Reutersin omiin lähteisiin perustuvan raportin mukaan sekä AMD että NVIDIA olisivat julkaisemassa Arm-prosessorinsa vuonna 2025.

Uutistoimisto Reuters raportoi omiin lähteisiinsä perustuen NVIDIAn laajentavan osaamistaan PC-prosessoreiden puolelle. Niin ikään nimettöminä pysyvät toiset lähteet tietävät puolestaan kertoa uutistoimistolle AMD:n viritelleen Arm-suunnitelmansa uudelleen tulille.

NVIDIA operoi tällä hetkellä prosessoreillaan lähinnä palvelimissa ja automaailmassa, sekä kehittäjien pöydillä. Reutersin mukaan tähän on kuitenkin muutos ja yhtiö suunnittelisi parhaillaan Windows-kannettaviin suunniteltua Arm-prosessoria tukemaan Microsoftin taistelua markkinaosuuttaan kasvattanutta Applea vastaan. Prosessorin julkaisuaikatauluksi huhutaan vuotta 2025, mutta sen tarkempia tietoja prosessorista ei Reutersin jutussa julkaistu. NVIDIA on ollut viimeksi puheenaiheena Arm-kannettavien maailmassa potentiaalisena erillisnäytönohjaimena MediaTekin prosessoria käyttäville malleille.

Arm-maailma ei ole vieras AMD:llekaan, sillä yhtiöllä oli aiemmin Cortex-A57 -ytimiin perustuvia Opteron A -sarjan malleja. Yhtiö suunnitteli myös Jim Kellerin johdolla täysin omaa K12 Arm-ydintään, mutta se haudattiin lopulta eninen julkaisua. Vuonna 2020 huhut AMD:n Arm-prosessorista nousivat uudelleen pinnalle ensin väitetyn roadmap-vuodon myötä ja loppuvuodesta Mauri QHD:n väittäessä AMD:n kehittävän kahta versiota kilpailijasta M1:lle, joista toisessa olisi samalle paketoinnille integroidut muistit. Ne huhut ovat nyt mennyttä aikaa, mutta nyt Reuters kertoo saaneensa nyt tietää kahdelta eri lähteeltä, että AMD olisi valmis julkaisemaan Arm-prosessorin kannettaviin mahdollisesti jo vuonna 2025. Mitään sen tarkempia tietoja prosessorista ei ole saatavilla.

Reuters kertoo tiedustelleensa AMD:n, Armin, Microsoftin ja NVIDIAn edustajilta asioiden vuotojensa todenperäisyyttä, mutta vähemmän yllättäen yhtiöt eivät lähteneet kommentoimaan huhuja.

Lähde: Reuters

This site uses XenWord.
;