SSD-asemien toimitukset kasvoivat viime vuonna 20,8 % samaan aikaan kun kiintolevyjen myynnit laskivat 18 %.

Vaikka SSD-asemat ovat yleistyneet viime vuosina hurjaa vauhtia, ovat perinteiset kiintolevyt pitäneet pintansa myyntimäärissä. Vuosi 2020 käänsi vihdoin kelkan SSD-asemien eduksi.

TrendFocuksen julkaisemassa raportissa kerrotaan SSD-asemien ohittaneen kappalemääräisissä myynneissä kiintolevyt ensimmäistä kertaa vuonna 2020. SSD-asemien myynti kasvoi edeltävään vuoteen nähden 20,8 prosenttia samaan aikaan kun kiintolevyjen myynnit laskivat 18 prosenttia. SSD-asemia myytiin viime vuoden aikana yhteensä reilut 333 miljoonaa kappaletta, kun kiintolevyjen myynti jäi vajaaseen 260 miljoonaan kappaleeseen.

Vaikka kiintolevyt jäivätkin kappalemääräisissä myynneissä jälkeen, ne ovat SSD-asemien näkökulmasta vielä kaukana horisontissa mitä itse tallennuskapasiteettiin tulee. Viime vuonna toimitettujen kiintolevyjen yhteiskapasiteetti oli reilut 1018 eksatavua, kun SSD-asemien yhteenlaskettu kapasiteetti jäi reiluun 207 eksatavuun. Myyntimäärien lisäksi myös toimitetun SSD-tallennustilan kapasiteetti on kasvanut merkittävästi, sillä vuonna 2020 tallennustilaa toimitettiin yhteensä jopa 50,4 % enemmän kuin vuonna 2019. Kiintolevyjen toimitettu kapasiteetti kasvoi 13 % huolimatta yksikkömäärän kutistumisesta.

Samassa yhteydessä julkistettiin myös SSD-asemien markkinaosuudet sekä kappalemääräisinä että tallennustilan perusteella. Kappalemääräisissä myynneissä Samsung pitää kärkipaikkaa 26,1 %:n osuudella Western Digitalin tullessa hyvänä kakkosena 20,3 %:n osuudella. Kolmospaikasta käydään tiukkaa taistoa entisen Toshiban eli Kioxian, SK Hynixin ja Kingstonin välillä; ensin mainitulla on 10,9 prosentin osuus ja kahdella jälkimmäisellä 10,4 % kummallakin.

Myytyä kapasiteettia tarkastellessa tilanne muuttuu merkittävästi. Järjestys kahden ensimmäisen osalta on ennallaan, mutta kapasiteetissa Samsungin osuus on peräti 32,8 %, kun Western Digital jää 15,4 prosenttiin. Kolmossijaa pitää hallussaan 11,8%:n osuudella kenties hieman yllättävästikin Intel, jonka myynnit kappalemäärissä olivat vain 4,6 % markkinoista.

Lähde: Hexus

This site uses XenWord.
;