
NVIDIA esitteli juuri uudet GeForce RTX 20 -sarjan näytönohjaimet sekä niiden ominaisuudet, hinnat ja saatavuuden. Esityksessä viitattiin ensisijaisesti yhtiön omiin Founders Edition -malleihin, mutta myös näytönohjainvalmistajien omat custom-mallit eli itsesuunniteltuun piirilevyyn ja jäähdytysratkaisuun ovat tulossa saataville ja myyntiin 20. syyskuuta.
Suomessa toimivista verkkokaupoista Jimm’s, Komplett ja Proshop ovat jo listanneet kotisivuillaan ennakkotilattavaksi GeForce RTX 2080- ja 2080 Ti -malleja useilta eri valmistajilta. GeForce RTX 2070 ei ole toistaiseksi listattu jälleenmyyjien valikoimiin sillä ne saapuvat myyntiin vasta myöhemmin.
Edullisin 2080-malli löytyy Komplettilta, joka on Gigabyten RTX 2080 WindForce OC -malli 860 euron hintaan. Kallein 2080-malli on puolestaan Asuksen ROG Strix 08G Gaming -malli 1099 euron hintaan.
2080 Ti irtoaa edullisimmillaan 1249 euron hintaan Komplettista ja kyseessä on jälleen Gigabyten 2080 Ti WindForce OC -malli. Kalleimmat ovat puolestaan Asuksen 2080 Ti Dual OC ja EVGA:n 2080 Ti XC Ultra RGB LED 1499 euron hinnalla. Asuksen 2080 Ti Strix -mallia ei ole vielä jälleenmyyjillä listattu, mutta sen hinta asettuu todennäköisesti yli 1500 euroon.
Ei DSSL ei ole nopeutta lisääväkikkare, se pelin FPS ei yhtään kasva sillä että DSSL otetaan käyttöön ainostaan näennäinen ruuduntarkkus kasvaa ja sekin tapahtuu pienen FPS hitin seurauksena (se näennäsitarkuuden kasvu on suuri mutta ei se siitähuolimatta yhtään lisää FPS:ää).
Väärin.
Pelaappas peliä X esim. Pascalilla, esim.1080TI:llä ja TAA antialisointi päällä. Saat esim. FarCry5:ssa 100fps pelin omalla benchmarkilla.
Jos ko. pelin oma TAA antialisointi korvataan Turingin tuomalla DLSS:llä, jonka jälkeen peli (FC5) näyttää aivan samalta kuin TAA:lla, sillä erotuksella että DLSS tekee saman tasoisen antialisoinnin Tensor-ytimilla niin saat esim. +30% lisää suorituskykyä, saman kuten jos ajaisit TAA:n sijasta ilman mitään antialisointia (off) Pascalilla.
DLSS kun ei vie tehoa perinteisiltä CUDA (Shader) ytimiltä koska ne ovat täysin erillinen laskenta-ryhmä (=Tensor -cores jotka tekee erillisinä yksikkönä esim. DLSS:n).
Niin mutta kun Nvidia ei markkinoi DSSL pelkkänä antialiasoinin kaltaisena kuvan parannuksena vaan täytenä resoluution kasvattamisena DSSL ei kasvata ruudunpäivitysnopeutta sillä todellisella resoluutiolla.
DSSL antaa paremman näennäisen FPS:n kun sitä verrataan suoraan sillä todellisella paremmalla resoluutiolla pelaamiseen, ja juuri näin Nvidia sitä markkinoi se vertaa DLLS upskaalattua kuvaa siihen korkeamman reoluution todelliseen kuvaan ja puhuu niiden FPS erosta.
Keväällä 2080Ti irtoaa tonnilla. Sanokaa minun sanoneen :vihellys:…
Keväällä 2080Ti irtoaa tonnilla. Sanokaa minun sanoneen :vihellys:
Leikillään jos jokainen 2080-sarjan kortin haluava maksaisi AMD:lle 10€, jotta saisivat kunnon rautaa ulos, niin saattaisi tulla säästettyä pitkä penni.
Milloin viimeksi AMD on ollut Nvidiaa edellä? Tilanne on surullista seurattavaa, kun lafka panostaa pelkkiin prossuihin.
Ei se noin mene.
nVidia on markkinoinut että UHD eli 3840×2160 resolla ja TAA:lla saadaan esim. 1080:lla 60fps (Pascal).
Silti samalla resoluutiolla, UHD, 3840×2160 resolla ja TAA:ta vastaavalla sahalaitaisuuden poistolla (DLSS) saa RTX2080 noin 120-130fps.
2080+DLSS antaa noin 2x koska noi erilliset "AI eli tekoäly-tensori" ytimet tekee kaiken AA laskennan, eli 100% enemmän FPS:ia kuin 1080 TAA, teoriassa.
Ainakin nVidian diat näyttää että irtoaa enemmän FPS:iä 2080:lla kuin SLI 1080:llä tietyissa peleissä. Tiedä sitten mikä on todellisuus…
Itse tiedän ettei TAA > disabled, anna 100% enemmän FPS:ää, mutta paljon kummiskin verrattuna siihen että ajelee kokonaan ilman mitään AA:ta.
Vihreän dioista myös käy ilmi että ilman DLSS:ää, eli normaalissa käytössä, irtoaa silti 1080 > 2080 korteilla muka 40-55% enemmän FPS:ää… :comp2:
Hienoa että jollain on faktaa niin saan toisen 2080TI kortin nVLINK:iin sitten edullisemmin.
Suomessahan on optimaaliset edellytykset palvelinfarmeille: helvetin kylmää, poliittisesti vakaa ja turvallinen maa. Googlellakin on Suomessa palvelimia.
Näin olisi, mutta on pitkät matkat sinne, missä on paljon pelaajia. Pingit kasvaisivat liian suuriksi reaaliaikaiseen pelaamiseen.
Oletko kokeillut PS Now :ta?
Toihan on ihan toimiva konsepti konsolipelien streemamiseen, eikä siinä ole lagia ollenkaan vrt konsolien normaali fps.
PC puolella tuskin tulee yleistymään, sillä pc pelaajilla on hieman kovemmat vaatimukset fps ja lagien suhteen.
Ne konsolit on lähtökohtaisesti niin lagisia vehkeitä että ei niissä huomaa eroa srimaamiseen (se konsolihan pyörii varmaan jotain 30FPS nopeudella tms).
Asia on aivan eri jos vertailukohtana on omalla PC:llä pyörivä peli ja netin yli sriimattu PC peli.
Mutta se että suomessa on palvelimia kuten ne Googlen ei tarkoita automaatisesti sitä että suomeen tuotaisiin myös niitä striimatavien pelejen palvelimia, siihenhän ei käy mikään tavalliset Googlen (tai muun) virtuaalipalvelimet kun ne tarvii todellisia näytönohjaimia sen pelin pyörittämiseen eli pitää rakentaa ihan dedikoituja fyysisiä palvelimia niiden pelejen pyörittämiseen ja sitä ei taatusti tehdä pelkiä suomen markkinoita varten.
Esim. Star Citizen Shadow striimaus palvelulla
Ts sen striimauspeliserverin täytyy sisältää todellinen näytönohjain tässätapauksesssa GTX 1080
(ei Amazon AWS eikä Googlen sisällä todellisia näytönohjaimia).
Niin, enkös mä noin juuri sanonut?
Oikeen hyvä jos pyörii tasan 30fps.
Tollasen HighEnd TV interpolatiolla saa tuon 30fps näyttämään aivan samalta kuin 60fps samasa pelissä.. tosin TV:llä oli kyl yli 3k hintaakin mutta kuitenkin hieno ominaisuus.
Tätä ominaisuutta olen käyttänyt 4K pelaamisessa kun grafiikat saa tappiin ja 30fps lukittua niin näyttää prikulleen samalta kuin 60fps samassa pelissä.
Esin ps4 last of us pelissä saa vaihtaa 30 ja 60 fps välillä, molemmat identtisiä kiitos TV interpolation.
Olispa tälläinen ominaisuus tietokoneen näytöissäkin.
OT/ Interpoloimalla ei kyllä koskaan saavuteta aidon 60 fps laatua, se on saletti ja sanoohan sen jo järkikin ettei frameja väliin keksimällä voida virheettömästi korvata aitoja frameja.
Noita interpolointeja nyt on aika lailla kaikissa uusissa ja vähemmän uusissa telkkareissa hinnasta riippumatta. Peleissä kyllä aika käyttökelvoton viiveen takia.
Ja jos haluaa vielä parempaa laatua niin googlaa: svp-team
Ei noita silti lagin takia peleissä voi käyttää. Väliframe piirretään vasta hetki sen jälkeen kun seuraava olisi ollut jo valmiina. Eli nostaa lagia vähintään 2 framella. Toki konsolipelaajalle ei mitään väliä. Telkan lagi muutenkin jo monta framea.
Taitaa olla sampan 2018 QLEDit missä tuo interpolaatio toimii "pienellä" viiveellä (20ms) kun muilla se on yli satasen luokkaa. Itse omistan tuon Q9FN ja tuli parissa pelissä kokeiltua, ihan hyvin se toimii mutta ghostingia havaittavissa.
5 viimeistä postausta ei enää liity milläänlailla tämän ketjun aiheeseen tämän ketjun aihe ei ole pelikonsolit eikä televisiot.