OnePlussan viralliset paljastukset todistavat aiemmat vuodot monin osin paikkansa pitäneiksi.

OnePlussalla on ollut jo vuosia tapana paljastaa tulevista uutuustuotteistaan tiedonjyväsiä ennen varsinaista julkaisua. Tällä kertaa yritys on päättänyt julkistaa OnePlus 10 Pro -huippumallinsa pala kerrallaan viikon ajanjaksolla ennen Kiinassa 11. tammikuuta järjestettävää varsinaista lanseeraustilaisuutta, Ensin maanantain ja tiistain välisenä yönä yritys paljasti ensimmäiset viralliset kuvat laitteesta, joka paljastui jo aiemmin vuotokuvissa ja nyt viime yönä yritys julkisti laitteen keskeisimmät tekniset tiedot.

Julkaistut tekniset tiedot ei suoranaisesti sisällä mitään yllätyksiä, vaan uutuus tulee vastamaan ominaisuuksiltaan niin nykypäivän lippulaivojen odotuksia kuin myös sitä, mitä laitteelta on jo huhujen valossa odotettu. Suorituskyvystä huolehtii Qualcommin Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, jonka parina on vielä toistaiseksi määrittelemättömät määrät LPDDR5-muistia ja UFS 3.1 -tallennustilaa. Huhuissa RAM-muistimääräksi on odotettu 8 tai 12 gigatavua ja tallennustilaksi puolestaan 128 tai 256 gigatavua.

Kamerajärjestelmä on lukujen valossa viime vuodesta tuttu, eli käytössä on kolmen kameran järjestelmä 48:n, 50:n ja 8 megapikselin kameroilla. Mitä todennäköisimmin myös kameroiden muut tiedot ovat ainakin aiempien vuotojen mukaan viime vuodesta tutut, eli todennäköisesti kyseessä ovat 48 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 8 megapikselin telekamera. Lisäksi tekniikkalistaus paljastaa puhelimessa olevan kaksi optista kuvanvakainta kuten edellisvuoden mallissakin.

Ominaisuuskattaus paljastaa myös aiempien huhujen pitävän paikkansa, eli OnePlus on luopumassa Warp Charge -nimestä pikalatauksessaan ja uutuus tulee käyttämään Oppon puhelimista tuttua SuperVOOC-pikalatausbrändiä. Samalla myös johdollinen maksimilatausnopeus on parantunut viime vuoden 65 watista 80 wattiin.

OnePlussan paljastaman tekniikkalistauksen mukaan puhelimen sisällä on yhä OxygenOS 12 -nimeä käyttävä käyttöjärjestelmä, mutta viime vuonna OnePlus kertoi OxygenOS:n ja Oppon ColorOS:n yhdistyvän yhdeksi uudeksi käyttöliittymäksi ja vuoden 2022 lippulaivapuhelimien olevan ensimmäisiä tuota käyttöliittymää käyttäviä laitteita. Näin ollen OnePlus 10 Pro voinee olla ensisilmäys siihen, mitä Oppon ja OnePlussan yhteiskäyttöliittymä tulee olemaan. Yritys kertoi kuitenkin aiemmin, että OxygenOS:n ja ColorOS:n lopullinen yhteensulautuma nähdään vasta loppuvuodesta Android 13 -versiopäivityksen yhteydessä.

Ulkonäön osalta OnePlussan omat paljastaukset eivät sisällä juuri uutta tietoa, sillä ulkonäkö vastaa aiempia vuotokuvia. OnePlussan viralliset kuvat paljastavat kuitenkin puhelimen kaksi värivaihtoehtoa – musta Volcanic Black ja vihreä Emerald Forest.

Puhelimen lanseeraustilaisuus Kiinassa on tammikuun 11. päivä, mutta ainakin vielä toistaiseksi vaikuttaa siltä, että OnePlus 10 Pron globaalia markkinoilletuloa voidaan joutua odottamaan pidempään.

Päivitys 7.1.2022: OnePlus on jatkanut tulevan lippulaivaälypuhelimensa ominaisuuspaljastuksia tällä kertaa kameroiden osalta ennen 11. tammikuuta tapahtuvaa Kiinan julkaisua. OnePlus 10 Pro tuo mukanaan edeltäjäänsä laajemmalla 150 asteen kuvakulmalla varustetun ultralaajakulmakameran, jolla otettu esimerkkikuva yläpuolella. Ohjelmistoon on toteutettu myös kuvaa rajaava 120 asteen tila. Lisäksi ultralaajakulmakamerassa tulee olemaan tarjolla erillinen fisheye-tila, joka tuottaa kalansilmäobjektiivia mukailevia kuvia.

Muilta osin kamerajärjestelmän luvataan tarjoavan 10-bittiset värit perustilaansa ja uuden RAW+-kuvaustilan, joka tarjoaa RAW-kuvien muokkausmahdollisuudet, mutta pitää mukana puhelimen laskennallisen kuvauksen keinot, eli kuviin pitäisi tulla muun muassa laajempi dynamiikka kuin perinteisessä RAW-tilassa.

Videokuvauspuolelle OnePlus tuo uutena ominaisuutena erillisen elokuvatilan, joka mahdollistaa paremman dynamiikan LOG-tilassa kuvaamalla ja vapaan ISO:n ja suljinnopeuden säätämisen ennen kuvaamista ja sen aikana.

Päivitys 11.1.2022: OnePlus julkaisi puhelimensa virallisesti Kiinassa ja se tulee saataville 13. tammikuuta. Globaalin julkaisun aikataulua yritys ei kuitenkaan paljastanut, vaan puhelin saapuu länsimaihin myöhemmin vuoden 2022 aikana. Julkaisun yhteydessä puhelimesat paljastettiin myös viralliset tarkemmat ominaisuudet, jotka listattuna alapuolelle, minkä lisäksi myös ohjelmistoratkaisua avattiin jonkin verran. Kiinasa OnePlus 10 Pro saapuu myyntiin ColorOS 12.1 -pohjaisella Android 12 -käyttöliittymällä, mutta muualle maailmaan puhelin tullaan toimittamaan vielä OxygenOS 12 -pohjaisella Android 12:lla.

Ominaisuudet olivat pitkälti tiedossa jo ennakkoon ja niiltä osin, mitä ei tiedetty, osuivat huhut pääosin oikeaan. Kameroiden osalta puhelin kuitenkin sisältää pienen yllätyksen, sillä kasvaneen kuvakulman lisäksi ultralaajakulmakamerassa on vaihtunut myös sensori ja viime vuoden suurikokoisesta Sonyn IMX766:sta on siirrytty selvästi pienempään Samsungin Isocell JN1-sensoriin.

OnePlus 10 Pron hinnat alkavat Kiinassa 8 / 128 Gt:n mallin 4699 yuanista, eli noin 650 eurosta. 8 / 256 Gt:n mallina hintaa on 4999 yuania (n. 690 euroa) ja 12 / 256 Gt:n mallina puolestaan 5299 yuania (n. 730 euroa).

OnePlus 10 Pron tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 163 x 73,9 x 8,55 mm
 • Paino: 200,5 grammaa
 • Materiaalit: Corning Gorilla Glass Victus -näyttölasi, alumiinikehys, lasinen takakuori
 • 6,7″ Fluid AMOLED LTPO -näyttö, 1440 x 3216 -resoluutio, 525 PPI, 20,1:9-kuvasuhde, 120 Hz
 • Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • 8 tai 12 Gt LPDDR5-RAM-muistia
 • 128 tai 256 Gt UFS 3.1 2-lane -tallennustilaa
 • 5G, LTE (Cat.18)
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (Wi-Fi 6), Bluetooth 5.2, (A)GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, NFC
 • Takakamera:
  • 48 megapikselin pääkamera (Sony IMX789, 1/1,43″, 1,12 um pikselikoko), f1.8, OIS, 23 mm
  • 50 megapikselin ultralaajakulmakamera (Samsung Isocell JN1, 1/2,76″, 0,64 um pikselikoko), 150 asteen kuvakulma
  • 8 megapikselin telekamera (1,0 um pikselikoko), f2.4, OIS, 3,3x zoom
 • 32 megapikselin etukamera (Sony IMX615), EIS, kiinteä tarkennusetäisyys
 • 5000 mAh akku, USB-C (USB 3.1 Gen 1), 80 watin SuperVOOC-pikalataus, 50 watin langaton AirVOOC-lataus
 • Android 12, Kiinassa ColorOS 12.1 ja muualla OxygenOS 12.

Lähde: OnePlus, Android Authority

This site uses XenWord.
;