Saimme testiin Asukselta, Gigabyteltä, Powercolorilta ja XFX:ltä yhtiöiden omaan piirilevysuunnitteluun ja jäähdytysratkaisuun perustuvat Radeon RX 6800 XT -custom-mallit. Tutustumme tässä artikkelissa niiden ominaisuuksiin, suorituskykyyn, tehonkulutukseen, lämpötilaan ja melutasoon verrattuna AMD:n omaan 6800 XT -malliin. Taulukoissa on mukana myös tulokset io-techissä hiljattain testatulla MSI:n GeForce RTX 3080 Suprim X:llä.
Valitettavasti Radeon RX 6000 -sarjan näytönohjaimien saatavuus on ollut käytännössä olematonta erityisesti näytönohjainvalmistajien custom-mallien osalta ja hintataso on jo nyt huomattavasti korkeammalla kuin AMD:n ilmoittamat alunperin ilmoittamat suositushinnat. Keskitymme artikkelissa näytönohjainten testituloksiin, emmekä niinkään hinta-laatu-suhteen arviointiin.
Lue artikkeli: Testissä Radeon RX 6800 XT -custom-mallit (Asus, Gigabyte, Powercolor & XFX)
Ko. Työkalulla saa kyllä tehorajoja nostettua (se tallentaan ne rekisteriin, eikä biokseen), mutta voltteja saa ruuvattua vain alaspäin.
Power Limit GPU:
Gigabyte 264W
Asus 272W
Powercolor 281W
XFX 289W
Kaikissa jännite 1,15V ja tehoraja +15%.
Päivitetään mukaan artikkeliin.
Hienoa, hyvä lisä artikkeliin. Kannattaa ehkä mainita, ettei lukemat ole vertailukelpoisia Amperen arvostelujen tehorajojen kanssa. Nvidialla tehoraja on koko kortin tehoraja, AMD:lla se on piirin ja muistien tehoraja. Eli siitä puuttuu virransyötön häviöt yms.
Jos joskus on jutuista pulaa, niin tuolla saisi tehtyä wanhan muroajan ylikellotusvertailun. Eli big naville powerlimit ja tdc limit reilusti isommaksi ja amperelle isomman tehorajan bios sisälle ja sitten testiin.
Sama, verkkiksestä napattu Asuksen 6900XT refu 1299€ hintalapulla tuntuu halvalta tässä markkinatilanteessa.
Hyvä artikkeli, jälleen kerran.
nooh,hijaisuus ja tehokkuus ratkaisee kun framet on samaa luokkaa,eli Powercolor, noista
Luultavasti sitä ei saa mistään tai en ole ainakaan nähnyt, että joku kauppa lupailisi sille jotain saapumispäivää. Sinänsä huono, koska itselläni on juuri tuo tilauksessa.
Eikä harmita yhtään kun katsoo tilannetta nyt markkinalla. Geforce RTX3080 oli kiikarissa mutta niiden hinta/saatavuus ei oikein ole ollut kohdallaan.
Minulla oli ainakin käsitys, että Sapphirella olisi muita paremmat suhteen AMD:n kanssa ja saisi paremmin piirejä, mutta näemmä lotto ei osunut. Lisäksi ainakin aiemmat Sapphireni ovat olleet laatukortteja joissa ei ole ollut valittamista.
Itellä ei jäänyt kovin hyvä maku Sapphiren korteista kun ainoita mitä ikinä hajonnut. Taisi olla vielä peräti kaks korttia (eri malleja) tolta valmistajalta. Kolmas toimi ainakin hyvin. Muiden valmistajien osalta susi saldo vielä nolla. Nyt koneessa Powercolorin RX 6800 XT Red Devil LE.
Niin ja sitten kun näitä sais vielä järkevään hintaan. Tonni on ihan ryöstö.
Pitää, jos haluat verrata.
Kyllä koska tässä artikkelissa verrataan 6800 XT -custom-näytönohjaimia keskenään.
Ja tulossa on artikkeli jossa verrataan näitä custom malleja nvidian custom malleihin?
Mahdollisesti.
Sanovat itse että startti 60:ssa ja sammutus 55:ssä.
TUF-RX6800XT-O16G-GAMING|Graphics Cards|ASUS Global
http://www.asus.com
Olisiko kyseisen TV:n omaisuus?
CX:n kanssa toimii kaikki hdmi-ominaisuudet 40gbps rajoituksen mukaisesti.
Ihmetystä aiheutti vaan nuo alhaiset GDDR6 Tjunction lämmöt testin korteilla, se ei taidakkaan olla tuo sama lukema mitä itse seurannut AMD Overlaystä "liitoskohdan lämpötila" Se kun pyörii itellä yli 90 asteen..
Se on grafiikkapiirin Tjunction eli sisäinen lämpimin kohta
Ne ovat tarkoituksella ajureista kytkettynä pois päältä, kunnes telkkarivalmistajat saavat firmiksensä kuntoon. Tällä vältytään NVIDIAn kohtaamilta mustan ruudun ongelmilta yms, jotka korjaantuivat telkkareiden firmispäivityksillä. Nyt odotellaan siis vastaavia päivityksiä AMDlle.
Ja miksi eivät muka HDMI 2.1 -ominaisuudet toimi?
Itselläni on LG CX48 (softaversio 03.21.16), RX 6900XT ja joku kolme vuotta vanha, Claes Ohlsonilta ostettu (Belkin?) HDMI 2.1 -kaapeli.
Ei mitään ongelmia saada 3840×2160 @120Hz, full RGB (10 bit), adaptive sync 40-120Hz päällä. Ei mitään häiriöitä missään vaiheessa.
Myös HDR toimii, mutta eipä sitä windowsia käytettäessä kannata pitää päällä.
katso liitettä 547946katso liitettä 547947katso liitettä 547949
ps. Näyttö toimii myös Lenovon T470s -läppärin kanssa (intelin sisäinen näytönohjain) USB-C -> HDMI2.0 -adapterilla, ja tukee tiloja 4K@60Hz full RGB sekä 1920×1080@120Hz full RGB!
No Nvidialla kaikki rokkaa niinkun pitää ihan nykyisillä ajureilla ja firmiksellä.