MSI Afterburnerin kehittäjä on venäläinen Alexey Nicolaychuk, joka ei ole saanut MSI:ltä poliittisten syiden vuoksi palkkojaan sitten Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan.

Näytönohjainten ylikellotuksen ja muunkin säädön mahdollistava MSI Afterburner -ohjelmisto on monille tietokonekäyttäjille tuttu, mutta nyt ohjelmiston tulevaisuus näyttää synkältä. Sovelluksen kehittäjä nimimerkillä Unwinder toimiva venäläinen Alexey Nicolaychuk on nimittäin kertonut MSI:n hylänneen projektin lähes vuosi sitten jättäen lisenssivelvollisuudet hoitamatta ja perustelleen päätöstä sodalla ja politiikalla, jolla tarkoitetaan Venäjän aloittamaa sotaa Ukrainassa vuoden 2022 alussa. Myöhemmässä päivityksessä Unwinder tarkentaa, että käytännössä MSI ei ole kyennyt maksamaan kehittäjälle johtuen Venäjälle asetetuista pakotteista, joihin lukeutuu myös venäläispankkien sulkeminen ulos SWIFT-maksujärjestelmästä.

”War and politics are the reasons. I didn’t mention it in MSI Afterburner development news thread, but the project is semi abandoned by company during quite a long time already. Actually we’re approaching one year mark since the day when MSI stopped performing their obligations under Afterburner license agreement due to “politic situation”. I tried to continue performing my obligations and worked on the project on my own during the last 11 months, but it resulted in nothing but disappointment; I have a feeling that I’m just beating a dead horse and waste energy on something that is no longer needed by company. Anyway I’ll try to continue supporting it myself while I have some free time, but will probably need to drop it and switch to something else, allowing me to pay my bills.”

Afterburner toimii toistaiseksi kaikilla tuoreimmillakin näytönohjaimilla sillä Nicolaychuk jatkoi sovelluksen kehittämistä ilman palkkaa läpi vuoden 2022, mutta nyt kehittäjä on ilmoittanut lopettavansa kehityksen. Guru3D:n foorumeille antamansa lausunnon mukaan Nicolaychuk pyrkii tukemaan sovellusta jatkossakin, mutta joutuu todennäköisesti hylkäämään sen keskittyäkseen palkalliseen työhön. Afterburnerin käyttämän erillisen Rivatuner Statistics Server- eli RTSS-ohjelmiston kehitys kuitenkin jatkuu edelleen Unwinderin harrasteprojektina.

Päivitys 12.1.2022: MSI on kertonut lausunnossaan pyrkivänsä jatkamaan Afterburnerin kehittämistä. Yritys kertoo myös olevansa edelleen yhteyksissä Nicolaychukin kanssa ja pyrkivänsä kehittämään ratkaisua tilanteeseen.

MSI on myös julkaissut Afterburnerista uuden 4.6.5 (Beta 4) -päivityksen.

Lähde: TechPowerUp

This site uses XenWord.
;