MSI:n RTX 2080 Ti Lightning -lippulaivamallin julkaisun on povattu tapahtuvan CES-messujen yhteydessä, mutta ylikellottajien käsistä se on päätynyt jo nyt kunnollisiin kuvavuotoihin.

Vaikka NVIDIA julkaisi uudet Turing-näytönohjaimensa viime vuoden loppukesästä, odotetaan markkinoille edelleen joidenkin valmistajien omia lippulaivamalleja. Yksi näistä on MSI:n tuleva Lightning-malli, jonka esittelyn uskotaan tapahtuvan CES-messuilla.

Ylikellottajat Littleboy ja Gunslinger ovat saaneet kumpikin käsiinsä omat MSI GeForce RTX 2080 Ti Lightning -näytönohjaimensa ja ottaneet niistä kuvat. Kuvien mukaan tuttuun tapaan erittäin leveä piirilevy on suurilta osin tyhjää täynnä, mutta virransyötön kohdalla koko piirilevyn leveys on tehokkaassa käytössä.

MSI:n GeForce RTX 2080 Ti Lightning on varustettu yhteensä 19-vaiheisella virransyötöllä, joka on jaettu 6- ja 13-vaiheisiin osiin. 13-vaiheinen, todennäköisesti yksin grafiikkapiirin virransyötöstä vastuussa oleva osuus on peitetty suurikokoisella, koko piirilevyn peräpään peittävällä, lämpöputkella terästetyllä jäähdytyssiilillä. Lisävirrantarpeen tyydyttävät peräti kolme 8-pinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä.

Kumpikin ylikellottajista ehti jo lähettää ensimmäiset testituloksensa HWBottiin, mutta valitettavasti ne on poistettu jo linjoilta, eikä testien tarkkoja tietoja ole siten saatavilla. URL-osoitteen perusteella Gunslingerin kokoonpano on taipunut tähän mennessä 16 845 3DMarkkiin Time Spy -testissä, millä ei hätyytellä vielä kärkisijoja HWBotin listoilla.

Vaikka testitulokset uupuvatkin, saatiin pelkkien näytönohjainten kuvien lisäksi samaan syssyyn ensimmäiset ylikellotustulokset MSI:n lippulaivamallilla. Tulokset ennen niiden piilotusta löytäneen VideoCardzin mukaan HWBotin listojen perusteella ainakin kaksi RTX 2080 Ti Lightning -mallia on saatu kuvatodisteiden kera ylikellotettua 2450 MHz:iin tai yli. Piilotettujen tulosten tueksi sivusto julkaisi yhden GPU-Z-kuvankaappauksen, jossa grafiikkapiirin todellinen kellotaajuus on 2475 MHz.

Lähde: VideoCardz

This site uses XenWord.
;