop it and switch to something else, allowing me to pay my bills.”
Afterburner toimii toistaiseksi kaikilla tuoreimmillakin näytönohjaimilla sillä Nicolaychuk jatkoi sovelluksen kehittämistä ilman palkkaa läpi vuoden 2022, mutta nyt kehittäjä on ilmoittanut lopettavansa kehityksen. Guru3D:n foorumeille antamansa lausunnon mukaan Nicolaychuk pyrkii tukemaan sovellusta jatkossakin, mutta joutuu todennäköisesti hylkäämään sen keskittyäkseen palkalliseen työhön. Afterburnerin käyttämän erillisen Rivatuner Statistics Server- eli RTSS-ohjelmiston kehitys kuitenkin jatkuu edelleen Unwinderin harrasteprojektina.
Päivitys 12.1.2022: MSI on kertonut lausunnossaan pyrkivänsä jatkamaan Afterburnerin kehittämistä. Yritys kertoo myös olevansa edelleen yhteyksissä Nicolaychukin kanssa ja pyrkivänsä kehittämään ratkaisua tilanteeseen.
MSI on myös julkaissut Afterburnerista uuden 4.6.5 (Beta 4) -päivityksen.
Lähde: TechPowerUp
Tää on yks esimerkki siitä, miks lähtökohtaisestikin kaikki liikenne pitäis olla estettynä myös ulospäin palomuurilla. Ja ihmettelen suuresti, ettei monilla ihmisillä ole. Näytönohjainta ronklaavan softan ei yksinkertaisesti tarvitse ottaa yhteyttä verkkoon. Kaikki ohjelmathan nykyään ottaa, syynä lähinnä automaattiset päivitykset, mutta mistä sitä tietää, mitä siellä todellisuudessa liikkuu. Kyllä ne ohjelmat saa päivitettyä muutoinkin, jos on tarvetta, kuin, että itse suljettu epämääräinen ohjelma ottaa yhteyttä kotiin. Tai olkoot avoimen lähdekoodin, tuskin sitä koodia kuitenkaan kukaan lukee ja ainoastaan yksi reikä lisää.
Siinäpähän laittavat epämääräisyyksiä jos ei ohjelma ikinä pääse verkkoon. Tosin valtaosassa kiinalaisista ohjelmista ja monissa Android ohjelmissa on jo jos jonkinlaista suoraa tietovuotoa.
Mitä sit jos käyttää avoimen lähdekoodin palomuuria? Peli on vissiin pelattu siinä vaiheessa…
Tai avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmää. Turvattomia semmoset!
En ymmärtäny pointtiasi. Eihän avoimen lähdekoodin ohjelmat ole turvallisuuden kannalta huono asia vaan päinvastoin hyvä asia.
Ehkä muotoilin viestin kieliopillisesti huonosti, ei yksi reikä lisää ole softan avoin koodi vaan se, että jollain softalla on pääsy verkkoon.
Lähtökohtaisesti muuten lähes kaikki palomuurit ja NATit on iptablesia ja se on avointia lähdekoodia, mutta sen lisäks näen tarpeelliseks tai oikeastaan täysin välttämättömäksi myös sovelluksia rajaavat palomuurit, eli sellaiset, jollaisina ne on Windowsissa totuttu näkemään. OpenSnitch taitaa olla käytännössä ainoa sellainen Linuxin maailmaan.
Siellä puolen vasta rehottaakin vääristyneen turvallisuuden näkemys, iptables päällä joo, mutta lähtökohtaisesti kaikki lähtevät sallittu, vain tulevat estetty. Onhan toki Windowsissakin tuollaiset lähtöasetukset, mutta ei missään nimessä. Porttien säätelystä erikseen ei tule oikein mitään ja siihen sovelluskohtainen muuri on oiva.
Sillä käytännössä estetään jo alkuunsa kaikki spywaret kun minkä tahansa ohjelman yrityksestä ottaa verkkoon yhteyttä tulee ilmoitus, samoin jos ohjelma muuttuu. Keskivertokäyttäjälle tosin siitä olis aivan liikaa vaivaa, popupeista tulis mieletön poru, kaikki muistaa UAC:n aikanaan ja lisäkseen käyttäjä sais myös sotkettua käyttiksen päivitykset.
Eikö maksut saa Venäjälle hoidettua vaikka bitcoineina? Taas hyvä esimerkki siitä miten tärkeää bitcoinien vapaus on.
Pakotteet on olemassa ihan syystä.
Ei taida ko. henkilö olla pakotteiden kohteena tosin, ei sillä että bitcoinilla vuokraa tai ruokaostoksia voisi nyt muutenkaan maksaa.
Ja jos joku sanoo että vaihtaa rupliksi niin aika vähäiseksi jää bitcoinin "vapaus" perinteisistä valuutoista siinä kohtaa.
On myös kortteja jotka automaattisesti tekee konversion maksaessa
Vähän suhteellisuudentajua nyt… EU maat, Suomi mukaanlukien, ostavat yhä öljyä (& kaasua) Venäjältä.
Mutta muutaman satkun maksaminen yksin työskentelevälle koodarilleko on se mikä saa Putinin sotakassan plussan puolelle? Edelleen painotan, että MSI myy tuotteitaan Venäjällä ja veikkaan että muutaman näytönohjaimen myyntihinta on enemmän kuin miehen palkka.
Eiköhän kaikilla halukkailla siellä ole jo naapurimaan kortti (tarkoitan Armeniaa, *staneja yms) ja tili käytössä, varmasti myös tuolla operoivilla firmoilla kun niissä maissa saattaa olla toimintaa erikseen, eli tuskin kyse on oikeasti siitä, etteikö rahaa saisi liikkumaan firmalta henkilölle. Samalla tavallahan nettikaupat ihan USAstakin toimii tuonne.
Toisaalta kaveri asuu edelleen kaikesta huolimatta Venäjällä, joten tiedä sitten. Teki Rivatunerin 25 vuotta sitten, eikä eilen, että luulis olevan kyky ja ymmärrys hoitaa asiat, mutta joku periaatesyy painaa olla tuolla kun silloinkin olis päässy varmasti tuhansien muiden IT- alan ihmisten mukana pois.
Niin kai sitten painaa MSI:lläkin. Ei kai kukaan kuvittele, että kyse olis siitä, etteikö nuo kaksi osapuolta rahaa saisi teknisesti liikkumaan?
SWIFT -sulku on pakotteiden yksi osa-alue. Se toimii toivotulla tavalla, esimerkiksi insentivoiden it-ihmisiä vaihtamaan valtiota.
Jos hyväksytään tuon kiertäminen, niin miksei saman tien kaikkea kiertämistä? Ja tiedän että jotkut firmat joitain pakotteita aktiivisesti kiertää, enkä pidä siitä lainkaan.
Kuitenkin miljoonia ohjelman käyttäjiä pitkin maailmaa ja onhan heilläkin oikeutensa.
No tuo aiemmin mainittu EVGA Precision X on jo. EVGA:han myös osti tuota joskus ja sitten lopetti maksamisen kun varasti sorsat (EVGA retracts PrecisionX 15 download – issues a statement) ja kiinni jäädessään vaihtoivat sitten suoraan tuon sorsien käytöstä ilmeisesti matkittuun koodiin.
Toki tätä on varmasti alalla aivan valtavasti ja kuten aiemmin mainittu, paras vaihtoehto olisi kun tuo lähdekoodi julkastaisiin kaikille vapaaksi.
Ei niin, että firma x saa nyt varastaa, koska joku jossain joskus kuitenkin varasti ensin jotain vaan kaikille avoimeksi.
Lisäksi kyseessähän ei ole mikään Venäjän valtion omaisuus vaan yksityishenkilön omaisuus, ei heidän omaisuuksiaan missään kaappailla, ellei ole pakotelistalla.
Viimeinen lause lienee tarkoitettu vitsiksi? Ei tuollaista heittäisi TPB:n perustajatkaan. Mitkä ihmeen oikeudet vaatia muilta ilmaista työtä, sillä perusteella, että lähtökohtaisesti käyttää toisten tekemää työtä? Mennään jo siihen, että on perusteltu orjuus kun lähtökohta on se, että tekijällä on ne oikeudet.
En tosin ymmärrä oikein porua tuosta, kyllä ne nykyiset versiot toimii jatkossakin ja todennäköisesti myös uudella raudalla, tiettyyn pisteeseen asti ainakin.
Kaikista utopistisin vaihtoehto olis tietysti, että joukkorahoituksella tekijältä ostettais oikeudet lähdekoodiin ja se julkaistaisiin kaikille avoimena. Esimerkkejä ei tosin tule ensimmäistäkään mieleen kun kummankin periaatteet törmäisi, mutta ainahan sitä saa haaveilla. Molemmat saisi haluamansa.
Ei ole. Oikeus on tehdä oma softa.
Kyllä kehittäjä saa katkaista tuen milloin itse haluaa, ei Afterburnerin käyttäjällä mitään oikeuksia tuossa suhteessa ole
Ja se piste tuli jo vastaan, threadi missä tämä tuli esiin kun nimenomaan oli "miksi 7900XT ei näytä tehonkulutusta" ja vastaus oli että ei ole samplea ja projekti on muutenkin about kuollut.
Tämähän ei ollut eilen tapahtunut yllärikäänne vaan vuosi sitten alkanut tilanne. Ainut mikä muuttui tämän tullessa julki oli se että yhtäkkiä vuoden iloisesti "kaikilla" käytössä ollut hyödyllinen softa muuttui venäläiseksi spywareksi joka pitäisi jostain syystä kaapata "länteen" jotta Putin syöstään vallasta tai jotain siihen suuntaan.
Mutta onneksi tässäkin ketjussa on jo moni tilannut avoimen lähdekoodin ratkaisun joka osaa puhua binääriä mille vaan kortille ilman NDA:n alaista tietoa tai muita laittomia keinoja ihan puhtaasti reverse-engineeraten. Release on varmaan ensi viikolla, en epäile.
Meinasi huutonaurut päästä. Ilmaisen softan käyttäjillä jotain oikeuksia vaatia jotain .
Lahjan saajalla on oikeus kieltäytyä lahjasta – ei mitään muita oikeuksia lahjaan liittyen.
No niinhän se tuli tuossa mielessä, mutta monellako on 7000- sarjan AMD tai Intel Arc yms? Jos pysytään Steamin tilastoissa niin vasta joulun lähestyessä 1060 menetti kärkipaikkansa ja edelleen toisella sijalla, eli eiköhän tuosta softasta ole vielä aika monelle iloa vähintään pariksi vuodeksi, vaikka jäisikin kuolleeksi.
3000- sarjaan siinä lienee täysi tuki ja se on melkoinen upgrade tuohon verrattuna ja sillä pärjää vielä jokusen vuoden.
Tietenkään sitä uusinta uutta rautaa ostavaa porukkaa tämä ei lohduta.
Ja kyllä, itse tilanne on huvittava. RivaTuner on jo 25 vuotta vanha.
Sen lisäksi näkyy olevan esim. LTT:lläkin viime vuodelta WarThunderin mainoksia ja DCS on melko suosittu ja nimenomaan amerikkalaisten keskuudessa.
7Zpiä, WinRARia, Nginxiä ja mitä näitä nyt on ei tietääkseni olla canceloimassa, toki osa open sourcea ja Nginx myyty länteen yms vaan mistä sitä tietää jonkun yksittäisen ohjelmoijan asuinpaikkoja ja mielipiteitä.
Mainitsinkin tuon muuttumisen open sourceksi olevan utopiaa, mutta saahan sitä unelmoida.
Mitä reverse engineeringiin tulee niin tälläsen työkalun NSA julkaissu open sourcena jokunen vuosi sitten, voinee helpottaa niitä, jotka noita tekee.
Coreboot, eli BIOSin ja UEFIn korvike sitä ainakin hyödyntää, joten luulis pääsevän aika syvälle rautaan.
Ghidra – Wikipedia
en.wikipedia.org
AMD:n oma softa on parempi. Enemmän säätöjä kaiken puolin.
Afterburner säätää AMD korteilla kaikkia kelloja ja voltteja kerralla kun AMD omalla voit säätää kaikkia erikseen.
Täällä omassa sekä broidin koneessa käytössä Afterburner koska ilman sitä kortti käy idlessä yli 60C, broidin koneessa taas sen takia ettei se kaadu pelatessa, pakko laskea kelloja ihan hiukan vakiosta että pysyy vakaana.
Luulenpa että vaihdan takaisin nVidian leiriin jossain kohtaa…
Mikä sitten on "kaiken kortista irti". Vähän riippuen kortista tosiaan morepowertoolilla voi virtarajoja nostaa, mutta Ryzen masterin jälkeen saa aika vähän enää oikeaa hyötyä irti. Sillä kun saa heikommallakin kortilla sen +10% virtarajoja, +300 corea ja alivoltitettua ja muistiinkin sen maksimin mitä millä tahansa työkalulla. Tuon jälkeen jossain 3d markissa voi toki tuhannen saada riippuen testistä irti, mutta ei se montaa FPS:ää peleissä ole.
Sulla tulee tosta henkilökohtaisesta protestilistastasi melkoisen pitkä, mikäli aiot pitää sen neutraalina asenneongelman sijaan, että tsop tsop paas kaivellen kaikki neukkulayhteydet kaikkien tuotteiden osalta. Mitä ikinä sitten hankitkaan. On se sitten polttoaineita, vaatteita, ruokaa.
Ostan jatkossakin MSI:tä mikäli tuote&hinta kohtaa.
Ei koske 7000-sarjaa, powertablet lukittu
Tämä on kyllä hauska ketju, EU ostanut Venäjältä sodan aikana energiaa yli 100 miljardilla ja tämä koodaaja kuulostaa olevan nyt suuri pahis ja softa vaarallinen.
Niinpä, saati "helvetin MorePowerTooleja & co."
Millälailla nuo nyt liittyy afterburniin kun suurin osa niiden käyttäjistä käyttää sitä tuulettimien säätämiseen tai pieneen ylikellotukseen?
Ne 0,1% tietokoneen käyttäjistä jotka tarvitsevat jotain morepowertooleja voisivat tehdä sen ilman tuotakin.
En tajua enää mitään tästä keskustelusta.
Paitsi tietty sen että AMD vois nähdä vähän vaivaa ettei tarvittais 3rdpartysoftia.
Tiedätkö sinä mitä tuo morepowertool tekee ja miten?
En. Enkä niistä muistakaan nimistä mitä tuossa yllä lukenut, Afterburner ainoa tuttu. Mut AMD vois ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä kolmannen osapuolen softat turhiksi.
Sinä se aloit puhumaan jostain morepowertooleista ei kukaan muu…
En vieläkään ymmärrä miten liittyy, että mikä sen kolmannen sovelluksen nimi on tai toiminto? Kaikki ne toimittaa samaa, paikkaa valmistajien puutteita.
Tuohon vain kommentoin että AMD vois step up yhtälailla. Siinä kerrot että AMD:llä on asiat moitteettomasti.
katso liitettä 1030825
??
Olen sanaton. Onko google tai youtube rikki, luovuttaen välittömästi kun ei tullut kuin manulle illallinen? Vai etkö viitsinyt edes käydä asetusnapin takana katsomassa?
Siinähän se lepää. Juuri viestinnässä opiskeltiin viime viikolla tiedonhakua ja lähteen kriittistä tarkastelua, nyt ymmärrän miksi.
katso liitettä 1030831
Viesti ketju koski afterburner nimellistä ohjelmaa ei ei EVGA precidion xoc:ta tai morepowertoolia tai mitään kolmannenosapuolen ohjelmia.
Minä puhuin nvidia:ta ja amd:tä ja että jos kyseiset valmistajat kehittäisivät omia ohjelmiaan niin ei tarvittaisi ulkopuolisen ohjelmia esimerkiksi tuulettimien säätämiseen.
Josta tulikin mieleen toinen hyvä esimerkki.
Asus voisi panostaa smartfaniinsa joka tapahtuu biossissa. Ei pysty säätämään kuin jonkun ennalta määrätyn lämmön pohjalta, ilmeisesti cpu:n kun gigabytellä pystyy itse valitsemaan minkä lämmön mukaan säätyy.
Miksi sinä linkkaat kuvaa afterburnista?
Edit: Onko se integroitu nvidian ajureista?
Linkkaan kuvaa afterburnerista ketjuun jossa keskustellaan afterburnerista.
Nyt ymmärrän että nvidian ajureista odotit löytäväsi tuulettimien säädön? Oletin viestin #85 perusteella ettet Afterburnerista löytänyt. Varmaankin kun vuosikymmenen Afterburneria käytellyt, niin sitä pitää jotenkin itseisarvona että se asennetaan aina.
Kaikkien valmistajien tuuletinprofiilit olleet imo vaillinaiset.
Vaikkei aihealueeseen liitykään, mutta; MSI:llä ei tarvitse laittaa säätymään minkään lämmön mukaan, voi tehdä juuri sellaisen kuin haluaa ja PWM-pohjaisesti tai DC (jännitteen) perusteella. Samaan aikaan ihmettelen etteikö muilla voisi.
Ompa hassua miksi joku haluaisi säätää tuulettimien kierroksia jonkun muun takia tai mukaan kuin lämmön.
Tulee paljon pienempi kuin esim. kiinatuotteiden välttelystä. Venäjältä ei tietääkseni mitään käyttökelpoista elektroniikkaa tai muutakaan tule. Polttoainetta en tarvitse, venäläisiä vaatteita en käytä kun en osta vaatteitani mustamäen torilta, ruokaan venäjä ei liity mitenkään ja kalusteet tulee Ikeasta. Nyt jotain todistetta kehiin taas. MSI on Taiwanilainen valmistaja joten mitää ongelmaa siihen suuntaan ei ole. Hyvä vain että eivät maksele venäläisille tai sinne suuntaan mitään rahoja enään. Afterburneria nyt ei tarvitse kuin joissain arvostelujen tekemisessä ja kellotustulosten hiomisessa. Muuten täysin turha ohjelma.
Itsellä läppärissä Nvidiaa ja pöytäkoneessa AMD:tä. AMD:n ajureiden mukana tulee ihan käypä kellotustyökalu jolla alivoltitus onnistuu tarvittaessa käden käänteessä. Millekään afterburnerille ei siis itselle ole ollut mitään tarvetta. Näytönohjaimen kellottelu ja alivoltitus nyt on niin helppoa ohjelmasta riippumatta että ei liene mitään merkitystä kumpaa käyttää muuta kuin ehkä eettisessä mielessä.
En tiedä oliko tuota sarkasmia vai ei, jos ei niin pari huomiota.
Ensinnäkin miksi sen pitäisi olla valmis tuote, miksei eettiselle listallesi kelpaa raaka-aineet?
Linkki viestin lopussa.
Nehän nimenomaan sitä Venäjän valtiota ja sotakassaa rahoittaa ja huomattavasti enemmän kuin mitä valmis tuote rahoittaisi, kas kun nuo valuu käytännössä kokonaan suoraan valtiolle ja ovat sen omistuksessa, siinä, missä teknologiafirmat nyt vielä hajauttais rahojaan ja välttelis veroja ja pyrkis siirtymään länteen.
Ai niin, tarvitset niistä rakaa-aineista tehtyjä tuotteita, joten paha boikotoida, utta helpompaa julistaa kovaan ääneen, että "eihän sieltä mitään valmista tule" ja toivoa, että kukaan ei tajua tosiasioita.
"Polttoaineita en tarvitse", eli keräät esimerkiksi ruokasi itse luomupellolta, käsin? Samoin ne tilaamasi tuotteet kiikutetaan Kiinasta lähipostiin tietysti kävellen ja soutamalla. Ja Kiinahan onkin täysin eettinen valinta, menemättä heidän omaan politiikkaansa niin jos tikunnokassa on nyt Venäjä on Kiina yksi harvoja maita, jotka tuonne vielä jotenkin toimittaa tekniikkaa ja rahoittaa sitä sodankäyntiä. Vaan kun sieltä Kiinasta tuleekin tilattua tavaraa. Niin ja postihan sen venäläisen polttoaineen ostaa, et sinä! Kas kuinka kätevä boikotti.
Mustamäen tori on muuten ihan itsenäisessä Virossa, huvittavaa, että pidät kuitenkin selvästi heitä venäläisinä, tai ainakin tallinnalaista toria "Pietarin lähiönä" jos siellä kerran vaan venäläisiä vaatteita myydään, varmaan arvostavat. Tästä voin jo arvella milloin tuolla asenteella kartalle onkaan löytynyt muita itäisen Euroopan valtioita ja voin olla melkein varma, että ennen 2014 kaikki itäeurooppalaiset oli rsiä erottelematta. Tuliko kenties freudilainen lipsahdus?
Ruokaan ei liity mitenkään vai, paitsi olemalla lannoiteissa maailman toiseksi suurin tuottaja ja aika monen maataloustuotteen yksi suurimmista tuottajista, toki Suomessa onneksi tuotetaan ruokaa enemmän kuin tarpeeksi omasta takaa, mutta ei tarkoita, etteikö liittyisi mitenkään ruokaan kun keskitytään lannoitteisiin.
Sitten vielä heität aivan täyden ristiriitaisuuden, eli se, että MSI tekee bisnestä Venäjällä ja toimittaa sinne laitteistoa ei haittaa pätkääkään, mutta hyvä, että eivät maksa jollekin jollekin yksittäiselle ukrainalaisjuuret omaavalle harrastajadevaajalle, sehän se pyörittääkin koko sotakoneistoa yksinään?
Kumpikos maksaa niitä veroja enemmän Venäjälle, MSI, jonka myynnistä 5% tuli sieltä vai joku 25 vuotta sitten softan tehny yksi devaaja ruokaostoksistaan?
Toki se sopii boikotin kohteeksi ja juhlallisiin julistuksiin oikein hyvin, koska rehellisyyden nimissä aika harva tarvitsemalla tarvitsee tuota softaa.
Joko on lentäny Intelin prossu roskiin ja Windows vaihtunu pois? Linkkiä alempana.
Että semmoista etiikkaa.
Niin, tosiaan kehittäjän sukunimihän on ukrainalaista juurta, sillä voi sitten itselleen tai muille perustella jatkuvaa käyttöä ja silti nostaa itsensä moraaliselle jalustalle. Ihan vinkkinä jos tuollainen kaksinaismoralistinen ja ristiriitainen ajattelutapa on oikeasti sisäistä, eikä kyse ole vain ja ainoastaan siitä, että pitäisi muiden silmissä korotella itseään moraaliselle jalustelle.
Toki tuo voisi laittaa jonkun miettimään vieläkin enemmän, mitä kaveri edelleen Venäjällä tekee, oikeastihan me ei tiedetä mitään tuon kaverin tilanteesta. Kaupunkina Taganrog niin voi olla, että sieltä ei tosiaan lähdetä noin vaan ja tuolla nimellä.
Jos perustelut eettiselle boikotille on se, että enhän minä sitä polttoaineitta osta vaan rekkakuski ostaa ja, että ei se haittaa yhtään, että firma toimittaa korkeaa teknologiaa Venäjälle ja tekee sieltä bisnestä, mutta tulipahan uutinen, että jätti maksamatta jollekin venäläiselle, jonka softaa en käytä, niin ei liene ongelma.
Siis mitä?
Kyllä mä periaatteet ja etiikan ymmärrän, mutta selvästikkään nyt ei ole kyse vaan siitä, että saa nostettua itsensä moraaliselle jalustalle ilmoittamalle juhlallisesti suureen ääneen kaikille boikotoivansa jotain täysin itselle merkityksetöntä, joka nyt sattuu olemaan pinnalla ja samaan aikaan onnistuu vielä onnistuu vetämään faktat aika sileäksi tai parhaillaankin vain läheltä liipaten.
Voin jo kuvitella miten on boikotoitu myös israelilaisisa appelsiineja näpytellen asiasta Haifassa suunnittellulla prossulla, näitäkin on maailma pullollaan.
Ymmärrän boikotit oikein hyvin ja tarpeellisia ovatkin, se vaan, että tuollaisilla ulostuloilla ei ole mitään tekemistä boikottien saatika mihinkään vaikuttamisen kanssa, täysin kaksinaismoralistisia julistuksia itsekeskeisyydessään.
List of largest producing countries of agricultural commodities – Wikipedia
en.wikipedia.org
Chip Makers Stockpiled Key Materials Ahead of Russian Invasion of Ukraine
http://www.wsj.com
Intel and Microsoft Resume Support in Russia
http://www.techpowerup.com
Eettiselle listalle kelpaa ne asiat jotka eivät haittaa kiihkoilijan omaa arkea.
Näinhän se on aina ollut, mukavaa että aurinko nousee huomennakin – mikään ei ole muuttunut siis.
Tätähän ajoin takaa, että liian monimutkainen asia asenneprotestoijille hyvepistekilpailussaan.
Jo ruuantuotannon lannotteista alkaen, laitahan @VmH vyötä kireemmälle. Niin ja somet myös kiinni, puolijohdetuotannon raaka-aineista johtuen. Sekä muut mitä venäläiset firmat välillisesti omistivat, vaikka tuotanto muualla.
Huutonaurattaa johonkin duunariin kohdistuva lynkkauslogiikka, tai firmaan jolle oli alihankkijana. Nykypäivän somekilven kiillotuskiima surettaa, maalaisjärki sumentuu.
edit: @TimeKillerX postauksessa samat aiheet mutta paremmin aukaistuina.
Jos siis sinun mielestäni etiikkani murtuu täysin kun suolapurkissa on venäläisestä suolakaivoksesta kaivettua suolaa tai rannekellossa jotain venäläistä ydinjätettä, niin en ymmärrä miten se pilaa sinun päiväsi siitä että jotakuta huvita käyttää venäläisrahoitteista softaa. Ei myöskään kiinnosta rahoittaa mitään kiinalaisten hallitusten omistamien firmojen softia tai luureja. Etiikka määräytyy tässä tapauksessa aika pitkälti lopputuotteen tuottaneen firman toiminnan perusteella. Tuon henkilön Ukrainalainen sukunimi nyt ei liity itse asiaan juuri millään tavalla jos asuu tietoisesti venäjällä. Faktojen sileäksi vetämisestä annan pisteet kyllä sinulle kuten myös kuun kiertoradalta haettujen faktojen myötä.
Huutonaurattaa enemmän nämä ketkä vetoavat muiden mielipiteisiin kun ei itse osaa perustella omia sanomisiaan ja sitten haukutaan toista vielä "kiihkoilijaksi". En tiedä mitä kiihkoilua siinä on jos ei halua terroristisen valtion softaa koneelle tai kiinalaisten firmojen (ei msi tässä tapauksessa) softaa joissa on valitettavan usein ollut backdooreja ja vaporwarea kaikkien "Kiihkottomien" iloksi.
Etikkakeskustelu on minulle liian hapokasta mutta jos Afterburner olisi venäläisrahoitteinen niin rajoitteet maksuliikenteessä maan ulkopuolelta tuskin siihen kohdistuisikaan ja mitään ongelmaa ei olisi.
Saattoi olla vaan aivopieru mutta ajattelin tarkentaa ettei muodostu foorumitotuudeksi.
Eihän MSI ole venäläisyritys? Eikös kyseessä ole taiwanilaisrahoitteinen softa, mitäs pahaa Taiwan on tehnyt?
Ihan suotta odottamaan tarkastelunkestäviä vastineita yksilöltä, jota ei polttoaineet kiinnosta mutta ruokaa saatava kaupasta.
Ja jonka sähköt tulevat venäläisestä polttoaineesta.
Vihreät yms, emmakarit ulostuloineen aina samaa utopistista tyhjänpuhumista, kunnes joutuisikin omista hyödykkeistä/tavoista tinkimään.
@VmH käännäs pääkatkaisija alas.
Elä niin kuin opetat, vai oletko eräänlainen foorumien donquijote?
ps. ja kyllä se menee kiihkoilun puolelle että kohkaa jostain palkanmaksusta yksittäiselle devaajalle, postaten ruskisähköllä ja laitteilla joiden mineraalit myös kyseisestä maasta lähtöisin
Ajat pelkkää opensourcea kaikilla laitteillasi? Vai oisko jälleen asenteessa, lynkkausmielialassa tarkasteltavaa?
ps. huutonauru-vitsiin vastaaminen samalla vitsillä, ei toimi enää 2000+23.
Vastaustyylistä teho hiipunut.
Pitäiskö ne jo ostetut polttoainesauvat jättää johonkin varaston nurkkaan lojumaan, vai mitä helvettiä?
Maksuliikennettä sauvoista ei ole käsittääkseni kulkenut sodan alettua. Yhtä typerä idea kuin alkolla kaataa jo ostetut vodkat viemäristä alas.